Здравей Гост

Приятелите , предателите и вечните интереси

• 21 Отговора
  • 3378 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Много е писано и по тази тема... ;D Но и тя е от вечните.
Приятелите се срещат в най-близката среда...,в колективите по интереси..,а не в интересите по колективи ;D...
Кои остават след бурите и битките с живота? Кои си тръгват? Кои допускаме до себе си?
Кои са истински? Кои са фалшиви?
Домове, знаци,аспекти....

И по-малко философия по темата...повече теория и личен пример... :wub:

http://www.youtube.com/watch?v=hW_kExQ7U-8

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Приятелите , предателите и вечните интереси
« Отговор #1 -: Май 26, 2013, 12:57:42 pm »
След транзита на Сатурн през 11-ти нищо по темата приятелство не е същото.
Това е сигурно ...проверено , изпитано.

В картата ми на К11 е знака Везни. Кардинален , колективен и въздушен знак. Неговия управител е Венера. Разположена в анаретния градус на козирог. Древните са приели, че Сатурн екзалтира в знака на Венера..,а Венера е в трудно положение в знака на козирога. ;D
В 11-ти дом на картата ми няма нищо...освен астероиди и трансплутонови планети...с последните западната астрология не борави , а само Хамбурската школа.
Венера има няколко аспекта, не е силно подчертана и аспектирана...,но те по-скоро говорят за външния ми вид и партньорствата..както и за социалния ми статус. /аспекти към АСЦ/ДСЦ/.
Жените определено не ме харесват.Все съм заплаха .., за нещо. ;D При мъжете е по-различно...и имам повече приятели сред мъжете...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Май 26, 2013, 01:00:18 pm »
Все още не съм срещнала човек, който не си знае интереса. Разликата е в това, че при едни хора интересът е по-малко водещ в приятелствата и познанствата, при други е определящ.

Приятелствата в днешния им вид са по-малко алтруистични, а и по принцип, за да се съберат двама и повече души в едно приятелство, трябва да има нещо, което да ги обединява, да ги влече един към друг.

За мен едно приятелство е истинско и ценно, ако човек не си поставя личните цели и интереси на преден план и не подбира другарчета с оглед на това дали ще обслужват личните му интереси, дали и доколко ще са му полезни.

Полезността търсим по Сатурн, но той не се свързва с приятелството.

В астрологията трите въздушни дома отговарят за социалните ни връзки, наред с оста АС-ДС.
Освен Уран, кои планети можем да свържем с приятелството?

И тук има споделено по темата:
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,6674.0.html

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #3 -: Май 26, 2013, 01:11:15 pm »
Освен Уран, кои планети можем да свържем с приятелството?
Според мен и Юпитер. А Нептун по-скоро дава фалшиви приятели.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Май 26, 2013, 01:17:33 pm »
Венера като ценностна система - мунданен управител на 2-ри ..и 7-ми - другите.
Меркурий като планета на контактите, комуникацийте и мисълта.
Луна - емоции и чувства.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Май 26, 2013, 01:18:57 pm »
Според мен и Юпитер.

Познавам човек с Юпитер в 11 дом, при това в тригон с управителя на АС, който няма истински приятели. Поддържа фалшиви приятелства и познанства по интереси, водещ е социалният статус.

При още двама души, за които е важен социалният статус на приятелите, съм виждала връзка на Венера и Сатурн с 11 дом и същевременно аспект или рецепция между двете планети. В единия случай Венера е в Козирог и се намира в 11 дом, има квадрат и рецепция със Сатурн във Везни, разположен в 7 дом. В другия случай има Сатурн в Телец в 11 дом, в рецепция с Венера във Водолей.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #6 -: Май 26, 2013, 01:20:41 pm »
Има ли хора, които са нямали и фалшиви приятели ? "Вечни" приятелства няма.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Май 26, 2013, 01:25:30 pm »
Има ли хора, които са нямали и фалшиви приятели ? "Вечни" приятелства няма.

"Няма вечни приятели и вечни врагове има вечни интереси." :blink: Не съм го измислила аз...
Значи "размера" има значение и тук.... ;D за размера на интереса става дума....

*

Asol

• 4140
« Отговор #8 -: Май 26, 2013, 01:38:16 pm »
Значи смяташ и извода ти по темата е че приятелствата са предимно провокирани от интересчийство т.е. приятелство без това не може да има ? По принцип сходните интереси привличат хората, но не с цел облага.

Под "вечни" имах предвид, че в различни периоди от живота си, може човек да има различни хора за приятели. Е, може да има и по-дълготрайни приятелства, но са по-малък процент.

*

satin_

« Отговор #9 -: Май 26, 2013, 02:02:46 pm »
При мен в последно време има основно почистване. В началото насилствено, сега съвсем доброволно. Хубаво лъсват на всички истинските намерения. Имам ужасния недостатък да съм на разположение на всеки, който има нужда и автоматично моите нужди отиват на заден план, независимо дали ми е приятел, непознат на улицата или човек, който не харесвам. Ама мисля да приключвам с това и вече да действа принципа кой каквото си заслужи. Всички са решили, че съм длъжна винаги да съм на разположение и че приятелството е нещо еднопосочно. Е, не съм длъжна.
И това се случва главно с хора от женски род. Мъжете са малко по-лоялни и оценяват срещуположното отношение.

