Здравей Гост

България избра политическите трупове

• 134 Отговора
  • 16523 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: България избра политическите трупове
« Отговор #60 -: Май 12, 2013, 09:43:01 pm »

Ааа.. аз вярвам в себе си. Отдавна не чакам някой да дойде " да ни оправи "  :P

Лошото е, че като дойде някой такъв,ТОЙ оправя себе си и така създава реалност, в която ние сами не можем да се оправим вече.

Затова е важно, не просто да си "оправен", а да имаш Морал. Особено ако си тръгнал да ставаш политик.
Но истината е, че какъвто народа, такива и политиците му. Тъй че, в крайна сметка, народа създава реалността в която живее.

« Отговор #61 -: Май 12, 2013, 09:46:47 pm »

Но истината е, че какъвто народа, такива и политиците му. Тъй че, в крайна сметка, народа създава реалността в която живее.

Да, затова казах, че...:
Но в държава, в която хората с истински разум са под 10% - няма как да разберем кое е правилно!

Затова съм реалист/песимист, че нищо няма да се промени скоро.
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Константин

« Отговор #62 -: Май 12, 2013, 09:49:55 pm »
Свалете очилата и разбере най-после, че комунизъм още не е имало никъде по света, тъй като при него (по идея) не трябва да има класово деление (демек управляващи и управлявани). Всичко, което е било досега е просто диктатура прикрита манипулативно с много наименования. :) "Разделяй и владей" - това дали е престанало да се използва след края на Римската империя ? :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #63 -: Май 12, 2013, 09:52:15 pm »
Свалете очилата и разбере най-после, че комунизъм още не е имало никъде по света, тъй като при него не трябва да има класово деление (демек управляващи и управлявани). Всичко, което е било досега е просто диктатура прикрита манипулативно с много наименования. :) "Разделяй и владей" - това дали е престанало да се използва след края на Римската империя ? :)

да де- ама предлагам без утопии- всички да сме равни и да се обичаме, и най-вече-до гроб

*

Константин

« Отговор #64 -: Май 12, 2013, 09:54:14 pm »
Папи, да съм казал, че идеите на комунизма при сегашното развитие на човечеството са постижими ? Идеята ми е просто да не се попада в капана на манипулациите и лъжите на безскрупулните хора. Естествено, че засега капитализмът е най-близко до човешката природа и затова от хиляди години съществува и ще съществува :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Май 12, 2013, 09:55:31 pm »
да съм казал, че идеите на комунизма при сегашното развитие на човечеството са постижими ?

Расла съм по време на комунизма и запомних един лаф - тогава звучеше нереално, сега е забавно.  ;D

Промиваха ни мозъците за "светлото бъдеще на комунизма" и ни разказваха как щяло да има всичко и как нямало да има пари. Години по-късно, по време на капитализма митът стана реалност.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #66 -: Май 12, 2013, 09:58:18 pm »
Папи, да съм казал, че идеите на комунизма при сегашното развитие на човечеството са постижими ? Идеята ми е просто да не се попада в капана на манипулациите и лъжите на безскрупулните хора. Естествено, че засега капитализмът е най-близко до човешката природа и затова от хиляди години съществува и ще съществува :)

не не- ясно ми е
просто си спомних като бях малка как четях и си виках - колко хубаво би било
наистина си го мислех
ама аз съм си наивна по природа

*

Константин

« Отговор #67 -: Май 12, 2013, 09:59:02 pm »
Явно е трудно на хората да се абстрахират от личностните си убеждения (базирани на емоции и опит, било то добър или лош) и да погледнат реалистично и логично :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #68 -: Май 12, 2013, 10:03:39 pm »
Явно е трудно на хората да се абстрахират от личностните си убеждения (базирани на емоции и опит, било то добър или лош) и да погледнат реалистично и логично :)

утопията си е утопия

*

Константин

« Отговор #69 -: Май 12, 2013, 10:06:00 pm »
Ами тогава не ни остава друго, освен да "бием или да бъдем бити" :)

« Отговор #70 -: Май 12, 2013, 10:08:06 pm »
Сори, ама капитализмът не съществува от хиляди години, а само от 400.. при това някъде и от по-малко.
Първите бурж.революции са от 17 век в Нидерландия и Англия. Френската е от края на 18 лек. Така че не си измисляйте ФАКТИ!

