Здравей Гост

Южен възел в съвпад с планета в наталната карта

• 69 Отговора
  • 11308 Прегледи
*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Re: Южен възел в съвпад с планета в наталната карта
« Отговор #20 -: Октомври 08, 2013, 11:00:22 am »
Хубава тема, ще ви следя :) Южният ми възел е в 4ти дом в 11ти градус, попада в знакът Близнаци. Прави съвпад на Венера, квадратира Марс, и тригон към Юпитер.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #21 -: Октомври 08, 2013, 11:09:40 am »
Сладурке, изобщо не съм сигурна какво съм постигнала. Но имаше едно неприятно усещане през годините за лично внимание на съдбата към мен, ритане от моя страна... Накрая разбрах, че ударите са по ЕГОТО, и се иска с м и р е н и е. Планетите си имат периоди, в един момент свършва този цикъл, започва нов.
Както и при Соник-Про и при мен участва плутон, уран, юпитер, нали са външни планети, респ. външната съдба. И да си скубя косите-не помага.
Отработването май не е задължително да е винаги с външни събития, предполагам,че и промяна в мисленето, възприемането на нещата е също отработване.Виж, ако планетите са по ъглите, тогава вероятно има и събития,хора-носители на ключови за нас неща-черти, постъпки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Октомври 08, 2013, 01:02:01 pm »
Планета в съвпад с ЮЛВ може да бъде много силна и влиянието й да е подчертано, особено когато има есенциално достойнство. Същото важи и за недостойнствата (заточение, падение). По-трудно се изявява, ако същевременно е ретроградна, но в такъв случай може да търси и свръхкомпенсация (по съответните аналогии).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Октомври 08, 2013, 04:59:42 pm »
Изровили сте темата ми от нафталина...В известна степен съвпада на Плутон с ЮЛВ във втори дом в Скорпион,който квадратира Слънцето и Венерата ми ме беше направил жена,която на всяка цена си търси мъж с добри финансови възможности! Бях с такъв,който направи живота ми ад! И докато бях с него срещнах Настоящия,който нито беше богат,нито щедър...За да осъзная,че в крайна сметка най-важна е любовта! Е,явно Съдбата или каквото и да е там явно оцени това и направи моя приятел,такъв какъвто исках. Вярно,не забогатя,но стана много щедър към мен. Но аз си научих урока и затова бях наградена-научих че в крайна сметка всичко тръгва от Любовта...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Rose

• *
  • 92
« Отговор #24 -: Октомври 08, 2013, 06:01:23 pm »
Имам съвпад на Слънце с ЮЛВ в натала. С баща ми дълго време не намирахме общ език, което ми създаваше невероятни проблеми, люшкане от една крайност в друга, спорове и обвинения, уж всеки го прави с добро чувство, а само се наранявахме. Това лято транзитния Юпитер застана на ЮЛВ седнахме и съвсем искренно и спокойно си поговорихме, всеки беше загубил по нещо значително и имахме нужда от подкрепа и разбиране. След този разговор, а и след многото които последваха сякаш намерих баланса си, парчетата вътре в мен се напаснаха и съм много щастлива от това развитие. А това че него съм го познавала и от други животи съм напълно сигурна интуитивно. Слънцето ми е и У5.

Относно Слънце на ЮЛВ в 4 дом преди доста време някъде бях чела, че било "ключ" и възпрепяствало преместването далеч от дома и дори и да се преместиш пак ще се върнеш към родния дом, където се чувстваш най-добре. Аз обожавам родния си град и където и да пъувам или да ми се налага да живея винаги се сремя да си се прибера за да се заредя с енергия.   