От жените получавам едно лицемерие и прикрита злоба и завист. Не знам с какво я провокирам. Може да си имат всичко, но пак тайничко злобеят. Отвращаващо е.

Юпитер ми е в 11-ти дом, Сатурн У11 в 8-ми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Май 26, 2013, 02:11:27 pm »
Имам ужасния недостатък да съм на разположение на всеки, който има нужда и автоматично моите нужди отиват на заден план...

Този "недостатък" цял живот се опитвам да преодолея, но на водните Луни често им създава дискомфорт чувството за безполезност, ако не са съпричастни и не са в услуга на някой, който се нуждае от подкрепа.

Лично за себе си съм намерила "ефективната формула" - без да изпадам в крайности, просто се придвижвам към другия "полюс" на Луната, т.е. започвам да култивирам и изявявам качества, присъщи на Луна в Козирог.

Сещам че, че и астроложката Галина Иванова (Гали) в една от статиите си бе написала, че всяка планета в знак въплъщава и част от качествата на срещуположния. Има и психологическа концепция за т.нар. "сянка" в астрологията, зависи доколко е осъзната. Определено се чувствам по-добре, обръщайки рачешкото в козирожко.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #11 -: Май 26, 2013, 02:23:01 pm »
Този "недостатък" цял живот се опитвам да преодолея, но на водните Луни често им създава дискомфорт чувството за безполезност, ако не са съпричастни и не са в услуга на някой, който се нуждае от подкрепа.

Аз изпитвам угризения, ако не съм направила всичко по силите си или не съм била на разположение, когато някой е имал нужда от нещо.
Иска ми се да замина на края на света и всички да останат в миналото ми. Не понасям цялото това лицемерие, използване, озлобление и фалш, което ме залива. И то от най-близките ми.

Е, останали са все пак и няколко стойностни хора около мен  :blink:

В момент като този в който около мен всичко се руши, никой не е дошъл да каже "Как си, искаш ли да те изслушам". Има само двама, трима човека, които ги интересува как съм. Но не мога да им мрънкам за моите проблеми, защото си имат достатъчно свои и се въздържам. Всички други ме търсят, защото са в нужда.
Общо взето отдушникът ми да не полудея е като си споделям с вас  :wub:

« Последна редакция: Май 26, 2013, 02:29:53 pm от satin_ »

*

Papy

• 4343
« Отговор #12 -: Май 26, 2013, 02:29:35 pm »
Всеки с недостатъците на луната си :)
Аз пък на всички им вярвам, че са добрички, докато не си покажат зъбките
Добре че и аз имам :)

*

Asol

• 4140
« Отговор #13 -: Май 26, 2013, 02:29:58 pm »
Сещам че, че и астроложката Галина Иванова (Гали) в една от статиите си бе написала, че всяка планета в знак въплъщава и част от качествата на срещуположния. Има и психологическа концепция за т.нар. "сянка" в астрологията, зависи доколко е осъзната. Определено се чувствам по-добре, обръщайки рачешкото в козирожко.

За Гали не знам, но аз бях писала тъкмо за това. Що не ме споменаваш ?  :P  ;D

*

satin_

« Отговор #14 -: Май 26, 2013, 02:30:49 pm »
Всеки с недостатъците на луната си :)
Аз пък на всички им вярвам, че са добрички, докато не си покажат зъбките
Добре че и аз имам :)

И на мен така ми се иска, но не са  :P

*

Papy

• 4343
« Отговор #15 -: Май 26, 2013, 02:32:24 pm »

Мда-помня, даже спорихме нещо :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Май 26, 2013, 02:32:58 pm »

Ти ли си го писала? Извинявай, понякога забравям какво съм казвала/писала преди няколко дни, а ако нещо съм прочела някъде по-рано, може да не си го спомням в детайли към определен момент. Напоследък не само пиша, а мисля в телеграфен стил...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Май 26, 2013, 03:45:22 pm »
При транзит на Сатурн има явно почистване...,при транзит на Юпитер пристигат нови...При аспект на Плутон към К12...- ВЛАСТОВИЯ РЕСУРС  ;D, оказва огромно влияние.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #18 -: Май 26, 2013, 06:08:36 pm »
Транзитът на Сатурн през 11-и дом наистина разчиства всичко, лишава ни от илюзии по отношение на приятелите ни. При соларен Асц Везни и соларно Слънце в 11-и дом от радикса поднових стари приятелства с хора, които не бях виждала дълги години.Открихме се съвсем случайно - в нета!:)

« Отговор #19 -: Май 26, 2013, 06:10:44 pm »
Разчистих приятелското обкръжение и сега с нетърпение очаквам тр.Юпитер да навлезне в 11натален дом  и да ми донесе нови познанства. ;D