Здравей Гост

Осиновените деца

• 18 Отговора
  • 3659 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Осиновените деца
« -: Юли 16, 2013, 05:51:53 pm »
Чаках...,чаках..,канихте се и двете Дрийм..и Съни ;D и ето Ви темата.

Всичко за осиновените и осиновителите. Та.., :-\ по кои знаци и домове ги търсим?
Има ли нещо специфично в картите и на осиновените и на осиновилите?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: Осиновените деца
« Отговор #1 -: Юли 16, 2013, 07:51:41 pm »
Казват, че Нептун в 4-ти дом било знак, но мисля, че като цяло картите на осиновени деца не се различават много от картите на другите деца. Може би в синастрията между биологичният родител и детето може да се открие това, но повечето осиновени деца не познават биологичните си родители.

Тук има много карти на осиновени деца - http://www.astro.com/astro-databank/Category:Family_:_Childhood_:_Adopted

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Юли 16, 2013, 08:00:47 pm »
Казват, че Нептун в 4-ти дом било знак, но мисля, че като цяло картите на осиновени деца не се различават много от картите на другите деца. Може би в синастрията между биологичният родител и детето може да се открие това, но повечето осиновени деца не познават биологичните си родители.

Тук има много карти на осиновени деца - http://www.astro.com/astro-databank/Category:Family_:_Childhood_:_Adopted

Мерси за инфото! :blink:

Имах много интересен казус преди години с един мноого голям астролог,който замина в чужбина...

Въпроса беше следния...Имаме карта на новородено. Имаме картата на всички баби,дядовци..както и на майката и на бащата.
В картата на едните баба и дядо нямаше събитието...Просто липсваше.Бях полудяла.3 дни гледах картите...И най-накрая се разбра , че майката е осиновена.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Юли 16, 2013, 08:17:28 pm »
По какво се търси раждането на потомци в картата ? Най-вече внуци ?

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Юли 16, 2013, 08:27:30 pm »

9-ти дом. Знак, управител,аспекти. Няма като как да няма инфо във всички карти... :blink:
После се прави ситуационна карта...Просто и елементарно.Бях в потрес.Накрая сама стигнах до заключението и ПП /астролога/ ми стисна ръката..,но 3 дни на тръни бях.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5 -: Юли 16, 2013, 09:38:41 pm »

9-ти дом. Знак, управител,аспекти. Няма като как да няма инфо във всички карти... :blink:
После се прави ситуационна карта...Просто и елементарно.Бях в потрес.Накрая сама стигнах до заключението и ПП /астролога/ ми стисна ръката..,но 3 дни на тръни бях.
а как беше отразено? нали все пак е значимо събитие в живота им, трябва да е било отразено някак  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Юли 16, 2013, 09:42:14 pm »

а как беше отразено? нали все пак е значимо събитие в живота им, трябва да е било отразено някак  :rolleyes:

Нямаше събитие..освен празненство.
Трябва да намеря тези карти..,но май са в друг комп.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Юли 16, 2013, 10:11:11 pm »
Да се включа и аз в темата - и аз сън осиновена, няма откъде да си намеря часа, правих си ректификация при Муси Дачева и ми я направи по мейла, събития и няколко снимки. По тази нейната карта съм с асцендент близнак, но сме говорили със Съни и тя мисли за козирог на асцендента, аз сън още прекалено нова в астрологията, за да преценя и по събитията, но има за мен много логика и в козирога... Понеже пиша през телефона и ми е трудно с качването на карти, да я замоля да качи която карта прецени :)

Не се притеснявай..Нека Съни я качи.Предполагам,че има изходни данни. :blink: ;)
Аз не съм те виждала на снимка... :rolleyes: :-[

« Отговор #8 -: Юли 16, 2013, 10:20:25 pm »
В този ред на мисли....ако едно дете по една или друга причина е останало с един родител и този родител се е оженил втори път...това брои ли се за осиновяване?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Юли 16, 2013, 10:33:54 pm »
В този ред на мисли....ако едно дете по една или друга причина е останало с един родител и този родител се е оженил втори път...това брои ли се за осиновяване?

Мисля не. :-\

« Отговор #10 -: Юли 16, 2013, 10:42:52 pm »
Не трябва ли да има дом на първия и дом на втория баща...?

« Отговор #11 -: Юли 16, 2013, 10:44:17 pm »
Макар,че е малко спорен въпроса с дома на майката и дома на бащата.Източната и западната астрология не могат да се разберат по този въпрос :)

« Отговор #12 -: Юли 16, 2013, 10:44:43 pm »

От гледна точка на закона, да (поне във Великобритания). Например мъж може да осинови детето на една жена, ако то не е биологично негово.

« Отговор #13 -: Юли 16, 2013, 10:48:24 pm »
По 4-ти дом ако гледаме бащата...поне в моята карта това работи...дали втория баща не трябва да е на 4 дома от него? Тоест в 7-ми дом...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #14 -: Септември 05, 2013, 01:01:44 pm »
Току-що ми дадоха картата на едно осиновено детенце. В акта за раждане е даден този час. Аз за пръв път чувам там да се пише час на раждане, но щом казват.... Едно обичливо детенце на 5 месеца.

У5 в опозиция на Луна. Луна опозиция на Нептун - ще е наясно с чувствата си, няма да се заблуждава по отношение на хората. Опозицията на Сатурн и Слънце дава същата индикация, Венера на трон в 7ми и по знак, Слънце в 7ми - дали отношенията за всички осиновени са така важни?
Подозирам, че когато Плутон мине К4 ще разбере, че е осиновена.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #15 -: Септември 05, 2013, 01:15:22 pm »
Здравейте, позволям си да кача карта на моята дъщеричка, която е осиновена. След хиляди усилия най-после успях да разбера часът й на раждане. Ще бъда благодарна на всеки, които има възможност и желание да анализира наталната й карта. Всичко, което мога да науча за нея (характер, темперамент, интереси ... и т.н.) ще ми бъде от полза, защото тепърва ни предстоят трудни моменти. Благодаря още веднъж

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #16 -: Септември 05, 2013, 03:55:46 pm »
Здравейте, позволям си да кача карта на моята дъщеричка, която е осиновена. След хиляди усилия най-после успях да разбера часът й на раждане. Ще бъда благодарна на всеки, които има възможност и желание да анализира наталната й карта. Всичко, което мога да науча за нея (характер, темперамент, интереси ... и т.н.) ще ми бъде от полза, защото тепърва ни предстоят трудни моменти. Благодаря още веднъж

