Здравей Гост

Равнодомна система

• 38 Отговора
  • 6258 Прегледи
Re: Равнодомна система
« Отговор #20 -: Април 20, 2013, 09:30:21 pm »
Kакво ли значат буквичките до някои планети? :rolleyes: Например "М" и "Е" :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Kaya

• 2893
« Отговор #21 -: Април 20, 2013, 09:43:58 pm »
има 2 вида равнодомни с-ми
1)  измерване на 30 гр от асц ( независимо, в кой градус е той) например:  ако асц ми е в 5 гр лъв, то 2 дом ще започне в 5 гр. дева;
2) равнодомна= равнознакова-  няма значение  градуса на асц., брои се само зодията на върха на асц. Например асцендент лъв 5 гр, то асц се брои от 0 гр в лъв и следователно  0 гр в дева е 2 дом;
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Април 20, 2013, 09:51:09 pm »
има 2 вида равнодомни с-ми
1)  измерване на 30 гр от асц ( независимо, в кой градус е той) например:  ако асц ми е в 5 гр лъв, то 2 дом ще започне в 5 гр. дева;
2) равнодомна= равнознакова-  няма значение  градуса на асц., брои се само зодията на върха на асц. Например асцендент лъв 5 гр, то асц се брои от 0 гр в лъв и следователно  0 гр в дева е 2 дом;

Здравей Кая! :blink:
Радвам се..,да те "видя" тук....

Благо-даря за пояснението...Астрокома предлага само 2-та... :blink: Но..,мн.мило,че допълни картинката...И има и още един метод...за който Кожухаров ме светна преди време...Вадим 15* от Слънцето...и там е АСЦ...Да си призная ,него не съм пробвала.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #23 -: Април 20, 2013, 10:03:46 pm »
този третият не го знам и не знам как се изчислява, а и как се ползва
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Април 20, 2013, 10:11:17 pm »
15 градуса няляво и надясно и това е първи дом...от слънцето....това е метода на Йоханес Фелов
немски астролог...от 30-те години... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #25 -: Април 20, 2013, 10:51:13 pm »
Астроком предалага доста голямо разнообразие от домови системи - просто като строите карти от extended chart section, под опцията за регулиране на датата на транзитите и над възможностите за избиране на зодиак (сидерален, тропичен), има падащо меню за house system.

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Април 20, 2013, 10:54:43 pm »
Астроком предалага доста голямо разнообразие от домови системи - просто като строите карти от extended chart section, под опцията за регулиране на датата на транзитите и над възможностите за избиране на зодиак (сидерален, тропичен), има падащо меню за house system.

;D..,да...но ..тези за които говорим ги няма...Иначе има страхотни карти и системи... :blink:

Благо-даря...

« Отговор #27 -: Април 20, 2013, 11:00:27 pm »
Equal е класическата равнодомна, която описа
whole signis е тази, за която говореше Kaya - започващата винаги от 0гр от знак.
Vehlow е нещо, което ме озадачава - домовете започват точно от 2 градуса и 38 ъглови минути. Някакви идеи защо е така и защо точно този градус?

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Април 20, 2013, 11:04:45 pm »
Equal е класическата равнодомна, която описа
whole signis е тази, за която говореше Kaya - започващата винаги от 0гр от знак.
Vehlow е нещо, което ме озадачава - домовете започват точно от 2 градуса и 38 ъглови минути. Някакви идеи защо е така и защо точно този градус?

:wub:

Коя е Equal...отивам да видя...

« Отговор #29 -: Април 20, 2013, 11:08:24 pm »
Така е написана в падащото меню - първи дом започва от градуса на асцендента, и съответно, всеки друг дом заема точно 30 градуса. Ако има разминаване (а по-често има) между градусът на асцендента и мц, тогава мц се отбелязва отделно, а не като връх на 10 дом.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #30 -: Април 21, 2013, 10:36:12 am »
когато разглеждам планетните разположения по whole sign, виждам големи съответствия с мен....
например Венерата ми отива в 5-ти дом и описанието много добре ми пасва, докато по плацидус е на ИЦ и като чета описанията не ги усещам толкова силни за мен....с Нептун е по същия начин....
Луната в 11-ти по тази система много добре ме отразява отново

*

Veselin

• 2737
« Отговор #31 -: Април 21, 2013, 10:47:03 am »
А при мен Плацидус ме описва много по-добре. При равнодомната система се получават съвсем различни неща.

« Отговор #32 -: Април 21, 2013, 11:34:30 am »
А при равнодомната система пак ли когато някоя планета е близо до куспида на някой дом активира него,а не този в който фактически се намира?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Април 21, 2013, 12:43:02 pm »
А при равнодомната система пак ли когато някоя планета е близо до куспида на някой дом активира него,а не този в който фактически се намира?

Не само при равнодомната важи това правило..,ако въобще може да се нарече правило... ;)

« Отговор #34 -: Май 07, 2013, 10:29:43 pm »
 :blink:Много интересна тема,а потъна.Някой да има впечатления...с тази система...по прогресии,транзити,дирекции???

« Отговор #35 -: Юли 07, 2013, 01:43:59 pm »
Някой може ли да ми каже: Коя е тази домова система,при която Слънцето се поставя в 1 дом...Един известен астролог ми спомена за нея,ама аз не питах за подробности,как точно се нарича тя,къде точно се поставя Слънцето- в "0 градус" на 1 дом ли??? И сега ме е яд...,че не попитах...Така,че помагайте...моля!!! Астрологът  ми каза също,че тя дава важна  информация за човека ,както и за всички сфери на живота му. :-\И,че без нея,не може да се прави интерпретация на хороскопа.
Мисля,че и тя е равнодомна...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Юли 07, 2013, 01:48:06 pm »
Това е т.нар. слънчева домификация - съвременните астролози обикновено я използват при неизвестен час на раждане, но може да се използва и като допълнителна техника, заедно с домификацията от Асцендента.

По същия начин индийците разглеждат хороскопа от знака на Луната.

По принцип всяка планета (тема) може да се постави на Асцендента и картата да се разгледа през тази призма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Юли 07, 2013, 01:59:36 pm »
 :blink:Благодаря Lillie...само,че не ми е ясно как се построява такава карта със тази домификация.Равнодомна ли е ? , започваща от 0 градус на знака,в който ми попада Слънцето  или се взема реалния градус на Слънцето в Натала? Например :Слънце в 5 градуса Овен в 6 дом по Натал....По тази Слънчевата домификация Слънцето се поставя в 5 градуса Овен ,като начало на 1 дом ли?,като АЦ?...или ,ако Слънцето ми е в Овен ...слагам 0 градус на Овен за АЦ???Дано ме разбираш... :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Юли 07, 2013, 02:03:20 pm »
Поставяш знака и градуса на Слънцето на изгрева, т.е. Асцендента, и разглеждаш картата по равнодомна система - МС отива с 5 гр. Козирог и всички върхове съответно попадат в същия градус на съответния знак.

Може да се разгледа и по система "дом-знак", т.е. домът започва от 0 градуса на знака до 29 гр. 59 мин. на същия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.