Здравей Гост

Тайни и явни врагове-домове?!

• 55 Отговора
  • 6507 Прегледи
Тайни и явни врагове-домове?!
« -: Май 06, 2013, 09:55:38 pm »
 :blink:Току що прочетох нещо ИНТЕРЕСНО,което Марая сподели в темата за затъмнението на 10.05.Според нея тайните врагове се търсят по 12 дом/общоприето правило/,а явните-по опозиторния му 6 дом!!!???Замислих се над думите и,и има логика-като се има впредвид,че по 7 дом са брачните,-бизнес партньорите,а това НЕ са нашите врагове...!!!Работният колектив обаче -обикновено ГЪМЖИ от "доброжелатели"...Освен това Марая свързва Нептун с откритите врагове...Погледнах картата си за моето работно място и ОНЕМЯХ :angry:...
Слънце и Меркурий в 12 дом-опозиция на Нептун и Хирон в 6 дом...Да не казвам за какъв колектив става въпрос.Сами виждате.
А Вие какво мислите по Въпроса-съгласни ли сте ,че по 6 дом трябва да търсим явните врагове?

Re: Тайни и явни врагове-домове?!
« Отговор #1 -: Май 06, 2013, 10:00:53 pm »
Явните не се ли гледат по 8-ми дом? :rolleyes:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #2 -: Май 06, 2013, 10:02:58 pm »
Никога не съм чувала,че се свързват с 8дом... :-\

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Май 06, 2013, 10:05:12 pm »
От дълги години опита ми показва, че враговете явните са в 6-ти дом.
Куспидата при мен е в знака телец. Управител е Венера. Извода е , че явните ми врагове са жени предимно.
Тук е и Луната. Те са променливи и при това в колективи , в ежедневие..,при  подчинените...
В 7-ми дом са договорите , партньорите...Няма място за врагове в 7-ми дом.
Мое наблюдение...
« Последна редакция: Май 06, 2013, 10:09:57 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #4 -: Май 06, 2013, 10:09:01 pm »
Аз пък не бях чувала нищо за 6-ти,но ще го имам впредвид  :blink: А какво ще кажеш за Водолей на К6?

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Май 06, 2013, 10:11:51 pm »
Аз пък не бях чувала нищо за 6-ти,но ще го имам впредвид  :blink: А какво ще кажеш за Водолей на К6?

Бих казала, че това са хора...преди всичко доста интересни , трудно разбираш кой ти е враг , както и изведнъж ти стават врагове..,хора на които си разчитала. Търси ги сред модерните професии , в това число и инернет.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #6 -: Май 06, 2013, 10:14:26 pm »
Дано не ставам нахална :) Но пак да питам.За Рак какво ще кажеш?  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Май 06, 2013, 10:17:03 pm »
Дано не ставам нахална :) Но пак да питам.За Рак какво ще кажеш?  :blink:

За водолей на к6-валидно ли е..първо кажи.

« Отговор #8 -: Май 06, 2013, 10:21:39 pm »
Ами явни врагове аз почти не съм имала.Обикновено са били някакви жени,които ми се усмихват,умилкват и се държат любезно с мен,а след време разбирам,че са плетяли интриги зад гърба ми. Много често са били такива,у които съм улавяла някаква завист.

*

Papy

• 4343
« Отговор #9 -: Май 06, 2013, 10:41:32 pm »
Ами явни врагове аз почти не съм имала.Обикновено са били някакви жени,които ми се усмихват,умилкват и се държат любезно с мен,а след време разбирам,че са плетяли интриги зад гърба ми. Много често са били такива,у които съм улавяла някаква завист.

То пък коя жена не е имала такива познати

« Отговор #10 -: Май 07, 2013, 07:38:17 am »
На к6 ми е скорпион... вътре са Сатурн, Марс и Уран... аз никога не съм имала врагове или завистници толкова явни, че да ги регистрирам като такива... или аз да не виждам??? Просто на мен акъла не ми побира кой пък ще седне да се занимава с такива дребнави глупости вместо да си гледа живота и кефа...
И аз това се чудя някой път! Мен като не ми е приятен някой открито му го показвам! Лицемерието наистина ме дразни! Никога не съм привила интриги в работата,но пък разбера ли че някой ми прави проблеми-двойно му ги връщам! Но наистина не разбирам какви са тия дребни душици,които живеят само за да се ровят в чуждите животи...Толкова ли безинтересни са техните?!?

*

satin_

« Отговор #11 -: Май 07, 2013, 07:53:02 am »

То пък коя жена не е имала такива познати
Колко вярно ;D
Колегите са най-малкото зло като врагове, опасните и силни врагове в този живот почти никога не се срещат там. Масово са в бизнеса, в бизнес партньорствата. Много хора платиха с живота си за грешни бизнес партньорства.
При мен се появиха на Тр. Сатурн през 7 дом. А там имам Плутон.