На възрастта, на която е в момента, все още живее предимно под влиянието на Луната си, а Луната и вече е опитала действието на Плутон, който я е лишил от родната майка. Около първата си годинка е преживяла тежко транзита на Сатурн върху Луната. Но детето е родено с късмет, защото Луната има точен секстил със Слънцето и тригон с АС и ще успее да се справи с отхвърлянето в началото на живота и да се приеме такава каквато е, което да и донесе някакво ниво на вътрешна хармония. Луната има секстил и с МЦ и ще се чувства по-нататък добре по отношение на житейския си статус и професионалния си живот. Догодина в началото на декември Сатурн ще мине през нейния МЦ и се очаква да се случи някакво събитие, свързано със статуса и, на тази възраст не знам какво би могло да бъде, едно време такива точки в мойта карта са заемани от тръгване на училище, приемане в пионерски организации и др. подобни, свързани със "статус". Ако не сте съвсем сигурни за минутите на раждане, записвайте датите на важните събития, за да може след време да и се направи ректификация. Юни тази година прогресивната Луна е минала през МС, може да е завършила някаква степен и да преминава от градина към предучилищна, да сте я записали някъде. Сега на 15 септември прогресивната Луна минава върху наталното Слънце, което май се казваше прогресивно новолуние и бележи нов период в развитието на човека. През лятото пр.Луна е пресякла пр.Меркурий, който е У5 и У8 и е задействала творческата изява на детето и включването му в по-голяма група/колектив. В следващите месеци прогр. Луна ще мине последователно през прогр.МС, Слънце и Марс и ще се задействат още темите за отношенията с равни, т.е. как се изграждат партньорски отношения (вкл. развиване на Егото и по-активно включване на слънчевото влияние в картата за сметка на лунното). Тя има един интерсептиран Овен във 2 дом, който ще има проблеми с изявата по отношение на личните вещи, материалните притежания и ценностната система - или по-трудно ще си отстоява нейното, или няма да намира правилния начин. От една страна Марс в Стрелец е много импулсивен и реагира рязко и необмислено, но от друга страна с това разположение може да има нещо като потисната агресия, която да не може да канализира правилно. Правя си догадки. Споменатите и планети всичките са в 10 дом и са свързани с някаква институция от рода на детска градина или нещо подобно, където трябва да се разиграят тия взаимоотношения. Ще се активира квадрата с Нептун, който е в 1 дом и тя ще трябва да се раздели с някакви илюзии по отношение на себе си. Само че това е нормално като цяло за прехода от домашната среда към света на връстниците, когато всяко дете научава, че не е център на внимание на цялата вселена. Своеволно си позволявам да припиша на положението на Хирон в 1 дом болката, която стои в подсъзнанието и от отхвърлянето и въобще въпроса за собствената ценност. Посоката на развитие е точно там - към себе си, изучаване, приемане и себеподкрепа, развиване на любов към себе си - СЛВ в 1 дом. Затова и 12 дом е с Венера и Юпитер, с Козирог на върха - трябва да се опознае и да се научи да обича себе си. Плутон, който е в 11 дом, би могъл да и даде лидерска роля в социалните контакти, но преди това ще и създаде разни проблеми. Той е зле аспектиран с Луната и Сатурн. С луната У6 може да докара проблеми като нежелание да ходи на училище, след време на работа, или да се събира с приятели, груповите занимания като цяло ще са и тегло и мъка заради водолейския АС и Уран в Риби в 1 дом, което все ще я побутва към усамотяване. Със Сатурн У12 ще е нещо подобно, но като трудност да се самонаблюдава и да си дава сама отчет как се чувства и защо. Всичко това ще е във вид на съпротиви и страхове, разбира се. Ще е затворена и ще крие любовните си увлечения, ще си ги страда сама. Но след като навърши 30 и Сатурн се извърви през целия и кръг, ако все пак е полагала усилия да вниква в чувствата си, в причините да изживява нещата по определен начин, ще се сдобие с голяма сила и може да стане много стабилна и самоуверена. Венерата наистина и е в 12 дом, но има тригон към Сатурн У12, и както е в Козирог, а Сатурнът в Дева, ще бъде много отговорна към връзките си, ще ги гради бавно и педантично. Може по-скоро да иде на другата крайност, да се страхува от обвързване, за да не бъде наранена, точно заради това е необходима работата върху себе си. В такива трудни периоди няма да е лошо да посещава психотерапия, срещу което сигурно ще има съпротиви, но с планетите в 12 дом и бавният, затворен Сатурн, който го охранява, това ще и помогне да се справя по-бързо със ситуациите, защото терапевтът не би трябвало да я оставя да бяга от осъзнаването на себе си. Опозицията на Уран У АС със Сатурн ще предизвика сигурно доста проблеми с авторитетните фигури в живота и, което след 30 също би трябвало да го превъзмогне като самата тя се превърне в авторитетна фигура. Детето е умно, с бърза и будна мисъл (Мерк тригон Уран). Меркурий е на МЦ в Скорпион и е аналитична и прозорлива, това ще и помага в професията и в училище. Ако професията е свързана и с някакво лично творчество или себеизява още по-добре (Близнаци на 5 дом). Като идва до себеизявата и ще става коренно различен човек - общителна, приказлива, забавна, с чувство за хумор и ще събира вниманието на околните, точно в противовес на отдръпването и в себе си в други моменти. Ще е добре професията да е свързана с помощ за хората и някакво обгрижване за тях - водните знаци на 2, 6 и 10. Ако някой може да ти разчете начините за интегриране на различните енергии по картата за крайните диспозитори, това може да ви насочи вас към какво да я насочвате нея - тя има едни кръгови модели в тази карта, които са интересни, но аз не разбирам много, а и сега не ми работи добре мисълта. Към края на октомври транзитният Юпитер ще опъне една опозиция на наталния по оста Рак-Козирог и ще я накара да си излезе от черупката и да поеме някакви отговорности, до колкото това може да се осъзнае от такова малко дете, тя може да го преживее във вид на страх от нещо.

