Здравей Гост

Профекции

• 52 Отговора
  • 8641 Прегледи
Re: Профекции
« Отговор #20 -: Август 03, 2013, 11:59:49 am »
Just_a_Dream, аспекти на профекционен асцендент или МС е безсмислено да гледаш, ако часът  не е точен и картата не е ректифицирана.
Асол,моя час би трябвало да е точен. Майка е погледнала часовника когато съм се родила. И все пак кой метод би препоръчала за ректификация ако човека примерно не е имал важни събития в живота си?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #21 -: Август 03, 2013, 12:09:49 pm »
Асол,ако профекционен МЦ се използва за разглеждане на промяна на статус,за какво се използва тогава профекционния АЦ?

*

Asol

• 4140
« Отговор #22 -: Август 03, 2013, 12:19:28 pm »
За неща свързани с теб и отношенията ти с другите. Обаче май съм гледала карти при сключване на брак липсва профекционен аспект на МЦ.
За ректификацията - започване и завършване на образование, започване и смяна на работа, смяна на местоживеенето.

« Отговор #23 -: Август 03, 2013, 12:28:44 pm »
Изобщо не го гледам толкова тясно, като сключване на брак - такива неща натраво ме стресират (да вдигнат ръка тези, които биха се обвързали толкова сериозно за втори път без да им мигне окото :blink:). Гледам го като моята цел и неговата цел през настоящата година - съвместно съжителство, колкото и да ме е страх дори и от това, но в реалността това искаме и двамата.

*

Asol

• 4140
« Отговор #24 -: Август 03, 2013, 01:46:14 pm »
Asol, с този метод аз без да имам никакви предварителни очаквания, просто на шега, получих картината, която е в реалността при нас.

Просто исках да кажа, че според мен има хляб в метода, и дори ще продължа да го изследвам както ме е посъветвала Just_a_Dream.

Жени, картината, която е реалността при вас, може да я получиш в синастрията и динамиката на двете карти всяка за себе си.

Как да има хляб в профекциите според теб и твоята визия за тях, като отчиташ и комбинираш нещо, което няма общо с тях т.е. това което смяташ, че работи не e в "сферата на дейност" на профекциите ? Това имам предвид. Затова те и питах имаш ли си представа за какво служат и какво е естеството на профекциите, за да си правиш някакви изводи във връзка с тях ? Дрийм, в темата е посочила само за аспект на профекционен МС към планета от личната натална карта ? Къде видя за Венера на единия върху МС на другия ?

« Отговор #25 -: Август 03, 2013, 02:27:57 pm »
Те и Слънцето и Венерата ми са там, в същия този дом, в който попада профекционния ми МЦ (нали казах, че сме родени на почти една и съща дата, а и венерите ни са в съвпад, макар и по-широк). Но по-интересното за мен си остава точния съвпад с неговата Венера. Разширила съм метода малко, така е, но мен трудно ще ме вкараш в рамки, такава съм си :blink:.
« Последна редакция: Август 03, 2013, 02:34:21 pm от jenny999 »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #26 -: Август 03, 2013, 03:57:38 pm »
Профекциите се основават на античната астрология и всякакви добавки и разширения на тълкуването им е залъгване. Аз затова споменах темата в астрокома, защото профекциите съвсем не са аспект на профекционен МЦ и т.н. и който иска да търси там и да чете.

« Отговор #27 -: Август 03, 2013, 04:18:14 pm »
Just_a_Dream, искат да ни убият ентусиазма :( :-\.

А в сериозен дух, сега съм се захванала с нещо друго, но щом ми остане време ще попрочета аз, благодаря ви.

*

Asol

• 4140
« Отговор #28 -: Август 03, 2013, 04:23:57 pm »
Жени, няма лошо обичам да общувам с хора, които имат разчупено мислене, стига мнението им да е добре подплатено с аргументи. 

Сладурка, писала съм по въпроса в темата "Коя е била най-щастливата ви соларна година ?". Само че май интереса към този метод не е голям, а тук главно се разисква и има интерес към аспектите на профекционен МЦ и АЦ.
« Последна редакция: Август 03, 2013, 04:28:47 pm от Asol »

« Отговор #29 -: Август 03, 2013, 06:37:00 pm »
Явно няма много от занимаващите се с астрология, които да могат да напишат нещо повече по въпроса или не ги използват. Значението на профекциите не се изчерпва с това, което е дадено в темата.
Посредством профекциите определена тема от хороскопа излиза на дневен ред през годината. Нещо като по-подходящи време и условия да се "изяви" пласт от заложбите на натала в комбинация с нюанса, които дават всички останали съпътстващи фактори.

Абе тема, тема, ама как така като превъртя градусите моя МЦ отива точно пък върху Венерата на приятеля ми (орбис 0*) + съвпад със Слънцето и АЦ-то му, а като превъртя при него, неговия МЦ отива точно върху моя АЦ в съвпад с Луната ми? А и нещо още по-странно – моя Вертекс и той е там, на 2* от АЦ-то му. С неговия Вертекс положението е същото – намира се между моето АЦ и Луната ми (на 2* и от двете).....

