Здравей Гост

Вегетарианец или Мръвкар

• 24 Отговора
  • 3286 Прегледи
Вегетарианец или Мръвкар
« -: Юли 27, 2013, 04:36:36 pm »
Кои са аспектите на Вегетарианеца и на Мръвкаря? Аз лично се числя повече към първите,и не от състрадание към животните или нещо подобно. Просто не ми е вкусно месото им.  :blink: А вие от коя група сте и с коя планета или аспект го свързвате?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
Re: Вегетарианец или Мръвкар
« Отговор #1 -: Юли 27, 2013, 05:59:23 pm »
Не познавам вегетарианци в чиста форма, нито вегани.

Но мога да дам пример за човек, който не може да живее без месо - съвпад на Луна и Марс в Овен. На трапезата задължително присъстват супа с месо, картофи с месо и чисто месо.

Не съм вегетарианка, но и месоядна почти не съм. Сега компенсирам липсата на месо с риба. Преди ядях пилешко, но напоследък е станало много изкуствено и някак без особени усилия успях да се откажа и от него. За последен път съм вземала пилешко месо преди половин година - охладени пилешки крилца, които ме домързя да сготвя и на третия ден се развалиха в хладилника. Когато ги извадих и мислех да ги опека на фурна, по тях вече имаше жълтосини трупни петна и се носеше зловонна миризма, провокираха рефлекс за повръщане. Оттогава не съм купувала чисто месо.

Изключение прави единствено филе "Елена", което много обичам и от време на време си купувам.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #2 -: Юли 27, 2013, 06:18:48 pm »
Вегетарианец ...съм от 19години; без изключение  :blink:

Аспекти - хм, имам съвпад на Луната с Нептун, като съвпадът е в знака Стрелец /нали Луната отговаря за храненето и т.н./. Луната сключва тригон с Лилит, други аспекти няма.

Когато станах вегетарианец - разглеждах транзитите към този момент и имаше опозиция на транзитен Плутон към наталното Слънце - това потвърждава теорията, че "след Плутон" ставаш друг...  :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #3 -: Юли 27, 2013, 06:41:59 pm »
По едно време бях дори веган...Сега не съм, въпреки, че много рядко пия мляко, а месо от време на време. Определено не се чувствам добре ако ям месо ежедневно, дори малко да е.

Луна в Телец в 9-ти, тригон Уран, Нептун и Меркурий. Слънце в Дева.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #4 -: Юли 27, 2013, 06:46:29 pm »
Ям месо, но не ми е най-вкусната храна :) Не ми е жал за животните, това е хранителна верига, все едно на козата да и е гадно за тревата, всичко има смисъл . Но пък съм върл защитник на природата и екологията. :) Луна в Близнаци в 4ти, прави съвпад с Венера, тригон с Юпитер и с Асц.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Нова

• 3491
« Отговор #5 -: Юли 27, 2013, 08:22:42 pm »
И аз имам жив пример за вегетарианец със съвпад нептун-луна в 9. Убеждение, при това безусловно, любов към животните, от 100 години не е кусвал нищо, което дори има вятър или съмнение за месно съдържание. Обича рибка.

« Отговор #6 -: Юли 27, 2013, 08:23:30 pm »
Бях на 8 години,когато видях да колят животно.Това дълбоко ме погнуси и потресе. Повече от 10 години след това не ядях месо,но понеже се разболях от анемия,ме принудиха да го ям...Плаках поне час над чинията с пържола. Сега ям рядко,колкото да не се разболея пак. Луната ми прави тригон към Скорпионски Марс и куинконс с Уран. Но май Рачешките Луни не бяха мръвкари...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #7 -: Юли 27, 2013, 09:21:53 pm »
1 година бях с вегетарианско хранене, завинаги ми изчезна 20-тодишен кожен проблем, благодаря!!! :blink: От 3 години ям месо ,рядко 2-пъти седмично, но когато не го ядях усетих дефицит-очи, кости-слабост.

