Здравей Гост

Продължителност на връзката

• 39 Отговора
  • 6351 Прегледи
Продължителност на връзката
« -: Април 21, 2013, 11:48:46 am »
Винаги ми е било интересно по какви критерии можем да преценим продължителността на дадена връзка.Дали ще бъде дълготрайна или не...Аз залагам на добрите аспекти на Сатурн в синастрията,както и на силните кармични аспекти.Първите ще дадат продължителност,а вторите достатъчно силна карма,за да не може да се разпадне връзката преди кармата да се изчисти.Чувала съм,че именно силата на кармата е тази,заради която душата ни изпитва болка при раздяла,понеже не е имала възможност да изчисти кармата си с даден човек.Когато кармата се изчисти,болката и привличането изчезват и душата се чувства свободна и готова да продължи напред.На какво залагате вие когато търсите аспекти за продължителност на дадена връзка?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Grace

• 2257
Re: Продължителност на връзката
« Отговор #1 -: Април 21, 2013, 12:07:04 pm »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,6188.msg277623.html#msg277623

можеш да преместиш темата, почти същото е, да не разводняваме

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Април 21, 2013, 12:08:06 pm »
Няма добри и лоши аспекти в астрологията.Щом ги има значи са важни..,за израстването на натива. Всеки твърд и мек аспект е на мястото си- винаги.Всичко е прецизирано в картата...
За времето на връзката..Сатурн и светила...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Април 21, 2013, 12:18:45 pm »
Видях другата тема,но тя е за края на дадена връзка. :) Нека не бъдем песимисти.Нека се включат хора с дългогодишни връзки,а ако модераторът прецени,че разводняваме темата-да я изтрие.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #4 -: Април 21, 2013, 12:21:06 pm »
Като вземем сатурн, струва ми се, че при напрегнати аспекти в синастрията всеки транзит на сатурн към тези точки носи криза и възможност или за прекъсване на отношенията или за задълбочаването им.

Може би фазата на луната в прогресивния композит, но за това не знам - така ми хрумна :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Април 21, 2013, 12:23:12 pm »
Като вземем сатурн, струва ми се, че при напрегнати аспекти в синастрията всеки транзит на сатурн към тези точки носи криза и възможност или за прекъсване на отношенията или за задълбочаването им.

Може би фазата на луната в прогресивния композит, но за това не знам - така ми хрумна :blink:

Интересно... :rolleyes:
Трябва да се провери...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #6 -: Април 21, 2013, 12:24:55 pm »
И аз мисля,че напрегнатите аспекти със Сатурн са главните виновници за невъзможността дадена връзка да стане продължителна...Иначе при композит не се ли гледа 4-ти дом?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #7 -: Април 21, 2013, 12:31:43 pm »
Напротив - и напрегнатите аспекти на сатурн държат достатъчно здраво

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Април 21, 2013, 12:34:59 pm »

По-силно от хармоничните...

Сладурка в един композит ПР.  -пр.луна влиза в риби..я се пробвай за интерпретация... :rolleyes: :wub:

*

Константин

« Отговор #9 -: Април 21, 2013, 12:38:10 pm »
При мен влезна в Риби, преди 2 седмици :) Веднага ми повлия :)

« Отговор #10 -: Април 21, 2013, 12:39:16 pm »
Как?

« Отговор #11 -: Април 21, 2013, 12:41:11 pm »
А прогесивна Луна съвпад Десцендент?Или прогресивна Луна съвпад Хирон? Бррр второто звучи страшно :) Как бихте ги разтълкували в композитна карта?