*

Константин

« Отговор #71 -: Май 12, 2013, 10:13:08 pm »
А според теб, робовладелческият строй, феодализмът и т. нт. не са форми на капитализъм, където остатъкът се прибира от някой по-горе ? :) Факт е било и че Земята е център на Вселената и всичко се върти около нея ... но това все пак са факти :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Май 12, 2013, 10:14:17 pm »
Преди да навлезе капитализмът е имало остатъчна /производна/ форма на робовладелски строй - една шепа аристокрация, изхранвана от подчинените им селяни.

При робовладелския строй, в най-грубата му и примитивна форма, е нямало остатък, който да се разпределя. Всичко отива за стопанина, на роба му се осигурява само необходимият минимум за физическо оцеляване. Работиш срещу купичка храна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #73 -: Май 12, 2013, 10:19:48 pm »
А според теб, робовладелческият строй, феодализмът и т. нт. не са форми на капитализъм, където остатъкът се прибира от някой по-горе ? :)

Разбира се, че не са! Ако си чел "Капиталът" на Маркс нямаше да задаваш този въпрос.
Ако са били форми на капитализма - нямаше да има революции, а еволюции през 17-18-19 век.
Капиталистическото производство е съвсем различно като схема от предишните.
Единственото общо е пазарният принцип в търговията.
Що се отнася до това, че има някой горе да прибира нещо, - това е наивно обяснение на прилика.
Пък и изобщо не става дума за ОСТАТЪК!
« Последна редакция: Май 12, 2013, 10:23:58 pm от Калоян Иванов »

*

Константин

« Отговор #74 -: Май 12, 2013, 10:22:47 pm »
Хахахаха Ки, не ме карай да те хващам на къс пас относно "Капиталът" на Маркс, защото там и Уикипедията няма да те спаси :) Тия ги обяснявай на satin_, а не на някой, който се занимава с това :) Няма да споря с теб, защото в една друга тема, вече написах мнението си за теб, но ако държиш ще го повторя :)

« Отговор #75 -: Май 12, 2013, 10:25:54 pm »
.... относно "Капиталът" на Маркс, защото там и Уикипедията няма да те спаси :) ....

сори, но не ми трябва Уики, защото по необходимост съм го чел и конспектирал за да взема диплома.
със сигурност преди теб, ако ти изобщо си го чел!
Вероятно си привърженик на някоя неолиберална школа, който твърди, че има само една икономика - капиталистическата и нищо друго.
Обаче освен икономика има и история (и социология) ...и няма как да се обяснят фактите в нея, ако вярваме на неолибералите.
« Последна редакция: Май 12, 2013, 10:30:56 pm от Калоян Иванов »

*

Константин

« Отговор #76 -: Май 12, 2013, 10:31:19 pm »
Разби ме с факти, предавам се  :-X Нали нямаше повече да ме репликираш... явно пак си говорил празни приказки :) Или негодуванието срещу липсата на факти е била толкова голямо, че не си се сдържал ? Просто учтиво те моля, да не ми говориш, аз също няма.
П.С. Сега е момента да си изтриеш коментарите по мен и да ме накараш да изглеждам нелепо :-X

« Отговор #77 -: Май 12, 2013, 10:44:26 pm »
Ако аз притежавам земята, оръдията на производство и робите, които работят за мен, и заради това съм собственик на ЦЕЛИЯ произведен продукт, който си потребявам както ми дойде на ум, и благоволявам да дам някакви остатъци от него, колкото реша, за да храня робите си.
Какво общо има тази производствена структура с капиталистическата, при която ти притежаваш само средствата за производство и НАЕМАШ хора/работници на пазара на труда срещу заплата да ти работят, и се стремиш да увеличиш принадения си продукт, защото това ти е печалбата в схемата?

Това и човек, който не е чел целия Капитал, ще разбере колко е абсурдно като твърдение.

Освен това, аз не те репликирам, а поправям неверните неща, които твърдиш пред хората тук. Говорех на тях, не на теб!

*

Papy

• 4343
« Отговор #78 -: Май 12, 2013, 10:56:35 pm »
ихааа :)

имало е хакерска атака
точно днес си мислех колко добре би се получило :))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Май 13, 2013, 07:40:23 am »
Чужди медии за парламентарните избори
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5764571
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си