Здравей Гост

Аспекти Сатурн-Луна

• 31 Отговора
  • 3690 Прегледи
Re: Аспекти Сатурн-Луна
« Отговор #20 -: Юли 07, 2013, 01:09:19 pm »
Благодаря ACE. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Юли 07, 2013, 01:15:50 pm »
При индийците съм чела, че когато Сатурн е в накшатра Магха, т.е. в края на Лъв (близо до Регул), негативното му влияние се неутрализира, дори ако е в съвпад със Слънцето или Луната.

От моята практика имам един такъв пример - съвпад Слънце, Меркурий, Сатурн в Магха - влиянието като цяло е положително. Родена е в добро семейство, което й осигурява качествен старт, има високо социално положение, бързо издигане в йерархията - благодарение и на късмет, и на лични способности, и на полезни връзки, много добра професионална реализация, работи в престижна компания.

Магха е "царствена" накшатра, така че дори влиянието на съвпада Луна/Сатурн тук не би трябвало да е толкова неблагоприятно. Особено ако съвпадът попада в 11 дом в сидералната карта (за Лагна във Везни Сатурн е Раджа йога карака, а в съвпад с планета, управляваща ъглов дом, в 11 дом се образува специална йога за социален и материален успех).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #22 -: Юли 07, 2013, 01:49:14 pm »
 ;DЗвучи ОБНАДЕЖДАВАЩО...От твоята уста Lillie в Божиите уши...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Юли 07, 2013, 01:56:55 pm »
Имаш трудно поставена Луна в навамша - в съвпад с Раху и Сатурн в 7 дом, в марсов знак, но това по-скоро е предупреждение да не подхождаш необмислено и импулсивно в избора на брачен партньор, особено в съчетание с опозиция Венера/Марс в 4 и 10 дом в навамша (когато страстта доминира върху разума).

Ако си родена около 5 минути по-рано, влиянието на тази констелация ще се измести в 8 дом. Имала ли си по-травматични изживявания, свързани с майката?

В сидералната карта Асцендентът ти е точно на границата - в 0 гр. 50 мин. Везни, така че при евентуално по-ранно раждане може да отиде и в Дева. Но накшатрата не се променя - Читра. Освен това Асцендентът е в съвпад с две много благоприятни неподвижни звезди - Спика и Арктур, дават способности към изучаване на астрология и окултни науки.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Юли 07, 2013, 02:11:25 pm »
Може да означава и брак с чужденец или с човек, който идва от друга социална среда, да има по-различен произход или от друга класа. Често съм наблюдавала, че Луна в съвпад със Сатурн и Раху или Кету дава неравни бракове, т.е. с голяма разлика в социалното положение при двамата партньори - срещала съм го често в картите на жени, които рязко се издигат (или забогатяват) след брака, отново благодарение на разликата с партньора. Но като цяло в 7 дом дава по-емоционално нажежена атмосфера в отношенията с партньора - съвпадът е в марсов знак, Сатурн тук е в падение (говоря за навамша - производна карта, не за основната), т.е. контролът върху страстите и желанията е по-слаб. С този час на раждане Венера ще управлява Асцендента не само в Раши (основната карта), а и в навамша, аспектът й с Марс в навамша поставя допълнителен акцент върху темите на 7 дом - страстта е водеща (Венера е в сатурнов знак и получава аспект от Сатурн в 7 дом /в знак на падение/, Марс е в падение; Марс е даракарака - сигнификатор на партньора). Както казах, внимавай в картинката при избора на партньори, пази си репутацията и не се забърквай в скандални връзки или връзки, които по някакъв начин биха могли да те злепоставят.  :blink:

« Последна редакция: Юли 07, 2013, 02:18:38 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Юли 07, 2013, 02:22:39 pm »
Имам в натала луна във водолей в 5ти дом съвпад сатурн водолей във 5ти , шибан аспект ама кво да се прави

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Юли 07, 2013, 03:06:16 pm »
По мои наблюдения съвпадът Луна/Сатурн създава най-много проблеми на нереализираните хора. Но ако човек се реализира успешно на някое поприще, има цели, влиянието на съвпада няма да е толкова неблагоприятно. Ако живее като консуматор, тогава може да срещне по-сериозни проблеми, вкл. и психологически.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Юли 07, 2013, 10:50:38 pm »
Имам Луна в съвпад със Сатурн в Козирог. Трудна работа. Прекалена самокритичност . Не съм студен човек със Слънце в Стрелец и и асцендент Овен, но трудно понякога се отпускам и изразявам чувствата си, особено любовта си. Сурова съм често към себе си и към другите. Имам моменти когато изпадам в нетрудоспособност и униние. Не обичам да се  грижа за болни и нуждаещи се. Старая се всичко, което изброих да го преодолявам. Това е също страна на Луната в Козирог - самодисциплина, високи критерии, вечно учене и самоанализ. Никаква милост към недостатъците. Луната в Козирог няма да ви глези, но  рядко ще намерите по-лоялен приятел от нея в труден момент.
« Последна редакция: Юли 07, 2013, 10:55:08 pm от Ropotamo »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #28 -: Юли 08, 2013, 07:48:16 am »
Имах приятелка със слънце в близнаци и луна в козирог, толкова ментеливо създание не съм срещала. Освен това никакъв коректив нямаше към себе си, и това е не само мое впечатление.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Юли 08, 2013, 07:51:59 am »
Вероятно при съвпад на Луна със Сатурн в Козирог или Водолей, а също може би във Везни, могат да се проявят по-положителните му качества, но като цяло при такъв съвпад в друг знак не съм срещала голяма самокритичност, по-скоро повишена критичност и взискателност към околните (и слепи за собствените си недостатъци). Също при квадратура и опозиция - проектират собствените си недостатъци върху другите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #30 -: Юли 08, 2013, 08:15:28 am »
Аз имам секстил Луна (която е у5) и Сатурн (който е у 11), а е и диспозитор на луната.

Понеже имам и ултра-точен секстил с марс мога да кажа, че съм много емоционална принципно, флиртувам с удоволствие. Но!
В момента, в който се стигне до нещо по- сериозно започвам да усещам влиянието на Сатурн и да се сковавам, не знам как да изразя любовта си, вкарвам много критика и един по- студен тон, трудно ми е да обясня някак сладникаво и сантиментално какво се случва с мен. Превръщала съм много от отношенията си в страхотни драми понеже не мога да изразя от раз емоции към хора, които наистина обичам. Понякога ми се случва да чувствам най- милото нещо в себе си , а от устата ми да излиза някаква хладна или саркастична забележка. :lol:

Доброто влияние на аспекта е, че буквално нищо не може да ме събори психически, изключително стабилна емоционалност, майката има много конструктивна и стабилизираща роля в живота.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #31 -: Юли 08, 2013, 03:30:52 pm »
Ропотамо все 1 ме описваш абсолютно същите характеристики ги има и при мен обаче ми е много кофти ,защото са в 5ти дом и принципно бликам от креативност ама тва ми е като спирачка и винаги ми е сдържано поведението и кат включим и асцедент дева +++++++ самокритичност и смятаи :