Здравей Гост

България ще пламне .С нея и Евросъюза.

• 125 Отговора
  • 16732 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: България ще пламне .С нея и Евросъюза.
« Отговор #80 -: Юли 25, 2013, 10:02:26 am »
НЕ ВРЪЗВАЙ ЗВЪНЦИ НА ДОБРОДЕТЕЛИТЕ СИ..

Този, който всячески се опитва да покаже на другите колко е велик и по по най, се опитва да го докаже най-вече на себе си.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #81 -: Юли 25, 2013, 10:45:58 am »
Мисля, че фаталните месеци за Еврозоната приближават... ::)
Съзирам, че еврото ще се срине...и ще предизвика пик на световната криза...

През юли-август 2013 г. и април-май 2014 г. са моментите....на максимално напрежение, което на редица места ще се изрази като политическа криза в опити да бъде избегнат срива.
Предстоящата опозиция на Юпитер в рак и Плутон в козирог ще активира проблемите на "голЕмите мащаби и голЕмите пари"...
Присъствието на Уран в динамичния и агресивен овен само ще запали барута...
През април-май 2014-та тежката тао квадратура във втора декада на знаците от кардиналния кръст ще реши съдбата на този проект. 14*.... ::)

http://www.astroseer.net/forum/index.php/topic,2121.0.html

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Юли 25, 2013, 12:28:28 pm »
Намерих въпросната статия за протестите в pravda.ru: http://www.pravda.ru/world/europe/european/23-07-2013/1166726-bolgaria-0/

Ами, какво да кажа, много точно и обективно описание на ситуацията в България и на причините за социално напрежение.

Може да звучи неприятно, но е истина. Ние тук също не сме на по-различно мнение за живота в страната, но друго е да го напишат в чужда медия, особено пък руска.

Само последният абзац вероятно ще прозвучи дразнещо (и е разбираемо защо): "Да сте избирали сътрудничество с Русия..." (индиректен намек "не с ЕС и НАТО"). (Дальше — никакого радикального улучшения, пока не появится осознание того, что ставку делать надо на собственные силы, и, позволим себе заметить, на Россию.)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #83 -: Юли 25, 2013, 01:38:38 pm »
Намерих въпросната статия за протестите в pravda.ru: http://www.pravda.ru/world/europe/european/23-07-2013/1166726-bolgaria-0/

Ами, какво да кажа, много точно и обективно описание на ситуацията в България и на причините за социално напрежение.
Може да звучи неприятно, но е истина.  ...

Аз пък не можах да я прочета. Още първия абзац е пълен с неверни неща:
1. Не ББ и Герб са затворили 4-те блока на АЕЦ-а
2. Няма внос на ток - напротив, има излишък и потреблението пада. (От статията излиза, че вносът е качил цената.)
3. Няма "двукратно увеличение на тока" (това е двусмислено, щото не се разбира дали тока е "скочил двойно" или е "увеличаван два пъти"). Увеличението беше около 17% реално... Сметките са високи просто, тоест непосилни за бедните българи, а не цената на тока.

Оттук насетне спрях да чета!!!
« Последна редакция: Юли 25, 2013, 01:50:54 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Юли 25, 2013, 01:59:20 pm »
Ето тук е много вярно (и това не е само мое мнение):

"Все проблемы Болгарии изначально связаны с неправильным курсом на вступление в Еврозону, с отказом от собственной энергетики, промышленности, сельского хозяйства. Увы, Болгария признана беднейшей страной ЕС 2012 года. Безработица отправила за черту бедности более 49 процентов граждан. Рост ВВП страны не превысил 1 процента, а покупательская способность населения оказалась ниже 30 процентов среднеевропейского уровня. Рождаемость упала до уровня 1947 года, страна занимает по показателю смертности первое место в Европе. Прилавки болгарских магазинов завалены продуктами, привезенными исключительно из других стран. И это в стране нерискованного земледелия, которая кормила СССР своими овощами и фруктами."

...

А политиката няма да обсъждам, повече ме интересува как живее народът и как функционира икономиката.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #85 -: Юли 25, 2013, 02:25:00 pm »

А политиката няма да обсъждам, повече ме интересува как живее народът и как функционира икономиката.

И аз не обсъждам точно политиката в случая.
По-скоро това: Как медиите манипулират чрез полуистини и явни лъжи.

