Здравей Гост

Йод или пръст на Бога в натал или синастрия

• 41 Отговора
  • 8608 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
На кратко - това е връзка между 3 планети- 2 от тях са в секстил и се свързват (двете едновременно) с трета чрез куинконси. Доста мъчно влияние има върху човека или съответната връзка, но това не значи обреченост!

Интерпретацията на Йода през очите на Мира Кунева

http://www.mira-kuneva.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%90%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%99%D0%BE%D0%B4-%D0%B2-%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF-%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0.html

Имате ли опит, имате ли го в натала, изживявали ли сте такава връзка?

Аз съм имала такава синастрия с йод конфигурация, в която бяха включени 2 тежки планети в кк към хирон- определено мога да подтвърдя трудностите, необяснимото привличане и драмата.

п.с. Съжалявам, че не съм открила темата по-рано, за да я продължа!
http://astrosite.org/forum/index.php?topic=6518.0
« Последна редакция: Юни 12, 2013, 01:38:24 pm от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Йод или пръст на Бога в натал или синастрия
« Отговор #1 -: Юни 11, 2013, 03:41:35 pm »
Някъде съм чела, че йод като конфигурация не може да се гледа в синастрия, само в композит. Иначе и аз съм имала, силно привличане, и накрая нищо, трудно, много трудно. Йода беше между лични планети - неговите светила и моята венера.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2 -: Юни 11, 2013, 04:06:40 pm »
Някъде съм чела, че йод като конфигурация не може да се гледа в синастрия, само в композит. Иначе и аз съм имала, силно привличане, и накрая нищо, трудно, много трудно. Йода беше между лични планети - неговите светила и моята венера.

Ами след като и аз така съм го изпитала- значи и при синастрия действа. Трябвало да се направят съзнателни усилия за да профункционира... :rolleyes:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #3 -: Юни 11, 2013, 06:39:00 pm »
Аз мога да кажа, че правих, но уви. Досега не съм се опитвала толкова целенасочено и осъзнато да се променя и да приема, да променя отношението си и начина на изразяване на тази глупава овенска венера.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4 -: Юни 11, 2013, 09:16:23 pm »
И аз мога да кажа същото... ;D значи да добавим- съзнателни усилия и от двете замесени страни..

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #5 -: Юни 12, 2013, 06:53:08 am »
Аз мога да кажа, че правих, но уви. Досега не съм се опитвала толкова целенасочено и осъзнато да се променя и да приема, да променя отношението си и начина на изразяване на тази глупава овенска венера.

Що да е глупава овенската Венера?
На мен ми е глупава рибешката Венера, хич не се разбира с овенската ми душа.
Аз пък имам един не много точен, ама съвсем истински Йод, освен на секстила Марс(негов)/СЛВ(мой), по средата се кипри един полусекстил Марс/Луна(негова)/СЛВ в опозе на моето Слънце

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #6 -: Юни 12, 2013, 07:53:49 am »
Ами защото традиционно венера в овен е в падение, точно както юпитер традиционно е бенефик ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7 -: Юни 12, 2013, 08:11:53 am »
Зара, не мога да си представя този йод- къде са куинконсите? към коя планета?

а иначе когато Йод- а е съчетан още с опозиция към четвърта планета- това се нарича бумеранг - когато планетата с кунконсите се свързва със следваща планета чрез опозиция  ;)

Даже при мен ситуацията е такава била - мой секстил плутон нептун в йод с негов хирон, но понеже човека има натално опозе хирон- луна, допълваме БЪКИЯТА до БУМЕРАНГ!

ЯКО :lol:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #8 -: Юни 12, 2013, 08:14:35 am »
На мен ми е глупава рибешката Венера, хич не се разбира с овенската ми душа.

Имам приятелка с екзалтирана венера- е, няма такава любовчийка на света, влюбва се, разлюбва се- постоянно гаджета, връзки, изневери- как не й писва не знам!- малко извън темата

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #9 -: Юни 12, 2013, 08:39:09 am »
А има ли бумеранг ако планетата с куинкоксите е в опозиця с фиктивна точка - лунен възел например? Или мидпойнт?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #10 -: Юни 12, 2013, 09:01:55 am »
А има ли бумеранг ако планетата с куинкоксите е в опозиця с фиктивна точка - лунен възел например? Или мидпойнт?

