Здравей Гост

Натален квадрат Венера-Марс

• 39 Отговора
  • 6004 Прегледи
*

Kler

• **
  • 576
Натален квадрат Венера-Марс
« -: Април 19, 2013, 07:34:30 am »
има ли някой в натала такъв? как се проявява и как се отработва? това при мен е единственият аспект, който сключва Венера с планета. Имам и един тригон с МЦ. Но не мога да преценя как действа. И тъй като в следващият солар ще имам и марсов и венерин възврат, чудя се какво да очаквам и как да извлека полза от него. защото ми се струва важно  :-\

*

carmen

• *
  • 188
Re: Натален квадрат Венера-Марс
« Отговор #1 -: Април 19, 2013, 08:08:52 am »
Аз го имам в натала, но при мен  Марс съвпада със Сатурн и е част от Т квадрат Венера-Марс/Сатурн- Нептун. Чела съм,че дава забавяне в любовта, т.е. може да срещнеш голямата любов по-късничко,а може и хич да не дойде :-\ Също,че дава и силна връзка с баба и дядо..И аз в момента се фокусирах върху този квадрат, тъй като сега Юпитер ми прави съвпад с Венера и го отключва..дори мисля,че обратно на положителните нагласи може да ми донесе развод,плюс това е в Д7... а момента с отработването,по какъв начин и т.н. продължава да ми е загадка....

*

Нова

• 3491
« Отговор #2 -: Април 19, 2013, 10:06:57 am »
Според мен трябва да сте луди да искате точно този квадрат да се отработи. Не съм виждала да носи на притежателя му нищо, освен дивиденти.

« Отговор #3 -: Април 19, 2013, 10:15:48 am »
Венера Везни- Марс Козирог, високи изисквания, напрегнати отношения с мъже, вероятен развод (Венера е У1, Марс У7), до сега хубаво не съм видяла.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #4 -: Април 19, 2013, 10:25:19 am »
и при мен венера е У1, а марс У7. имам 1 развод. но имам и квадрат слънце-луна.
венера е в скорпион и 1ви дом, марс в лъв и 10ти дом.
Според мен трябва да сте луди да искате точно този квадрат да се отработи. Не съм виждала да носи на притежателя му нищо, освен дивиденти.
а щастлив ли е притежятелят му в любовта или просто му е лесно да навърта бройки?

*

Нова

• 3491
« Отговор #5 -: Април 19, 2013, 10:52:35 am »
Не зная какво разбирате под щастие? Някои са щастливи с навъртането /всъщност това е една от категоричните характеристики, дори и при квадрати само по знак/. Всъщност няма нещастни от това, че отсрещния пол лесно му се лепи.  Други не са нещастни при разводи.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #6 -: Април 19, 2013, 10:57:37 am »
основното, което срещам за този квадрат е, че на човек му е трудно да създаде пълноценна връзка. за сметка на това, другият пол го намира за доста привлекателен и му е лесно да навърта бройки.

*

Нова

• 3491
« Отговор #7 -: Април 19, 2013, 11:17:09 am »
Ми има си крушка опашка. Обяснение не ни трябва, особено астрологично ))) Как да се създаде пълноценна връзка като изкушенията са много.

Това си е парадигма. Отговорът обяснява въпроса.

А да не се залъгваме... Омръзваме си. Нито един пъртньор не може да ни даде всичко, от което имаме нужда. Смяната е "наложителна". Розовият период се измества от взиране в недостатъците на другия, минава сляпата неделя и така...

А като има лесна възможност за промяна на статуса...

На кого му е лесно да създава пълноценна връзка? Това винаги е съпътствано от усилия.
Но виж друго си е мъжете да ти се лепят.. Някякси по-приятно е. )))

Аз лично не бих имала нищо против от такъв аспект в натала ми.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #8 -: Април 19, 2013, 11:59:58 am »
Дивидентите в лесното навъртане на бройки ли ги откриваш?За омръзването-съгласна съм, Венера ми е в близнаци, но е У7 и е Д7,а Марс е У5 в Д10. Аз имах предвид,че най-вероятно забавя или стопира така наречената голяма любов,дето забравяш къде си...особено при мен както Нептун е част от този Т квадрат...иначе за времетраеното..колкото-толкова ;)но продължавам да си мисля,че има какво да му се отработва на това,предполагам и че с такъв аспект по-трудно се показват,изразяват чувствата към партньора..

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #9 -: Април 19, 2013, 12:05:47 pm »
това за бройките сигурно е по-изгодно за мъжете  ;D и все пак в крайна сметка и това е до време.
с такъв аспект по-трудно се показват,изразяват чувствата към партньора..
май има нещо такова  :-\

*

Нова

• 3491
« Отговор #10 -: Април 19, 2013, 12:12:31 pm »
Дивидентите ги откровам в това "всички" да са готови да направят "всичко" за теб, да ти се харесат, да се домогват до теб, да са готови да платят цената, да ти се предлагат и свалят звезди, да си ухажвана и обожавана.

