Здравей Гост

За кого бихте гласували към днешна дата

• 163 Отговора
  • 20541 Прегледи
Re: За кого бихте гласували към днешна дата
« Отговор #120 -: Май 10, 2013, 07:55:17 pm »
.... един ден за размисъл не стига.  ;D

Какъв един ден!??? Целият ти досегашен жизнен опит и политическо съзнание само от 1 ден ли е? (
Това се "решава" за последните години! Ти да не би да се събуждаш днес?
Какво прави през последните 2-3-7-8 години, че не си взела решение досега?
Имаше 3 месеца от падането на правителството да преценяваш! 
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Papy

• 4343
« Отговор #121 -: Май 10, 2013, 07:56:37 pm »
Калояне!
Какви са тия удивителни!
Караш ли ни се нещо?!?

« Отговор #122 -: Май 10, 2013, 07:57:36 pm »
Калояне!
Какви са тия удивителни!
Караш ли ни се нещо?!?

Върни се в трети клас и виж какво си учила по граматика  за препитателните знаци.
Бързо си забравила май какво изразяват!
Казва се УДИВИТЕЛНА , а не КАРАНКА, нали? )))
Удивителната изразява емоция... Какво да направя като съм емоционален реалист!?

*

Papy

• 4343
« Отговор #123 -: Май 10, 2013, 07:59:07 pm »

Върни се в трети клас и виж какво си учила по граматика  за препитателните знаци.

Ясно, ти си учителка!

« Отговор #124 -: Май 10, 2013, 08:02:05 pm »

Ясно, ти си учителка!

СТУДЕНО. Просто почитам и ценя знанието... Но това не значи, че ми е професия.
Удивен съм, че тук никой не познава нищо, ако не гледа астрологична карта.
Явно астрологията помага за едно, и пречи за друго...

*

Papy

• 4343
« Отговор #125 -: Май 10, 2013, 08:04:25 pm »

СТУДЕНО. Просто почитам и ценя знанието... Но това не значи, че ми е професия.
Удивен съм, че тук никой не познава нищо, ако не гледа астрологична карта.
Явно астрологията помага за едно, и пречи за друго...

Ах, този път нямаше удивителни
Но пък има капс...гневен човек-това без карта

*

Asol

• 4140
« Отговор #126 -: Май 10, 2013, 08:06:03 pm »

Ясно, ти си учителка!

;D Решил е да ни каже откъде изгрява Слънцето.

*

Uran

• 6041
« Отговор #127 -: Май 10, 2013, 08:06:09 pm »
Аз го разбирам Калоян. Избирателите задават средата, а подхождат несериозно.
Когато си купуваш някаква цвъчка, правиш сумати проучвания и уж информиран избор, а към такъв сериозен акт- като избор на парламент, се подхожда изключително профански. Та тези хора- политиците, решават какви данъци да плащаме, какви пенсии ще получаваме, как ще ни лекуват и т.н. и т.н. Важно е да имаме мнение и то да е аргументирано.

« Отговор #128 -: Май 10, 2013, 08:10:53 pm »
Аз го разбирам Калоян. Избирателите задават средата, а подхождат несериозно.
Когато си купуваш някаква цвъчка, правиш сумати проучвания и уж информиран избор, а към такъв сериозен акт- като избор на парламент, се подхожда изключително профански. Та тези хора- политиците, решават какви данъци да плащаме, какви пенсии ще получаваме, как ще ни лекуват и т.н. и т.н. Важно е да имаме мнение и то да е аргументирано.

Браво. Този път се изказа на висота .... (за разлика от предишния път за Костов).
Това е смисълът на политиката. И Аристотел щеше да ви каже същото, ако беше жив... Той го е написал де.
За една рокля се обикалят 10 магазина и се гледа под лупа, а за тези, дето ви определят съдбата, сте нехайни и неинформирани.
Затова ме е яд на "избирателите"... Вече го писах в друга тема. Няма какво да добавя!

;D Решил е да ни каже откъде изгрява Слънцето.