*

Нова

• 3491
« Отговор #86 -: Юли 25, 2013, 02:26:58 pm »
Е, това последното за магазините и корменето си е 100 % истина, за съжаление.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Юли 25, 2013, 02:33:30 pm »
Една и съща ситуация може да бъде представена по различен начин, особено в медиите.
Колкото са медиите и журналистите (и каквито са хората, стоящи зад тях), толкова могат да бъдат и версиите, страните на една и съща монета.

При всички положения България е много колоритна и някак противоречива държава, чужденците го забелязват и трудно разбират тоя манталитет. Например, наскоро едни ирански клиенти, след посещение на няколко български града, ни питаха "Как може в такава красива и богата държава хората да са толкова бедни?".

А сега другата страна на медала - звучи и забавно, и тъжно някак. :))

Онзи ден за малко минавам да видя една позната московчанка, има малко магазинче в центъра на града. В район, в който жилищата и наемите са доста скъпи и където живеят доста рентиери (разбирайте с по 2-3 апартамента, които дават под наем, плюс гаражи и партерни магазинчета). Жената с изумление ми съобщи как е видяла един от такива рентиери да бърка в кофите за боклук. Живи да ги оплачеш! :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #88 -: Юли 25, 2013, 02:37:31 pm »
При всички положения България е много колоритна и някак противоречива държава, чужденците го забелязват и трудно разбират тоя манталитет.

При все, че имам натални предпоставки за обратното, често си мисля, че за нищо на света не отивам да живея в цивилизования свят. Ми къде го има този лайф като тук? Наистина як манталитет, тежим си на място ))))
Посред нощите се събудих и аз като Сатен зяпах кулинарни телевизии, но аз се спирам на 24 китчън, любим ми е онзи противоречивия, забравих как се казваше, дето е без задръжки. Беше в Амстердам, бира, трева, ядене, глупости. Така си припомних с кеф и аз как добре си живурках няколко дена там. Но си реших, че отивам пак с удоволствие, но само като турист за екшъна. Не ща да живея там ))))

« Отговор #89 -: Юли 25, 2013, 02:40:34 pm »
Иранците трябва най-добре да знаят как народът на страна с хилядолетна история може да бъде толкова беден. Всичко опира до режима на управление и управниците. Иранците с тая религиозна фанатична революция се закопаха сами. Вярно, че и предното им управление грабеше от народа, но поне не беше изолирано от световните лидери.

« Отговор #90 -: Юли 25, 2013, 02:41:18 pm »
Една и съща ситуация може да бъде представена по различен начин, особено в медиите.
Колкото са медиите и журналистите (и каквито са хората, стоящи зад тях), толкова могат да бъдат и версиите, страните на една и съща монета.

И кое точно е версия тук?

Цитат
1. Не ББ и Герб са затворили 4-те блока на АЕЦ-а
2. Няма внос на ток - напротив, има излишък и потреблението пада. (От статията излиза, че вносът е качил цената.)
3. Няма "двукратно увеличение на тока" (това е двусмислено, щото не се разбира дали тока е "скочил двойно" или е "увеличаван два пъти"). Увеличението беше около 17% реално... Сметките са високи просто, тоест непосилни за бедните българи, а не цената на тока.

Какво общо имат версиите (=обяснение за нещо) със фактите?! Кой от посочените от мен 3 факта не е верен и може да се интерпретира като версия?
1. Герб и ББ дойдоха на власт в 2009 - 4-те блока са затворени преди това! (През 2004 г. - 1-ви и 2-ри, а през 2007 г. - 3-ти и 4-ти блок.)
2. Откъде точно внасяме ток? Име на държава?
Или говорим точно, или падаме на нивото на журналистчетата (...да не казвам онази реплика!!)
« Последна редакция: Юли 25, 2013, 02:45:32 pm от Калоян Иванов »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Юли 25, 2013, 02:47:53 pm »
Калояне, версиите за развитието на дадена ситуация, независимо каква.

Ето например още една от тях:

"Според доклада България продължава възстановяването си след кризата, а икономиката й е конкурентноспособна в сравнение с другите развити държави."

(става въпрос за някакъв доклад  на UNCTAD)

Та според едни сме зле, според други добре... Въпросът е ние как го усещаме и какво можем да променим.

