Здравей Гост

Профекции

• 52 Отговора
  • 8633 Прегледи
Профекции
« -: Май 18, 2013, 10:47:49 pm »
Какво ще кажете за този метод? Теоретично се приема,че всяка планета се продвижва със 30 градуса за една година,2,5 градуса за месец.На всеки 12 години профекционната планета изминава 360 градуса и се завръща в натална позиция.При майка ми профекционене МЦ е бил в секстил с Луна (У5),когато ме е родила,когато е родила брат ми Профекционен МЦ е бил в тригон с Луната.Можете да търсите и други важни събития с този метод.При майка ми е потресаващо точно.Може да гледате и за брак и въобще за всичко,което ви интересува.Давайте!
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Профекции
« Отговор #1 -: Май 18, 2013, 11:26:22 pm »
Уникална тема...
Да! Изключитено показателни са...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Май 19, 2013, 07:25:15 am »
За първи път чувам за този метод и ще го изпробвам...Това за придвижването на планетите-важи ли и за осите/върховете на домовете???

« Отговор #3 -: Май 19, 2013, 08:57:24 am »
Мисля,че можеш да придвижваш както планетите,така и АЦ,МЦ и пр. Аз се чудя какво ли значи съвпад на профекционен МЦ с наталния Асцендент след 5 градуса т.е 2 месеца. При моя приятел пък предстои съвпад на профекционен МЦ с наталния ДЦ след 5 градуса. Профекциите се наричат още бързи прогресии,но не работят самостоятелно. Трябва събитието да е отразено и в солара за годината и в дирекциите,в прогресиите и по транзити,но вие това си го знаете де  :blink:
« Последна редакция: Август 01, 2013, 06:57:43 am от Just_a_Dream »

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #4 -: Май 19, 2013, 09:12:26 am »
Интересни са профекциите и тях редовно ги преглеждам и мисля, че събитие настъпва когато има потвърждение и при транзити и при дирекции и при прогресии..А това което съвсем скоро забелязах е при профекции и при транзит предстои съвпад на Сатурн с Луната по едно и също време
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #5 -: Май 19, 2013, 09:17:07 am »
Мисля,че можеш да придвижваш както планетите,така и АЦ,МЦ и пр. Аз се чудя какво ли значи съвпад на профекционен МЦ с наталния Асцендент след 5 градуса т.е 2 месеца. При моя приятек пък предстои съвпад на профекционен МЦ с наталния ДЦ след 5 градуса. Профекциите се наричат още бързи прогресии,но не работят самостоятелно. Трябва събитието да е отразено и в солара за годината и в дирекциите,в прогресиите и по транзити,но вие това си го знаете де  :blink:
Ето щом при приятеля ти е задействан ДЕСЦ значи събитие свързано с партньорството,ти разгледа ли и прогресии дирекции,има ли нещо друго показателно около ДЕСЦ?
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #6 -: Май 19, 2013, 10:46:29 am »
Не съм разглеждала. Моята карта си ми е по-интересна. При мен след година и половина профекционен МЦ ще направи секстил към натален Нептун (У7),транзитен Хирон ще е в съвпад с Десцендента,дирекционен Нептун ще е в съвпад с натално Слънце,а соларното Слънце ще попада в 7-ми соларен дом. Така че на мен ми предстоят хубави неща  :blink:
« Последна редакция: Май 19, 2013, 07:15:01 pm от Just_a_Dream »

« Отговор #7 -: Май 20, 2013, 06:58:19 am »
Дали профекциите работят и при квадрати и опозиции? Имам предвид ако профекционен МЦ е в квадрат с У5 да речем,дали може да проработи за бременност по същия начин като профекционен МЦ в секстил или тригон кум У5?

« Отговор #8 -: Август 01, 2013, 06:55:42 am »
Профекции – популярна система. Всички планети, върхове на домове се движат с 30 градуса. Всеки 12 години профекционния хороскоп е равен на наталния – 12, 24,36,48, 60, 72 и т.н. Това е така наречената Юпитерова система, защото цикълът на Юпитер е 12 години. В дата на брак, профекционния МС прави точен аспект със сигнификаторите на брака – за мъж се гледат Венера и Луна, за жена Слънце и Марс , също и индивидуалните сигнификатори за брак, планетата, която управлява 7 дом и планетите в него.       

Нищо не писахте по темата и леко ме разочаровахте.Затова я вадя от скрина,изтупвам я от прахта,проветрявам я от нафталина и я пускам пак.  :blink:
« Последна редакция: Август 01, 2013, 12:48:37 pm от Just_a_Dream »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #9 -: Август 01, 2013, 01:03:25 pm »
Има обаче някои тънкости, във форума на астрокома има много подробни обяснения, за който се интересува повече.

Та оттам знам, че се ползва равнодомна система, отчитат се качествата на планетите, ако в даден дом има планета, тя измества на втори план планетата - управител.
За мен това е един от най-точните методи за прогнозиране заедно с прогресиите тъй като на практика прогнозира на база натална карта и аспекти в нея. Трудно ми е обаче да смятам, защото в астрокома я няма като опция в картите.

« Отговор #10 -: Август 01, 2013, 01:33:34 pm »
За да проверя правилно си схващам системата:

Натално МЦ ми е на 7* в овен
на 44 съм
значи в момента МЦ ми е на 7* в Стрелец

Така ли е?