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #25 -: Октомври 08, 2013, 10:08:07 pm »
Трябва ли да разбирам, че моят ЮЛВ като прави съвпад на Венера в 4ти ще намеря любовта си чрез домът, родният град и т.н?
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #26 -: Октомври 09, 2013, 09:58:03 am »
Трябва ли да разбирам, че моят ЮЛВ като прави съвпад на Венера в 4ти ще намеря любовта си чрез домът, родният град и т.н?
Само гледай да не целнеш некой 3ти брачед...Аз за една бройка да целна една моя 2ра брачедка и щеше да стане мяу...Сериозно ти говоря, не се бъзикам..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #27 -: Октомври 09, 2013, 10:15:23 am »
Тъкмо между 3-ти братовчеди било най-добре, поне според някакво изследване, проведено в Исландия - http://io9.com/5863666/why-inbreeding-really-isnt-as-bad-as-you-think-it-is. Липсва генетично обяснение засега. Дали изследването е вярно или не, дали това е само локален феномен или не - не мога да кажа. Просто споделям тази интересна информация.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Октомври 09, 2013, 10:25:21 am »
Да се включа и аз в оф топика  ;D

При нас връзката с първи братовчеди е много близка, третираме ги като братя и сестри. Докато с втори и трети братовчеди може изобщо да не се познаваме. Така че ако евентуално срещнем някой далечен роднина, може да не го разпознаем като такъв.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #29 -: Октомври 09, 2013, 10:52:08 am »
Съвпад на ЮЛВ с Меркурий в 1-ви дом. Последния е ретрограден и управлява 7-ми и 10-ти дом.
Изключително важна планета в наталната ми карта с оглед кардиналните домове ,които управлява ,както и Гокленовата зона в която  попада.
За всяка планета в съвпад с Южния възел е прието да се казва , че е планета е с опит от предишни инкарнации...
Или това е човек придобил много знания и талант , който е тук , за да предаде знанията и доразвие опита си.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #30 -: Октомври 09, 2013, 11:06:39 am »

Моят е в 12-ти. Ще я търся зад граница значи (не по лудниците или затворите ;D). Краби, вроден усет към естетика, красота усещаш ли в себе си? Така казват за Венера в съвпад с Кету. Мъжете, в които се влюбваш, да имаш вътрешното усещане, че все едно ги познаваш преди реално да си ги опознала? Макар че това може да идва и от други фактори в картата.

« Отговор #31 -: Октомври 09, 2013, 05:39:52 pm »
Интересни неща ...В качеството си на фактори, които предизвикват затъмнения, Лунните възли са “сянката” на Слънцето и Луната, в символичен смисъл. Раху е сянката на Луната или т.нар. “негативна Луна”. Той замъглява и афектира Луната, т.е. манас, нашия разум. Кету е сянката на Слънцето или т.нар. “негативно Слънце”. Той затъмнява Слънцето, т.е. атма, нашия Аз. Раху, като “негативна Луна” или негативна страна на ума, символизира всякакви илюзии, халюцинации, състояние на транс, психози, параноя и други психични отклонения. Кету, като “негативно Слънце” или негативна страна на нашия Аз, символизира съмнения и липса на самоувереност, ниска самооценка, която в случай на свърхкомпенсация се превръща в егоцентризъм и мегаломания.

Раху е по-неблагоприятен за Луната, а Кету за Слънцето. Лунните възли оказват влияние и върху останалите планети – Раху води до неконтролируема експанзия на планетната енергия, свръхфокусиране и разпиляване, а Кету води до свиване, потискане, сублимация. По този начин Кету може да попречи на спонтанната изява на планетната енергия, а ако това е Луната, да изостри психическата чувствителност, да ограничи и стесни спектъра на възприятията, да направи човека чувствителен към някои по-нисши или тъмни аспекти на живота, да развие алкохолна зависимост и др. И тъй като Кету властва дори върху Слънцето, той може да се окаже по-силен от всяка друга планета в хороскопа.

От друга страна, благоприятно разположен Кету в хороскопа дава изключително развита концентрация и изострени възприятия, издигайки психичните и духовни сили на високо ниво. Силен Кету е нужен за занимания с йога, тантра и други духовни практики. В индийската астрология Кету е сигнификатор на духовното освобождение, той е т.нар. “мокша карака”. В съчетание с Меркурий дава проницателност и е от полза в заниманията с астрология и сродните й науки.

В превод от санскрит Кету означава “флаг”. Той може да прави изявата на планетата, с която съвпада, още по-силна, ако планетата има някакво достойнство, например намира се в знак на екзалтация или в собствена обител (мулатрикона).

