Здравей Гост

За кого бихте гласували към днешна дата

• 163 Отговора
  • 20506 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: За кого бихте гласували към днешна дата
« Отговор #140 -: Май 10, 2013, 09:22:38 pm »
Политиката трябва да е професионално занимание. Хора с подобна опитност се градят трудно. Сети се защо ни се пробутва идеята за "нови лица".

« Отговор #141 -: Май 10, 2013, 09:25:14 pm »
Политиката трябва да е професионално занимание. Хора с подобна опитност се градят трудно. Сети се защо ни се пробутва идеята за "нови лица".

писал съм го вече тук, но ще го повторя: професионално е дума с двоен смисъл. И профи-килърите са професионалисти. В политиката е важно не само дали имаш ОПИТ и КАЧЕСТВА, а и за какви ЦЕЛИ ги използваш, защото тя трябва все пак да служи на обществото, а не само на лични или корпоративни интереси. Професионализмът става достойнство, само ако е съчетан с добри намерения. Сам по себе си, или използван с корист, не е "плюс"!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Uran

• 6041
« Отговор #142 -: Май 10, 2013, 09:28:17 pm »
За да няма корпоративни интереси в противовес на обществените, трябва да има законови и институционални буфери. Съдебната система е проблемът на проблемите, а не политиците.

« Отговор #143 -: Май 10, 2013, 09:31:18 pm »
За да няма корпоративни интереси в противовес на обществените, трябва да има законови и институционални буфери. Съдебната система е проблемът на проблемите, а не политиците.

Не-еееееее..... всичко е комплект. Съдебната система е изградена по закона, написан от политиците, избрани от нас! Не може да почваш от последния край. Почва се от началото. Ние сме слабото звено - избирателите! Тъпите избиратели сме виновни за положението! Така че.. или просвета, или революция! Историята го е доказала. Натиск от улицата докато "онези" разберат, че номерата им не минават безнаказано. И правилно гласуване! Никакви кумири. Първа божа заповед!!!! )))
« Последна редакция: Май 10, 2013, 09:38:44 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
« Отговор #144 -: Май 10, 2013, 09:41:44 pm »
Да разбирам ли, че ме обвиняваш в идолопоклонничество?
Тази песен за костовистката секта не върви.  :blink:

Аз на разни левичарски субекти няма да си дам бъдещето.
Ей, май нацелих, че си анархист. :blink:

« Отговор #145 -: Май 10, 2013, 09:45:40 pm »

Нищо не си нацелила. Само "определени" хора се придържат към конкретни политически възгледи.
Аз не съм ОПРЕДЕЛЕН, а неопределен, .. тоест широко скроен!
за всяка идеология си има подходящо време и място... Това учи историята.

Обаче вече е време да спрем с политическите теми. Аз се оттеглям от полето. Ще коментираме пак на 13 май. Резултати и анализи.

*

Grace

• 2257
« Отговор #146 -: Май 10, 2013, 09:46:15 pm »
Цитат
Не живея за да се харесвам на теб или на друг, а за да се "харесвам" на себе си. Това ме ръководи.
Не ми пука кой как ме възприема. Това си е негов проблем. Обективните неща са по-важни от субективните.

:blink: Познато ми е. Правилен начин на начин на мислене. / макар че, винаги има леко изсилване на "не ми пука" /

Та, мисълта ми беше - споделяме еднакъв начин на мислене по някои въпроси. А на тема политика, това не е често. 

« Отговор #147 -: Май 10, 2013, 09:48:18 pm »

Та, мисълта ми беше - споделяме еднакъв начин на мислене по някои въпроси. А на тема политика, това не е често.

и сега аз какво да направя? Да се застрелям ли?  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #148 -: Май 10, 2013, 09:50:03 pm »

и сега аз какво да направя? Да се застрелям ли?  :blink:

Ами, обективно погледнато, това си е твоя работа.  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #149 -: Май 10, 2013, 09:56:01 pm »

Обаче вече е време да спрем с политическите теми. Аз се оттеглям от полето. Ще коментираме пак на 13 май. Резултати и анализи.

Резултатите са ясни. Не очаквам изненади.

« Отговор #150 -: Май 10, 2013, 09:56:16 pm »

Човек може да "харесва" писатели, учени, художници, актьори, режисьори, философи...
Ако "харесва" политици - нещо е сбъркан и не е наред! Така мисля аз!

Резултатите са ясни. Не очаквам изненади.

Има две предизвикателства - и двете не са ясни и може да се получи изненада:
1. дали БСП ще успее да стигне/мине герб?
2. кои малки партии ще прескочат бариерата.

Тези две неща ще определят кой ще получи първи мандат и дали ще успее да състави правителство, тоест ще има ли съюзници за коалиция.   
« Последна редакция: Май 10, 2013, 10:01:51 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
« Отговор #151 -: Май 10, 2013, 10:01:54 pm »

Човек може да "харесва" писатели, учени, художници, актьори, режисьори, философи...
Ако "харесва" политици - нещо е сбъркан и не е наред! Така мисля аз!

Харесва от възможните.
ДСБ не са Костов. ДСБ е Петър Москов, Иван Иванов, Радан Кънев, автономни или искащи да бъда автономни от държават хора. Всъщност, последното е важно. Изчезващ вид. Последният мохикан. Всички се натискат да бъдат държавни хрантутници.

*

Uran

• 6041
« Отговор #152 -: Май 10, 2013, 10:03:49 pm »

[/quote]

Има две предизвикателства - и двете не са ясни и може да се получи изненада:
1. дали БСП ще успее да стигне/мине герб?
2. кои малки партии ще прескочат бариерата.