... и да ви кажа, полза няма. Много хора не се интересуват дори...
Любимият ми епизод тези дни беше с една "мис"-ка, която блесна с бисера, че се затрудни да каже дали Земята обикаля около Слънцето или Слънцето около Земята. Жената не беше сигурна. Дотам сме я докарали.... Връщаме се в тъмното средновековие. Това е много тъжно, макар че всички се смеят на простотията - тя ни е вече жизнена среда.
« Последна редакция: Май 10, 2013, 08:16:10 pm от Калоян Иванов »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #129 -: Май 10, 2013, 08:16:50 pm »
Ти да не би да се събуждаш днес?
Какво прави през последните 2-3-7-8 години, че не си взела решение досега?

Каквото и да съм правила, са били по-важни неща, отколкото да избирам между сульо и пульо. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #130 -: Май 10, 2013, 08:17:15 pm »
трудно ми е да взема информирано решение, признавам

« Отговор #131 -: Май 10, 2013, 08:29:29 pm »
Аз си стартирах бизнеса при неговото управление и никой не ме е рекетирал. Същото сториха и повечето ми приятели, които в момента вият на умряло, заради рекета от страна на държава, монополи, администрация.
По времето на Костов само с гол ентусиазъм можеше да се постигне това, което днес и със 100К не можеш.

Така е, но това не е заслуга на Костов. В началните времена на капитализма всеки има шанс на празното поле. Просто едни успяват - други не. Говорим за малкия бизнес. Костов разби големия държавен, като го окраде чрез приватизацията... това е друг въпрос. Костов рекетираше големите, а не малките като теб.
При Станишев нещата бяха добре, но това пак не е негова заслуга. Просто тогава икономиката беше във възход заради балоните, които се надуваха в световната икономика в навечерието на колапса. Растежа беше спекулативен и търсеше ниши в страни като нашата - с неразвити сектори, където може да направиш бърза печалба...  Всичко е много конкретно. ... Правеха се много пари, и много се крадяха в навалицата. Но имаше и за пенсионерите.. и за други неща.
При Герб нещата отидоха надолу. Обективно. Правителството обаче влоши още нещата. Дянков се постара доста.
Следващите не виждам как ще се оправят с батака. Затова социалистите не искат да поемат отговорност. А герберите ще ни вкарат в още по-голям батак.
« Последна редакция: Май 10, 2013, 08:38:36 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
« Отговор #132 -: Май 10, 2013, 08:37:33 pm »
Берем "плодовете" от Станишевия балон. Миналата година ЧСИ са отнели 30 000 жилища.

Относно Костов: Ако един "актив" има пазарна стойносто 3 единици и дълг от 5 единици, то той актив ли е? Тези държавни предприятия си бяха източени при мутренските правителства на Беров и Виденов. Ако в пропагандата за тях имаше и 50% истина, то на границите ни в летящ старт щяха да чакат инвеститори, а не беше така. Защо не беше?????

« Отговор #133 -: Май 10, 2013, 08:54:02 pm »
Берем "плодовете" от Станишевия балон. Миналата година ЧСИ са отнели 30 000 жилища.

Относно Костов: Ако един "актив" има пазарна стойносто 3 единици и дълг от 5 единици, то той актив ли е? Тези държавни предприятия си бяха източени при мутренските правителства на Беров и Виденов. Ако в пропагандата за тях имаше и 50% истина, то на границите ни в летящ старт щяха да чакат инвеститори, а не беше така. Защо не беше?????

Умна жена си - не повтаряй костовата пропаганда. Гледай фактите. Продаваш завод за 1 лев, щото имал дългове -1999. После купувача го експлоатира 5 години и го продава за 200 милиона през 2004 г. След още 5 години го продава за 300 милиона лева. Къде е логиката? Щом частно лице може да оправи нещата - защо държавата не може да назначи читав мениджър да направи същото като го заинтересува материално? Ама е по-лесно да се отървеш от проблеми и да вземеш комисионната.

Подобен беше случая с БТК - държавата я продаде за 460 милиона, после купувачът я препродаде за 2,2 милиарда.... след 250 милиона капиталовложения за трети лиценз за мобилен оператор, които всъщност получи като дивидент от печалбите.

Да не говорим за Балкан - 110 000 долара. Смешна цена... Само един от офисите й в Париж струва толкова. Да не говорим колко струват самолетите и разрешителните за летищата... Накрая пак я фалираха. Излиза, че ако Костов беше я разпродал на части - щеше да вземе милиони поне, а не мижави 100 хиляди. Това ли е големия икономист!??

