Здравей Гост

Нов спътник на Нептун

• 4 Отговора
  • 2634 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Нов спътник на Нептун
« -: Юли 16, 2013, 08:10:23 pm »
Космическият телескоп "Хъбъл" потвърди наличието на нов, досега неизвестен спътник на планетата Нептун, съобщи НАСА.
Спътникът, обозначен засега като S/2004 N 1, е 14-ият и най-малък спътник на Нептун. Той е с диаметър 19 км и е разположен на 105 251 км от планетата, обикалящ около нея между спътниците Лариса и Протея.

Мъникът прави цял орбитален кръг около Нептун за 23 часа, предаде БГНЕС.

S/2004 N 1 не е забелязан от космическата сонда "Вояджър 2", която през 1989 г. изследва спътниковата система на Нептун. Спътникът е открит на 1 юли т.г. от Марк Шоултър от калифорнийския институт за изследване на извънземен разум SETI.

Нептун е открит през 1846 г. Това е най-отдалечената планета от Слънцето в Слънчевата система. Диаметърът на Нептун е четири пъти по-голям от този на Земята.

http://it.dir.bg/news.php?id=14454895

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Нова

• 3491
Re: Нов спътник на Нептун
« Отговор #1 -: Юли 17, 2013, 08:20:55 am »
Тъпо. Дали са му някакъв номер. Трябваше да го кръстят на мен.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #2 -: Юли 17, 2013, 09:25:32 am »
Марая ме е изпреварила, днес го четох в нашият варненски сайт и много се зарадвах, викам ей виж най-сетне намерихме планета на Нова!  :wub:
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Нова

• 3491
« Отговор #3 -: Юли 17, 2013, 09:27:09 am »
Марая ме е изпреварила, днес го четох в нашият варненски сайт и много се зарадвах, викам ей виж най-сетне намерихме планета на Нова!  :wub:

Ти остави тази работа и не ми се четкай, ами махни онази кифладжийска снимка от онова място, че направо ме отказа.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #4 -: Юли 17, 2013, 09:31:26 am »

Ти остави тази работа и не ми се четкай, ами махни онази кифладжийска снимка от онова място, че направо ме отказа.

Недей да се притесняваш, то си има причина да е там :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...