Здравей Гост

Лош или добър?

• 63 Отговора
  • 13225 Прегледи
*

mkkd

• 41
Лош или добър?
« -: Април 17, 2006, 01:33:33 pm »
Как мислите какъв е този сън?Сънувам изроди със страшно неприятни физиономии,а на всичко отгоре и сакати,"сякаш бяха деца",двама от тях ми правят голямо впечатление,единият е доста страшен и без крак.Някой ще ги изселва,ще ги засажда в някакво село като дървета.,те сякаш бяха направени от кал.Името на селото започваше с буквата К. Аз се противя и искам да им се даде шанс.Взимам тези двамата,водя ги в една фабрика,където има склад с обувки ,които раздават,явно с дефекти обувам ги така те стават по-нормални.Погрижих се за тях,те пораснаха и станаха доста красиви особено единият от тях.Бяха ми благодарни,обичаха ме и бяха много привързани.По-красивият ми се отблагодари като изпълни скок във вода от голяма височина.АЗ му казах да си намери хубава жена ,а той ми отговори от сорта ,,няма по -хубава от мама "Събудих се доста напрегната и уплашена,но някак си вътрешно спокойна.След като заспах отново сънувах,че се уча да плувам в басейн. :unsure:  

*

АН

Лош или добър?
« Отговор #1 -: Април 17, 2006, 05:15:36 pm »
това е сън с толкова многозначителен сюжет пък и така продължително време обхваща....

Може би има нещо общо с нетрадиционните неща в живота или пък с някакво изоставяне и после социализация...

А може да подсказва за справяне в някаква ситуация по неортодоксален начин...

Всякак изглежда хубав, въпреки смущаващите символи на сакати създания :)  

*

mkkd

• 41
Лош или добър?
« Отговор #2 -: Април 21, 2006, 01:03:36 pm »
Благодаря Ан :) Тези дни не ми се е случило нищо интересно :) Поздрави :D  

*

АН

Лош или добър?
« Отговор #3 -: Април 21, 2006, 03:24:54 pm »
Е, аз даже не сънувах последните нощи :)  

*

mkkd

• 41
Лош или добър?
« Отговор #4 -: Април 21, 2006, 08:48:09 pm »
Завиждам ти благородно :)   Дай ми рецептата .Иска ми се една вечер да заспя и да не сънувам.
« Последна редакция: Май 29, 2006, 06:13:15 pm от mkkd »

*

АН

Лош или добър?
« Отговор #5 -: Април 24, 2006, 10:39:20 am »
Притеснява ли те нещо в сънуването и сънищата? Кое?

В тоя ти сън може да се каже, че има някакви елементи на архетипа на "противника" в живота ти...
 Ти трябва да се опиташ да разпознаеш има ли го тоя архетип в повечето ти сънища....В такива случаи се препоръчва човек да преразгледа ограниченията в живота си, които сам си е наложил или пък други му ги налагат....Те може да са едва доловими на съзнателно ниво, но явно подсъзнанието може да ги разпознава...

:)  

*

mkkd

• 41
Лош или добър?
« Отговор #6 -: Април 24, 2006, 06:53:04 pm »
Здравей АН :) Сънувам непрекъснато.Сутрин се чуствам изморена.Сигурно само няколко пъти в живота ми се е случвало да не сънувам,тогава съм направо щастлива ,някак си ми е по-леко,по-ведро на душата.Ето снощи например сънувах стрелба.Наредени хора в редица с гръб към стрелците,кото стрелят,но един оцелява,такава е заповедта.После мъжът ми с още някой ги изхвърлят през прозореца,а той ми казва"дръпни се от тук да не гледаш,защото се разстройваш"След което се сабудих.Всичко това ме натоварва.Заспивайки отново сънувах,че си търся обувки,но точно определен вид-бежеви с бяло токче.Влизах в много магазини за обувки,но все нямаше такива.Повечето обувки приличаха на тези кото търся,но не същите.Цветът им  беше бял.Накрая ги открих в един магазин,бяха на най-горният рафт и за малко да ги пропусна,но нямаше моят номер.Много се разочаровах и продължих с обиколката по магазините.Веднага след това се събудих. Доста често сънувам,че си търся обувки.Какво означава това според теб?Понякога ми се случва да сънувам и в същото време осъзнавам ,че сънувам и сама се успокоявам,че това е сън.А понякога си правя и анализ на съня ,който сънувам в момента,незнам дали ме разбираш т.е аз дали се изразявам правилно :)
« Последна редакция: Май 29, 2006, 06:15:12 pm от mkkd »

