Здравей Гост

Ревност

• 93 Отговора
  • 10833 Прегледи
Ревност
« -: Май 26, 2013, 09:04:40 pm »
 :blink:Здравейте,аз понеже нали още се уча.......та бих искала да разбера КОИ ЗНАЦИ,КОИ ПЛАНЕТИ И КОИ АСПЕКТИ между тях- предизвикват РЕВНОСТТА???
Аз мога само да Предполагам,че главните заподозряни са МАРС/ПЛУТОН...И ТО В НАПРЕГНАТИ АСПЕКТИ вероятно към ВЕНЕРА/ЛУНА???А относно знаците...фаворити са ми ОВЕН,СКОРПИОН,ТЕЛЕЦ,РАК.
Права ли съм....Вие какви наблюдения имате???Моля да споделите,понеже темата ми е много интересна...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Ревност
« Отговор #1 -: Май 26, 2013, 09:12:09 pm »
пРАвилно разсъждаваш, фиксираните знаци не са точно гъвкави, така че, да венера там, освен може би във водолей не пуска така лесно другия, в см. има едва ли не собственическо отношение към него,плутон си е класика в жанра, вярно е .
А кой човек ревнува, който не е обичан, хвален, одобряван достатъчно в детството-слънце и луна, комплицирани. Също този, който повече търси да получава като нагласа, а не да дава.Ракът е със силно чувство за собственост, марс в телец-също. И най-вече дебилитирани луна , венера, марс, според мен, лични планети в 8д и 2 д....12 също.
« Последна редакция: Май 26, 2013, 09:24:25 pm от Enigma »

« Отговор #2 -: Май 26, 2013, 09:27:57 pm »
 :blink:Благодаря.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Май 26, 2013, 09:34:23 pm »
Аспекти: Венера-Марс, Венера-Сатурн, Луна-Сатурн, понякога и Луна-Марс.

Знаци: Телец/Скорпион, Рак/Козирог, Лъв.

Овенът не винаги е ревнив, по-скоро реагира, ако гордостта му бъде накърнена.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Май 27, 2013, 07:54:33 am »
 :blink:Благодаря Lillie...,опитвах се да разбера защо аз ревнувам понякога...и стигнах до извода ,че е ТИПИЧНО ПО ОВЕНСКИ...засегнат ли ми достойнството,гордостта,пренебрегнат ли ме,а не , защото съм обичала или държала на някого толкова,че да го правя заради него....Какъв егоизъм а??? ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Май 27, 2013, 08:00:10 am »
Не обичам ревността и почти никога не я проявявам, не смятам за необходимо.

Но не приемам да ме разиграват, такива отношения прекъсвам преди да е станало твърде болезнено.

За нечестни игри има достатъчно кифли - да ходят там да си упражняват чара.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6 -: Май 27, 2013, 08:23:07 am »
Аз имам Луна в Рак, която е в тригон с Плутон и Сатурн в Скорпион. Та мога да кажа, че тя действа малко или много задушаващо за околните, особено за близките ми, може би понякога до голяма степен това граничи и с ревност.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #7 -: Май 27, 2013, 08:46:38 am »
Ами да се включа и аз луна в скорпион и слънце в козирог в осми дом ревноста ми на моменти е непоносима за околните у убииствена за мен самата постояно се съмнявам в другия

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #8 -: Май 27, 2013, 02:59:50 pm »
Аз се запознах с ревността преди няколко години. Имам предпоставки да съм ревнива, идва ми от планетите в 8 дом.
Но моята ревност ме разяжда, прекалено горда и свободолюбива съм, за да покажа, че ревнувам. Но никак не ми харесва това чувство. Не го обичам в себе си, старая се да си го боря, защото пречи единствено на мен.
При мен е по-скоро загуба на доверие, което ме човърка.
Не обичам да ме ревнуват, да ме ограничават. Мога и сама да спазвам нормални граници в общуването с другите. Не обичам да ограничавам, да питам. Но разчитам, че от другата страна също ще умеят да се възползват от свободата, която съм дала, по разумен начин.
Не обичам свободията.
В момента транзитен Плутон ми квадратира Венерата и пак усещам в кратки мигове разяждащата ревност. Но съм се зарекла да овладея тази енергия по друг начин, намирам си занимания, за да не откачам без причини.
Не обичам това проявление на осми дом. Идва ми отръки, няма спор, но не го харесвам. Мога да обезлича неволно някой, ако се поддаде на плутоновото в мен. Заради това харесвам силни индивидуалисти, които няма как да се огънат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Май 27, 2013, 03:48:18 pm »
Не харесвам ревниви мъже, но принципно не давам и повод.
Ревнивите, властни и контролиращи жени също ме отблъскват с поведението си.

