Здравей Гост

Общи астрологични въпроси

• 508 Отговора
  • 167891 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #380 -: Януари 31, 2014, 10:50:08 pm »

Античната астрология е основа на астрологията...Няма как да практикуваш модернистична,ако не си запознат с античната астрология...
Надграждам... ;D

Предположих,че е така ,но пак реших да попитам... :blink:
А коя домова система използваш?или това е "според-зависи"...от това кои принципи прилагаш...?
[/quote]

Зависи от много неща...Първо географски ширини..и после другото.
Ползвам преди всичко Плацидус и равнодомната...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #381 -: Февруари 01, 2014, 01:00:05 am »
Марая-А какво мислиш за Алкабитус-домовата система?

*

Марая

• 28287
« Отговор #382 -: Февруари 01, 2014, 01:30:37 am »
Марая-А какво мислиш за Алкабитус-домовата система?

Ползвам я чрез програмата на Румен Колев служи в примарните дирекции...Защо питаш? :rolleyes: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #383 -: Февруари 01, 2014, 01:43:31 am »
Нали с нея са работили древните...?Препоръча ми я Д.Кожухаров...Той работи по нея...
« Последна редакция: Февруари 01, 2014, 05:43:26 am от venera1978 »

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #384 -: Февруари 01, 2014, 08:36:23 am »
Как тълкувате плаента която е на 0 градуса в даден знак, в смисал в кой знак я гледате, в даденият знак в който е на 0 градуса или в предишният .

*

Марая

• 28287
« Отговор #385 -: Февруари 01, 2014, 11:08:54 am »
Нали с нея са работили древните...?Препоръча ми я Д.Кожухаров...Той работи по нея...

доколкото знам и той ползва същата програма на Румен Колев...Примарни дирекции.
Иначе Митко ползва и други... ;D

« Отговор #386 -: Февруари 14, 2014, 12:44:36 pm »
Имам един теоретичен въпрос: думата "куспида" от коя чужда дума идва? От кой език?

« Отговор #387 -: Февруари 14, 2014, 01:27:33 pm »
Имам един теоретичен въпрос: думата "куспида" от коя чужда дума идва? От кой език?

От англ. cusp.

« Отговор #388 -: Февруари 14, 2014, 02:04:48 pm »
много благодаря :)

« Отговор #389 -: Февруари 14, 2014, 05:28:04 pm »
Какво мислите за квадрата на Марс в синастрията? (Марс квадрат Марс)
 Някой има ли опит?

о ,даа....мога да напиша роман..точно по този аспект- много силно се усеща като някакво напрежение...вярно,че другите аспекти също оцветяват картинкаат,но квадрата на Марсовете поне в моята синастрия беше крещяш...силно привличане /все пак опозицията на Луните дава такова, но неговата Луна прави само негативни аспекти и нито един положителен към моите планети ,което не му позволява да се разгърне максимално към мен/, и  и ревност-болезнена и разрушителна ревност...става въпрос за Слънца в лъв и овен,всъщност и негов Марс в съвпад със Слънце и Плутон :blink:...........ако имаш конкретни въпроси- моля :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #390 -: Февруари 15, 2014, 09:30:09 pm »
Здравейте, преди около 5-6 години за известно време се интересувах от астрология и тамън бях навлезнала в основите, донякъде можех да разчитам наталната си карта, транзити и др основни неща, но ме хаванаха задачи и грижи и спрях да чета.
Още тогава, направих карта - транзитна, ако не греша, на един конкретен ден от миналото, който и до днес смятам за един от най-важните в живота ми. Мисля, че картата беше съобразена и с рождения ми час и съответно - наталната.
Бих искала да кача съответната карта и да помоля тези от вас, които имат повече яснота и разбират, да ми съобщят най-важното и значимото, което се вижда на нея. Помня че обърнах внимание тогава на един съвпад - на северен лунен възел с нещо.. Интересува ме доколко важно е това и в какво се изразява.
Извинявам се за невежеството ми към момента, но се е загубила цялата информация и оскъдни знания, които имах по разчитането.. пазя няколко карти, които тогава направих и наистина много ще оценя вашата помощ.

Картата се отнася за 12 януари 2008г.

*

Марая

• 28287
« Отговор #391 -: Февруари 16, 2014, 12:44:39 pm »
Как тълкувате плаента която е на 0 градуса в даден знак, в смисал в кой знак я гледате, в даденият знак в който е на 0 градуса или в предишният .

И в двата...

« Отговор #392 -: Февруари 16, 2014, 08:37:13 pm »
Считате ли знаците Дева, Скорпион и Риби в наталната карта за показателни за кармата на един човек? И как тълкувате сатурн съвпад с МЦ? :-\
« Последна редакция: Февруари 16, 2014, 08:45:09 pm от Karla8 »

« Отговор #393 -: Февруари 17, 2014, 07:37:01 pm »
Здравейте , моя приятелка е решила да си прави  собствена счетоводна къща/собствен бизнес-счетоводски услуги  , основен бизнес, не допълнителен/....по кой дом е това ?...а допълнителния бизнес/с втори трудов договор /? ...
« Последна редакция: Февруари 17, 2014, 09:14:59 pm от марсин »
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #394 -: Февруари 19, 2014, 05:23:33 pm »
Здравейте, според вас как би се отразил аспекта плутон  в квадрат  с меан ноде в наталната карта

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #395 -: Февруари 20, 2014, 07:17:23 am »
Кои домове отговаряха за психиатрите? 12 и 8ми ли?
И кои планети? :lol:

*

ivola

• 41
« Отговор #396 -: Февруари 20, 2014, 08:09:20 am »
Кои домове отговаряха за психиатрите? 12 и 8ми ли?
И кои планети? :lol:
Домовете на психиката са 4,8 и 12.Домът на психичното съзнаване - 3..Муркурий -планетата свързана с разума,тя е мисълта,която предаваме и приемаме.
Луната се свързва с психиката,емоциите,душата,подсъзнанието.
Да не забравяме и 6 дом - здравето,и...трябва  да е намесен и Нептун.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #397 -: Февруари 21, 2014, 06:20:42 am »

И в двата...
Благодаря не съм влизала одавна и за това едва сега виждам, че си ми отговорила.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #398 -: Февруари 21, 2014, 07:38:20 am »
Считате ли знаците Дева, Скорпион и Риби в наталната карта за показателни за кармата на един човек? И как тълкувате сатурн съвпад с МЦ? :-\

За "кармични" домове се приемат 4, 8 и 12 ти, това мунданно са т. нар. водни домове.
Сатурн съвпад МЦ е много силен аспект тъй като мунданно сатурн управлява 10ти дом, би трябвало да дава амбиция и упоритост за постигане на целите. Зависи разбира се и от всички други показатели в картата и знака на сатурн.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #399 -: Февруари 21, 2014, 11:05:00 am »
По натал имам Плутон тригон Венера, опозицията на тр.Плутон към нат.Венера беше много наситено откъм емоционални преживявания време..предстои ми куинконс между тр.Плутон и нат Венера, мислите ли, че този аспект също задължително носи някаква събитийност?