*

АН

Лош или добър?
« Отговор #7 -: Април 24, 2006, 08:16:49 pm »
Това звучи много сериозно - не е добре да ляга човек уморен и да се събужда уморен...

Правиш ли нещо по въпроса?

Аз рядко съм имала такива периоди и то когато съм била много натоварена...

А още по-рядко съм имала кошмари...И все са били предсказателни в личен план.

Прочетох някои неща от литературата, която съм събирала за кошмари и умора при ставане от сън...

Всякак препоръчват да промениш режима си...
Макар че не там е проблемът вероятно...Но поне това можеш да направиш...Както и да си избереш някакъв аромат - на роза или мащерка в спалнята...

И май всички изследователи смятат, че кошмарите са свързани с подсъзнателни страхове....

А сънят с обувките според тълковниците е хубав - имаш съновници на компютъра? - то има и в интернет. Символиката им е работа или лични отношения общо взето...

Сънищата са ни дар и не е добре да ни уморяват...
Би могло и да се говори и за пътувания извън тялото, но първо трябва нещо да направиш да няма кошмари или неприятни сънища, особено ако в ежедневието ти няма причина....

*

mkkd

• 41
Лош или добър?
« Отговор #8 -: Април 25, 2006, 09:46:56 am »
Благодаря за съветите :) От край време съм така би могло да се каже,че съм свикнала :) Като говориш за пътуване извън тялото ще споделя с теб,че преди време ми се случваше следното:по време на сън тялото ми изтръпваше,вибрираше или нещо подобно не мога да го опиша точно,просто нямам думи и сякаш искаше нещо да се отдели от мен.Това ме плашеше страшно много,чак не исках да заспивам.Ако хванех с ръка някой който спи до мен това се прекратяваше и се събуждах.Просто не искам да се сещам за този период,беше ад за мен.Имало е нощи когато мъжът ми е отсъствал умишлено да се опитвам да не спя,навивала съм си часовника да звъни през 15 минути.Когато му разказах,той не ми повярва,не ми помогна.От тогава не съм го споделяла с друг от страх да не ме помислят за луда.Слава богу това прекрати,скоро не ми се е случвало.Много съм емоционална и чуствителна,всичко преживявам,на това отдавам и сънищата си .Ежедневието ми също е доста напрегнато.Не знам така си мисля аз.Сънувам и много къщи повечето старинни с големи градини,красива зеленина.Много ми харесват тези специално сънища,чуствам се някакси особемо.Мога да ти разказвам много,но ще спра до тук. :) Поздрави :)  

*

АН

Лош или добър?
« Отговор #9 -: Април 25, 2006, 05:21:17 pm »
Казват, че разказването помага - някак успяваме да повярваме, че управляваме и сънищата и подсъзнателната си дейност, като облечем в понятни думи сънищата...

На мен и през ум не може да ми мине, че по-особените състояния по време на сън или пък дори и без да е по време на сън, са нещо неестествено или пък, че човек е луд :)
Близките ми от всички поколения сънуват и помнят сънищата си и смятаме, че са нещо естествено и важно. Звъним си по телефоните или си говорим по интернет за сънищата - добре е в семейството да има разбиране за сънуването :)
Но пък ако не могат близките ни да си помнят сънищата, те не са виновни и ние ще проявяваме разбиране :)

Къщите и сградите са хубав символ :)

Може би от време на време имаш и тревожни сънища, защото се страхуваш от тях :)  