Абе има нещо в този метод – чак толкова съвпадения....

Може би при нас съвпадите са толкова драстични, защото сме родени почти на една и съща дата..., но пък в различни години....
Ти имаше дете,нали? Профекционен МЦ прави ли някакъв аспект към Луната ти,в деня на раждането му?

И при двете раждания проф.МЦ ми прави опозиция с Луната (при едното с малко по-широк орбис).

« Отговор #30 -: Август 03, 2013, 07:54:54 pm »
Явно няма много от занимаващите се с астрология, които да могат да напишат нещо повече по въпроса или не ги използват. Значението на профекциите не се изчерпва с това, което е дадено в темата.
Посредством профекциите определена тема от хороскопа излиза на дневен ред през годината. Нещо като по-подходящи време и условия да се "изяви" пласт от заложбите на натала в комбинация с нюанса, които дават всички останали съпътстващи фактори.

Абе тема, тема, ама как така като превъртя градусите моя МЦ отива точно пък върху Венерата на приятеля ми (орбис 0*) + съвпад със Слънцето и АЦ-то му, а като превъртя при него, неговия МЦ отива точно върху моя АЦ в съвпад с Луната ми? А и нещо още по-странно – моя Вертекс и той е там, на 2* от АЦ-то му. С неговия Вертекс положението е същото – намира се между моето АЦ и Луната ми (на 2* и от двете).....

Абе има нещо в този метод – чак толкова съвпадения....

Може би при нас съвпадите са толкова драстични, защото сме родени почти на една и съща дата..., но пък в различни години....
Ти имаше дете,нали? Профекционен МЦ прави ли някакъв аспект към Луната ти,в деня на раждането му?

И при двете раждания проф.МЦ ми прави опозиция с Луната (при едното с малко по-широк орбис).
Колко е орбисата на опозициите? И равнодомна система ли използваш? А когато си се омъжвала има ли аспект на Профекционен МЦ към Слънцето,Марс или У7?

« Отговор #31 -: Август 03, 2013, 07:56:53 pm »
Профекциите се основават на античната астрология и всякакви добавки и разширения на тълкуването им е залъгване. Аз затова споменах темата в астрокома, защото профекциите съвсем не са аспект на профекционен МЦ и т.н. и който иска да търси там и да чете.
Би ли дала линк,за да прочета? Приложението на Профекционен МЦ не съм го измислила аз,използват го много астролози.Все пак МЦ е виновника за промяна на статус-да станеш родител,да се омъжиш.Всичко това е по МЦ.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #32 -: Август 03, 2013, 08:46:09 pm »
А какво стана с една потребителка Папи? ;)

« Отговор #33 -: Август 04, 2013, 07:42:56 am »
Дрими, значи по ражданията:
натална Луна ми е на 19* в Рак
Първо раждане - проф.МЦ ми е на 20* в Козирог (опозиция с Луна, орбис +1*)
Второ раждане - проф.МЦ ми е на 27* в Козирог (опозиция с Луна, орбис +8*, съвпада тук е по-скоро с ДЦ с орбис +1*)

Брака:
на тази дата проф.МЦ отново ми е във въпросния Стрелец, който дискутирахме по-горе, на 12*, съвпада е с Вертекс, орбис +1*
С натално Слънце аспект не виждам, то е на 18* в Скорпион, с Марс или У7 - също.

Абе май още тогава звездите са искали да ми кажат, че трябва да се търси Стрелец, ама кой да ги чуе :blink: :blink: :blink: - шегувам се.

*

Нова

• 3491
« Отговор #34 -: Август 04, 2013, 08:35:42 pm »

Мисля, че тайничко ни чете!

:25:

« Отговор #35 -: Август 04, 2013, 08:55:10 pm »

Мисля, че тайничко ни чете!

:25:
Хората излизат и в отпуски.  :P  :PНо хайде по темата.Женени,разведени и с деца.Пишете какво се е случвало с профекционни МЦ и АЦ при тези събития  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #36 -: Август 04, 2013, 10:16:05 pm »
Понеже... :-[ нямам мн.време ,да погледнете МОЛЯ ВИ...къде е бил през 2010 на 9.12.2010...и тази година къде е и следващата къде ще бъде... :-[ :P :wub:
Грам време нямам.... :-[

П.П. Само ще кажа..,че миналата година беше Везна и Венера...
« Последна редакция: Август 04, 2013, 10:50:57 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #37 -: Август 06, 2013, 09:55:21 pm »

*

Veselin

• 2737
« Отговор #38 -: Август 10, 2013, 09:58:58 am »
Повдигам темата. Тъкмо да задам и въпроса, който ме вълнува: може ли посредством профекциите да се направи точна ректификация?

*

Asol

• 4140
« Отговор #39 -: Август 10, 2013, 10:02:53 am »
За груба ректификация стават.