Здравей Гост

Синастрични планети в 12-ти дом

• 46 Отговора
  • 12708 Прегледи
*

Vanila

• *
  • 385
Синастрични планети в 12-ти дом
« -: Април 20, 2013, 11:49:02 am »

Синастрични планети в 12-ти дом:

1. Имали ли сте връзка, при която ваши или на партньора ви планети да попадат в 12-тия дом на другия?

2. Как усещахте това? Сключваха ли аспекти с наталните планети на партньора и какви?

2. Как се разви връзката ви?

Казват, че 12-тия е дом е един от кармичните домове. Воден дом, последният от 12-те ...свързван с подсъзнанието, колективното несъзнавано; при планети в наталната карта - особено Слънце, Луна, както и лични такива - се обръща внимание на по-особената им изява /или по-скоро блокиране на такава/ - с изключение на тези, които са до 10` на Асцендента и попадат в т.нар. Гоклекнова зона и всъщност нативът ги проявява в живота си...

Синастричните планети в 12-тия дом: ако ваши планети попадат в 12-тия дом на партньора ви - имате по-особена връзка, като вие можете да "диктувате" правилата - другият несъзнателно се чувства задължен/открит към вас. Ако аспектите са плавни с наталните му такива, както и ако има съвпад с Асцедента му - силна връзка и взаимна симпатия.

Пример - синастрично в 12-тия дом на партньора са разположени цяла плеяда  :blink: - като се започне от Лилит, Кету, Юпитер, Венера, Слънце и завършим с Меркурий, който прави съвпад с Асцендента... Проявата: привличане и симпатия, многопластово общуване и разбиране дори без думи.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

satin_

Re: Синастрични планети в 12-ти дом
« Отговор #1 -: Април 20, 2013, 12:04:34 pm »
Имах едни такива взаимоотношения...
Негово Слънце в мой 12-ти, почти точно на К12
Моя Луна/Плутон в негов 12-ти (на 4 гр. от асцендента му) и в съвпад с негови Луна/Плутон

До такава степен се усещахме, че чак аз се плашех. Имаше силна телепатия между нас  :blink: Нямахме нужда от думи, за да се разбираме...

« Отговор #2 -: Април 20, 2013, 12:09:47 pm »
Моя Меркурий попада в 12 синастричен дом на партнъора,в съвпад с Асцендента му. Откакто е с мен е станал по-приказлив,споделя повече...Много често се разбираме без думи и често си предаваме мисли от разстояние. Обичаме да обсъждаме по-особени теми-извънземни,прераждания,астрология. И въобще всичко е перфектно. Обаче в следващия момент моите водолейски планети квадратират неговите телешки,Марса ми в Скорпион ги довършва и тогава става страшно. Започват едни спорове,последвани с часове,понякога с дни мълчание,докато някой не отстъпи и не развее бялото знаме...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #3 -: Април 20, 2013, 12:24:21 pm »
Ще следя темата с интерес,защото в момента имам много силни чувства към един човек-неговата Венера е в моя 12 дом.Обвързан е,но знам,че това положение дава тайна връзка,но нямам и намерение да се захващам с подобен вид отношения-просто не са ми по вкуса.Въпреки това имам чувството,че го познавам цял живот,много съм привързана към него,изпитвам голяма любов,страст, абе от всичко по много  ;D.А също така има и емпатия между нас.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #4 -: Април 20, 2013, 12:35:39 pm »
Имала съм да. Негова луна в мой 12, мое слънце в негов 12.
Синастрията е много кармично натоварена.

Purple, и аз мисля, че при такива синастрични положения има обвързаност, която е повече от обяснимата чрез логиката...

Също зависи и от аспектите, които сключват тези планети /в 12-тия дом на партньора/ с другите такива от наталната му карта; защото е възможно те да бъдат плавни и подкрепящи един такъв обмен между двамата, а е възможно да нагнетяват допълнително напрежение, в случай, че активират един тау-квадрат например...

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #5 -: Април 20, 2013, 12:56:57 pm »
Имах едни такива взаимоотношения...
Негово Слънце в мой 12-ти, почти точно на К12
Моя Луна/Плутон в негов 12-ти (на 4 гр. от асцендента му) и в съвпад с негови Луна/Плутон

До такава степен се усещахме, че чак аз се плашех. Имаше силна телепатия между нас  :blink: Нямахме нужда от думи, за да се разбираме...

satin_, да синастричното положение на планети и особено Светила в 12-тия дом "дават" телепатия между партньорите... Усещаш/чувстваш другия дори от разстояние...

