Здравей Гост

Общи астрологични въпроси

• 508 Отговора
  • 167807 Прегледи
*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #140 -: Октомври 19, 2013, 12:13:39 pm »
Ако Луна е в Близнаци, а Мерк е в Рак - планетите са в Рецепция.. какво трябва да е усещането? Някой може ли да го обясни :)?

Планетите правият съвпад в 4ти градуса

Рецжепция- чувстваме се уютно в другия дом...все едно си на гости и ти е гот.

Марая, направо ме уби с тази интерпретация )))) благодаря  :wub:
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #141 -: Октомври 20, 2013, 05:52:39 am »
Ако хармоничен транзитен аспект активира твърд в натала, меко проявлението  на твърдият аспект ли да очаквам?
Конкретният случай е: затъмнението на 3 ноември активира натална квадратура между Меркурий и Нептун, съотв. У1 и У7. Меркурий е в секстил с Луната и в тригон със Сълнцето.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #142 -: Октомври 20, 2013, 04:11:45 pm »
Не е в моя натал и не мога да го проследя през годините. Но в "Боговете на промяната" се казва, че дори при хармонични аспекти промяната е налице, но индивида я приема по-леко, примерно транзити на Плутон. Та за това се чудех дали един тригон към натален квадрат няма да се приеме по-леко. Иначе засегнат е 9 дом, а сутринта пак съм спала!!! Новолунието е в точен тригон с Меркурий, У7, който пък е в каре с У1, Нептун. Моето тълкувание е, че ще се преразгледат взаимоотношенията с хората като цяло, във връзката, брака. Ще се прекратят някои връзки, но ще мине по-леко процеса. Особено е засегната любовта, брака, като седми дом, тъй като пълнолунието пък е вурху натален Уран, каре Венера, и голям въздушен тригон: Уран, Сатурн, Слънце съвпад Юпитер. Та, като цяло мисля, че ще е тотална промяна и то за хубаво.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #143 -: Октомври 21, 2013, 07:06:55 am »
Да, освен У7, Мерка е и У4. Но според мен все пак активира аспект от натала и по-вероятно е той да се прояви. Ще видим как ще се развият нещата. Задължително ще дам обратна връзка, стана интересна интерпретацията.
Един поздрав по случай лятното ти пребиваване в чужбина: http://www.youtube.com/watch?v=iUcMuSqlCJ4

« Отговор #144 -: Октомври 21, 2013, 07:45:35 am »
  Предстои ми опозиция на транзитния Сатурн към Луната и тъй като тя ми е в рецепция с Венерата се замислих дали този транзит на Сатъра ще се отрази и на нея.Имате ли някакви наблюдения!
При рецепция едната планета може да изпълнява функцията на другата, така че тази рецепция при теб ще е от помощ- ако тр Сатурн с Луната ще е в опозиция, то с Венера ще е в тригон и това ще смекчи обстоятелствата в дома, който управлява и където се намира Луната, емоционално няма да си така натоварена с помощта на Венера.
   Венера ми управлява дома в който е Луната(9-ти),той и Сатурн е там по натал но в Близнаци,но не знам дали този тригон за който говориш ще помогне защото е само знаков. Венерата ми е на 1*.Знам ли,нали казват че влиянието на Сатурн се простира над целия знак :-\
Тригонът на Сатурн с Венера може да е отминал, но Луната пък нали получава закрила от тр Юпитер сега
По-тежко може да е положението след година, когато тр Юпитер ще е връх на тао квадрат с опозицията на Луната ти и тр Сатурн
   Акрукс,благодаря ти за включването. Явно догодина ще ми бъде по-трудно,но се надявам пък тогава Слънцето да бутне едно рамо,защото Юпито ще му подава секстил  :blink: Дали пък няма да се реша да се разведа догодина и да бъда  вери хепи :blink:
  И без туй тази мисъл постоянно  ми се върти в главата ама телешката ми Луна отлага постоянно.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #145 -: Ноември 07, 2013, 09:55:39 am »
какво е "ruler of the hour"? помислих, че е управителя на АЦ, но явно става въпрос за нещо друго.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #146 -: Ноември 07, 2013, 09:58:50 am »
какво е "ruler of the hour"? помислих, че е управителя на АЦ, но явно става въпрос за нещо друго.

Управител на планетарния час.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #147 -: Ноември 07, 2013, 10:03:17 am »
т.е Universal time в астрото?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #149 -: Ноември 07, 2013, 10:47:03 am »
благодаря  :blink:

« Отговор #150 -: Ноември 07, 2013, 10:50:29 pm »
здравейте!
От няколко дни не ми дава мира въпроса какъв е асцендента ми. Моля ви, помогнете ми и сложете край на тези мъки! ;D

Значи в деня на раждането ми, са слезли във фоайето, за да кажат на баща ми във 7.30 вечерта (което прави асцендент скорпион). И сега въпросът ми е чисто логически...колко време е възможно да е минало между раждането ми и съобщаването. По смътен спомен, майка казва, че съм се родила в 6 без 20 (асцендент везни), но аз не й вярвам особено.

Предварително се извинявам ако въпросът не е достатъчно сериозен и не достатъчно астрологичен и мерси :)

« Отговор #151 -: Ноември 08, 2013, 01:46:54 pm »
здравейте!
От няколко дни не ми дава мира въпроса какъв е асцендента ми. Моля ви, помогнете ми и сложете край на тези мъки! ;D

Значи в деня на раждането ми, са слезли във фоайето, за да кажат на баща ми във 7.30 вечерта (което прави асцендент скорпион). И сега въпросът ми е чисто логически...колко време е възможно да е минало между раждането ми и съобщаването. По смътен спомен, майка казва, че съм се родила в 6 без 20 (асцендент везни), но аз не й вярвам особено.

Предварително се извинявам ако въпросът не е достатъчно сериозен и не достатъчно астрологичен и мерси :)
Да не е било 7 без 20? Това е прекалено много време от 6 без 20 до 7 и 30...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #152 -: Ноември 08, 2013, 02:55:40 pm »
Ами червената шапчица срещнала вълка в гората,знаеш ли какво действително се е случило м/у тях,което не се споменава в приказката :PИ после отишла до баба си..

*

sindi

• *
  • 64
« Отговор #153 -: Ноември 08, 2013, 03:54:03 pm »
здравейте!

Може да провериш в общината от където е изваден  акта  за раждане :blink:

« Отговор #154 -: Ноември 08, 2013, 07:33:01 pm »

[/quote] Да не е било 7 без 20? Това е прекалено много време от 6 без 20 до 7 и 30...
[/quote]

Ох, да вярно! спорем майка ми е било 7 без 20(везни), но не е убедена, а според баща ми и другите е било 7.30(скорпион)!
За жалост не мога да ида в общината, понеже не съм в България от доста дълго...
Но като ида, може да питам какво е ставало между вълка и червената шапцица там в тая гора.

мерси за отговорите =)

« Отговор #155 -: Ноември 08, 2013, 08:12:27 pm »
Можеш да се обадиш по телефона в Общината, където ти е постоянния адрес, по-точно в отдел ГРАО и да попиташ дали е вписан часът в акта на раждане... Понякога има и отзивчиви служители, и може да ти съдействат :blink:

« Отговор #156 -: Ноември 08, 2013, 08:16:36 pm »
Можеш да се обадиш по телефона в Общината, където ти е постоянния адрес, по-точно в отдел ГРАО и да попиташ дали е вписан часът в акта на раждане... Понякога има и отзивчиви служители, и може да ти съдействат :blink:

Еее верно ли?! Супер! Много мерси за отговора. Така ще е по- удобно, а и шансът да ме изяде някоя лелка- служителка е по- малък..

« Отговор #157 -: Ноември 08, 2013, 08:24:51 pm »
Поне може да опиташ ;) Доколкото знам канибалите не се разхождат из общините по сред бял ден ;D

PS. Наскоро разглеждах един акт на раждане и ми направи впечатление, че в САЩ записват часът на раждане до секундата :rolleyes:

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #158 -: Ноември 14, 2013, 05:17:46 am »
Какво е значението на ретроградните планети в хорарите? Има предвид и двата сигнификатора на въпроса (че и старият управител) са в сходящ тригон, съотв. секстил, но са ретро.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #159 -: Ноември 14, 2013, 07:51:10 am »
Едното значение е, че може да има някакво забавяне, отлагане, а другото, че може хората, чиито сигнификатори са ретроградни, да си променят мисленето и поведението при смяна на посоката на движение на планетата.