Повечето продадени предприятия бяха нарязани и продадени на скраб от новите си собственици. Това е ликвидация, а не приватизация. Това е закриване и унищожаване на икономиката, а не превръщането й в частна... което беше синята "дясна" програма! Затова няма как да оценя управлението на Костов положително.
« Последна редакция: Май 10, 2013, 09:08:33 pm от Калоян Иванов »

*

Grace

• 2257
« Отговор #134 -: Май 10, 2013, 09:02:00 pm »

Така е, но това не е заслуга на Костов. В началните времена на капитализма всеки има шанс на празното поле. Просто едни успяват - други не. Говорим за малкия бизнес. Костов разби големия държавен, като го окраде чрез приватизацията... това е друг въпрос. Костов рекетираше големите, а не малките като теб.
При Станишев нещата бяха добре, но това пак не е негова заслуга. Просто тогава икономиката беше във възход заради балоните, които се надуваха в световната икономика в навечерието на колапса. Растежа беше спекулативен и търсеше ниши в страни като нашата - с неразвити сектори, където може да направиш бърза печалба...  Всичко е много конкретно. ... Правеха се много пари, и много се крадяха в навалицата. Но имаше и за пенсионерите.. и за други неща.
При Герб нещата отидоха надолу. Обективно. Правителството обаче влоши още нещата. Дянков се постара доста.
Следващите не виждам как ще се оправят с батака. Затова социалистите не искат да поемат отговорност. А герберите ще ни вкарат в още по-голям батак.

Факт.
Калояне, започваш да ми харесваш. 

*

Uran

• 6041
« Отговор #135 -: Май 10, 2013, 09:03:01 pm »
BTK беше продадено от правителството на НДСВ.
"Балкан" си беше във фактически фалит. Имахме арестувани 2 "Боинг"-а. Знаеш какво означава това. Впрочем, част от активите на бившата авиокомпания останах държавни. Какво направиха комунистическите отровета от ндсв и в частност- никиту василев? Слотовете на "Хийтроу", които останаха на държавата, той продаде за някаква мижава сума.

*

Uran

• 6041
« Отговор #136 -: Май 10, 2013, 09:09:12 pm »
Калоян, може ли един леко личен въпрос?
Влече ли те анархизма? :blink:

« Отговор #137 -: Май 10, 2013, 09:10:26 pm »
BTK беше продадено от правителството на НДСВ.
"Балкан" си беше във фактически фалит. Имахме арестувани 2 "Боинг"-а. Знаеш какво означава това. Впрочем, част от активите на бившата авиокомпания останах държавни. Какво направиха комунистическите отровета от ндсв и в частност- никиту василев? Слотовете на "Хийтроу", които останаха на държавата, той продаде за някаква мижава сума.

Именно.. Затова казвах преди 2 дни, че ВСИЧКИ КРАДАТ на власт. Но ти изключват от всички Костов. А аз не изключвам никого!
Всички са в кюпа... и се надпреварват кой ще открадна повече от предишните.
Любовта към Костов у някои хора ми е непонятна. Това е болшевишки рефлекс!

Личният въпрос го подминавам, защото не си ми личен приятел.

Калояне, започваш да ми харесваш.

Не живея за да се харесвам на теб или на друг, а за да се "харесвам" на себе си. Това ме ръководи.
Не ми пука кой как ме възприема. Това си е негов проблем. Обективните неща са по-важни от субективните.
« Последна редакция: Май 10, 2013, 09:18:06 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
« Отговор #138 -: Май 10, 2013, 09:15:32 pm »
А-ха, а аз трябва да съм необолшевик. ;)

Няма лИбов. Има възможен избор. А и хората не сме светци и Слава богу!

« Отговор #139 -: Май 10, 2013, 09:20:29 pm »
А-ха, а аз трябва да съм необолшевик. ;)

Няма лИбов. Има възможен избор. А и хората не сме светци и Слава богу!

Ако е само възможен избор и ако кажеш, че гласуваш за Костов, защото няма за кого друг - това мога да приема като компромис, ..
но ако си убедена, че той е "ДОБЪР" и го ЗАСЛУЖАВА - с това не мога да се съглася... и дадох факти насреща. 
За необолшевиките Костов е най-добрият, спасителят, великият икономист и т.н. И му палят свещ!
А всеки, който говори против Костов, е "мръсен комунист"!