*

mkkd

• 41
Лош или добър?
« Отговор #10 -: Април 27, 2006, 10:09:03 pm »
Здравей АН :) Наистина е хубаво да има с кого да споделяш :) За мен това си ти.Понякога е по-лесно да споделиш с непознат,особено когато е добронамерен :) На човек почти винаги му се налага да си поставя някакви ограничения,не можем да бъдем напълно разкрепостени,изисква го самият живот.А колкото до подсъзнателните страхове мисля,че и те съществуват при почти всички хора,важното е да са по-малко/както те така и ограниченията,които си поставяме сами/Сънищата ми са много разнообразни.Понякога сънувам неща свързани с ежедневието с това което ми се е случило през деня или свързано с нещо което съм чела и пр.Но понякога са много странни ,сънувам нещо което не може да ми дойде и наум през деня,някакви фантасмагории.По принцип съм забелязала,че  става обратното на това което сънувам.Имам си и сънища които знам какво означават и какво точно ще ми се случи днес.Всичко отдавам на емоционалността си .Какво да ти кажа Луна в 12 дом-стрелец,мисля ,че разбираш? :)  :)  :)  

*

АН

Лош или добър?
« Отговор #11 -: Април 28, 2006, 05:37:26 pm »
За сънищата Луната ти е на толкова хубаво място :)  - крие голям потенциал :)

Аз тия нощи нямах интересни и запомнящи се сънища.
На един сън обърнах внимание – впечатлих се, че в съня се занимавах с разни детайли бавничко и уж старателно, но не беше много вдъхновяващо и интересно. Запомних го, защото е в съвсем в синхрон с част от заниманията ми в будно състояние. И понеже имам колебания трябва ли или не трябва да се занимавам с тия неща, обърнах внимание на съня без да съм сигурна какво му е посланието :)

Ти как си със съответствието между сънища и буден живот в последно време?:)
Имахме новолуние в земен знак - да се опитваме да сме практични :D  

*

mkkd

• 41
Лош или добър?
« Отговор #12 -: Април 28, 2006, 10:17:18 pm »
Здравей АН :) Тези нощи имах само един запомнящ се сън-в общи линии санува м.,че една моя братовчедка ми е обещала да ми подари 3 вълнени потника.Следващ кадър -отивам в магазин,който се оказва неин,но там е майка и ,която в реалния живот не е м/у живите.Магазина не е още подреден т.е е съвсем нов,стилажите са празни,а стоката е натрупана на камара в/у бюрото.Аз и казвам за обещанието на дъщеря и и тя ми дава 1 мъжка риза ,но аз не я взех.След това се събудих.Не ми се е случвало нищо интересно тези дни.На последък нямам съответствие м/у буден живот и сънища.Заинтригува ме това ,което казваш за Луната ми и моите сънища.Какъв потенциал мислиш,че крие?Аз не съм много силна в астрологията,сега се уча :) Общо взето сънищата ми не са пророчески както е при теб,но сънувам всяка нощ.Понякога някои от сънищата са толкова ярки,че ги помня с години.Поздрави :) Ако тази нощ сънувам нещо интересно ,утре ще го споделя с теб. :)  

*

АН

Лош или добър?
« Отговор #13 -: Април 30, 2006, 06:10:24 pm »
Луната в 12-ти дом....

Човек, дори да не съзнава, винаги си има конкретни причини и поводи да се занимава с това, с което се занимава или да е това, което е....

Въпросът е какво става, ако изчезнат конкретните причини и поводи...

Ако той пак продължи да е същият или да се занимава със същото, то той живее своя си живот....

Много е важно да живеем своя си живот...
За да можем да го правим, предпоставка е да държим съзнателна връзка с подсъзнанието си и то да може да ни се разкрива. За последното способства Луната в 12-ти дом :)

*

mkkd

• 41
Лош или добър?
« Отговор #14 -: Април 30, 2006, 09:06:45 pm »
Вярно е.Много е важно да живеем собствения си живот :) Знаеш ли не мога да се променя,въпреки,че съм опитвала и съм полагала усилия не става. Същността на човек винаги изплува на повърхността.Поне при мен е така,не мога да се преструвам и да се представям за нещо ,което не съм.Според мен важното е да се харесваме такива каквито сме и да уважаваме себе си.Може би това е постигането на вътрешния мир и спокойствие или...                                                                   Тези вечери не съм сънувала нищо интересно.                                                                                                                                :) Само спомени от студентските си години,може би,защото ми наближава колоквиума.Ще видим тази вечер как ще е.При теб как е?Някой интересен сън?

