Здравей Гост

Кралското бебе

• 93 Отговора
  • 14660 Прегледи
Re: Кралското бебе
« Отговор #40 -: Юли 24, 2013, 05:29:16 pm »
Постът ми не е верен. Изтрих го.
С 16:24 Сатурн/Раху действително попадат в 12-ти дом. Какво съм объркала вчера, че ги гледах в 1-ви, не знам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Юли 24, 2013, 06:50:46 pm »
В момента с Лондон имаме 2 часа разлика, а тяхната корекция спрямо Гринуич е 1 час, сега действа лятно часово време и там.

http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=136

Ако часът е 16.25, Сатурн и Раху наистина попадат в 12 дом и като цяло картата не ми говори много за кралско потекло.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #42 -: Юли 24, 2013, 08:03:43 pm »

Във вести.бг прочетох, че е роден в 16.24 ч местно време и 15.20 ч по Гринуич.
В Лондон не бяха ли по Гринуич или вече са с час напред?

Правилно си прочела значи! Щом имат лятно време - се коригира времето с 1 часа в програмата.
Това за 4-те минути разлика вече ми е леко съмнително - Не вярвам да има 40 км. разлика от болницата до Гринуич.
Освен това смятах на око местното време - реално 4 минути са повече от 40 км.
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Юли 24, 2013, 08:10:08 pm »
Имах предвид 16.24 или 15.24 местно време (?).
Горе в цитата съм допуснала техническа грешка (15.20) - докато надничам във форума, върша други неща.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #44 -: Юли 24, 2013, 08:25:38 pm »
Имах предвид 16.24 или 15.24 местно време (?).

И как се оправяш с астрологията, като не можеш да се оправиш с едно астрономическо време???  ;D
Оставям те да си блъскаш главата сама.. ;)  аз отивам да си чета една статия, която два дни все започвам и все отлагам заради форумните глупости!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Юли 24, 2013, 08:35:21 pm »
Цитат
Според Бег, асцендентът на бебето е Козирог, което е зодията на майка му.

Ако е изгряващ Козирог, тогава часът не би трябвало да е верен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Юли 24, 2013, 08:36:09 pm »
Оставям те да си блъскаш главата сама.. ;)  аз отивам да си чета една статия, която два дни все започвам и все отлагам заради форумните глупости!

Ама теб никой не те държи насила тук! Извинявай, че сме отнели от ценното ти време!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #47 -: Юли 24, 2013, 09:34:18 pm »
Ако е изгряващ Козирог, тогава часът не би трябвало да е верен.

Да и аз така мисля. Възможно е с часовете не ни заблуждават волно или пък неволно.
А хич не обичам да гледам хороскоп, ако не съм достатъчно убеден за часа... То си е равносилно заблуда това.   :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Юли 24, 2013, 09:46:27 pm »
Общо взето астроложката от горецитираната статия говори врели-некипели или така са я превели.  ;D

От една страна, Слънцето на бебето в знака Рак означавало еди какво си, а след еди кой си час щяло да бъде в Лъв.

От друга страна, се споменава за Козирог на Асцендента, а той предполага Слънце в Лъв, т.е. този изгряващ знак се пада на хоризонта след ингреса на Слънцето. А за да е АС Козирог, бебето трябва да е родено след 7 вечерта местно време.

Затова или е допусната грешка при споменаване на Асцендента, или има грешка в споменатия час. Или просто ни пробутват bullshit в медиите.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #49 -: Юли 24, 2013, 10:05:07 pm »
Днес е такава рядкост да се родиш крал (престолонаследник). В миналото е имало  много повече вакантни места за такава съдба, май... ;D
По изчисленията на моята програма, Навамша картата изглежда малко по-иначе... Даже доста, що се отнася до Асцендента... Така или иначе ... Луната попада в забележителна Накштра - Утарра Ашадха. Под нея са родени още А. Линкълн, Наполеон Бонапарт,Октавиан Август, В.И. Ленин, Дж. Ленън...
Символът на Накшатрата - хобот на слон символизира благословия,  богатство и  изобилие.
Вторият символ: Крак на легло, символизира спокойствие и почивка.
Хората родени под Утарра Ашадха имат хуманитарна насоченост на интересите, отличават се с човеколюбие, справедливост към всички  живи същества на земята. Задълбочени, родени лидери, упорити и постоянни в пътя към целта, притежават умение да създават добри отношения с хората, да импонират, да получат поддръжка и признание. Упорити и постоянни са в постигането на всяка цел. Идеалисти, имат възвишена система на ценности, извисени житейски цели. Успехът им  зависи от това колко е правилна целта и  дали носи полза на обществото.
Като сенчеста страна се проявява понякога прекомерна съсредоточеност върху собствената личност и инат.
Уттара Ашадха значи още късна победа. Успехът идва късно в живота. Затова е нужно търпение, когато има изпитания.
Това е мъжка накшатра. Това значи проблеми в ранните бракове. Успехът идва след 35 години.
Професионално  хората родени под тази накшатра  са добри изследователи, учени, откриватели, философи, мислители, поети, военни, боксьори, ловци, чиновници, соцални работници. Периодът на всестранен успех започва от 38 г. Иначе щастливо детство (то е ясно). Сериозни промени настъпват между 28 - 31 г. възраст.
Няма начин как да остане незабелязано силното присъствие на Сатурн и Слънце, обвързани помежду си в аспект. Това носи известност, стабилно присъствие в медийното пространство. Венера в 11-ти дом осигурява  охолен и  удобен живот, който идва  по наследство и без да се влагат особени усилия... Живи и здрави данакоплатците верноподаници..Раху и Кету в  1-ви и 7-ми не обещават особено успешен семейно-партньорски живот, но това не изключва в никакъв случай бракове, пък и с тази  хубава Венера,която аспектира 5-ти... Любов и още престолонаследници в бъдеще никак няма да липсват на  Британската корона... ;D
Много оживен 9-ти дом...Очевидно душата идва да изпълни своето предназначение...Да покаже, да разкаже, да води, да научи другите...Любопитен и всестранен интелект, отворен към света и Бога разум. 
Слънце в 10-ти дом говори за професия свързана с добър обществен статус.  Познавам много хора, които смята , че са родени да работят принцове крале и принцеси, но за първи път попадам на човек, който е успял да се уреди по специалността...
Да му е честито и жив и здрав да е...Вече си има и име...Разбира се, че един истински победител не може да се казва по друг начин освен Александър...
« Последна редакция: Юли 25, 2013, 10:41:39 am от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #50 -: Юли 24, 2013, 10:18:44 pm »
Общо взето астроложката от горецитираната статия говори врели-некипели или така са я превели.  ;D

От една страна, Слънцето на бебето в знака Рак означавало еди какво си, а след еди кой си час щяло да бъде в Лъв.

От друга страна, се споменава за Козирог на Асцендента, а той предполага Слънце в Лъв, т.е. този изгряващ знак се пада на хоризонта след ингреса на Слънцето. А за да е АС Козирог, бебето трябва да е родено след 7 вечерта местно време.

Затова или е допусната грешка при споменаване на Асцендента, или има грешка в споменатия час. Или просто ни пробутват bullshit в медиите.  ;D

Нали не смяташ, че аз съм чел какво е казала астроложката в статята ...  ;D ;D - Аз в нея само за часа гледах и чисти данни, а глупости хич не им обръщам внимани и не съм я чел. Ако така както казваш е написано, вярно е объркано. То UK до БГ е далече и нещо се е объркало по пътя може би или в превода ...  ;D ;D
Обаче англичаните са педантично точни за разни събития и по принцип, та мисля че ще излезе отнякъде точния час, ако е друг или пък ще се потвърди ако този е точен...   

*

elfidka

• 3129
« Отговор #51 -: Юли 24, 2013, 11:26:17 pm »

- Не вярвам да има 40 км. разлика от болницата до Гринуич.
Освен това смятах на око местното време - реално 4 минути са повече от 40 км.