Имаше един период в който се всячески се опитваха да ми правят мръсотии във фирмата в която работех. На няколко пъти една група кокошки се опитаха да прехвърлят вината върху мен за пари които бяха откраднали. Сумите бяха 4-5 цифрени. Само дето ме бяха подценили, доказах не само, че те са откраднали парите, а и други злоупотреби. Беше ми първата работа, бях на 19-20 години и изглеждах малка и мила и явно бяха решили, че мълчаливо ще приема, това да бъда виновна за нещо, което не съм направила. Юпитер тогава е минавал през 7-ми

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #12 -: Май 07, 2013, 07:54:32 am »
Ами със стрелец на К6 и нептун и уран в шести за какви врагове говорим

*

Grace

• 2257
« Отговор #13 -: Май 07, 2013, 09:50:11 am »
Личните интерпретации са хубаво нещо, но чак пък да пренаписвате астрологията.
След като 6 дом представя, освен другото, колеги, подчинени, работна среда и обкръжение, и имате наранен 6 дом, какво логично следва ? Но да вадим генерален извод, че откритите врагове са там ... Ами ако враг ви е съседа, откъде ще го изведете в хороскопа 

*

Константин

« Отговор #14 -: Май 07, 2013, 10:05:41 am »
Личните интерпретации са хубаво нещо, но чак пък да пренаписвате астрологията.
След като 6 дом представя, освен другото, колеги, подчинени, работна среда и обкръжение, и имате наранен 6 дом, какво логично следва ? Но да вадим генерален извод, че откритите врагове са там ... Ами ако враг ви е съседа, откъде ще го изведете в хороскопа
Това е лесен въпрос... брачният партньор е по 7-ми дом, а любовника на брачния партньор е 5 дома от 7-ми, следователно по 11-ти :P

*

Grace

• 2257
« Отговор #15 -: Май 07, 2013, 10:14:55 am »
имаш талант ..  ;D ще следя интерпретациите ти, винаги има какво да се научи  ;)

*

Константин

« Отговор #16 -: Май 07, 2013, 10:26:21 am »
не се подмазвай  :mellow: всеки иска в Сен Тропе, но чак пък толкова ... :D

« Отговор #17 -: Май 07, 2013, 10:31:31 am »
 ;)Пускам картата за моето работно място...вижте и преценете...!!!Може и да е съвпадение,НО може и да не е!!!Няма лошо някой да ПРЕНАПИШЕ астрологията ,стига да е нещо ДОКАЗАНО-РАБОТЕЩО,както през годините и вековете всеки благодарение на личните си впечатления е добавял по нещо ИЗПИТАНО от себе си...Освен това ...казват,че по Индийската астрология също се гледа 6 дом за явните врагове.../аз лично не съм наясно с тази система.../.

*

Asol

• 4140
« Отговор #18 -: Май 07, 2013, 10:47:03 am »
По седми са както брачните партньори, така и враговете - монетата винаги има две страни. Там срещаме на принципа на огледалото както положителните така и отрицателните си качества.

На принципа на производните домове 12 се явява 6 от 7, т.е. има някаква дисхармония в отношенията, има противоборство.

Една интересна статия от Гали.

И едно пояснение във връзка със статията и защо Гали е стигнала до подобни изводи.

Цитат
    И отговора ми на въпроса защо най-честите връзки съдържат характеристики и по 6-ти дом.

Това беше и за мен самата едно интересно прозрение, когато забелязах, че има корелация между нашия 6-ти дом и някоя основна характеристика при партньора. Всъщност ако трябва да съм точна има корелация или със 6-ти дом или с 8-ми (като по-често се среща първото), но това нямаше как да го опиша в една статия за обикновения читател. Първоначално тази характеристика ни привлича, а после ни отблъсква. Тя създава конфликт, който изисква от нас да се научим как да партнираме – или приключваме, или се научаваме на нещо и продължаваме в „нови дрехи”. Когато се свързваме с даден човек, той носи доста повече от една характеристики. Когато сме влюбени виждаме 1, след година забелязваме 1 +1, след брак 1 + 1 + 1, когато дойдат деца 1 + 1 + 1 + 1 + и т.н. Както е речено годеникът / годеницата не носи само сватбените дрехи, ами си идва с целия гардероб.

Има един принцип на поддържащите домове (това е от индийска астрология). Асцендентът е обграден от 12-ти и 2-ри дом и стабилността му, живота му зависи от тях. Затова и има т.нар. Саде Сати (преходът на Сатурн върху 12-ти, 1-ви и 2-ри домове от Луната и Асцендента), при който животът се променя почти изцяло – при някои хора в позитивна посока, при други не толкова, но е винаги много ярък период.

7-ми дом е балансьора ни в живота, защото ние винаги се самонастройваме и балансираме, когато се сблъскаме с другия.

6-ти и 8-ми обграждат 7-ми дом, те са отговорни за неговата поддръжка, оцеляване и запазването на равновесието. 8-ми дом е 2-ри от 7-ми – там се осигурява целия ресурс за партньорството, без който то не може да оцелее. 8-ми дом не са просто парите на другите, там е ресурса ти да поддържаш контактите си с хората, с другите, най-вече с партньора. Така както 2-ри дом е важен за Асцендента (т.е. самия ти като живо същество) – за да оцелееш чисто физически имаш нужда от храна, вода, дрехи. По същия начин партньорът очаква ти да бъдеш част от неговия ресурс за оцеляване.

Как стои въпроса със 6-ти дом.

По принцип ми се струва, че този дом е много здраво запратен в десета глуха. А е толкова важен. Способността да бъдеш отговорен, да поемаш ангажименти, да служиш на другите, да помагаш, да се бориш в живота за идеи, мечти – всичко това е по 6-ти дом. Той е вътрешно свързан (и е централен) със земния тригон 2-6-10. Почти целия ти смисъл на живота е в него.

Най-първото значение на 6-ти дом е „слуга, подчинен, онзи, който се покорява, задължения”. 6-ти дом е хомота в хороскопа. Ако си сам, си го носиш сам този хомот. И е толкова облекчаващо да срещнеш някой (срещата е по 7-ми дом), който ще се жертва (12-ти от 7-ми) да поеме част от твоя хомот (6-ти дом).

Не може да има партньорство без задължения към другия. Няма да се привлечеш към някого, който не ти поражда ангажимент, който не те съблазни с това, че ще надене част от твоя хомот (и обратно), към когото нямаш задължения (той не активира нищо в тази посока). В една по-голяма картина, бракът си идва с карма (не понасям тази дума заради шир потребата й, но пък е кратка и лесно разбираема). За да се събереш с някого, ти му дължиш нещо или той на теб. И когато имаш дълг, няма как да не е активиран 6-ти дом. Естествено 6-ти дом е и дом на враждуването, на конфликтите. Никой не обича да си плаща задълженията без да роптае, те са хомот. Никой не обича да прави големи саможертви (12-ти). Може би само докато трае влюбеността. Първоначално е уникално щастие да сготвиш на любимия, но след време  това, точно това, се превръща в конфликт. Нито един урок не се научава без труд, в случая без конфликт с партньора.

Бракът е основно дълг. 7-ми дом ти описва взаимоотношенията (знак, управител, планети в него), типа им, описва видимите страни на партньора, изобщо онова, което се вижда. Не изключвам 7-ми дом от привличането, съвсем не. Той показва какво искаме да имаме като брак и партньорство, какво в другия ни палва искрата, но начините да го постигнем са по 6-ти и 8-ми домове. Изпълняваш си дълга по 6-ти, служиш на другия, спориш, изискваш, слугуваш (за всичко това другият трябва да ти даде възможност чрез своя характерна особеност), даваш си своя данък партньорство по 8-ми и получаваш онова, от което се нуждаеш по средата – в 7-ми дом. Главното в един брак (или дълга връзка) са задълженията и „храната”, която му се дава, за да живее.

В този смисъл изказаните мнения, че бракът в по-голямата си част става бит, ежедневие и ангажименти, са си много на място.

Бракът е комфортно място дотолкова, че имаш партньор, на когото разчиташ да ти бъде полезен в почти всичко, което не можеш да направиш сам или просто не ти се занимава. Нещо като мултифункционален служител, който не те оставя сам да си носиш хомота, а поема част от товара. Може да звучи грозно, но си е самата истина. Любовта не е в онова, което говориш за нея, а в онова, което правиш за нея (6-ти).

В самото начало съм написала нещо много кратичко, което всъщност чудесно отговаря защо 6-ти дом?

Всеки иска да има партньор до себе си, но не всеки умее самият той да бъде партньор. За да задържиш партньорството, трябва да работиш за него – 6-ти дом не е само работата във фирмата, това е всичката работа, която имаме да вършим, за да имаме физическо, житейско и материално благополучие, към което е включено и всяко партньорство.

Вариантите за активиране на 6-я дом са няколко:

с директна позиция на синастрични лични планети или Асцендент;

планетата, която управлява 6-ти дом е с подчертана позиция при партньора

планетата, която управлява 6-ти дом има изявено участие в синастрията – по-активно е аспектирана.

(има и други, но трябва да напиша книга сигурно J J )

Разбира се всеки е свободен да си изгради собствено мнение по въпроса, но аз досега не съм чула и видяла да има партньорства и бракове без ангажименти конфликти, т.е. без активиране на 6-те домове. Сигурно има и такива, но те са изградени по съвсем различни съображения.

Поздрави

Галя

*

Papy

• 4343
« Отговор #19 -: Май 07, 2013, 10:58:45 am »
Тази статия съм я чела преди и тогава не обърнах внимание на връзката 12/1/2 за жизнеността на човека
Сега Мирабела беше пуснала една книга за лунните възли и там много често се споменаваше как възел в първи и втори влияе в/у човека, включително и в/у външния му вид
И понеже моят слв е във втори-все едно, че за мен са писали

Относно темата-май марс беше на к12, в натала е у7, когато имаше много вражески прояви от неочаквана страна, наистина се изненадах как хора, с които години сме стояли на една маса и сме пили, изведнъж скочиха като по команда. Разбира се, понеже колкото и да има хора, които скрито или явно не ме понасят, винаги има поне толкова, които ме харесват, защитата също дойде от неочаквана страна :)