http://www.dnesbg.com/obshtestvo/astrologat-margarita-paskaleva-vprez-april-otchakvam-novo-pokushenie-nad-vliyatelna-litchnost-ot-upravlenietov.htmlАстрологът Маргарита Паскалева: “През април очаквам ново покушение над влиятелна личност от управлението”Публикувано на 25 януари 2013Астролозите вещаят, че и през 2013-а човечеството ще бъде изправено пред сериозни предизвикателства. За това какво чертаят звездите за България разговаряме с известния астролог Маргарита Паскалева. Тя има бакалавърска степен по здравен и магистратура по социален мениджмънт. Обича музиката, поезията, танците, природата. Дълги години е работила като медицинска и старша сестра на клиника по вътрешни болести. Председател е на софийската колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи. В момента е свободно практикуващ социален консултант и астролог. Интересува се от психология, езотерика, политика, спорт, а най-голямата й любов е астрологията. По-сериозното й обучение в тази област започва през 1997 г. Член е на Българската астрологична асоциация. Омъжена, има трима синове.
- Г-жо Паскалева, изпратихме 2012-а с очакването да настъпи краят на света, но това не се случи. А какво да очакваме от годината, в която присъства фаталното число 13?
- Няма нищо фатално в числото 13. 2013-а е година на Венера – втората по ред планета от Слънчевата система и носи името на богинята Венера от римската митология. Това е планета на партньорството, любовта, изкуството, модата, културата и естетиката, външната политика, финансовата и социалната сфери, конкуренцията, селското стопанство и т.н. Тя е наречена още “малката благодетелка”. Управлява знаците Телец и Везни, свързани с дарбите, ценностите и сътрудничеството.
През 2013 г. трябва да направим преоценка на ценностите си, да разберем необходимостта от близост и постигането на баланс, като заложим на сътрудничеството, красотата и любовта във всичките им форми. Венера свързва душите и сърцата, поради което очаквам през 2013 г. много сърца да се намерят, обикнат и свържат. Връзки, които не могат да издържат на изпитанията и са неустойчиви, ще се разпаднат. Това е година, налагаща преоценка на ценностите, нужда от близост между хората, от баланс, от сътрудничество. Това ще бъде кармическата карта във всяко едно отношение както в обществено-политически план, така и в личния живот на хората.
- Все пак годината започна много драматично. Станахме свидетели на кървави семейни драми. Страната ни преживя и първия атентат срещу действащ политик в най-новата демократична история на страната. Имате ли обяснение за това?
- Това беше заложено като аспекти от лунните и слънчевите затъмнения, на базата на които от векове се правят подобни прогнози от всички звездобройци. Нормално и логично в тези месеци да има и повече напрежение. Това се дължи основно на квадратурата между Уран и Плутон. Уран е свързана с разрушаване на старото и даване път на новото, а Плутон с опустошението, трансформацията и престъпността. Така че присъствието на Уран в огнения знак Овен и Плутон в земния знак Козирог ще продължи да създава сериозни предизвикателства за света и през 2013 година. Огненият Уран налага развиването на контрол над импулсивността и егоцентричното поведение, любов, чувствителност и търпение. А земният Плутон създава условия за прекалено голяма привързаност към физическите чувства и комфорт, към земните ценности, репутацията и властта. Енергията на квадратурата е трудна за овладяване от големи групи хора, поради което сме свидетели на резултатите от нейното влияние през последните години – размирици, протести, стачки, насилие, борба за промени и прогрес, падането от власт на диктатори. Те са неблагоприятно влияние. Уран разрушава старото и търси винаги да даде път на новото, докато Плутон се свързва с трансформацията, с опустошенията, с престъпността.
- Това означава ли, че и следващите месеци ще продължат да бъдат кризисни?
- Не всички месеци ще са кризисни. Сериозна криза ще има в средата на март и най-вече към края на март – около 27-ми. В края на март и в началото на април се оформя квадратура между Марс/Уран в Овен и Плутон в Козирог, които ще повишат агресията по света – протести, стачки и гражданско неподчинение, експлозии, транспортни инциденти, пожари и аварии. Тези дни са опасни за травми и инциденти при родените под знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Този аспект носи опасност и от терористични атаки. Времето в този интервал ще бъде променливо и ветровито. В някои райони по света и у нас аспектите на планетите създават предпоставка за градушки и повишаване на сеизмичната активност у нас в края на март, но без поводи за притеснения.
- В неделя в страната ще се проведе референдум за ядрената енергетика. Какво вещаят звездите?
