Здравей Гост

Равнодомна система

• 38 Отговора
  • 6252 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Равнодомна система
« -: Април 20, 2013, 02:20:02 pm »
Напоследък се улавям..все повече как освен Плацидус...си правя и консултация с равнодомната система...
Иска ми се да проверите , дали има нещо ..,което да не можем да хванем на фокус по Плацидус, а по равнодомната...
Съществуват мнения, които твърдят , че хороскопа по Плацидус е свързан преди всичко с духовния път на натива.
Ако приемем , че планетите и домовете в долната хемисфера се свързват с материята..,а онези в горната с духа бихме могли доста да разсъждаваме по картите при които в дневните домове попадат повече планети...

Та...,да пробваме...предлагам. :blink:

един материал на Любомир Червенков...

http://lubomir.name/bg/html/daaiiaiiia_nenoaia.html
« Последна редакция: Април 20, 2013, 02:26:50 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: Равнодомна система
« Отговор #1 -: Април 20, 2013, 02:24:51 pm »
Най-сетне се появи,тъкмо започна да ми става скучно  :blink: Друго си е да пуснеш някоя бомба следобед,та да ни поразсъниш  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Април 20, 2013, 02:28:50 pm »
Най-сетне се появи,тъкмо започна да ми става скучно  :blink: Друго си е да пуснеш някоя бомба следобед,та да ни поразсъниш :blink:

:08:

В астроком. има опция за равнодомната система...
Дала съм и ллинк към статия на астролога Л.Червенков...Да поразгледаме..предлагам. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Април 20, 2013, 03:57:21 pm »
Пускам аз едни тразнити по тропическата,после едни транзити по сидералната система и що да видя? Ми тя- Луната в различни знаци! По едната система е в Лъв,по другата в Рак и вече...тотално се обърках! А иначе не може да няма разлика в събитията,които показват и двете системи. Защото ако по едната Уран примерно ти попада в 4-ти,а по другата в 5-ти дом,при лош транзит според първата ще се появят проблеми у дома,а според другата проблеми в любовните дела,внезапно влюбване,непланирана бременност и пр...А къде е истината? Истината е някъде там...  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Април 20, 2013, 04:04:34 pm »
Пускам аз едни тразнити по тропическата,после едни транзити по сидералната система и що да видя? Ми тя- Луната в различни знаци! По едната система е в Лъв,по другата в Рак и вече...тотално се обърках! А иначе не може да няма разлика в събитията,които показват и двете системи. Защото ако по едната Уран примерно ти попада в 4-ти,а по другата в 5-ти дом,при лош транзит според първата ще се появят проблеми у дома,а според другата проблеми в любовните дела,внезапно влюбване,непланирана бременност и пр...А къде е истината? Истината е някъде там...  ;)

Равнодомна система и сидерална карта са различни неща...

В асртроком опцията за равнодомна карта се избира така...

Chart drawing style:Mertz style

« Отговор #5 -: Април 20, 2013, 04:06:20 pm »
Отделен е въпроса дали значенията на домовете според двете системи се припокриват и дали тази система е съвместима със западните астрологически тълкувания.

« Отговор #6 -: Април 20, 2013, 04:09:42 pm »
Ясно! Но пак остава разминаването на планетите по домове...

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Април 20, 2013, 04:12:52 pm »
Ясно! Но пак остава разминаването на планетите по домове...

Естествено.
И това е интересното... :rolleyes:
Сякаш някои скрити неща стават явни... :rolleyes:

« Отговор #8 -: Април 20, 2013, 04:20:09 pm »
 :blink:Незнам дали работи равнодомната система...БИ ТРЯБВАЛО - след,като Плацидус "спича" над опр. геогр.ширини...Скоро се консултирах с един от астролозите,които Марая беше упоменала в един списък "Видните Астролози на БГ"...по интересуващ ме въпрос и анализът му се базираше именно на ТАЗИ домова система...От него за първи път научих за нея.До колко работи обаче още нямам наблюдения...ще видим.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Април 20, 2013, 04:25:07 pm »
:blink:Незнам дали работи равнодомната система...БИ ТРЯБВАЛО - след,като Плацидус "спича" над опр. геогр.ширини...

И Плацидус, и Кох се спичат на определени ширини, но го кажи това на бабките астроложки.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Април 20, 2013, 04:32:32 pm »
Марая ти как мислиш-какви са впечатленията ти -по твоят Натал...по-точни сведения ли получаваш от равнодомната система???Аз по Плацидус имам Слънце,Венера и Меркурий в 6 дом,но по РАВНОДОМНАТА тези 3 планети преминават в 7 ...та незнам  :-\...Мисля,че по 7 дом ми действат по - осезателно,защото тези планети са в Овен - и винаги съм търсила силен мъж,лидер,чаровен,умен...По моето интуитивно,вътрешно усещане РАВНОДОМНАТА ми действа повече .Споделете и Вие за своите Натали...
Много ми е интересна тази тема. :blink:

*

astro

• 475
« Отговор #11 -: Април 20, 2013, 04:33:58 pm »
Ползвам я..и съм изумена... :unsure:

Ако искаш и ми имаш данните сподели наблюдения.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Април 20, 2013, 04:38:50 pm »
Марая ти как мислиш-какви са впечатленията ти -по твоят Натал...по-точни сведения ли получаваш от равнодомната система???Аз по Плацидус имам Слънце,Венера и Меркурий в 6 дом,но по РАВНОДОМНАТА тези 3 планети преминават в 7 ...та незнам  :-\...Мисля,че по 7 дом ми действат по - осезателно,защото тези планети са в Овен - и винаги съм търсила силен мъж,лидер,чаровен,умен...По моето интуитивно,вътрешно усещане РАВНОДОМНАТА ми действа повече .Споделете и Вие за своите Натали...
Много ми е интересна тази тема. :blink:

Отговорих ти от модераторския ник...
Действай,ако ми имаш данните..Само, ще ти кажа, че при транзити нещата са в полза на равнодомната...

*

Константин

« Отговор #13 -: Април 20, 2013, 04:41:58 pm »
Марая, ние с теб имаме Ац в Скорпион в анаретен градус, това значи ли, че Мц (или К10) трябва да ни е в Анарета на Лъв (съвпад с Регулус) ?

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Април 20, 2013, 04:43:59 pm »
Марая, ние с теб имаме Ац в Скорпион в анаретен градус, това значи ли, че Мц (или К10) трябва да ни е в Анарета на Лъв (съвпад с Регулус) ?

Не..АСЦ и МЦ имат отделни стойности..Всичко осстанало е равнодомно...

Дала съм как се прави карта...има го в астрокома...

*

Константин

« Отговор #15 -: Април 20, 2013, 04:46:00 pm »
Мерси :)

« Отговор #16 -: Април 20, 2013, 04:46:25 pm »
 :blink:Коце направи си Натал с рабнодомната с-ма в астрото и ще видиш .

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Април 20, 2013, 04:48:07 pm »
:PАз моя Натал още не мога "да оправя" ти ме караш твоя...на светлинни години съм от теб...хахаха

Пробвай...Така се прави.
Проба-грешка, проба-грешка... ;D

*

Константин

« Отговор #18 -: Април 20, 2013, 04:52:49 pm »
:blink:Коце направи си Натал с рабнодомната с-ма в астрото и ще видиш .
Това и ще направя, благодаря :)

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #19 -: Април 20, 2013, 08:03:30 pm »
Равнодомната система мен ме описва по-добре от Плацидус. За това и поради други фактори я предпочитам.