Ще споделя моите виждания и впечатления по този въпрос, надявам се никой да не го приеме лично.
Като цяло, истински джентълмени сред бг мъже не съм срещала - не и с тоя манталитет, имат още доста да еволюират. Разбира се, винаги се намират изключения - нека гледаме положително на нещата.

Не липсват мъже, които умеят и знаят как да се държат галантно и елегантно, с изискани маниери, интелигентни, ерудирани. Но да ви кажа от личен опит, джентълменско поведение съм виждала и сред мъже, които не се отличават със супер ерудиция и блестящ интелект. Маниерът, по който един мъж се държи с жените, не е пряко обвързан с нивото му на интелигентност, само отчасти. И дори не винаги опира до възпитание, на някои мъже просто им е в кръвта.
За мен обаче джентълменско поведение трябва да върви заедно с
уважение към жената.
Срещала съм и мъже, демонстриращи джентълменски маниери - на пръв поглед мили, любезни, изискани, грижовни. Но го правят с определена цел - да те впечатлят, да спечелят вниманието ти и в крайна сметка да те вкарат в леглото си (и още много други). Независимо от изисканите си маниери, те не проявяват уважение към жената.
Сред втория тип най-често съм срещала мъже с
Луна или Венера в твърд аспект със Сатурн.
И това не са само мои впечатления - същото са ми споделяли и приятелки, обвързани или омъжени за такива мъже.
Той ще ти се усмихва мило, ще се държи с теб като с дама в обществото, но същевременно може да не проявява уважително отношение, т.е. в случая говорим за хвърляне на прах в очите, желание да впечатли и жената, която го интересува, и определен социален кръг, в който се показва с тази жена.
Между другото, в картите на такива мъже - от втория тип, ако се разгледат
все едно, че са женски, най-често се намират указания, макар и индиректни, за склонност към платена любов. Неуважение към женското начало, в основата на което може да стоят ниска самооценка, проблеми в отношенията с майката или друга ключова женска фигура и редица други фактори.