- На 27 януари, за когато е насрочен референдумът, е пълнолуние в знака Лъв. Луната, представяща народа в мунданната астрология, е в знак, който се слави с това, че не е активен. Освен това е в опозицията със Слънцето, а това е фактор, който според мен няма да доведе много хора до урните на 27-ми и в същото време няма да се наберат нужните гласове, за да даде положителни резултати този референдум. България е държава със силна сеизмична активност. Опасността от по-силно земетресение у нас, за което много учени през последните 6-7 години тръбят, наближава. Не искам да плаша никого, но през следващите години ще се засилва повече сеизмичната активност, като най-притеснителни в това отношение са май 2014, март 2015, март 2017 и т.н. Строежът на още една атомна централа е опасна за нас. Трябва да мислим за живота и здравето на нацията ни преди всичко. Оставям на вашата съвест да решите как да гласувате на 27 януари, но аз лично ще гласувам с “не”.
- 2013 е и година на парламентарни избори. Можем ли да очакваме сътресения на политическата сцена?
- По мое мнение това ще бъдат изключително емоционални избори, както и кампанията преди тях, защото ще бъдат предшествани от едно слънчево и две лунни затъмнения. Това показва изключително силна концентрация на енергии. Затова тези месеци ще бъдат изключително тежки за България. Ще станем свидетели на големи сътресения и скандали в политиката. Дори очаквам, да не дава Бог да се случва, но лунното затъмнение на 25 април създава предпоставки за ново покушение над влиятелна личност от управлението на страната. Може да бъде и престъпен бос с голямо влияние, защото това е лунно затъмнение, съвпадащо със Сатурн и имащо отношение към властта. Планетата влиза в знака на Скорпион, който освен всичко друго се свързва и с подземния свят. Но можем да очакваме тежка авария или пък тежко земетресение в Турция, което ще се усети у нас.
А парламентарните избори, така поне чух от достоверни източници, ще бъдат на 7 юли. Направила съм анализа си на базата на тази дата, макар и неформално. Луната в мунданната астрология представя хората от народа и опозицията в парламента. Меркурий е ретрограден в Рак и може да обърка сериозно общуването и договарянията между хората, а това може да касае и сформирането на правителство. Най-големи шансове за победа имат ГЕРБ, но техните гласове според мен няма да бъдат достатъчни за сформирането на самостоятелно правителство, което ще наложи да се коалират с някои от десните формации. В управлението ще влязат хора и от другите политически сили след големи пазарлъци. Тъй като в края на месец юни Юпитер вече е преминал в знака Рак, то освен основните политически сили, в парламента шанс да влезе има и “Движение България на гражданите”, защото шанса да получат повече от очаквания брой гласове, е голям. Големият воден тригон на 17 юли между Луната и Сатурн в Скорпион, Марс и Юпитер в Рак и Нептун в Риби ще успокои политическите страсти и се надявам до тогава вече да имаме яснота за състава на новото правителство.- Какво казват звездите за бъдещето на премиера Бойко Борисов?
- Той има всички предпоставки да се задържи на това място. Познавам добре хороскопа му и мога да кажа, че тази година ще бъде много успешна за него. Ще излезе с достойнство от всички сътресения, клюки и интриги, а това е нещо нормално, когато човек участва и води битка за власт. Той е много силен човек и трудно могат да го свалят от власт.- Може ли хороскопът да повлияе върху личния живот на един човек?
- Човек има възможности за избор. Личната воля би могла да промени много неща, но има и такива, които са съдбовни. Случвало се е да променям живота на мои приятели, дори моя личен живот, без дори да съзнавам, че го правя. Имала съм случаи, когато съм виждала в хороскопа на мои клиентки, че им е дадена опасност от катастрофи в определен период от време. Предупреждавала съм ги тогава да не шофират или да бъдат изключително внимателни и са се разминавали със съвсем леко одраскване на автомобила. Преди време при мен дойде една клиентка с три неуспешни опита инвитро. Когато ми издиктува рождената си дата и датите на направените й процедури, от хороскопа се видя, че не е било възможно да забременее в тези дни. Посъветвах я да не се отказва от мечтата си, а да опита още един път. Въз основа на соларната й карта, дадох съвет да направи нов опит в определени дни.
- Кое е най-странното запитване, което са отправяли към вас?
- Преди 3 г. бях изключително привлечена от т.нар. хорарна астрология, т.е. часова астрология. Студенти са ме питали дали ще издържат изпита си. На базата на часа, минутите и координатите на града аз правя астрологична карта, която дава много точни отговори. На практика няма въпрос, на който да не мога да отговоря. Спомням си, че преди 3 г. “доброжелателки” в един форум се смееха иронично, че съм прогнозирала пола на бебето на бременна жена. Интересното е, че се оказах права не само в този случай, но и в следващи. Така установих, че може да се отговори и на този въпрос.
- Как да разпознаем истинските от лъжеастролозите?
- Ако човек няма представа от астрология, не може да ги разпознае. Но когато сте посетили веднъж истински астролог, не можете да го сбъркате. А у нас има много лъжеастролози. В интернет съм намирала сайтове на ясновидки, които пишат, че са и астролози. Не мога да си представя астролог с ясновидски способности, като Лещански например. Астрологията си е чиста наука, така че факсове от Космоса не получаваме. Всичко се учи и почива на строги принципи.
Златина ДИМИТРОВА, сн. архив