Тези две неща ще определят кой ще получи първи мандат и дали ще успее да състави правителство, тоест ще има ли съюзници за коалиция.
[/quote]

Очаквам бурна зима.

« Отговор #153 -: Май 10, 2013, 10:08:16 pm »

Харесва от възможните.
ДСБ не са Костов. ДСБ е Петър Москов, Иван Иванов, Радан Кънев, автономни или искащи да бъда автономни от държават хора. Всъщност, последното е важно. Изчезващ вид. Последният мохикан. Всички се натискат да бъдат държавни хрантутници.

Този път ме "предизвика"! Нима шеф на ДСБ не е Костов?
Нима Петър Москов, Иван Иванов и Радан Кънев като станат депутати ще получават пари не от държавата... Нима депутатите и министрите не са  държавни хрантутници? Като са такива "десни" и ги защитаваш - защо не си направят частен бизнес и да живеят с доходите от него, а искат да влизат в управлението на ДЪРЖАВАТА? Аз виждам в това логическо противоречие! Ти не го ли виждаш? Ще бъдеш права само ако тези изброени се откажат от заплатите и привилегиите си, "осигурени" им от държавата! .. а всъщност те си гласуват заплатите сами! Ако са били досега депутати съм сигурен, че в сайта на НС ще намеря списъка с гласували и ще се окаже, че са гласували ЗА, когато са си увеличавали заплатите. Това не са ли държавни хрантутници???! .. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ОНЕЗИ 15 000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ ЗА ДЕПУТАТ.
« Последна редакция: Май 10, 2013, 10:14:40 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
« Отговор #154 -: Май 10, 2013, 10:08:59 pm »
Привидността, че имаш избор е лошото. Напоследък се опитват да заменят тази система с контролирани малки "революции". Така е, Калоян? :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #155 -: Май 10, 2013, 10:15:44 pm »

Харесва от възможните.

Този път ме "предизвика"! Нима шеф на ДСБ не е Костов?
Нима Петър Москов, Иван Иванов и Радан Кънев като станат депутати ще получават пари не от държавата... Нима депутатите и министрите не са  държавни хрантутници? Като са такива "десни" и ги защитаваш - защо не си направят частен бизнес и да живеят с доходите от него, а искат за влизат в управлението на ДЪРЖАВАТА? Аз виждам в това логическо противоречие! Ти не го ли виждаш?

Разбира се, че формално шеф е Костов. Съдейки обаче по броя на отлюпилите се амбициозни ренегати, в които партията е наляла ресурс за обучението им, Костов не е такъв командир какъвта медиите се опитват да докарат. Няма логическо противоречие Калоян. Така работи системата. Не се събираме на агората, за да решаваме всеки един нововъзникнал проблем, а даваме доверието си на някого, в моя случай- радан кънев, за да представя политиката, която би желал да бъде провеждана.
Аз не искам прекалено социална държава, но манго иска. Как да се постигне баланс м/у мен и манго?

« Отговор #156 -: Май 10, 2013, 10:16:42 pm »
Привидността, че имаш избор е лошото.

Привидността, че разсъждаваш правилно, когато говориш за БСД, е още по-лоша!
Сори, но отказвам да "спорим" повече по темата! 

Ако искаш да зачитам мнението ти - ти зачитай фактите и не говори неща, които им противоречат.
Не ги определяй като нехрантутници, когато те са такива. Не им приписвай неща, които нямат!

« Последна редакция: Май 10, 2013, 10:46:28 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
« Отговор #157 -: Май 10, 2013, 10:27:10 pm »
Под хрантутници разбирам държавна администрация. Мога да разширя и до депутати. Разбира се, че получават субсидии.
Звучиш ми като една съфорумка. Много люби пряката демокрация.

*

Uran

• 6041
« Отговор #158 -: Май 10, 2013, 10:32:50 pm »
Хубав уикенд!
Стига сме я мъчили политиката и необолшевишките формирования на протеста.

« Отговор #159 -: Май 10, 2013, 10:46:56 pm »
Ако искаш да зачитам мнението ти - ти зачитай фактите и не говори неща, които им противоречат.
Не ги определяй като нехрантутници, когато те са такива. Не им приписвай неща, които нямат!
Аз познавам човек, който се отказа от пликовете с пари в парламента, а не се оправда : Ами такава е системата!
Системата е такава, каквато я направиш! Човек винаги има избор дали да приеме или откаже да участва в системата.
Това е морален избор, а не политически. Но костовистите слагат политическите "доводи" преди моралните, а уж са християн-демократи...
но за морала се "сещат" само когато говорят за морални ценности и като палят свещ в църква. Бутафория и лицемерие.

Не искаш държавата да харчи за циганите! Не искаш прекалено социална държава! ОК.. Да, ама грешиш.
Държавата трябва да бъде социална, но справедливо-социална.
Тоест, просто правата да са вързани и да произтичат от задълженията. 
Ако не искаш да работиш - няма социални помощи за ток, дърва и т.н.
Ако децата ти учат - ще получаваш детски, ако не учат - няма да получаваш!
Никакво раздаване на пари на калпак без правила.... само щото си "беден" циганин.
Това къде го пише в програмата на ДСБ? НИКЪДЕ. Това го има само в програмите на Атака, ВМРО и НФСБ.
Правата над децата произтичат ли от родителските задължения? Не... Само националистите предлагат такива неща, които да ограничат превръщането на раждането в бизнес при циганите. Либералите от ДСБ няма как да ги свързват, защото по идеология са либерали и за тях правата са безусловни. Явно си си сбъркала партията идеологически.