Кету дава внезапни и неочаквани събития – и благоприятни, и неблагоприятни – в зависимост от позицията, която заема в хороскопа. Благоприятно разположен Кету дарява родения с вътрешна сила, но не винаги го прави възприемчив и чувствителен в отношенията с други хора, такъв човек изглежда самодостатъчен. Кету в неблагоприятна позиция в хороскопа може да направи индивида егоистичен и да изглежда ригиден, дебелокож или инфантилен в очите на другите. В духовен план Кету дарява мъдрост, изострена интуиция и психическа чувствителност, но може силно да ограничи кръгозора и да направи индивида твърде самоуверен.

На мен Слънцето ми е в съвпад с Кету,както вече споменах по-рано...в знака Овен,където Слънцето е силно-екзалтира...Кету е с природата на Марс,а на мен Марс ми е и Господар на Слънцето/диспозитор/...Та не ми е ясно сега - Кету отслабва ли ми Слънцето или го засилва-според статията би трябвало да го усилва,понеже то има достойнства в Овен...А каква е ролята на Марс,като диспозитор...???
Помогнете да го разтълкувам,моля.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #32 -: Октомври 09, 2013, 05:56:27 pm »
Кету е в съвпад със съвпада  :blink: Юпитер/Венера в Телец и 7-ми дом в моята карта.

По-точен е съвпада с Юпитер, като са и в близост до Дсц.

Определено 7-миият и темите по него са ми много важни. Символизират и професията ми. Държа на партньорствата, но дилемата свобода-близост ми е позната, поради наталния съвпад на Уран с Асцендента.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #33 -: Октомври 10, 2013, 09:03:07 am »
Интересни неща ...В качеството си на фактори, които предизвикват затъмнения, Лунните възли са “сянката” на Слънцето и Луната, в символичен смисъл. Раху е сянката на Луната или т.нар. “негативна Луна”. Той замъглява и афектира Луната, т.е. манас, нашия разум. Кету е сянката на Слънцето или т.нар. “негативно Слънце”. Той затъмнява Слънцето, т.е. атма, нашия Аз. Раху, като “негативна Луна” или негативна страна на ума, символизира всякакви илюзии, халюцинации, състояние на транс, психози, параноя и други психични отклонения. Кету, като “негативно Слънце” или негативна страна на нашия Аз, символизира съмнения и липса на самоувереност, ниска самооценка, която в случай на свърхкомпенсация се превръща в егоцентризъм и мегаломания.

Раху е по-неблагоприятен за Луната, а Кету за Слънцето. Лунните възли оказват влияние и върху останалите планети – Раху води до неконтролируема експанзия на планетната енергия, свръхфокусиране и разпиляване, а Кету води до свиване, потискане, сублимация. По този начин Кету може да попречи на спонтанната изява на планетната енергия, а ако това е Луната, да изостри психическата чувствителност, да ограничи и стесни спектъра на възприятията, да направи човека чувствителен към някои по-нисши или тъмни аспекти на живота, да развие алкохолна зависимост и др. И тъй като Кету властва дори върху Слънцето, той може да се окаже по-силен от всяка друга планета в хороскопа.

От друга страна, благоприятно разположен Кету в хороскопа дава изключително развита концентрация и изострени възприятия, издигайки психичните и духовни сили на високо ниво. Силен Кету е нужен за занимания с йога, тантра и други духовни практики. В индийската астрология Кету е сигнификатор на духовното освобождение, той е т.нар. “мокша карака”. В съчетание с Меркурий дава проницателност и е от полза в заниманията с астрология и сродните й науки.

В превод от санскрит Кету означава “флаг”. Той може да прави изявата на планетата, с която съвпада, още по-силна, ако планетата има някакво достойнство, например намира се в знак на екзалтация или в собствена обител (мулатрикона).

Кету дава внезапни и неочаквани събития – и благоприятни, и неблагоприятни – в зависимост от позицията, която заема в хороскопа. Благоприятно разположен Кету дарява родения с вътрешна сила, но не винаги го прави възприемчив и чувствителен в отношенията с други хора, такъв човек изглежда самодостатъчен. Кету в неблагоприятна позиция в хороскопа може да направи индивида егоистичен и да изглежда ригиден, дебелокож или инфантилен в очите на другите. В духовен план Кету дарява мъдрост, изострена интуиция и психическа чувствителност, но може силно да ограничи кръгозора и да направи индивида твърде самоуверен.

