Здравей Гост

Джентълмени

• 27 Отговора
  • 4382 Прегледи
*

satin_

Re: Джентълмени
« Отговор #20 -: Май 25, 2013, 02:22:25 pm »
Лили, мен ме досрамя да напиша в темата за джентълмените, че и сама мога да си дърпам стола, но ти не се възпря.  ;D

И на мен не ми е никакъв проблем дърпането на стола :P Изключително добре се справям с всякакви мъжки дейности. Но предпочитам да бъда жена.

Тук ще се съглася. Добрите обноски се още не те правят джентлмен. Както казах, при някои те могат да бъдат престорени.
За мен е важно отношението, мъжът да проявява уважение - не само в обществото, т.е. демонстративно когато сме навън, а когато няма странични наблюдатели. И не става въпрос за маниери и дребни жестове - да ми дърпа стола, да ми отваря вратата и т.н. (това го мога и сама  ;D), а за качества, които не могат да се имитират, ако наистина не ги притежаваш.

Няма абсолютно нищо джентълменско в престореното поведение. Въобще не си брои това.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Май 25, 2013, 02:31:39 pm »
Джентълмен - отговорност и уважение към жената.
Без Сатурн е невъзможно. Луната участва в схемата....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

satin_

« Отговор #22 -: Май 25, 2013, 02:35:50 pm »
Ето един джентълмен-има неаспектирано Слънце във Везни, съвпад Марс/Венера в Дева (Нептун е в тригон с тях), Меркурий във Везни. Луна в Стрелец съвпад Уран/Юпитер и квадрат Венера/Марс, която му създава проблеми с жените. Съвсем малък е отхвърлен от майка си, съответно има проблеми във връзките. Получава образованието си в Западна Европа, също така почти не е живял в България.

*

satin_

« Отговор #23 -: Май 25, 2013, 02:38:10 pm »
Джентълмен - отговорност и уважение към жената.
Без Сатурн е невъзможно. Луната участва в схемата....

Отговорност и уважение преди всичко към себе си, след това и към ВСИЧКИ останали. 

« Отговор #24 -: Май 26, 2013, 01:48:59 pm »
...означава образован, интелигентен и възпитан мъж, облечен елегантно, с изискан говор и маниери. Други негови качества са точността и това, че държи на думата си.... Също така се подразбира, че джентълменът знае как да се държи с жените уважително и галантно....

За съжаление все по-рядко се срещат такива мъже в България.

Какво мислите, кое в натала дава джентълменско поведение
:P

няколкократно наблюдавах луна във везни дава такива мъже/като единия ми запали главата точно с това си поведение,ммммм  :-[/ като Слънцето и Луната са в секстил или тригон..... :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

satin_

« Отговор #25 -: Май 26, 2013, 02:09:16 pm »
няколкократно наблюдавах луна във везни дава такива мъже/като единия ми запали главата точно с това си поведение,ммммм  :-[/ като Слънцето и Луната са в секстил или тригон..... :blink:

При малкото ми такива познати и аз това забелязах, че имат лични планети във Везни. При двама Луна, при други двама Марс, при друг неаспектирано Слънце и съвпад Венера/Марс в Дева

« Отговор #26 -: Май 26, 2013, 02:21:37 pm »

При малкото ми такива познати и аз това забелязах, че имат лични планети във Везни. При двама Луна, при други двама Марс, при друг неаспектирано Слънце и съвпад Венера/Марс в Дева

картата,която помня добре е почти точен съвпад на Слънце,Венера ,Марс и Плутон в лъв, а Луната е във везни, разкошен секстил към лъвския стелиум..........но сякаш всички мъже,които са ме впечатлявали с кавалерство някакво имат съвпад  на Слънце с Венера/независимо от знака/..
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #27 -: Май 26, 2013, 06:27:27 pm »
Точно вчера вечерта казах, че харесвам много такива мъже, може би, защото аз съм мъжка зодия и мога всичко да си правя сама, имам нужда да контактувам с везни и деви и съответни асценденти, за мен те са най-големите джентълмени. Това е и първото качество, което най-много харесах у мъжа ми навремето, не се е променил с годините, което още повече ми харесва  (дева с асц. дева и екзалтирал Сатурн), а дотогава бях излизала все с лъвове, а те искат да блестят, не да карат жените да се чувствам като изискани дами. Лошото е, че в България смятат такива мъже за педалчета и затова все повече се държат като някакви невъзпитани говеда.
Еталон за джентълмен за мен е сър Шон Конъри - http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJwtTs0KAiEYfJqgYAJ1sbbkO8QSHTp0qOjsougSWuwqy759Cl2GYZi_eXgPJJQLpLmKhrpPjHZccLc6IkBItOCHhoG3RybhuYXTBgxnM8Q-j87j3t0eK8HWz-sGzcwbSBnlHrlE2K6CBFPa9FEHS7W3mP8zVTY6WRKyiKfs8pQKqYOqT8u3PAvJk06z8tNCW67Gifjr8gNERjal

Напълно съм съгласна с написаното от теб! За съжаление повечето от жените в България не знаят какво е джентълменско отношение. За мой срам ще си призная, че когато за първи път се срещнах с настоящия си приятел, реших, че е обратен.  За протокола - дълги години е живял в чужбина. И той има Сатурн в Риби и е Дева!:)