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #6 -: Април 20, 2013, 01:00:35 pm »
Сега осъзнавам, че свободната воля е страшно нещо - откажеш ли да тръгнеш по една пътека и 10000 хорара и синастрии няма да ти помогнат  ;D Понякога някои неща просто са писани да се случат и колкото и да бягаш няма да избягаш от себе си - е, това не беше моята пътека.

...то важи обратното  :blink:, писано ли е да се случи ...и хиляда синастрии няма да ти помогнат.

Пиша го леко шеговито - но приемам за истина, че има жалони/събития, които са предопределени.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #7 -: Април 20, 2013, 01:03:40 pm »
Моя Меркурий попада в 12 синастричен дом на партнъора,в съвпад с Асцендента му. Откакто е с мен е станал по-приказлив,споделя повече...Много често се разбираме без думи и често си предаваме мисли от разстояние.

Да, особено съвпад Меркурий - Асцендент на партньора се изразява в комуникация "оцветена" от различни теми; навлизане в дълбочина на разбиранията и общуване, общуване  :blink:

« Отговор #8 -: Април 20, 2013, 01:18:37 pm »
Сега гледам,че и Слънцето ми попада в неговия 12-ти дом,но е към края,2-3 градуса преди К1,в съвпад с асцендента му,така че вероятно активира по-силно следващия дом.Иначе първите няколко месеца връзката ни беше тайна,понеже когато се запознахме бях обвързана. Венера ми е в точен съвпад с асцендента му.
« Последна редакция: Април 20, 2013, 01:25:20 pm от Just_a_Dream »
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #9 -: Април 20, 2013, 01:21:52 pm »
Мда бе, ама проблема е... кое е преопределено и кое аз сама съм си предопределила (или нищо не е предопределено или всичко е предопределено. Тоест изборът е илюзия?!) :-\  Хаха пък и аз все много искам да знам(близнашка му работа)  :haha:

Аз съм готова и така да го разглеждаме  :blink: ~ т.е. че нищо не е предопределено... /на моя Меркурий в Близнаци и в 8-ми дом му се ще и двете страни на монетата да са правилните  ;D/

А сериозно - има си "нещица", през които се минава - как "се излиза" обаче нямам рецепта или поне такава, която да работи при всеки...

Личната ми рецепта е: дисциплина  :blink:

« Отговор #10 -: Април 20, 2013, 01:58:29 pm »
ох,Ванила, мила...това е най-дълбокоизживяната и изстрадана любов в живота ми....в синастрията ни негов 5ти в мой 12 ти    и    мой 8ми и 9ти в негов 12ти дом :(.....Негов 5ти включва съвпад на Слънце,Венера,Марс и ....Плутон ;) и отделно Юпитер  ,а мой 8ми вкл Слънце Луна  и Хирон  и 9ти- Меркурий,Венера и Сатурн  ...аз отдавам моите толкова дълбоки изживявания най-вече  на тригона на неговия Плутон към мойта Луна,...много силно се усещаме  /когато той мисли за мен винаги усещам това/ и винаги,когато реша да се уговарям да излизам с някой мъж/приятелски,а не друг контакт :P/ той ми звъни по телефона,щото живеем в различни градове и ми напомня за себе си/като знак  да не правя това,сякаш/....много,ама много страст/понякога треперех от напрежение чак/ , болка и страдание от моя страна..много..../на него обаче не му дреме много-много ,сякаш/,много лесно се разбираме и не се е стигало до разправии за нещо си,  невероятен секс и много трудно до невъзможно/но вече възможно и мисля реализирано дори/ приключване на тези отношения,този път беше 3тия.....усещах/м се негова жертва и не бях щастлива:blink:

« Последна редакция: Април 20, 2013, 02:10:31 pm от марсин »
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #11 -: Април 20, 2013, 02:25:36 pm »
Имам колеги,които имат луна в знака на 8-я ми дом-четат ме като букварче и това ме вбесява. Почти развих свръхспособности да се крия, но това ме уморява.

*

Grace

• 2257
« Отговор #12 -: Април 20, 2013, 02:34:02 pm »
ох,Ванила, мила...това е най-дълбокоизживяната и изстрадана любов в живота ми....в синастрията ни негов 5ти в мой 12 ти    и    мой 8ми и 9ти в негов 12ти дом :(.....Негов 5ти включва съвпад на Слънце,Венера,Марс и ....Плутон ;) и отделно Юпитер  ,а мой 8ми вкл Слънце Луна  и Хирон  и 9ти- Меркурий,Венера и Сатурн  ...аз отдавам моите толкова дълбоки изживявания най-вече  на тригона на неговия Плутон към мойта Луна,...много силно се усещаме  /когато той мисли за мен винаги усещам това/ и винаги,когато реша да се уговарям да излизам с някой мъж/приятелски,а не друг контакт :P/ той ми звъни по телефона,щото живеем в различни градове и ми напомня за себе си/като знак  да не правя това,сякаш/....много,ама много страст/понякога треперех от напрежение чак/ , болка и страдание от моя страна..много..../на него обаче не му дреме много-много ,сякаш/,много лесно се разбираме и не се е стигало до разправии за нещо си,  невероятен секс и много трудно до невъзможно/но вече възможно и мисля реализирано дори/ приключване на тези отношения,този път беше 3тия.....усещах/м се негова жертва и не бях щастлива:blink:

марсин, не искаш ли да сложиш двете карти в синастрия. описаното предизвиква любопитство чак.. толкова е .. дълбоко.