На мен Слънцето ми е в съвпад с Кету,както вече споменах по-рано...в знака Овен,където Слънцето е силно-екзалтира...Кету е с природата на Марс,а на мен Марс ми е и Господар на Слънцето/диспозитор/...Та не ми е ясно сега - Кету отслабва ли ми Слънцето или го засилва-според статията би трябвало да го усилва,понеже то има достойнства в Овен...А каква е ролята на Марс,като диспозитор...???
Помогнете да го разтълкувам,моля.
   Доколкото знам ,когато става въпрос за възлите се разглеждат и техните управители. При теб Марс доколкото разбирам е диспозитор и на Слънцето и на възела,така че е важен.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

« Отговор #34 -: Октомври 10, 2013, 09:28:13 am »
В моя натал има Луна съвпад ЮЛВ в Овен, опозе Плутон съвпад СЛВ Везни по оста 6-ти/12-ти. Диспозиторите Марс и Венера са в точен секстил.

Нищо не чувствам, определям, усещам точно по възлите. Нямам наблюдения да рефлектират, афектират изява и проява на Луна или Плутон в натала. За мен тяхното значение винаги е било доста преувеличено.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #35 -: Октомври 10, 2013, 10:45:21 am »
29-ти май 2005 година...Картата ми е качена в темата "Индикации за хирургическа намеса..."
Моля, дайте линк към тази тема, не ми излиза нищо в търсачката.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #36 -: Октомври 10, 2013, 10:51:31 am »

« Отговор #37 -: Октомври 10, 2013, 11:13:30 am »
В моя натал има Луна съвпад ЮЛВ в Овен, опозе Плутон съвпад СЛВ Везни по оста 6-ти/12-ти. Диспозиторите Марс и Венера са в точен секстил.

Нищо не чувствам, определям, усещам точно по възлите. Нямам наблюдения да рефлектират, афектират изява и проява на Луна или Плутон в натала. За мен тяхното значение винаги е било доста преувеличено.
  Може и да бъркам,не съм астролог,но нали възлите показват посоката на развитие на душата.От къде идваме и в каква посока  трябва да се движим.Чела съм ,че на човек му е по-лесно да се движи по посока на южния възел,защото там се чувства като на познато място,там му е комфортно .Би трябвало една планета в съвпад да подчертава това.Например когато се почувстваш емоционално застрашена или се включат лунните принципи,за теб ще бъде безпроблемно да минеш в нападение. Това ще се случва толкова естествено и  първосигнално ,че в много случаи няма да осъзнаваш в първия момент ,че има и друг път.Според мен тогава Луната в Овен ще проявява по-неприятната страна на тази позиция(подчертана и от опозицията с Плутон),което може да предизвика конфликти например с колеги или други проблеми по оста 6/12-ти(вкл.болести на психосоматична основа).Баланс между възлите може да се намери посредством работа(психологическа,трансформация) чрез принципите на Венера(баланс,виждане на чуждата гледна точка,емпатия,състрадателност,партньорство).
    Както казах може и да не съм права.Ще очаквам да споделиш.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Октомври 10, 2013, 11:18:20 am »
При мен Венера управлява СЛВ и е в съвпад с ЮЛВ, при това ретроградна. Изживях много спънки и разочарования по темите на двата дома, управлявани от Венера - 7ми и 11ти. А като цяло тази позиция ми дава вътрешен усет за красота и естетика, също така венерианска външност и излъчване, все едно че е разположена близо до Асцендента.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #39 -: Октомври 10, 2013, 11:44:17 am »
При мен Венера управлява СЛВ и е в съвпад с ЮЛВ, при това ретроградна. Изживях много спънки и разочарования по темите на двата дома, управлявани от Венера - 7ми и 11ти. А като цяло тази позиция ми дава вътрешен усет за красота и естетика, също така венерианска външност и излъчване, все едно че е разположена близо до Асцендента.
Това ми звучи като омагьосан кръг