« Отговор #11 -: Август 01, 2013, 01:55:59 pm »
Радвам се,че проявявате интерес към темата. Аз ги изчислявам на ръка. Става бързо! Като знам че МЦ примерно когато жената е на 24 години се завръща в натална позиция ми е съвсем лесно да отброя още 90 градуса,за да открия настоящата му позиция  :blink: И все пак няма ли някакви програмки?  :rolleyes:

*

Asol

• 4140
« Отговор #12 -: Август 01, 2013, 03:24:50 pm »
Явно няма много от занимаващите се с астрология, които да могат да напишат нещо повече по въпроса или не ги използват. Значението на профекциите не се изчерпва с това, което е дадено в темата.
Посредством профекциите определена тема от хороскопа излиза на дневен ред през годината. Нещо като по-подходящи време и условия да се "изяви" пласт от заложбите на натала в комбинация с нюанса, които дават всички останали съпътстващи фактори.

« Последна редакция: Август 01, 2013, 03:30:01 pm от Asol »

« Отговор #13 -: Август 01, 2013, 04:15:31 pm »
Мисля,че можеш да придвижваш както планетите,така и АЦ,МЦ и пр. Аз се чудя какво ли значи съвпад на профекционен МЦ с наталния Асцендент след 5 градуса т.е 2 месеца. При моя приятел пък предстои съвпад на профекционен МЦ с наталния ДЦ след 5 градуса. Профекциите се наричат още бързи прогресии,но не работят самостоятелно. Трябва събитието да е отразено и в солара за годината и в дирекциите,в прогресиите и по транзити,но вие това си го знаете де  :blink:
Давам обратна връзка. Изумително,но факт! Профекцията по оста АЦ-ДЦ си каза думата. Точно около 20 юли,ако трябва да бъда по точна на 23-ти юли започнаха много сериозни разговори относно бъдещето на връзката ни. Моя приятел ми заяви,че ако не се принеса при него-връзката ни ще приключи. Ще се местя през септември. Интересно ми е и ще проверя дали това е отразено по профекции  :-\

« Отговор #14 -: Август 02, 2013, 10:38:06 pm »
Как да изтълкувам Профекционен МЦ в тригон със Слънце и Венера,едновременно с това в квадрат с Нептун (У7) и в приближаващ секстил със Сатурн (У5)? Вие как мислите? Това е за септември.

« Отговор #15 -: Август 03, 2013, 07:20:24 am »
Явно няма много от занимаващите се с астрология, които да могат да напишат нещо повече по въпроса или не ги използват. Значението на профекциите не се изчерпва с това, което е дадено в темата.
Посредством профекциите определена тема от хороскопа излиза на дневен ред през годината. Нещо като по-подходящи време и условия да се "изяви" пласт от заложбите на натала в комбинация с нюанса, които дават всички останали съпътстващи фактори.

Абе тема, тема, ама как така като превъртя градусите моя МЦ отива точно пък върху Венерата на приятеля ми (орбис 0*) + съвпад със Слънцето и АЦ-то му, а като превъртя при него, неговия МЦ отива точно върху моя АЦ в съвпад с Луната ми? А и нещо още по-странно – моя Вертекс и той е там, на 2* от АЦ-то му. С неговия Вертекс положението е същото – намира се между моето АЦ и Луната ми (на 2* и от двете).....

Абе има нещо в този метод – чак толкова съвпадения....

Може би при нас съвпадите са толкова драстични, защото сме родени почти на една и съща дата..., но пък в различни години....
« Последна редакция: Август 03, 2013, 07:32:52 am от jenny999 »

« Отговор #16 -: Август 03, 2013, 10:14:26 am »

Абе тема, тема, ама как така като превъртя градусите моя МЦ отива точно пък върху Венерата на приятеля ми (орбис 0*) + съвпад със Слънцето и АЦ-то му, а като превъртя при него, неговия МЦ отива точно върху моя АЦ в съвпад с Луната ми? А и нещо още по-странно – моя Вертекс и той е там, на 2* от АЦ-то му. С неговия Вертекс положението е същото – намира се между моето АЦ и Луната ми (на 2* и от двете).....

Може би при нас съвпадите са толкова драстични, защото сме родени почти на една и съща дата..., но пък в различни години....
Ти имаше дете,нали? Профекционен МЦ прави ли някакъв аспект към Луната ти,в деня на раждането му?

*

Asol

• 4140
« Отговор #17 -: Август 03, 2013, 11:35:55 am »

А ти защо реши така да ги комбинираш ? Въз основа на какво ? Какво представлява за теб този метод ?  :blink: Иначе заек може да извадим от всяка шапка, при това без да има връзка с естеството на разглеждания метод. Да го засучем някак си без това да претендира за смисленост. Така че, когато не си наясно със замисъла на някакъв метод, с това на което "стъпва", адекватни изводи няма как да направиш.

*

Asol

• 4140
« Отговор #18 -: Август 03, 2013, 11:39:25 am »
Just_a_Dream, аспекти на профекционен асцендент или МС е безсмислено да гледаш, ако часът  не е точен и картата не е ректифицирана.

« Отговор #19 -: Август 03, 2013, 11:54:40 am »
Asol, с този метод аз без да имам никакви предварителни очаквания, просто на шега, получих картината, която е в реалността при нас. А дори и повече, този точен съвпад ми говори, че може картата ми изобщо да не се нуждае от ректификация, или поне че ако изобщо се нуждаят, и двете ни карти се нуждаят от еднаква добавка или изваждане на минутки.... но пък са съвместими такива каквито са в момента, което ми е по-важното.

Просто исках да кажа, че според мен има хляб в метода, и дори ще продължа да го изследвам както ме е посъветвала Just_a_Dream.