Изгубя ли доверие в човека - по-страшно е от ревността.

Ревниви сцени никога не съм правила, просто не си го представям. Вероятно, дори ако все пак изревнувам, няма да го покажа - гордостта ми не го позволява. Има елемент на себичност при мен, но не е лепкава и задушаваща, а и с годините успях да я преодолея.

Умея да давам свобода - в толкова широки граници, в каквито повечето мъже не си го и представят. Някои от тях поради тази причина си тръгват - хем искат да им е широко около врата, хем в един момент започва да им липсва драма и я търсят другаде. В отношенията с половинките съм много уравновесен човек - експресивна съм, излъчвам емоционален заряд, но не обичам конфликти, претенции и скандали. Още повече не понасям да ме контролират и следят, ама аз и не се давам лесно, не отстъпвам пред манипулатори.

Акцентите в моя хороскоп са: Овен, Рак, Скорпион/Плутон. Но има и подчертано нептуново влияние, ураново също - вероятно те неутрализират.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #10 -: Май 27, 2013, 08:32:05 pm »
Аспекти: Венера-Сатурн, Луна-Сатурн, понякога и Луна-Марс.

Тези тричките ги имам, но чувството ревност не мога да го дефиниран под смисъла с който е известно.
Намирам дразнение единствено, когато се навъртат разни субекти, но при мен е просто съперничество, отколкото съмнение в другия.
Съмнението се ражда, когато има основание.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Май 27, 2013, 08:39:56 pm »
Съмнението се ражда, когато има основание.

Ще ми се да вярвам, че е така, но знаеш ли какви параноици има?
Могат да се съмняват в теб и без никакви основания. То едно следене пада, то едни проверки... за едното нищо.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #12 -: Май 27, 2013, 09:00:17 pm »

Ще ми се да вярвам, че е така, но знаеш ли какви параноици има?
Могат да се съмняват в теб и без никакви основания. То едно следене пада, то едни проверки... за едното нищо.  ;D

Е знам какво е да те ревнуват и от вятъра  ;D.

Такава параноя е в следствие на болезнена опитност от отхвърляне, страх и вътрешна несигурност в самия себе си.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #13 -: Май 27, 2013, 09:13:32 pm »
Е знам какво е да те ревнуват и от вятъра  ;D.

Такава параноя е в следствие на болезнена опитност от отхвърляне, страх и вътрешна несигурност в самия себе си.

Точно така е да. Аз съм ревнива, но не го проявявам често а и рядко ми се случва, но ако се случи е някакъв тих ужас! Венера в съвпад с Плутон в Скорпион;  Марс в Козирог. В същото време съм свободолюбива и не понасям ограничения. Asc Стрелец квадрат Луна в Риби.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Май 27, 2013, 09:16:35 pm »

Абсолютно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #15 -: Май 28, 2013, 08:54:33 am »

При Слънце в Телец и Асцендент Скорпион определено проявявам чувство на собственост  :blink:; ми, много е смешно... От друга страна привличам в живота си много силни и експресивни мъже, с нотка на щурост в тях /вероятно заради Уран на Асцендента ми, който те "виждат" :blink:/.

Мога да бъда щедра /съвпад Юпитер, Венера в Телец/ с партньора си и да се раздавам...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #16 -: Май 28, 2013, 10:14:52 am »
Мисля си, че задължително ще има известна ревност при Венера, Луна и Слънце в Скорпион, Лъв, Рак, особено с напрегнати аспекти.Ако напрегнатите аспекти са от Плутон ... ох стой и гледай.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #17 -: Май 28, 2013, 10:20:53 am »
Ами да. Аз съм много, много ревнива. Не винаги се издавам, но винаги се дразня. Слънце в широк съвпад с Плутон и двете в скорпион. Осмодомна Луна в Овен квадрат Юпитер в 5ти. Имам и марс в 5ти Козирог.

*

Rose

• *
  • 92
« Отговор #18 -: Май 28, 2013, 02:24:44 pm »
Мисля си, че задължително ще има известна ревност при Венера, Луна и Слънце в Скорпион, Лъв, Рак, особено с напрегнати аспекти.Ако напрегнатите аспекти са от Плутон ... ох стой и гледай.
Тук напълно се съгласявам Венера и Слънце са ми в Рак и определно съм от ревнивите, не е похвално качество, но съм си такава. Освен това Венера ми е в квадрат с Плутон и просто от полъх на вятъра мога да вдигна щур скандал на тема чувства.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Май 28, 2013, 02:29:32 pm »
Като ви чета, оставам с впечатлението, че съм най-голямото дърво тук на тема ревност.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.