Здравей Гост

Любима храна

• 72 Отговора
  • 7318 Прегледи
*

Londa

• **
  • 561
Re: Любима храна
« Отговор #20 -: Април 19, 2013, 02:58:03 pm »
Леле, Марая .....имаш шесто чувство, ......не не е  добре! :(Получи инсулт и сега майка ми се е заела с нея!Много ми липсва, защото е в друг град, а и аз сега с бебето не мога да отида да я видя.Дано в началото на май да успея.Живее само за правнука си. :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Април 19, 2013, 03:18:22 pm »
Леле, Марая .....имаш шесто чувство, ......не не е  добре! :(Получи инсулт и сега майка ми се е заела с нея!Много ми липсва, защото е в друг град, а и аз сега с бебето не мога да отида да я видя.Дано в началото на май да успея.Живее само за правнука си. :blink:

Съжалявам... :( Но..,то е силно бабе..ще се справи! Добрата новина е..,че има правнук..Дай боже всекиму, че и на мен... :wub:

Знам..,че имам 6-то чувство... ;D И да знаеш..,хич не е хубаво да имаш такива способности..-уморяват.

Ти пишеш и в другия форум-нали? :rolleyes:
Искам да ти пратя нещо..от там ми е по-удобно...просто като мнение..на страничен наблюдател..Става ли?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #22 -: Април 19, 2013, 05:18:48 pm »
но прави впечатление , че нито една земна луна не е писала.... :rolleyes: :blink:

Аз съм със земна Луна, в третата декада на Телец, в 9-ти дом, тригон Уран, Нептун, Меркурий, опозиция Плутон. Марс в първата декада на Рак, в 10-ти дом, тригон Сатурн, Юпитер, сектил Слънце.

Мога да ям, ама мога и да не ям ;D, но за Венера във Везни във 2ри дом яденето си е удоволствие. Обичам плодове - ягоди, праскови, череши, ананас, кайсии, банани, сливи, портокали, лимони, помело. Не харесвам круши, дюли и кивита.

От тиквовите растения обичам само динята, ненавиждам всякакви сортове тиква, пъпеши също.
От зеленчуците - домати, краставици, червени чушки, моркови, броколи. От бобовите - соя, грах, фасул (зрял и зелен). Мразя спанак и карфиол. От житните - царевица, овес и киноа. От ядките - бадем и орех.

Месо мога да ям всякакво, ама по принцип не ям. Не обичам риба, но морски дарове харесвам. Млечни не долюбвам, предпочитам соево мляко пред животинско. Обикновено закусвам соево мляко с мюсли. Мразя храната да плува в мазнина. Обичам сладко, но не твърде сладко, харесвам леки торти и ванилов сладолед пред шоколадов. Харесвам еклери, мъфини, ореховки, тарталети, баклава.

« Отговор #23 -: Април 19, 2013, 06:02:37 pm »
Луна в риби 4 дом,Марс в козирог 3 дом.Обожавам сладко не мога да живея без него  ;D.Много рядко ям манджи-падам си по сухите храни.Обичам също и салати и то в големи количества  ;D

« Отговор #24 -: Април 19, 2013, 08:43:05 pm »
Луна в Стрелец, Марс в Овен, зелени и свежи салати, без майонези и картофи за пълнеж, месо-колкото повече и по-мазничко, толкова -по-добре, за слузестите твари съм съгласна с Лили, шоколади, торти , сладкиши - за разкош, но най-важното е от всичко по много!!!!!!!!!!

*

911

• *
  • 137
« Отговор #25 -: Април 19, 2013, 09:13:09 pm »
Мога да започна с нещата ,които не обичам.
Не ям месо от почти половин година.(супер лесно го отказах ,за мое собствено учудване )Риба и въобще всичко, което живее във вода не  го харесвам  ;D.
Компоти,мармалади,лютеница - ненавиждам от дете .Просто не мога да си представя да ги ям.
 ;D Сигурно звучи смешно, но прясно мляко също  не обичам.
Линони ,портокали,дини - пак.
 Сега ще ме помислите за извънземно  . ;D
Обичам супер много салати ,картофи (пържени ,варени ,всякакви:Д ) тестени изделия - нищо не ме изкушава повече от топъл хляб ,ШОКОЛАД ,а да ... и баницата на майка ми. ;D

Луна в Телец/12д съвпад АЦ
Венера в Скорпион/7д съвпад Плутон

« Отговор #26 -: Април 19, 2013, 10:44:11 pm »
Луна във Везни във втори дом. Не ям домати и никога през живота съм не съм яла.
Везните ме наклоняват към изисканите сервизи и въобще всичко което обслужва храненето, но  заради дома на Телеца направо си харесвам селски манджи с два пръста олио да плуват отгоре  (шегувам се де, чак толкоз не, ама обичам мазнината).