« Отговор #13 -: Април 20, 2013, 02:35:23 pm »
Едно от най-кратките ми влюбвания, неговия Сатурн в моя 12ти дом ;D .
Имала съм и обратното, моя Сатурн в 12ти дом на другия човек, но заради това, че неговия стелиум попадаше в моя 8ми дом трудно се отървах.
Имах и още едно гадже при което Сатурн ми попадаше в неговия 12-ти.

Ще да има нещо много кармично особено с тоя Сатър ;D даже съм чела, че ако ваши планети попадат в 12ти му дом или обратното, то сте се познавали в минал живот. Е, значи излиза, че половината ги познавам от минал живот :o !

« Отговор #14 -: Април 20, 2013, 02:37:33 pm »
да,Луната чете и усеща...ама и Плутон не лъже...в подсъзнанието особено е кофти да ти се бърка нечий Плутон /особено ако  е  отработен Плутона /:blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #15 -: Април 20, 2013, 03:19:47 pm »
eeee, марсин, такова нещо не бях виждала ... какъв е тоя стелиум в Лъв / добре, че си оставила данните, че нищо не разбирам по картите иначе / Тоя мъж би следвало да е невероятно привлекателен и харизматичен, с много силен сексуален импулс. За синастрията какво да кажа - ти си го казала ... с двата стелиума в 12 дом, как се намерихте ?  ;D   

« Отговор #16 -: Април 20, 2013, 03:32:24 pm »
eeee, марсин, такова нещо не бях виждала ... какъв е тоя стелиум в Лъв / добре, че си оставила данните, че нищо не разбирам по картите иначе / Тоя мъж би следвало да е невероятно привлекателен и харизматичен, с много силен сексуален импулс. За синастрията какво да кажа - ти си го казала ... с двата стелиума в 12 дом, как се намерихте ?  ;D

...а аз не бях изживявала...да,синастрията /и усещанията /са силни, пича е харизматичен/не хубав/,мнооого галантен/Луна във везни,все пак/, не търси сериозно обвързване/стелиум в 5ти как да търси такова,я...и Луната му също.....безкраен полиженец,ама много "поли"...и лъже..лъже...сваля звезди колкото си иска...а аз- пълна противоположност/по Луните/.......така е -като има глава да пати-пати... :blink:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #17 -: Април 20, 2013, 03:41:26 pm »
Марсин, много интересна синастрия  :blink: - благодаря, че я сподели!

Струва ми се, че Нептун е объркал нещата - напрегнатият аспект, който сключва със стелиума на партньора. Нептун има едно особено качество - да размива и да прави неясни, и сякаш без определени граници взаимоотношенията/разбиранията/комуникацията. В такава ситуация много лесно някой може да сметне, че е излъган или пък наистина да бъде...

Общо казано - имам впечатлението, че дадена синастрия /и връзка/ има определен праг "на натоварване" - в смисъл, прекрачи ли се този праг на напрежение и връзката се разпада. Може да продължи много дълго - дори и като брак например; но стигне ли се до трайно неудовлетворение на единия от партньорите и е до там... защото то е достатъчно единият да си тръгне  :blink:

Чудя се как може "да се прогнозира" това за една връзка?

*

Grace

• 2257
« Отговор #18 -: Април 20, 2013, 03:53:41 pm »
марсин, то е видно, че е женкар - много Лъв, много Венера / по Асц и Луна /
Неговото его и воля / Сл, Плутон, Марс в каре към твоя Марс - налагал се е , отделно Сатурн в опозиция на твоя Марс. Но мисля, че ти си му взела респекта, научил е някакви уроци чрез теб, а вероятно си го стабилизирала по някакъв начин. Позицията Сатурн на Асц е много кармична.   

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #19 -: Април 20, 2013, 03:58:08 pm »
Обсебване..точната дума на стелиума в 12-ти дом..Четеш му мислите и намеренията..А темата за мистика..,духовност..направо е експлозия за него..Можеш да манипулираш съзнанието му , чрез секс и психика..Сякаш го учиш на нещо... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците