Здравей Гост

Общи астрологични въпроси

• 508 Отговора
  • 167713 Прегледи
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #120 -: Септември 25, 2013, 09:04:48 pm »
Въпросът ми по-скоро беше дали това някак отслабва аспекта, не дали изобщо го има. Може ли един-два любими сайта за отправна точка? Не съм се интересувал особено от руската школа, признавам.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #121 -: Септември 25, 2013, 09:27:11 pm »
Как ще го отслаби,аспекта си е точен,знаците са допълнителен фон.Критичните,анаретни градуси по-скоро  подчертават значимостта и драматизма на аспекта,особено когато е аспектиран при транзит.Това си е почти гаранция за развитие.Дано някой по-компетентен ти даде линк..

« Отговор #122 -: Септември 25, 2013, 11:26:39 pm »
Не се хващай за градусите, питането е изцяло теоретично. Ако така по̀ ти допада, вземи 27° :ta: и 3° :li:. Започнах да чета за традиционна астрология и ми стана интересно как би се променила модерната интерпретация в някакъв подобен случай.
« Последна редакция: Септември 26, 2013, 12:19:57 am от Sonic_Pro »

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #123 -: Септември 25, 2013, 11:36:28 pm »
мисля, че ще зависи от това какви планети участват в аспекта, дали той е разходящ или сходящ.. за да се отчете какво ще е действието му..
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Veselin

• 2737
« Отговор #124 -: Септември 27, 2013, 10:42:24 pm »
Значи ли тогава, че при мен в натала щом Луната ми е на 7 гр 52 мин в Рак, а Нептун на 27 гр 55 мин в Стрелец, не би следвало да се отчита като опозиция?

« Отговор #125 -: Септември 28, 2013, 01:38:09 am »
Значи ли тогава, че при мен в натала щом Луната ми е на 7 гр 52 мин в Рак, а Нептун на 27 гр 55 мин в Стрелец, не би следвало да се отчита като опозиция?

По принцип светилата позволяват по-голяма орбиса, 10° не е нечувано… но въпросът с елементите стои — доколко влияят и т.н.

Akruks, за кой украински сайт говориш? При мен положението е точно както си го описала, Сатурн в Скорпион прави опозиция с Луната ми в Близнаци. Де да можеше да не го усещам…
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 01:54:09 am от Sonic_Pro »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #126 -: Септември 30, 2013, 09:29:45 am »
Имам един въпрос за сатурновия възврат....
кога според вас започват ефектите от възврата, когато сатурн направи точен съвпад със себе си или, когато влезе в знака, в който се намира по рождение?
имате ли наблюдения или чели ли сте някъде нещо по този въпрос?

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #127 -: Септември 30, 2013, 10:55:51 am »
кога според вас започват ефектите от възврата, когато сатурн направи точен съвпад със себе си или, когато влезе в знака, в който се намира по рождение?

В моята карта действа като влезе в орбис от 5 градуса, но след точният съвпад влиянието го усещам и след 5-градусовият орбис.
Някой автори дават по-малки орбиси за тежките планети - около 3, други до 7. Аз гледам до 5.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #128 -: Септември 30, 2013, 12:21:21 pm »
Аз съм в края на Сатурновия възврат. Досега периода не се отличава кой знае с какво от преди. Може би единствено е хубаво да се заредиш с повече търпение.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #129 -: Септември 30, 2013, 12:24:04 pm »
За сатурн към светилата казват, че влиянието се усеща още с навлизането в знака и докато излезе от знака. Към друга значима лична точка - от 10 градуса преди точния аспект и 10 градуса след това, докато е в знака.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #130 -: Септември 30, 2013, 01:08:38 pm »
благодаря ви  :blink:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #131 -: Септември 30, 2013, 06:37:12 pm »

В книгата на  Грант Леви съм чела, че влиянието е година и половина преди да се случи точния възврат и при мен така се оказа- беше още в козирог, когато почина баща ми, а самият възврат беше във водолей доста след това
благодаря akruks, имах подозрение, че има нещо такова или поне, че се случва от навлизането на Т Сатурн в рожденния си знак.....и реших да питам по-опитните......  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #132 -: Октомври 12, 2013, 05:38:58 pm »
Да ви попитам всички вас- напреднали и начинаещи, имате ли наблюдения върху соларите си, по-точно ако смените местожителство през годината, макар за няколко месеца, а с това и соларната карта се променя, то промяна настъпва ли в оказаните първоначално за годината тенденции, зададени при постоянното местожителство?