Обичам постните манджи с месо, не съм за вегетарианка и се чувствам зле когато се налага да ям зеленчуци и плодове.

*

astro

• 475
« Отговор #27 -: Април 19, 2013, 10:52:02 pm »
Луна във Везни във втори дом. Не ям домати и никога през живота съм не съм яла.
Везните ме наклоняват към изисканите сервизи и въобще всичко което обслужва храненето, но  заради дома на Телеца направо си харесвам селски манджи с два пръста олио да плуват отгоре  (шегувам се де, чак толкоз не, ама обичам мазнината).

Обичам постните манджи с месо, не съм за вегетарианка и се чувствам зле когато се налага да ям зеленчуци и плодове.

И хубави салатки правиш..И тях уважаваш ;D ;)

« Отговор #28 -: Април 19, 2013, 11:00:21 pm »
То това за което става дума си остана в моята младост заедно с ракийката и водка Астория, но сега трябва да се живее здравословно.

Луната ми е в тригон със савпад Венера Сатурн, та все пак даже и дърво като мен се справя с домакинството и особено с готвенето сравнително добре.

Та мога да го кажа като обобщение де, тригон Луна Венера са добри домакини, при мен домовете както писах по горе са 2 и 6.

« Отговор #29 -: Април 19, 2013, 11:06:18 pm »
На 30.12.2012 станах вегетариaнка.  :blink: Преди това 80 % от менюто ми се състоеше от месо.  :rolleyes: сега наблягам на плодовете и зеленчуците, уча се да готвя, намирам удоволствие в това.  :-[ близките ми..все още не вярват.   ;D

« Отговор #30 -: Април 19, 2013, 11:13:15 pm »
Луна в Лъв. Марс Дева.

« Отговор #31 -: Април 20, 2013, 01:47:31 pm »
Аз пък станах вегетарианка, дори веганка, когато соларният ми АЦ беше в Дева.
Към този момент обаче ям месо, ама май не ми се отразява добре ;D та смятам да го спирам, но соларният ми АЦ е в Стрелец и ми се яде от всичко по МНОГО !

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Април 20, 2013, 04:59:13 pm »
Обожавам даровете на морето...Риба мога постоянно да хапвам. ;D
Напоследък ядки много поемам...и нещо мн.интересно...започнах да пия чай,а имах непоносимост

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Април 20, 2013, 05:07:52 pm »
Дотук, въз основа на споделеното от представителната извадка (ако сме  :blink:), може ли да се направи някаква астрологична връзка, обобщена?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Април 20, 2013, 05:13:37 pm »
Дотук, въз основа на споделеното от представителната извадка (ако сме  :blink:), може ли да се направи някаква астрологична връзка, обобщена?

Бих могла да извадя малко инфо...
Основното е, че светилата при аспект на Уран ...и по-скоро луната , реагират по отношение на храната. забелязват се общи вкусови качества...и нещо, което ме изумява е предпочитанието към шоколада.
Известно е , че сладкото компенсира стреса...Т.е при аспект на стрес , настъпва глад към сладкото. Огнените Луни имат динамично хранене..,но не си падат по разнообразието....

Това за сега..Мисля... :blink: ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Април 20, 2013, 05:27:57 pm »
Имам преки наблюдения върху доста огнени Луни - при повечето от тях има подчертана склонност към прекаляване с определени видове храни, с малки изключения:

Луна в Лъв в опозиция с Марс и Сатурн, мъжка карта - невъздържаност в храненето, редовно преяждане, предпочита висококалорични храни. На масата направо се разтреперва - трябва да изяде всичко наведнъж.  ;D

Луна в Лъв (неаспектирана), женска - много силна привързаност към сладкото - може да яде и готви буламачи, но не може да живее без тортички, пастички, мелбички и вафлички.

Луна в Стрелец в съвпад със Сатурн, женска - пристрастеност към млечния шоколад, изяжда сама голяма шоколадова бонбониера.

Луна в Стрелец в съвпад с Юпитер и Уран, мъжка - похапвпа стабилно от всичко, но той е акцентиран Телец.

Луна в Овен в съвпад с Марс, женска - готви страхотно, самата тя не преяжда, но не може да живее без месо.