*

АН

Лош или добър?
« Отговор #15 -: Май 01, 2006, 04:46:31 pm »
И аз май тия дни в сънищата имах някакво съчетание между сегашно и минало.
Сънувах хора от настоящето в обстановка от детството ми - на места, които сега са съвсем различни...

Слънцето сега е под властта на Венера - може би са послания за работа над хармонията и единството вътре в нас :)  

*

mkkd

• 41
Лош или добър?
« Отговор #16 -: Май 03, 2006, 09:44:28 pm »
Здравей АН :) Изпитваш ли носталгия по детството си?Може би сънят ти да е свързан и с това.Аз понякога сънувам места ,събития и хора по които изпитвам копнеж и носталгия.Това са минали епизоди от живота ми ,които няма вече да се повторят,но те са били хубави и са се запечатали в съзнанието ми.Когато сънувам старинните къщи ,които никога не съм виждала изпитвам същите чуства-копнеж,мъка и усещане за нещо загубено безвазвратно.Въобще коктейлът от чуства е много особен,личен ,доковащ душата.                                            
Тези дни сънищата ми не са особено интересни,затова няма да пиша за тях.
При теб как е? :)  :)  :)  

*

АН

Лош или добър?
« Отговор #17 -: Май 04, 2006, 06:45:01 pm »
И аз тия нощи нямам интересни сънища.

Успявам дните да ги уплътня със съвсем конкретна работа, толкова конкретна, че аз се загубвам в нея :)
Пък и звездите са оформили едни напрегнати аспекти, включващи Луната и Нептун, а те се грижат за сънищата ни :)
Но пък майсторската работа със сънищата, т.е. с подсъзнанието сигурно идва тогава, когато не сме така подвластни на ежедневието :)

А за тая нощ искам предсказателен сън :)  - имам си нещо на ум :)  

*

mkkd

• 41
Лош или добър?
« Отговор #18 -: Май 04, 2006, 10:02:17 pm »
Пожелавам ти го от сърце :)
 Днес четох в един руски сайт по отношение на хороскопа с моето разположение на планетите,че сънувам обстоятелства,обстановка от минали животи или нещо такова.Като се замисля,това е вярно.Тези къщи които санувам и ми става хубаво сигурно са свързани с някой мой предишен  живот .Случвало ли ти се такова нещо-да сънуваш кадри от предишните си животи? Вярваш ли в прераждането?

*

АН

Лош или добър?
« Отговор #19 -: Май 05, 2006, 05:55:36 pm »
Не стана с предсказателния сън както ги исках нещата :)
Първо сънувах един сън, в който получих ясен отговор на въпрос, който отдавна си задавам, но не съм търсила отговора със сънуване. Пък и отговорът беше шокиращ и направо абсурден :D После още малко сънувах, но не можах да свържа сънищата с това, което исках :)

А за прераждането...Аз нямам проблем да вярвам в какво ли не, включително и в прераждането :)
Мисля, че е хубаво да може човек да вярва :)
То от една страна си е даденост по рождение, а от друга зависи от средата и възпитанието. Ако си сред хора, чиято професия или занимания са свързани с анализи, прогнози и вероятности, за всички вас ще е съвсем естествено да сте наясно, че винаги има доста неизвестни фактори, които могат да бъдат решаващи и да променят в крачка вярванията ви :) Това ще направи всички ви гъвкави и интуитивни в мисленето и изобщо няма да ви смущават сънища или прераждане - това ще са просто неща с доста неизвестни за вас :)
Ако ти си имаш такава нагласа, дори да не срещаш разбиране в обкръжението си, смело се остави на въображението - така е доста по-интересно да се живее :)

Ти как беше със сънуването снощи? :)