« Отговор #11 -: Април 19, 2013, 12:14:13 pm »
Дивидентите ги откровам в това "всички" да са готови да направят "всичко" за теб, да ти се харесат, да се домогват до теб, да са готови да платят цената, да ти се предлагат и свалят звезди, да си ухажвана и обожавана.

И каква ми е ползата, когато аз не ги харесвам? За мен това си е чиста проба досаждане.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Нова

• 3491
« Отговор #12 -: Април 19, 2013, 12:24:26 pm »
Ми с други допълнителни аспекти, могат да се извличат много големи дивиденти.

Не съм чула жена да се оплаква или да й е зле от това, че мъжете я намират за привлекателна.

Ще остави досадниците зад "оградата" и ще се остави хубавите неща да й се случват.

Извинявайте, ма дет се вика на опашка да се наредиш в някоя администрация, за нещо по-завъртяно да ти се наложи да дърсиш, да трябва някой да тълкува разни правила в твоя полза... не ми казвайте, че не е едно и също да те погледнат "с други очи".

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #13 -: Април 19, 2013, 01:00:19 pm »
зависи сигурно и от другите аспекти дали човек ще може да се възполва от това и дали ще му харесва. на мен нито едното не ми се отдава.

при някой проявявал ли се е в солар този квадрат и как се е отразило? също и възврат на венера и марс в солар?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Април 19, 2013, 01:08:39 pm »
Венерин възврат има всяка година...Движението на планетата е доста бързичко... ;D

Квадратурата м/у Марс и Венера е аспект..,които зависи преди всичко от знаците , които го сключват и домовете в които се случва.
Така на агро с две думи , аспекта е характерен с трудни отношения в любовта. Това е аспект на страстта...и вечното търсене на любов, дори ...когато любовта е до нас.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #15 -: Април 19, 2013, 04:03:14 pm »
аз мога да споделя нещо като опит не точно личен....
имам един колега той има този квадрат Венера(Лъв)/Марс(скорпион)...освен това Слънце в Лъв...
както и да е...около него има някаква харизма, всички колежки му се лепят, всички гледат да са с него около него, правят му салати, грижат се за него..то има и защо де колоритен си е, не може да му се отрече има някакъв чар, пръска една хубава енергия около себе си..как да не му се лепне човек...всички се чувстват поласкани да са около него, наистина голям е бройкаджия......
да си призная честно залитането ми беше по него.....но смятам, че се осафирясах вече...
но тази енергия, която струи от него е трудно да й устоиш......

« Отговор #16 -: Април 19, 2013, 08:29:49 pm »
 :72:Аз също имам такъв аспект в натала Венера У1 /6 дом Овен/ каре Марс У7 /9дом Рак,в съвпад с МЦ/.
Имам 1 развод,трудно харесвам някого,трудно показвам чувствата си към партньора,имаме спорове,кавги,дисхармони

« Отговор #17 -: Април 19, 2013, 08:34:15 pm »
извинете...дисхармонични взаимоотношения,ревност,бързо се отегчавам,губя интерес и изчезвам...досега НЕсъм срещнала Голямата любов...ако съществува такова понятие въобще...опитвам се да доминирам,не се оставям да ме контролират и да ми отнемат свободата...търся единствения..не съм бройкаджийка...и всичко друго описано от Вас е вярно за този аспект. ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #18 -: Април 19, 2013, 09:06:57 pm »
има ли някой в натала такъв? как се проявява и как се отработва? това при мен е единственият аспект, който сключва Венера с планета. Имам и един тригон с МЦ. Но не мога да преценя как действа. И тъй като в следващият солар ще имам и марсов и венерин възврат, чудя се какво да очаквам и как да извлека полза от него. защото ми се струва важно  :-\

Всички жени, които познавам (с независимо какъв аспект между Венера и Марс) имат невероятно излъчване и чар. С квадрата са си направо красиви.  ;) А и щом МЦ е замесен ... няма начин да не привличаш мъжете.  :blink:
Иначе аспектът сам посебе си говори за неудоволетвореност в любовен план. Ако един мъж те привлича физически, то нещо куца в другите насоки (емоционално или интелектуално)и обратно, ако те привлича характера му то за съжаление не те привлича физически.
С годините аспекта се обработва, когато се поставят ясно приоритетите. До тогава може да се създават паралелни връзки, тъй като този, който те привлича физически не те удоволетворява емоционално. 

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Април 19, 2013, 09:16:59 pm »
Aз дивиденти от този квадрат не съм видяла.