Здравей Гост

Познавам ли себе си?

• 16 Отговора
  • 2456 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Познавам ли себе си?
« -: Юли 17, 2013, 10:31:45 am »
Познаваме ли себе си? Търсим ли отговори на въпроси свързани с различните ни реакции и постъпки?
Имаме ли отговори за нещата които харесваме и нехаресваме ?
Астрологията към която в някои случай се пристрастяваме в помощ ли е...или си мислим,че понякога вреди?
Страхуваме ли се да се опознаем?
Защо например отричаме нещо..,а често му се възхищаваме дълбоко в себе си?
Все едни такива въпроси ... :blink: лични...и колективни...
Струва ми се, че прогресивните аспекти влияят на знанието,познанието...себепознанието.
Част от хранителната верига на АЗ-а...

http://www.youtube.com/watch?v=5nbIdDW3nKs

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Познавам ли себе си?
« Отговор #1 -: Юли 17, 2013, 10:43:32 am »
Провокира ме поста на Краби от темата Сатурн по ъглите... :blink:

А аз плутона и урана на Марая въбще не ги усещам, което е странно превид, че аспектират и двете ми светила. :-\
Ама как не ги усещаш, не виждаш ли, че се появява във форума като фурия, пуска постоянно нови теми, става основно действащо лице. Уран в интересен, различен, Плутон е душата на компаниите, води масите.

http://www.youtube.com/watch?v=MW4nHwDunWc

Дори и да искам да се скрия...не мога! :-[

Къде ме върна с тази песен Марая.. Винаги много ме докосва тази песен, а не слушам такава музика, но е красива и като текст и мелодия.

Изключение ли е? Или..по-скоро нещо ,което можем да приемем като компромис...или просто харесваме нещо, а го отричаме?
Нещо в нас *изключва*...и *превключва* в определени моменти? :rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=MW4nHwDunWc

Ето я виновницата... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #2 -: Юли 17, 2013, 10:51:30 am »
О аз ли  ;D ;D

Ами, по скоро е изключение. Харесвам балади, но не съм фен на гръцката музика. И все пак, в музиката е трудно да изключим нещо на 100%, но когато една песен е свързана съм момент от живота ти или някой важен за теб, тогава имаш право и причина да направиш изключение.

Мисля че, като цяло свързвам Гръцката музика с чалгата, която сама по себе си не е мой тип музика, от там и негативното ми мнение, или по скоро неутралното при гръцката музика.

И все пак, като един Рак в слънце за мен сантименталните неща могат да ме накарат да правя изключения, както е и случаят с тази песен  :blink:
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #3 -: Юли 17, 2013, 10:55:58 am »
А относно другите въпроси, никога не можем да опознаем себе си напълно.

Цял живот не е достатъчен, човек се променя. Променят го хора и ситуации, не познавам, а и не вярвам да има човек останал  такъв какъвто е или човек, който е бил верен на себе си винаги. Понякога има фактори, които са по силни от ценностите ни, от характера ни. Понякога е по добре да не се познаваме напълно...

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Юли 17, 2013, 11:02:52 am »
О аз ли  ;D ;D

Ами, по скоро е изключение. Харесвам балади, но не съм фен на гръцката музика. И все пак, в музиката е трудно да изключим нещо на 100%, но когато една песен е свързана съм момент от живота ти или някой важен за теб, тогава имаш право и причина да направиш изключение.

Мисля че, като цяло свързвам Гръцката музика с чалгата, която сама по себе си не е мой тип музика, от там и негативното ми мнение, или по скоро неутралното при гръцката музика.

И все пак, като един Рак в слънце за мен сантименталните неща могат да ме накарат да правя изключения, както е и случаят с тази песен  :blink:

Удобен момент да ти направя забележка... ;D :P...
Рак в слънце - често чета в обратен ред в постингите ти...като раче 2 напред -3 назад...Слънцето е в съзвездието рак...Рака не е в слънцето... ;D ;).
По темата...Защо обаче свързано с някой ? За да го приемем..,защо с някой,а не с нас? :rolleyes:

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5 -: Юли 17, 2013, 11:20:18 am »
О аз ли  ;D ;D

Рак в слънце - често чета в обратен ред в постингите ти...като раче 2 напред -3 назад...Слънцето е в съзвездието рак...Рака не е в слънцето... ;D ;).
По темата...Защо обаче свързано с някой ? За да го приемем..,защо с някой,а не с нас? :rolleyes:

Упс :)

Ами защото е свързано и с мен и с човека, а и с момента на случката... Естествено че е свързано и с мен, но най-вече е свързано с мен и спомена ми за някой друг.. Обърка ме Марая  ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Юли 17, 2013, 11:26:08 am »
О аз ли  ;D ;D

Упс :)

Ами защото е свързано и с мен и с човека, а и с момента на случката... Естествено че е свързано и с мен, но най-вече е свързано с мен и спомена ми за някой друг.. Обърка ме Марая  ;D ;D

Нее..,не визирам конкретно теб... ;D :P..,разсъждавам...
Спомена- това е детайл...и същевременно много важно нещо по пътя към себе си... ;D

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #7 -: Юли 17, 2013, 11:36:10 am »
Цял живот усвояваме енергии , било то нашите, било то чужди, учим се, понякога се изумяваме от самите себе си.. на какво сме способни във всички измерения..
Натала е низ от възможности, пътища и избори... понякога "грешни" , но те все пак са заложени, те са част от нас, от нашия път към познанието. Хубаво е да се изучава астрологията, много я обичам, смятам че чрез нея можем да опознаем и други части от нас, които не признаваме или отричаме.. те са там, начертани.. вярваме или не..

Мисля, че не бива да отричаме нито една част от самите нас.. Няма перфектни хора.. Всеки има своите слабости и силни страни, въпроса е да ги разпознаваме и да се обичаме такива каквито сме...
А когато човек е открит и ясно показва какъв е, привлича правилните хора.. Умишлено прикриваме някои наши черти.. било от страх.. или суета.. и всичко заради мнението на другите? ...

Мислила съм, че хората се променят от транзитите, най-вече от намесата на външните планети.. от това , което не можем да контролираме, което е извън нас.. Промяната е част от опознаването ни, изследваме реакциите си в дадени ситуации, променяме мнението си на база случващото се... Само глупаците не се променят.. като коне с капаци са  ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Юли 17, 2013, 11:39:46 am »
Според мен астролог, който е познал себе си и си дава сметка за слабите си страни, не изтъква и хиперболизира силните, може да бъде добър консултант.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Юли 17, 2013, 11:43:34 am »
Добре де... ;D Абсолютно съм съгласна , че се променяме...,но това с какво пречи да се познаваме? :rolleyes:
Според мен точно динамиката дава възможност да се познаваме... :rolleyes:

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #10 -: Юли 17, 2013, 11:56:11 am »
Добре де... ;D Абсолютно съм съгласна , че се променяме...,но това с какво пречи да се познаваме? :rolleyes:
Според мен точно динамиката дава възможност да се познаваме... :rolleyes:

Марая, такива въпроси ми задавай като съм вкъщи събота и неделя, иначе мозакът ми е изцяло зает с работа! Слънце в Рак в 6ти дом! Правилно ли го казах? Или пак съм на грешната посока  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Юли 17, 2013, 01:07:17 pm »
А замисляли ли сте се при кой транзит и прогресия задълбочавате опознаването ? Има ли моменти при които се отключва желанието да анализирате себе си? :rolleyes:

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #12 -: Юли 17, 2013, 01:14:38 pm »
ммм.. добър въпрос  ;D

може би транзит към луна? или ИЦ... а може би трябва да има и към меркурии транзит или прогресия..  :-\
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Юли 17, 2013, 01:27:05 pm »
Склонност към анализ - Дева и Козирог.
Управители:-Меркурий,Сатурн.
Анализ на емоциите: Луна/емоции/ ,анализ Меркурий и Сатурн.
Анализ на действието: Меркурий,Сатурн-Марс... :rolleyes:

« Отговор #14 -: Юли 17, 2013, 03:38:59 pm »
Много обичах да анализирам себе си, обаче вече не виждам смисъл в това. Не съм по-различна от другите хора.
Иначе съм зодия Дева, Меркурий ми е най-силната планета и наистина много съм се анализирала. Даже последно си правих тест на Роршах, психологически тест за психопатно мислене и слава богу съм в границите на нормалното.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #15 -: Юли 17, 2013, 05:09:41 pm »
Много обичах да анализирам себе си, обаче вече не виждам смисъл в това. Не съм по-различна от другите хора.
Иначе съм зодия Дева, Меркурий ми е най-силната планета и наистина много съм се анализирала. Даже последно си правих тест на Роршах, психологически тест за психопатно мислене и слава богу съм в границите на нормалното.

Къде си го прави? Защото аз правих в интернет и резултата беше малко към патологиите ;D

« Отговор #16 -: Юли 17, 2013, 05:18:02 pm »
Къде си го прави? Защото аз правих в интернет и резултата беше малко към патологиите ;D

http://personality-testing.info/tests/HEMCR.php

Но си копирай изображенията в друга страница на браузъра, иначе може да не ги запомниш.