Нека другите прегледат дали нямам грешки, много съм разсеяна. Има още много какво да се допълни, но не знам и до колко е добра идея за толкова малко дете, да не ви се настройва мисленето в определена посока, за да останете гъвкави към всеки момент спрямо детето. Просто няма идеален анализ и хората правят грешки. Винаги си имайте това наум.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #17 -: Септември 09, 2013, 09:52:40 am »
Благодаря, Smarta за отделенето време и подробния прочит на картата. Тя е малка, но като че ли винаги е знаела е, че осиновена. Напоследък започна и с въпросите. Това което ме притеснява, че е затворена в себе си, не показва никакви емоции и чувства. Дори не дава да я гушкаме и целуваме. Понякога се питам дали въобще ни обича... Другото, което ми прави впечатление е, че проявява голям интерес към Бог и смъртта, непрекъснато задава въпроси на тази тема и се замислям дали да не я запиша на неделно училище, където разискват такива теми.. Освен това и начинът на рисуване и писане понякога е по-различен, например рисува отгоре надолу - започва с главата, тялото, краката и като обърнеш листа става човече. Буквите също ги вижда и пише понякога на обратно. Може би твърде много се вглеждам в нея и това с времето ще мине. Съжалявам, май влязох в повече подробности отколкото трябва, но наистина притесненията ми са големи.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #18 -: Септември 09, 2013, 10:28:38 am »
Благодаря, Smarta за отделенето време и подробния прочит на картата. Тя е малка, но като че ли винаги е знаела е, че осиновена. Напоследък започна и с въпросите. Това което ме притеснява, че е затворена в себе си, не показва никакви емоции и чувства. Дори не дава да я гушкаме и целуваме. Понякога се питам дали въобще ни обича... Другото, което ми прави впечатление е, че проявява голям интерес към Бог и смъртта, непрекъснато задава въпроси на тази тема и се замислям дали да не я запиша на неделно училище, където разискват такива теми.. Освен това и начинът на рисуване и писане понякога е по-различен, например рисува отгоре надолу - започва с главата, тялото, краката и като обърнеш листа става човече. Буквите също ги вижда и пише понякога на обратно. Може би твърде много се вглеждам в нея и това с времето ще мине. Съжалявам, май влязох в повече подробности отколкото трябва, но наистина притесненията ми са големи.
Може би трябва да направите консултация с детски психолог, който ще ви обясни, че на тази възраст са нормални някои неща като огледалното писане, въпросите за смъртта и за Бог и други неща, които ви правят впечатление. Това, на което трябва да се обърне внимание, е затвореността на детето, защо не показва чувства. Вие като осиновители, би трябвало да сте имали разговори преди и по време на осиновяването, на които да са ви обяснили какво представлява травмата от изоставяне, колко е дълбока, неосъзната и какви последствия се проявяват от нея. Моята препоръка е да поговорите със специалист, който има опит с осиновени деца, за да направи професионална оценка на проблемите на детето и заедно да намерите пътищата към отварянето на това дете. Пожелавам ви успех!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven: