Здравей Гост

Ревност

• 93 Отговора
  • 10785 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Ревност
« Отговор #80 -: Май 28, 2013, 10:42:15 pm »
Ако не си се реализирал, не си в хармония със себе си изначално, не се обичаш, не си поне малко самодостатъчен,  ще я ревнуваш дори от постиженията й , от личното време, от нуждата за свобода. :lol:

Точно. :blink:

« Отговор #81 -: Май 28, 2013, 10:43:05 pm »
Ако не си се реализирал, не си в хармония със себе си изначално, не се обичаш, не си поне малко самодостатъчен,  ще я ревнуваш дори от постиженията й , от личното време, от нуждата за свобода. :lol:

А къде е тук любовта към нея? Дали не става дума за притежание?
Ами ревност от децата? (още един нюанс)

(забелязвам, че повечето говорят като обект на ревност, само Сатен май говореше като субект на ревност)
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Май 28, 2013, 10:43:52 pm »

Дай боже никога да не привличам такива мъже, за да не им създавам излишен душевен дискомфорт.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #83 -: Май 28, 2013, 10:53:07 pm »

А къде е тук любовта към нея? Дали не става дума за притежание?
Ами ревност от децата? (още един нюанс)

(забелязвам, че повечето говорят като обект на ревност, само Сатен май говореше като субект на ревност)
А ти обект ли си, или субект-добронамерено това...
Явно търсиш себе си, дано се намериш :lol:

« Отговор #84 -: Май 28, 2013, 11:26:23 pm »

А ти обект ли си, или субект-добронамерено това...
Явно търсиш себе си, дано се намериш :lol:

аз отдавна съм се намерил... сега се опитвам да се изгубя.. ама и това не е лесно )))

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #85 -: Май 28, 2013, 11:28:31 pm »
Абе не си хепи, ясно е

« Отговор #86 -: Май 29, 2013, 05:35:51 am »
И аз съм от ревнивите...Луна в Рак и квадрат между Венера и Плутон  :cry3:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #87 -: Май 29, 2013, 05:40:04 am »
А ревнували ли сте мъжете от майките им (ако сте имали такъв случай)?
Хаха,да ревнувах бившия от майка му! Ама тя ме предизвикваше! Правеше на инат и подозирам,че ме ревнуваше от него.Примерно веднъж на Великден ни сложи да стоим един срещу друг,или пък веднъж се намъкна в стаята където спяхме без да почука.Ей такива работи :) Забелязала съм обаче,че винаги сестрите на гаджетата ми са ревнували от мен :41: Започват да се държат гадно с мен и поради тази причина започвам да ги мразя!!!
« Последна редакция: Май 29, 2013, 05:47:32 am от Just_a_Dream »

*

Rose

• *
  • 92
« Отговор #88 -: Май 29, 2013, 07:19:53 am »
В една връзка винаги има ТРИМА: Той,Тя и Третия/третата (реален или хипотетичен е без значение)
.....
Ето този тип на мислене твърдо проваля една връзка. В една връзка като се допусне трети, влиза и четвърти после вкарваме бившите, после семейството на единия и на другия, хайде и родата и то не е връзка, а цяло село хора се получава с претенциите си, възгледите, амбициите ... След това идват двамата при семеен консултат и казват "ама то брака не се получава, искаме да се разведен" е как да се получи като от връзка между двама е преминало в митинг.

« Отговор #89 -: Май 29, 2013, 10:16:47 am »
В една връзка винаги има ТРИМА: Той,Тя и Третия/третата (реален или хипотетичен е без значение)
.....
Ето този тип на мислене твърдо проваля една връзка. В една връзка като се допусне трети, влиза и четвърти ...

Въпросът е не дали има ТРЕТИ, а дали той е важен и как се отнася първия към него. Никоя двойка не живее сама, изолирана, на остров, херметически...

« Отговор #90 -: Май 29, 2013, 12:04:45 pm »
Ревността е продукт на егото. Тя е страх от загуба на опората. И както е казал Дънов, че където има страх, няма любов! Та така и този, който е дал повод за ревност със сигурност не е в любовта, а за равнуващия това е защитен рефлекс, продиктуван от собствения му инстинкт за притежание.

Има ли ревност в една връзка - за мен там няма истинска любов.

"За всеки човек е определено, кой да го обича. И всеки човек трябва да намери онзи, който го обича." Дънов  :blink:

« Отговор #91 -: Май 29, 2013, 02:40:22 pm »
Аз пък ревнувам вещите си! Не обичам да ми се пипат нещата особено от хора,които не чувствам близки или които по една или друга причина намирам за неприятни...

« Отговор #92 -: Май 29, 2013, 03:09:42 pm »
Аз пък ревнувам вещите си!

хахаха... всичко ще си признаеш ти... без бой. И без да викаме Цветанов да докладва СРС-тата! )))

« Отговор #93 -: Май 29, 2013, 03:35:36 pm »
Голямо признание,няма що! Изключително важно,интересно и компрометиращо!