А чуждата паница винаги изглежда по-голяма и по-пълна, особено ако се сравняваме с държавите от Бенелюкс. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #92 -: Юли 25, 2013, 02:51:56 pm »
Ми не може да се каже, че сме добре, с изключение на едни найси процента от населението, концентрирани основно около Бс и София.

Който казва, че българите живеят човешки, значи е мерзавец, уяден, червив от пари "крадец" или вижда до върха на носа си.

« Отговор #93 -: Юли 25, 2013, 02:53:34 pm »
Калояне, версиите за развитието на дадена ситуация, независимо каква.
Ето например още една от тях:
"Според доклада България продължава възстановяването си след кризата, а икономиката й е конкурентноспособна в сравнение с другите развити държави."
(става въпрос за някакъв доклад  на UNCTAD)
Та според едни сме зле, според други добре... Въпросът е ние как го усещаме и какво можем да променим.
А чуждата паница винаги изглежда по-голяма и по-пълна, особено ако се сравняваме с държавите от Бенелюкс. :))

Аз дадох примери за лъжливи и неверни факти. И питах за тях!!! Ти пак с твоите версии!!!!
Разбира се, че като си служиш с неверни факти и лъжи ще можеш да си стъкмиш всякакви версии.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Юли 25, 2013, 03:04:32 pm »
Аз нищо не стъкмявам, просто споделям впечатления и различни гледни точки за живота в страната.

Както казах, не ме интересуват сухи статистики, а друго. И още една особеност на манталитета - много мразят истината, ако е изречена от друг. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #95 -: Юли 25, 2013, 03:07:49 pm »
И още една особеност на манталитета - много мразят истината, ако е изречена от друг. :))

Това за нас, българите ли?  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Юли 25, 2013, 03:09:37 pm »
Зле сме, колко сме зле!

Но не дай боже това да се прочете в чуждестранна медия - тогава яростно ще се оспорва и отрича.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #97 -: Юли 25, 2013, 07:08:49 pm »
И още една особеност на манталитета - много мразят истината, ако е изречена от друг. :))
Това за нас, българите ли?  ;D

Зле сме, колко сме зле!
Но не дай боже това да се прочете в чуждестранна медия - тогава яростно ще се оспорва и отрича.  ;D

Аз не съм казвал нито че сме зле, нито че не сме. Аз казах, че руснаците са написало в първия абзац ТРИ НЕВЕРНИ ФАКТА.
Вие какво се опитвате да ми (до)кажете в 10 поста!? Че това са версии ли? Или че има "руска истина" за тези факти?
Реакторите от Козлодуй са затворени 2 години преди ББ да дойде на власт. Никога не сме внасяли ток през последните 4-5 години.
Значи няма как и да сме купували скъп ток от чужбина и това да вдигне цените у нас! ...
Протестите не бяха заради двойно увеличение на тока, щото то беше 15-17%... ТОВА Е! ТОЧКА.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Юли 25, 2013, 07:45:12 pm »
Мен изобщо не ме интересуват реакторите, друго казах по-горе.

Който разбрал, разбрал.

А че има геополитически и корпоратини интереси - има.

Сега се решава съдбата на държавата - пред кой да надупи.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #99 -: Юли 25, 2013, 09:01:56 pm »
Лили докладите в които пише, че сме добре са за стари периоди, сега курса е друг.. а в икономиката едно решение взето сега, дава ефект след време, може след месец, може след година да се усети, зависи от естеството на решението....  Например тази година чужд. инвестиции ще са са 2 пъти по-малко от миналата и това тепърва ще се усеща следващите месеци, година напред, пък едва след това ще се анализира и ще се пише доклад, и кагото излезе той положението вече може да е съвсем друго... 

Чети с едно на ум руските статии за БГ. Руснаците също като нас нямат икономика - гола вода са, но имат пари и са заможни заради многото петрол, газ и полезни изкопаеми, а не че имат икономика. Ето виж Украинците като нямат полезни изкопаеми са по-зле от нас. Руснаците без този петрол щяха да са същите като тях ако не и по-зле. Та съвети по икономически въпроси от руснаци - молим ти се, виж ако германци или японци дават съвети е нещо друго.

И Руските коментари и статии за България в повечето случай са заблуждаващи, неточни и неправилно , те не са никаква оценка и критерии.