Здравей Гост

Заклети Картоиграчи

• 15 Отговора
  • 3844 Прегледи
Заклети Картоиграчи
« -: Май 07, 2013, 05:10:42 pm »
Играете ли на карти? А кои са ви любимите игри? :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

Re: Заклети Картоиграчи
« Отговор #1 -: Май 07, 2013, 05:20:05 pm »
Вчера играхме Сантасе в един китайски ресторант. Днес ще цъкаме белот  :blink:

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #2 -: Май 08, 2013, 05:55:56 pm »
Бридж играете ли??

« Отговор #3 -: Май 09, 2013, 06:55:55 pm »
Бридж играете ли??
Не,играем най-вече тези,които изброих плюс 3,5,8 и Черна Дона.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #4 -: Май 09, 2013, 07:21:37 pm »
Аз умирам за всякакви карти, много са ми интересни  :blink: почти всичко играя, само тази Черна Дона не съм я и чувала... Не знам дали сте пробвали има едно 3-5-8, което се играе с една таблица и на мен поне ми е по-интересно от обикновеното.

« Отговор #5 -: Май 09, 2013, 08:34:56 pm »
Черна Дона се играе от 4-рима.Участват всички карти.Дама Пика е 13 бройки,а всички купи са по една бройка.Целта е да завършиш с колкото се може по-малко бройки.Има една тънкост обаче...Ако събереш всички купи,барабар с Дама Пика-на себе си пишеш нула бройки,а на всички останали-26 бройки.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #6 -: Май 09, 2013, 08:38:59 pm »
Аааа, да, сетих се, има я и на windows-a...  ;D може да заформим един картоиграчески клуб  :rolleyes:

« Отговор #7 -: Май 09, 2013, 10:11:28 pm »
Жалко,че само ние двете май играем на карти.Никой друг не се обажда...

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #8 -: Май 10, 2013, 10:01:55 am »
Ще се обадят... една приятелка като разбра, че играя и покер и обяви, че съм вече на ръба на пропадането  :rolf: а чувала ли си има една Вист, която е супер интересна, може да се играе с поне 4 до към 6-7 човека, като за да са с точен брой карти, се смята и се махат няколко 2 или 3 и се играе на фази - в първата се смятат точки на минус, втората и третата на плюс и след третата се тегли чертата и се вижда кой печели? Много не ги помня как точно бяха, че много отдавна не съм я играла...

« Отговор #9 -: Май 10, 2013, 02:07:06 pm »
Играе ми се на нещо,което може да се играе от 2-ма. Някакви идеи? Нещо различно от Сантасе и Белот?

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #10 -: Май 10, 2013, 02:12:30 pm »
То сантасето е най-интересната игра за двама... белота с 2 не ти ли е скучен? Иначе сещам се нещо за двама освен тези двете, ама не е за тая тема  :-[  ;D ;D
Имаше май като малки играехме война, ама как се играе нямам никакъв спомен.

« Отговор #11 -: Май 10, 2013, 02:46:43 pm »
Войната е за деца. Иначе се играе със всички. Или поне ние така я играехме,ама нищо повече не помня.

« Отговор #12 -: Май 18, 2013, 11:40:52 pm »
Как се играе на "Кенеф"?  :-[

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #13 -: Май 19, 2013, 12:04:45 am »
 ;D ;D ;D доживях такъв въпрос да видя. Разхвърляш артистично всички карти и по средата отгоре правиш колибка с 2 карти, после започвате да теглите от разхвърляните отдолу и при който падне колибката, той "пада в кенефа"  ;D може да го импровизираш и със специфично наказание по избор.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #14 -: Май 19, 2013, 10:35:38 am »
И аз играя карти. Ние имаме често гости и се заформят четворки за белот. Иначе и покер играя, но рядко и не е професионално. В последно време много не ми върви в картите.  :-[ А уж Юпото ми е на к5.
Скоро ще правим един тур на белот, ще заформим голяма компания с много заклети картоиграчи. Нямам търпение.  :-[
А астрологично как съдим дали ни влекат игрите с карти? 5 дом ли е пак? На мен ми попада в Близнаци и Рак.
Моят партньор в белота е стелиумна Везна също, но негов стелиум е в 5 дом. Мога да сложа карта или данни, за да видите. Той е много заклет картоиграч и тотаджия.

Игра за двама на карти, която също много харесвам, това е Реми, не знам какво е другото й име. Играе се с две тестета карти. Тя става и за повече хора и е много интересна също.

« Отговор #15 -: Май 19, 2013, 07:23:02 pm »
Имам стелиум в 5-ти дом-Меркурий,Слънце и Венера и много обичам да играя на карти! Да играя с тях,да гледам на карти (обикновени и Таро),макар че от няколко години вече не "гледам". Иначе на Таро гледам от дете-бях на 11 когато за пръв път ми попадна в ръчичките  :lol: