Здравей Гост

Ревност

• 93 Отговора
  • 10818 Прегледи
Re: Ревност
« Отговор #60 -: Май 28, 2013, 07:33:09 pm »
  "Според вас с-ката брои ли се за иневяра?". :))

този стар лаф къде го изрови сега пък!??? .. всеки знае отговора: ако е в друг град и/ли на пияна глава ...не се брои!
(прости господи, че говоря такива неща)   ;)

Въпросът е за РЕВНОСТТА, не за изневерите! Аз правя разлика... понякога има ревност дори без изневери!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Май 28, 2013, 07:35:36 pm »
Това е реален въпрос, при това зададен на трезва глава в офис.

Въпрос на морал и ценностна система - за някои дори мисълта за "..." се брои за излизане от правия път.

Но мен лично много повече ме дразни симулиране на морал, отколкото някой директно да си признае и изброи греховете.

Цитат
Въпросът е за РЕВНОСТТА, не за изневерите!

Има различни видове ревност - това и се опитваме да дефинираме. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #62 -: Май 28, 2013, 07:39:05 pm »
Това е реален въпрос, при това зададен на трезва глава в офис.

Въпрос на морал и ценностна система - за някои дори мисълта за "..." се брои за излизане от правия път.

Това може да се роди само в женска глава! Жените не мислят като мъжете. За тях има две (минимум) места за секс! Едното е долу, а другото е горе. Ако едното е вярно на мъжа, пита се дали другото може да се ползва за секс! При мъжете горе няма нищо. Всичко е долу.  ;D ... затова не си задават толкова сложен въпрос!
това ли искаш да чуеш като обяснение?

Освен това не си ни казала дали тя пита, защото иска да изневерява, или иска да прецени дали мъжът й й е изневерил... Това също е важно

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Май 28, 2013, 07:40:03 pm »
това ли искаш да чуеш като обяснение?

Не, не съм те молила за обяснение. :))

Цитат
При мъжете горе няма нищо. Всичко е долу.

Хайде, не се подценявайте така.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #64 -: Май 28, 2013, 07:44:09 pm »

Има различни видове ревност - това и се опитваме да дефинираме. :))

Не виждам никой нищо да дефинира. Напротив! Аз зададох този въпрос (КАКВО Е РЕВНОСТ?) преди 2 часа, но никой не говори дори за ревност, а предимно за изневери. Дори един весел човек ме прати в детската градина... Всъщност много хора говорят за ревност без даже да знаят за какво става дума! Дори моята приятелка Сатен говореше за нещо друго... близко, но все пак друго. Затова й зададох два въпроса!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Май 28, 2013, 07:54:38 pm »
Мисля, че ревността в голяма степен е свързана с нашето его и със самооценката, но това всеки ще го каже.

Просто сега нямам време да навлизам в детайли и философско-етични категории, тая вечер имам върху какво да мисля.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #66 -: Май 28, 2013, 07:55:34 pm »
КАКВО Е РЕВНОСТ

Намери си гадже, с което в синастрията ви да има напрегнати аспекти Венера-Плутон и ще видиш :P

В нашата няма, отпадам  ;D

« Отговор #67 -: Май 28, 2013, 07:58:54 pm »
КАКВО Е РЕВНОСТ

Намери си гадже, с което в синастрията ви да има напрегнати аспекти Венера-Плутон и ще видиш :P

В нашата няма, отпадам  ;D

.... мда... оценявам чувството ти за хумор   ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Май 28, 2013, 08:16:02 pm »

И това не е гаранция.  ;D

Опозиция Венера/Плутон в синастрията с бившия - това е най-отворената връзка в живота ми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #69 -: Май 28, 2013, 08:25:09 pm »
В една връзка винаги има ТРИМА: Той,Тя и Третия/третата (реален или хипотетичен е без значение)
Така че трябва да се уточни:
1. какво чувство е ревността като преживяване!
2. към кого е насочена емоционално?
3. кого касае като обект?
4. .... и т.н.

Само всезнайковците, които си мислят, че са научили достатъчно още в детската градина, могат да говорят, че им е ясно всичко!