Луна в Овен, мъжка - доста лакома, обича пикантни подправки, цени добрата кухня, т.е. качество пред количество.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Април 20, 2013, 05:31:50 pm »
Имам преки наблюдения върху доста огнени Луни - при повечето от тях има подчертана склонност към прекаляване с определени видове храни, с малки изключения:

Луна в Лъв в опозиция с Марс и Сатурн, мъжка карта - невъздържаност в храненето, редовно преяждане, предпочита висококалорични храни. На масата направо се разтреперва - трябва да изяде всичко наведнъж.  ;D

Луна в Лъв (неаспектирана), женска - много силна привързаност към сладкото - може да яде и готви буламачи, но не може да живее без тортички, пастички, мелбички и вафлички.

Луна в Стрелец в съвпад със Сатурн, женска - пристрастеност към млечния шоколад, изяжда сама голяма шоколадова бонбониера.

Луна в Стрелец в съвпад с Юпитер и Уран, мъжка - похапвпа стабилно от всичко, но той е акцентиран Телец.

Луна в Овен в съвпад с Марс, женска - готви страхотно, самата тя не преяжда, но не може да живее без месо.

Луна в Овен, мъжка - доста лакома, обича пикантни подправки, цени добрата кухня, т.е. качество пред количество.

Мерси..,а при земните...имаш ли наблюдения?

« Отговор #37 -: Април 20, 2013, 05:33:41 pm »
Много съм капризна на тема храна. Едновременно с това, малкото неща, които ям с удоволствие, ям в изненадващи количества за размерите си. Ако храната не е нещо, което обичам, в повечето случаи предпочитам изобщо да не ям. Ако все пак ям е две-три хапки, не повече. Предпочитам всякаква суха храна. Готвени манджи със сосове са нещо, кето като видя, нараво ме изважда от строя. Колкото по-малко е сосът, толкова по-добре. Не ям никакво месо, никаква риба, никакви морски дарове - изключение има само за бяло пилешко месо и някои колбаси (повечето от които си имат вкус на соя и заради това ги ям). Идеята да ям нещо умряло във формата, в която е умряло, ме отврати от всички тези храни още от ранното детство. Чувствам ги като нечисти. Обичам много сладко (ям го в огромни количества), тестени изделия и всякакви варива. Напоследък харесвам много и зелените салати. Супите не са ми нещо свръхлюбимо, но са едно от малкото неща в осреднена позиция, които все пак мога да ям без да ми приседнат на гърлото и да започне да ми се гади. Изключително са ми противни всякакви мазни готвени храни и салати - предпочитам плодовете и зеленчуците които консумирам, да са с минимум олио. Много обичам чайове, особено липов. От плодовете много обичам банани, ябълки, мандарини, кайсии. Компоти също са ми сред любимите неща за ядене, стига да не са от кайсии (тях ги обичам само пресни).

Луна в Скорпион в 10 дом/ Съвпад с Плутон, квадратури с Марс и Венера, секстил Сатурн и Нептун
Марс в Лъв в 7 дом/ Съвпад Венера, квадратура към Луната и Плутон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Април 20, 2013, 05:42:14 pm »
Мерси..,а при земните...имаш ли наблюдения?

Имам наблюдения върху една мъжка - телешка Луна в съвпад с ИЦ и квадрат със Сатурн.
Преяждане с всичко, ядеше като невидял, сякаш му е за последно, после три дни запек.  ;D

Две женски Луни в Телец - едната също обичаше да си похапва, но не умееше да готви (за разлика от теб), при другата имаше сериозен проблем с алкохола още от 14-годишна възраст. При втората Луната е в Т-квадрат със Сатурн и Уран.

Върху Луни в Дева и Козирог почти нямам наблюдения с какво предпочитат да се хранят. Имам две близки с такива Луни - за тях мога да кажа, че са много добри домакини, хубаво готвят.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #39 -: Април 20, 2013, 06:04:17 pm »
Луна - Лъв /10 дом/,но е в съвпад със Сатурн,гледам да се храня разумно/умерено,а Марс е в Рак /9 дом,съвпад МЦ/.
Мразя -  мазни,солени храни,трушии,компоти и др.консервирани неща.
Много обичам сладко/най-вече шоколад/-трудно ми е да се откажа от него,колкото и да искам.
Не ям месо от доста време,но обожавам риба,без да броим морските дарове-тях ги ненавиждам.
Обожавам сирена,плодове,зеленчуци,супички.
Обичам готвени зеленчукови ястия-комбинации от типа на гювеча-да има разнообразни зеленчуци вътре.
Да не забравяме и ХУБАВОТО ЧЕРВЕНО ВИНО.