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Април 21, 2013, 12:42:01 pm »
При мен влезна в Риби, преди 2 седмици :) Веднага ми повлия :)

В композитната карта...или в твоя натал? ;D ;)

*

Константин

« Отговор #13 -: Април 21, 2013, 12:43:49 pm »
Натал :) Станах супер колеблив, спрях да спазвам всякакви планове в това, с което се занимавам, започнах да действам хаотично при всички ситуации, методичност и последователност също изчезнаха, но пък се появи някаква много силна интуиция за нещата и сякаш започнах да предусещам бъдещето :) Дано, като навлезе във втори градус, нещата да се стабилизират и поуспокоят :)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #14 -: Април 21, 2013, 12:50:14 pm »

Сладурка в един композит ПР.  -пр.луна влиза в риби..я се пробвай за интерпретация... :rolleyes: :wub:

Ха намери за какво да ме изпитваш Марая  :blink:, зависи кой дом на композита и в кой знак по принцип е композитната луна. Но да кажем, че може да донесе повече телепатични преживявания и приключване с някои неща с възможност за ново ниво на връзката като влезе в овен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Април 21, 2013, 12:54:57 pm »

Ха намир за какво да ме изпитваш Марая  :blink:, зависи кой дом на композита и в кой знак по принцип е композитната луна. Но да кажем, че може да донесе повече телепатични преживявания и приключване с някои неща с възможност за ново ниво на връзката като влезе в овен.

4-ти...,до куспидата на 5-ти...има 14гр.

« Отговор #16 -: Април 21, 2013, 01:13:57 pm »
В каква заблуда съм живяла! Мислех,че хармоничните аспекти със Сатурн способстват за продължителност,а то се оказа обратното! По-лоши аспекти,повече карма за отработване-следователно,по-голяма продължителност на връзката.Но тук трябва да са намесени и Лунните възли.Повече аспекти с тях повече карма за отработване.А някой ще изкаже ли мнение за Луната в съвпад с Десцендента,който пък е в съвпад с Хирон какво би донесъл? :) Нищо хубаво предполагам,но не ми пука :) Просто съм любопитна :)

« Отговор #17 -: Април 21, 2013, 03:01:02 pm »
За продължителна връзка винаги съм гледала картите на родителите ми, от 34г. са заедно. А скоро ще празнуват 30г. семеен живот. Въпреки че са супер различни и двамата си го казват, дори и простичко погледнато Дева/Риби има невероятна хармония между тях и нещо силно ги задържа, не могат един без друг. Не са се разделяли за повече от 3 месеца.
Най-интересното от синастрията:
- огледално точните им :soe: Vx/AC;
- АС (ж) попада в 5-ти, АС (м) в 8-ми;
- активност по оста 2/8; 4/8; 8/5;
- няма мажорни аспекти към лични планети, СЛВ, Сатурн :-\
.

« Отговор #18 -: Април 21, 2013, 03:08:53 pm »
Честно казано най-дългата ми връзка беше по Плутон, като че ли.
Иначе имахме бая Сатурнови аспекти, общо 10 мажорни. Но аз към този момент изобщо не вярвам в карма и минали прераждания. Това нашето си беше обсебване по-скоро, мой Плутон в неговия 8ми, неговия стелиум в моя 8ми, Венерата му в моя 7ми дом, съвпад с ДЦ. А, и моя Юпитер съвпад с неговия СЛВ. Моята Венера и Юпитер в неговия 7ми.

Сега гледам една синастрия на една двойка, от доста време са заедно имат общо 9 Сатурнови аспекта в синастрията си и то предимно положителни, както и неговите Слънце и Меркурий са в тригон с нейният Нептун. Нейната Венера е в съвпад с неговия СЛВ. Неговият Сатурн, съвпад с нейния СЛВ.

*

Grace

• 2257
« Отговор #19 -: Април 21, 2013, 03:23:56 pm »
Всичко е строго относително, според Ръшман и повечето астролози отдавна да съм се развела, понеже мъжът ми има по натал и У7 в точен квадрат с У1 и Уран квадрат Слънце и Тр. Уран му мина през 7 дом и това заздрави връзката ни. Но ето как влияе Уран при него - на бизнес начинанията му с партньори и всичко му се случва внезапно и неочаквано в живота. Отделно моят Сатурн попада върху неговия Марс, по синастрия неговите Луна/Юпитер и Марс попадат в моя 7 дом и когато Сатурн ми мина през 7 дом също се заздрави връзката, вместо да се разделим, но ми повлия на дела и приключване на бизнес.

а при него кога тр Уран ще прави напрегнат аспект към Слънце или У1, У7 ?