В България осите мърдат с няколко градуса...Максимум 3*.
Според двете баби има ефект.
Според мен  не.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #133 -: Октомври 13, 2013, 12:21:05 pm »
Да ви попитам всички вас- напреднали и начинаещи, имате ли наблюдения върху соларите си, по-точно ако смените местожителство през годината, макар за няколко месеца, а с това и соларната карта се променя, то промяна настъпва ли в оказаните първоначално за годината тенденции, зададени при постоянното местожителство?

В България осите мърдат с няколко градуса...Максимум 3*.
Според двете баби има ефект.
Според мен  не.
нямах предвид България, а пребиваване през годината в друга държава- планетите са изместени в съседен дом, осите са други вече
ето соларите с място, където живея в бг и другия с мястото в чужбина, където ще съм по някое време

мдаа...
Пробвай-имаш възможност да избираш ;D.
По един начин звучи Уран лепнат на ДСЦ..и по друг почти на к8.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #134 -: Октомври 18, 2013, 08:37:06 am »
  Чела съм че ако си празнуваш рождения ден в чужбина това действа,но не съм сигурна. Имам приятелка,която живя доста години в чужбина и според нея работи релокационната карта.Но тука става въпрос само за няколко месеца,така че не смятам ,че ще проработи.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

« Отговор #135 -: Октомври 18, 2013, 08:41:43 am »
  Предстои ми опозиция на транзитния Сатурн към Луната и тъй като тя ми е в рецепция с Венерата се замислих дали този транзит на Сатъра ще се отрази и на нея.Имате ли някакви наблюдения!

*

Марая

• 28287
« Отговор #136 -: Октомври 18, 2013, 10:54:40 am »
  Предстои ми опозиция на транзитния Сатурн към Луната и тъй като тя ми е в рецепция с Венерата се замислих дали този транзит на Сатъра ще се отрази и на нея.Имате ли някакви наблюдения!

Изживявам я все още...Труден период. При мен проработи по аналогиите на домовете,които управляват планетите.

« Отговор #137 -: Октомври 18, 2013, 04:02:38 pm »
При рецепция едната планета може да изпълнява функцията на другата, така че тази рецепция при теб ще е от помощ- ако тр Сатурн с Луната ще е в опозиция, то с Венера ще е в тригон и това ще смекчи обстоятелствата в дома, който управлява и където се намира Луната, емоционално няма да си така натоварена с помощта на Венера.
   Венера ми управлява дома в който е Луната(9-ти),той и Сатурн е там по натал но в Близнаци,но не знам дали този тригон за който говориш ще помогне защото е само знаков. Венерата ми е на 1*.Знам ли,нали казват че влиянието на Сатурн се простира над целия знак :-\

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #138 -: Октомври 18, 2013, 04:53:30 pm »
Ако Луна е в Близнаци, а Мерк е в Рак - планетите са в Рецепция.. какво трябва да е усещането? Някой може ли да го обясни :)?

Планетите правият съвпад в 4ти градуса
« Последна редакция: Октомври 18, 2013, 04:57:51 pm от Crabby »
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Марая

• 28287
« Отговор #139 -: Октомври 18, 2013, 10:56:04 pm »
Ако Луна е в Близнаци, а Мерк е в Рак - планетите са в Рецепция.. какво трябва да е усещането? Някой може ли да го обясни :)?

Планетите правият съвпад в 4ти градуса

Рецжепция- чувстваме се уютно в другия дом...все едно си на гости и ти е гот.