Здравей Гост

България избра политическите трупове

• 134 Отговора
  • 16399 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: България избра политическите трупове
« Отговор #100 -: Май 13, 2013, 06:06:15 pm »
Регистрирам изключително ниска политическа култура.

« Отговор #101 -: Май 13, 2013, 07:06:45 pm »
От оставките им могат да се интересуват единствено членовете на партията. Капиш? :blink:

Хахаа ;D Може и да е така, но аз не съм член и никога не съм била.
Имам да пиша няколко разработки за университета. Искам, не искам - чета, гледам и слушам кой, какво, и защо... :34:
И след като съм гражданин на дадена страна, не виждам нищо лошо в това да изкажа своята гражданска позиция. Това кой и как ще я разбере, и разтълкува си е негов проблем.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #102 -: Май 13, 2013, 08:06:34 pm »
Регистрирам изключително ниска политическа култура.

Липса по-скоро...Капиши? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #103 -: Май 13, 2013, 08:33:06 pm »
"Гражданската позиция" се изразява в свободни граждански инициативи, дискусии. Пред избирателните урни правим политики.  :blink:

*

Константин

« Отговор #104 -: Май 13, 2013, 08:34:48 pm »
Политика се прави с пари, а не пред урните и с граждански позиции... да не повтарям рефрена на бай Тошо :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #105 -: Май 13, 2013, 09:35:24 pm »
Политика се прави с пари, а не пред урните и с граждански позиции... да не повтарям рефрена на бай Тошо :)

Taka e.... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #106 -: Май 13, 2013, 10:03:05 pm »
Не може да се отрече, че партийките от кол и въже докачиха субсидиите и ще ми е много интересно кои от тях ще просъществуват, имайки предвид какви лица седят зад тях ..
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Марая

• 28287
« Отговор #107 -: Май 14, 2013, 09:18:24 am »
Добре би било..да стягат редиците си, а не да чакат на перона за небитието.
Всички те имат само по още един шанс....

*

Марая

• 28287
« Отговор #108 -: Май 14, 2013, 09:48:29 am »
България избра бъркотията, ГЕРБ няма повод за празнуване
Водещи световни издания за за изхода от изборите у нас

Партия, която обвинява чуждите компании, че обират България, която иска предоговаряне на договори, ако е възможно, в ключови отрасли като енергийния и която настоява за много по-голяма минимална заплата в България, сега е в позицията да влияе върху съставянето на ново правителство, отбелязва в. "Уолстрийт джърнъл" по повод на постигнатото от „Атака“ на парламентарните избори.

Партията каза, че няма да подкрепя ГЕРБ, но тази позиция може да се промени, посочва изданието.

Резултатите от изборите са неубедителни в едно нещастно време за най-бедния член на ЕС, посочва влиятелното британско сп. "Икономист". Изданието отбелязва, че вотът вероятно няма да донесе така необходимите на страната стабилност и ясно ръководство.

Резултатът от вота е нестабилен парламент, а ГЕРБ със своите 98 депутати е далеч от необходимото мнозинство за съставяне на самостоятелно правителство. Партията загуби около една трета от гласовете си в сравнение с изборите през 2009 г.

"Икономист" отбелязва, че всичко това означава седмици на пазарлъци и задкулисни сделки. Това е последното нещо, от което се нуждае България в момент, когато народът е гневен и разочарован от политическия елит, посочва списанието.

Изданието припомня, че коалиционно правителство, в което да влиза ГЕРБ, е малко вероятно, защото всички останали партийни лидери отказват да преговарят с Борисов. Невероятна изглежда и идеята за правителство на малцинството на ГЕРБ. В действителност има малко варианти за стабилен кабинет и резултатът ще е най-вероятно така наречената скрита коалиция, независимо дали правителството ще бъде наречено програмно или експертно, посочва изданието, цитирайки политолога Огнян Минчев.

Предложеното от лидера на социалистите Станишев подобно правителство, което да се оглавява от БСП и да се подкрепя от ДПС и „Атака“, поражда съмнения дали подобна конфигурация ще заработи, защото от дълго време националистическата „Атака“ е противник на партията на турското малцинство и дори искаше тя да бъде забранена, пише „Икономист“.

Според анализатори закъсненията при съставяне на ново правителство могат да съживят уличните протести, свалили от власт правителството на Бойко Борисов, предупреждава в. "Файненшъл таймс". Задачата да се състави коалиция се усложнява и от това, че в парламента не влезе новата партия на Меглена Кунева, допълва вестникът. Тя щеше да бъде атрактивен партньор за двете големи сили, които сега ще се опитват да съставят кабинет, посочва вестникът.

Според анализатори отхвърлянето от „Атака“ на варианта за коалиция с ГЕРБ може би е преговорна тактика. Партия може би има готовност да предостави неофициална и негласна подкрепа на правителство на малцинството на Борисов, допълва "Файненшъл таймс". А и официална коалиция между ГЕРБ и „Атака“ рискува да предизвика отрицателни реакции от други европейски членки, защото „Атака“ е прекалено токсична, за да бъде официално прегръщана, отбелязва вестникът, като цитира анализатора Огнян Шентов.

В България ситуацията напомня на случилото се в Италия след парламентарните избори, с тази разлика, че в парламента не влезе някой български Бепе Грило, коментира италианското издание "Еуропа куотидиано". Ако България иска стабилност, то в крайна сметка най-добрият вариант е широко коалиционно правителство като италианското. Това може да стане, след като се разсеят отровите, излели се по време на предизборната кампания. Алтернативата е връщане пред урните с цялата несигурност, която това води със себе си, допълва изданието.

ГЕРБ няма повод за празнуване, защото излезе от изборите изолиран, отбелязва изданието "Осерваторио Балкани е Кауказо". То се спира върху провала да влязат в парламента както на разпокъсаните партии вдясно, така и на партията с либерално вдъхновение на Меглена Кунева и на формациите, родили се от уличните протести.

Като пирова победа определя в. "Комерсант" първото място на ГЕРБ на изборите. България избра бъркотията. Съдбата на новото правителство може да зависи буквално от един или два депутатски мандата, допълва изданието. Това пък носи риск за слабо правителство. Невъзможността за съставяне на силно дееспособно правителство е резултат от продължаващия разкол в българските управляващи елити и от войната на компроматите, в която бяха въвлечени ключови политически фигури, посочва вестникът, цитиран от БТА.

http://www.dnes.bg/izbori-2013/2013/05/14/bylgariia-izbra-byrkotiiata-gerb-niama-povod-za-praznuvane.187981

;D

« Отговор #109 -: Май 14, 2013, 10:11:35 am »
Не може да се отрече, че партийките от кол и въже докачиха субсидиите и ще ми е много интересно кои от тях ще просъществуват, имайки предвид какви лица седят зад тях ..

Кого точно имаш предвид??? Партийките "дето докопаха субсидийки" отдавна са на субсидийки.
Сега субсидия ще вземат: ГЕРБ, БСП, ДПС, „Атака“, НФСБ, Кунева, ДСБ, СДС, РЗС, ВМРО, Лидер и "Глас Народен".
Всички партии - без три - са вземали субсидия и през предишния мандат. Това са НФСБ, партията на Кунева и партията на Светльо Витков .... Кунева не разчита на субсидия - нея я финансират ЩЕДРО съвсем други хора и кръгове отвън и у нас. Валери Симеонов си има пари и сам си издържа партията. Всяка година декларира по около 1 милион лева легални доходи. Данчо Хаджиев и той декларира големи суми като съсобственик на СКАТ.  НДСВ вече няма да вземат субсидия, защото са в коалиция с Касим Дал.
Така че пак питам: КОГО имаш предвид? ............ Вероятно Светльо Витков!
« Последна редакция: Май 15, 2013, 08:48:33 am от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Май 14, 2013, 12:43:46 pm »
Нов бардак със стари курви  ;D

Цитат

Много "бивши" сред новите депутати

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5769111

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #111 -: Май 14, 2013, 12:51:56 pm »
ДСБ също се явиха в коалиция. Без субсидия и за тях. СДС също без.

*

Papy

• 4343
« Отговор #112 -: Май 14, 2013, 01:00:09 pm »
Някой видял ли е как е гласувал бургас

« Отговор #113 -: Май 14, 2013, 01:04:11 pm »
В страницата на ЦИК и избираш град - http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/index.html.

*

Papy

• 4343
« Отговор #114 -: Май 14, 2013, 01:34:08 pm »
В страницата на ЦИК и избираш град - http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/index.html.

мерси :)

*

Нова

• 3491
« Отговор #115 -: Май 14, 2013, 02:56:06 pm »
Това за Бс явно е за цялата област, щото хептен в Бс са болни гербаджии, направо фанатици. Та тия 30-ина процента не ми се връзват за града.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Май 14, 2013, 02:59:55 pm »
Това за Бс явно е за цялата област, щото хептен в Бс са болни гербаджии, направо фанатици.

Защото там са наляли най-много пари, затова ли?

Във Варна не бих казала, че много ги харесват, макар че не съм особено наясно с местните политически пристрастия, няма с кого да го обсъждам. :)

Но като че ли тук при нас повече хора симпатизират на Атака, защото негодуват срещу произвола на Тим и общинарите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #117 -: Май 14, 2013, 03:12:14 pm »
Да, много пари се наляха, втори мандат техен кмет. Може да е маскара под прикритие, ма поне прави за града, да се вижда и хората го обичат. В чест на истината голямо положително раздвижване в инфрастррата, откакто е той. Мащабни проекти, морската градина е станала чудесно фъншуйско място, направо се чувствам в друго измерение там, детелини, пътища, има голяма промяна. Малко тип чалга строителство и малко от днес за утре, ама хваща окото.
И пак до човека си е. Може да се поуля и той, но и за града мисли. Инак и София герб, и в родния ми черноморски град, ама... просто за 5 пари работа не стават, потресена съм, затова гласувах наказателно.

*

satin_

« Отговор #118 -: Май 14, 2013, 03:13:29 pm »
Във Варна 34,64% са гласувалите за Герб.

За Бургас е разбираемо  ;D Там все още си се разпореждат разни мутрички.

*

Нова

• 3491
« Отговор #119 -: Май 14, 2013, 03:15:33 pm »
Прочети пак. Казах, че е ясно, че обществените поръчки са на свои, но има и реален резултат за общността. Ей го, например чисто нов автобусен парк на градски тр-т, друг е въпроса, че това ни струва 130 млн, да се чудиш кое точно струва толкова, но поне автобусите са налице. В момента стари автобуси не вървят из Бс, само чисто нови.