А бе, то Лонадон е голям колкото от София до Пловдив, та знае ли се колко км има до болницата ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #52 -: Юли 24, 2013, 11:28:41 pm »
Някой има ли картта на Кейт ? Нейния Ац стрелец ли е ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Юли 25, 2013, 06:53:07 am »
Мисля, че АС Везни беше, сигурно затова са я превърнали в модел за подражание. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #54 -: Юли 25, 2013, 07:54:03 am »
Обаче англичаните са педантично точни за разни събития и по принцип,

Ето това вече си е булшит.

*

Нова

• 3491
« Отговор #55 -: Юли 25, 2013, 08:01:29 am »

Пълни глупости са това с местно и неместно време, което са писали вести.бг.

Гринуичкият меридиан определя часовия пояс не само за всички Британски острови, ами и за значителна част от Западна Европа. Мисля, че през Италия минава един час+, за да достигне тук до нас 2+. Москва 3+ за зимно, лятното остава на 2+, защото те не сменят изкуствено на лятно. Не гледам карта, ама дори при седмокласниците се учат тези неща.

Вярно е, че Гринуич е квартал на Лондон и меридианът, който минава през него е приет за нулев.. НО тук е важно има или не лятно и зимно часово време.
В случая май има, тоест в Англия си местят часовниците с 1 час лятото. Поне така го дават в мрежата. (Имам позната в Лондон - ще я питам довечера дали си местят часовниците...) Тоест може и да са прави в новините - не са глупости!!! Сега дали има 4 минути разлика? Местното време е разлика от астрономическото средно е отместено с 1 минута на 27 км, ако сме на екватора. На 51 паралел това е към два пъти и половина по-малко разстояние, тоест на 10 км. Излиза, че болницата е на 40 км от Гринуич.. и то на запад. Това не знам дали е вярно... но може да се провери по картата. Човек може да разбере и изчисли всичко, стига да знае как!

http://www.super-bolnitza.mail15.com/world-time-zone-summer-map.htm

Ето, любими, картичка... Няма Лондон, няма млондон.. Друг е въпросът ще броим ли минутките на болницата. Но няма 1 час разлика...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Юли 25, 2013, 08:07:14 am »
Антивирусната току що отчете вирус на тази страница, за пръв път се случва.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #57 -: Юли 25, 2013, 08:32:05 am »
Наталната карта на Катрин:

Наталната карта на Принц Уилям:

Наталната карта на бебето Принц Джордж:

« Отговор #58 -: Юли 25, 2013, 09:39:49 am »

http://www.super-bolnitza.mail15.com/world-time-zone-summer-map.htm

Ето, любими, картичка... Няма Лондон, няма млондон.. Друг е въпросът ще броим ли минутките на болницата. Но няма 1 час разлика...

Как да няма??!!?!? Щом има лятно часово време - значи има 1 час разлика между местното/астрономическото време и лятното.
Лили ти беше пуснала линк към статия, че от 2011 англичаните започват да ползват лятно време...
Иначе по-точно изчислени минутките правят разлика от 50-55 км между Гринуич и болницата.
Не знам къде е болницата, ама Гринуич е на 10 км на изток от центъра на Лондон... Оправяйте се вече сами!
« Последна редакция: Юли 25, 2013, 09:47:16 am от Калоян Иванов »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #59 -: Юли 25, 2013, 09:43:06 am »
Няколко пъти тук прочетох, че определяте сатурна като екзалтирал? в скорпион? :rolleyes:

аз не разбирам защо ще крият картата на бебето след като на другите кралски височества са обществено достояние.
Кейт беше казала, че иска естествено раждане- всякаква карта може да се получи. Още повече, че Уилям като поеме престола това дете може да се отдаде на хуманитарни занимания и да абдикира в полза на браче или сестричка.

Други сценарии- за прекъсване на монархията в Англия са ми невероятни- англичаните обожават монахрхията и височествата си.
"Любовни антагонизми- all day, every day"