Ами не, че съм такъв експерт, но аз бих го брояла. Ще ти кажа защо. Защото при Йода- ситуацията се успокоява от действието на секстила, да, но това дава предпоставка нещата да се въртят..в кръг. Върхът на пръста на Бога води до напрежение, задейства се секстила,успокоява напрежението, обаче само до следващия път, в който КК-те го поддразнят-Какво са кк-те като аспекти- повтарящите се действия.
Тоест Йода възниква там, където е нужно секстила- наталния да се усили. В това е урока. За тренинг на секстила- там е скритата сила на тази конфигурация. За това е тази кармична въртележка.
Но според мен с един БУМЕРАНГ се дава ИЗХОД от въртележката.
Дали ще е планета или по точка- това е ИЗХОД.
Ако е към мидпойнт мисля, че изхода,ще е временен- когато мидпойнта бива задействан от транзит, прогресия или дирекция.
Ако е СЛВ, Оси.. или планета може да има трайна отработка.
Така си мисля :lol:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #11 -: Юни 12, 2013, 09:16:34 am »
Много хубаво си го написала :wub:

А иначе стана ми ясно, че няма да изляза от въртележката  ;D моята венера, която е куинкоксната планета е в опозиция с моя СЛВ, който пък е съвпад с неговата мидпойнта венера/сатурн (а по всяка вероятност и с мидпойнтата между неговите планети в секстил, част от конфигурацията йод)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #12 -: Юни 12, 2013, 09:19:13 am »
Е, защо- СЛВ е много силна точка от хороскопа. Понасяш си кръста, приемаш го като съдба- в това е изхода..

СЛВ какви аспекти прави в натала ти? Има ли аспекти към планети?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #13 -: Юни 12, 2013, 09:21:38 am »
Ами венера, която е негов управител е в съвпад с ЮЛВ, а марс, диспозитор на венера и управител на ЮЛВ е в тригон със СЛВ. Напрегнати аспекти няма. СЛВ е в секстил с луната също (орбис 2 градуса).

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #14 -: Юни 12, 2013, 09:32:22 am »
Значи съдбата на твоя СЛВ- този ЙОД- изхода е при теб, понеже при теб е бумеранга- и изхода отива в твоя марс и луна. Тригона с марс е чудесна новина...диспозитор на ЮЛВ/Венера- любовта от миналия живот- грешките от тогава.
Да знаеш - за това ви е тази бъкия с този господин- от минал живот и минала любов - за това сега изхода ти е в СЛВ- това ти е съдба в този.
Марса кой домове управлява в натала? Според мен има изход.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #15 -: Юни 12, 2013, 09:52:12 am »
То че е от минал живот е ясно, срещнах го когато прогресивнтото слънце направи съвпад с натална венера и ЮЛВ. И аз се уповавам доста на хубавите аспекти на венера в моята карта, ама той е голям ръб ;D

Марс ми управлява 9ти и е класически управител на 4ти дом (където синастрично попадат неговите слънце, меркурий и марс)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #16 -: Юни 12, 2013, 01:33:05 pm »
Благодаря, Акрукс!

е.. не знам какво става с мен- не ми работи търсачката. Търсих такава тема с ключова дума Йод и никъде не ми излезна!
Това ми се случва за втори или 3ти път  :unsure:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #17 -: Юни 12, 2013, 01:39:28 pm »
Зара- видях картата ти и не откривам Йод там :-\

« Отговор #18 -: Юни 12, 2013, 03:37:43 pm »
Търсачката май нещо се е бъгнала.. аз също търся разни теми, за които сто процента е писано преди, но не излиза нищо.. а по темата, един въпрос - може ли ЮЛВ да се вземе за връх на Йод?
:)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #19 -: Юни 12, 2013, 04:15:33 pm »
Търсачката май нещо се е бъгнала.. аз също търся разни теми, за които сто процента е писано преди, но не излиза нищо.. а по темата, един въпрос - може ли ЮЛВ да се вземе за връх на Йод?

За връх на Йод- едва ли- виж ако беше СЛВ- поне да говори за някаква карма в този живот...
Иначе те препраща към нещо, което така или иначе си го носиш- т.е не води до разрешаване на кармата.
А до колкото схващам идеята за Йода е чистене на някаква карма- в онзи смисъл на думата- карма като натрупани стари грешки отпреди.