Здравей Гост

Опозиционен солар

• 37 Отговора
  • 5179 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Опозиционен солар
« -: Април 17, 2013, 08:50:13 pm »
Преди време някой ми беше споменал, че за втората половина от соларната година се прави опозиционен солар и се разглеждаа картата му заедно с наталната. Има ли наистина такова животно и как би трябвало да се тълкува?
Направих си в астро.ком такъв, нагласяйки го ръчно, но сега се чудя как да го интерпретирам.  :thinking:

Re: Опозиционен солар
« Отговор #1 -: Април 18, 2013, 06:41:34 am »
Извинявам се за въпроса,но как нагласяш градусите ръчно?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Veselin

• 2737
« Отговор #2 -: Април 18, 2013, 06:47:50 am »
Ами мойто Слънце е на 0 градуса 33 минути и 45 секунди в Стрелец. В астрокома си поиграх доста, докато улуча времето, когато Слънцето да е точно в този градус, минути и секунди в Близнаци.
Не знам обаче, като обикновените солари ли се интерпретира? С тази Венера, които имам на МЦ/4 нат дом, която пък е У2 сол и е в тригон с нат. Венера, да се надявам на някаква работа, която ще извършвам от дома ли?  :blink:

« Отговор #3 -: Април 18, 2013, 07:28:21 am »
То и Юпитера ти е там...Да не се местиш в по-голямо жилище или пък членовете на семейството да се увеличат? А тази Венерка може да доведе и до желание да разкрасиш дома си. И все пак не разбрах коя е опцията за ръчно нагласяне на градуси?
« Последна редакция: Април 18, 2013, 08:40:59 am от Just_a_Dream »

« Отговор #4 -: Април 18, 2013, 07:32:31 am »
Уран във втори дом. Неочаквани разходи и приходи...Луна в 7-ми...Това ми звучи добре  :blink:

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5 -: Април 18, 2013, 07:38:40 am »
ако човек е роден в края на годината, за коя година трябва да наглася слънцето?
примерно за солар 2012/2013 сега нагласям в астрото за 2012 за действащия си солар. обаче не схващам коя година да гледам за опозиционния действащ в момента

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6 -: Април 18, 2013, 08:22:50 am »
Ами примерно, ако си родена в края на година, значи втората половина ще ти започва през 2013, т.е. ако соларната то година започва в края на ноември 2012, опозиционният солар ще започва в края на май 2013.

« Отговор #7 -: Април 18, 2013, 08:49:17 am »
Веско пак бяга по тъч линията и не ще да ми каже нищо за ръчното нагласяне на градусите,ама аз съм нахална  :blink:

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #8 -: Април 18, 2013, 09:05:44 am »
отваряш си нова бланка за попълване на данни.
и започваш да налучкваш дата и час за съответната година докато улучиш точните градуси.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #9 -: Април 18, 2013, 11:34:17 am »
отваряш си нова бланка за попълване на данни.
и започваш да налучкваш дата и час за съответната година докато улучиш точните градуси.
Да, точно така става. И аз се чудех как да обясня, мислех, че на всеки му е ясно.  :-[

« Отговор #10 -: Април 18, 2013, 11:41:54 am »
Ами мойто Слънце е на 0 градуса 33 минути и 45 секунди в Стрелец. В астрокома си поиграх доста, докато улуча времето, когато Слънцето да е точно в този градус, минути и секунди в Близнаци.
Не знам обаче, като обикновените солари ли се интерпретира? С тази Венера, които имам на МЦ/4 нат дом, която пък е У2 сол и е в тригон с нат. Венера, да се надявам на някаква работа, която ще извършвам от дома ли?  :blink:
Хм, със соларен АЦ в 7ми дом ми се струва малко вероятно да е изполирана работата ти от обществото. По-скоро може да е свързана с промяна на местожителсителство, напускане на дома и пътувания :blink:. Не че съм експерт де   :blink:, но все пак и 9-ти дом е акцентиран, слънцето "попада"там.

« Отговор #11 -: Април 18, 2013, 11:45:03 am »
А някой да сподели, ако има опит, дали тази техника работи.
Построих си картата и гледам, гледам, но все пак... :blink:
А и не ми се занимава много-много с опозиционни солари за предходни периоди, докато налучкам градусите и секундите на това слънце... :P

*

Veselin

• 2737
« Отговор #12 -: Април 18, 2013, 11:53:00 am »
Забравих да допълня. Самата карта се прави синастрична - вътрешния кръг е наталната карта, а външния - соларната.
Не знам доколко работя, сега за пръв път реших да я използвам и след 6 месеца сам да преценя доколко ще покаже събитията, които ще се случат.  :P

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #13 -: Април 18, 2013, 11:54:42 am »
на мен явно нищо интересно не ми предстои през останалата част от солара

а опозиционния лунар за какво се използва, за втората част от месеца?  :-\

« Отговор #14 -: Април 18, 2013, 12:04:41 pm »
Забравих да допълня. Самата карта се прави синастрична - вътрешния кръг е наталната карта, а външния - соларната.
Ние сме умни и се сетихме, че се прави така, споко ;).

*

Veselin

• 2737
« Отговор #15 -: Април 18, 2013, 01:35:39 pm »
Като гледам, тоя Сатурн във 2 сол/8 нат дом не ми харесва. Пак ли финансови затруднения да очаквам?  :-\

*

Нова

• 3491
« Отговор #16 -: Април 18, 2013, 02:22:21 pm »
На мен в соларния ми е там, Веско )))

Ма кво да правиш.. На сиромаха кога ли му е вървяло ))))))

Здраве да е. ))))

В чест на истината дапреди месец постоянно подпитвах как да го тълкувам, освен финансови ограничения, и ответ не получих. Пълно информационно затъмнение ))))))

*

Veselin

• 2737
« Отговор #17 -: Април 18, 2013, 02:33:32 pm »
Еми, нямам си късмет и това е то.  :( Все се надявам на нещо по-добро, но все удрям на камък в каквото и да е. Явно съм си избрал по-труден път.
А така се зарадвах на тригона на сол. Венера на наталната. Викам си, поне веднъж някои неща да станат по-лесни.

Нова, а при теб наистина ли има финансови затруднения и ако да, нали не ти се е налагало да теглиш кредити?

« Отговор #18 -: Април 18, 2013, 02:40:50 pm »
Еми, нямам си късмет и това е то.  :( Все се надявам на нещо по-добро, но все удрям на камък в каквото и да е. Явно съм си избрал по-труден път.
А така се зарадвах на тригона на сол. Венера на наталната. Викам си, поне веднъж някои неща да станат по-лесни.

Нова, а при теб наистина ли има финансови затруднения и ако да, нали не ти се е налагало да теглиш кредити?
Веско,не се плаши! Транзитния ми Сатурн стои от бая време във втори дом и не съм умряла. На всичкото отгоре съм в Сатурнова криза и лична година 4...Може просто да станеш по-пестелив или да харчиш с повече отговорност! Не тълкувайте винаги най-лошото!

*

Veselin

• 2737
« Отговор #19 -: Април 18, 2013, 02:44:15 pm »
Аз пък се надявах точно през лятото да се впусна в малко повече харчове.  :-[ ;D