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #70 -: Май 28, 2013, 08:26:22 pm »
Ревност
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Японска рисунка от 1750 г., изобразяваща мъж, който вижда своята любима, докато тя чете любовно писмо от друг.
Ревността е емоция и типично се свързва с негативни мисли и чувство на несигурност, страх и притеснение относно нежелана загуба на нещо, което човек цени, като например любовна връзка. Ревността често е смес от други чувства като гняв, тъга и дори отвращение. Ревността се различава от завистта по това, че ревността се отнася за нещо, което човек се страхува да загуби, докато завистта представлява желание на човек да има нещо, което не притежава, или да попречи на някого другиго да го получи.
Ревността е често срещана емоция в човешките отношения. Тя е наблюдавана в бебета на пет месечна възраст. [1] [2] [3] [4] Твърди се, че ревността се среща във всяка култура [5] [6] [7], обаче други имат мнение, че ревността представлява феномен, възникнал в отделните култури като специфична характеристика [8].
Ревността като емоция или последиците от ревността са тема на много романи, песни, поеми, филми и други творби. Тя също представлява интересна тема за учени, хора на изкуството и теолози. Психолозите предлагат няколко модела на процесите, предизвикващи ревност. Те откриват фактори, които създават чувството ревност. Социолози демонстрират, че културните вярвания и ценности играят важна роля в определянето на това, което предизвиква ревността, и какво представляват социално приемливите изрази на ревност. Биолози определят фактори, които несъзнателно повлияват на изразяването на ревност. Хората на изкуството разглеждат темата за ревността в много свои творби, докато теолозите предлагат религиозни виждания за ревността, базирани на свещените книги на определените религии.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Май 28, 2013, 08:26:32 pm »
Да му мислят ревнивите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #72 -: Май 28, 2013, 08:31:46 pm »
Asya, ако вярваме на Уики, че ревността е "субективно" чувство (= "страхувам се АЗ да не загубя нещо"), тогава значи ТЯ няма значение коя е. Тогава какво общо има синастрията? Която и да е жената - аз ще се страхувам по-същия начин, дори да ми е вярна като куче! Тогава какво общо има тук Венера/Плутон? ... А къде е ТОЙ? (третия, дето ще ми я отнеме)? Щото ако аз я загубя без трети, тогава това не е ревност, нали? .. Ако една жена просто иска да ме напусне - тогава не става дума за ревност, а за друго...

Всъщност ревността е отношение между трима! Този път Уики е списана от някой неук! Или най-малкото е списана толкова елементарно, че чак е невярно.
« Последна редакция: Май 28, 2013, 08:37:31 pm от Калоян Иванов »

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #73 -: Май 28, 2013, 08:35:43 pm »
Според мен ако си ревнив, ще ревнуваш всеки/всяка, защото ревността е болестно състояние. Ако не си ревнив, дори да ти изневеряват, няма да ревнуваш, а ще се оттеглиш, ако не ти отърва, а ако не ти пречи, ще караш по старому. Ревността е функция на страха, че не си достатъчно добър, за да те обичат.

« Отговор #74 -: Май 28, 2013, 08:42:05 pm »
1. Защо цитираш Уики, като след това пишеш нещо друго!?
2. Без трети (реален или въображаем) това не е ревност!
3. Не става дума за това дали ТИ си достатъчно добър да те обичат. Става дума и за ТОЙ/ТЕ.

Ревността е отношение между АЗ и ТОЙ, в което ТЯ е обект на притежание. Това е съперничество. А не любов!...
ТЯ е само жертвата!
Затова репликирах Сатен, когато пишеше за това, че другата/третата "трябва е по-добра от нея"!

« Последна редакция: Май 28, 2013, 08:49:42 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
« Отговор #75 -: Май 28, 2013, 10:07:18 pm »
Ревността има малко общо със синастриите ( според мен) и не е нужно да има реален трети или каквото и да било. Общо взето, за ревността е необходимо собственото ти въображение и съмнения за накърнена чест. Имаше едно време един спектакъл "Обличането на Венера".
Скорпи акцент, земен акцент и наранено женско/мъжко начало са добра предпоставка.

*

Uran

• 6041
« Отговор #76 -: Май 28, 2013, 10:10:26 pm »
Сигурно ще прозвучи цинично, но навремето имах една колежка, много цапната в устата.

Та, веднъж на женска раздумка беше задала следния въпрос: "Според вас с-ката брои ли се за иневяра?". :))

Всичко зависи от гледната точка. ;D То и ч.....о може да не го броим- услужил си на някого с телесата си, но душата ти е непокътната. ;D

« Отговор #77 -: Май 28, 2013, 10:33:43 pm »

...услужил си на някого с телесата си, но душата ти е непокътната. ;D

уста, телеса... хахаха.... ти така ли правиш? (Питам риторично.. предполагам, че си морален човек!...)

А третият е задължителен, дори да е виртуален (измислен) ... Иначе не става дума за ревност, а за друго.
А за накърнената чест - също не съм съгласен!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Май 28, 2013, 10:34:31 pm »
Ревността не я търся в синастрията, по-скоро в радикса на ревнивеца.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #79 -: Май 28, 2013, 10:39:35 pm »
Ако не си се реализирал, не си в хармония със себе си изначално, не се обичаш, не си поне малко самодостатъчен,  ще я ревнуваш дори от постиженията й , от личното време, от нуждата й от свобода. :lol:
« Последна редакция: Май 29, 2013, 12:47:29 pm от Enigma »