« Отговор #8 -: Юли 27, 2013, 10:14:28 pm »
1 година бях с вегетарианско хранене, завинаги ми изчезна 20-тодишен кожен проблем, благодаря!!! :blink: От 3 години ям месо ,рядко 2-пъти седмично, но когато не го ядях усетих дефицит-очи, кости-слабост.
Кожния проблем,който ти е изчезнал,дали не е бил не толкова от месото,колкото от хормоните,с които блъскат животните,за да наедряват и от боклуците с които ги хранят? Вече не знам какво да ям! Всичко е вредно и опасно! Опитвам се да намаля солта напоследък и забелязвам,че се чувствам по-добре...

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #9 -: Юли 27, 2013, 11:00:45 pm »
Кожния проблем,който ти е изчезнал,дали не е бил не толкова от месото,колкото от хормоните,с които блъскат животните,за да наедряват и от боклуците с които ги хранят? Вече не знам какво да ям! Всичко е вредно и опасно! Опитвам се да намаля солта напоследък и забелязвам,че се чувствам по-добре...
Възможно е, но сега изравяме един стар спор от астрофорумите-значи ,ако вътрешно си осъзнат, да,-нека да звучи снобски ,но е истина-няма значение какво ядеш...страхът от некачествена храна, и аз го имам понякога /орторексия/ ни прави вярващи предимно в тялото повече, отколкото в духа...а, последният има по-важни задачи, ако не ни е страх, ще се справи с храните...то почти няма вече истинска храна...докато вегетарианствах, трудно издържах около мен агресивни хора, макар че бях блага и търпима, повече от друг път
а хората покрай мен ядат месо сутрин, обед и вечер, ако има и такъв десерт...нз, огнените наистина са мръвкари...а ги отъждестяват с духовното начало?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Юли 27, 2013, 11:31:57 pm »
От 3 години ям месо ,рядко 2-пъти седмично, но когато не го ядях усетих дефицит-очи, кости-слабост.

И при мен имаше такова проявление - падна ми рязко имунитетът, започнах да усещам силно изтощение, влоши се зрението, появиха се болки в коленете, лесно се преуморявам, трудно и бавно се възстановявам, умората е постоянна. Сега е малко по-добре, откакто пия специален чай - хем тонизира, хем спомага да се изхвърлят токсините.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Юли 27, 2013, 11:47:04 pm »
вегетарианец съм, но не е от любов към животните*, просто месото не ми е вкусно и не ми понася. като дете бях принудена да се храня с приготвеното у дома, което, по подразбиране, включваше месо с нещо-си. метаболизмът ми по-бавен не е бил (при все козирожката тренираност в дисциплината, не се понасяше), имах чувството, че храната не ме засищаше, а ме изтощаваше физически... 

Луната ми е в Дева, в края на 4-ти дом, почти на върха на 5-и. обожавам готвенето, считам го за изкуство. обичам да се храня пълноценно и възможно по-здравословно; със сигурност - да знам какво слагам в устата си.
(секстил Юпитер в Рак, тригон Уран, Меркурий, Нептун, квинтил Плутон (вмъкнат У6 в 6д), 135* със Сатурн)

*считам веганството за абсолютна (нездравословна и пр.) крайност, да не кажа глупост/изкривяване.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #12 -: Юли 27, 2013, 11:56:09 pm »
докато вегетарианствах, а това беше през зимата повечето време-тотатлна липса на витамини,слънце ...със зелева салаат с моркови изкарвах 4 часа без глад, защото е ОРГАНИЧНА ХРНА, НО СЕ УМОРИХ ДА ОБЯСНЯВАМ НА МРЪВКАРИТЕ КОЛКО ЕНЕРГИЯ ИЗРАЗХОДВА ОРГАНИЗМЪТ ИМ ДА УСВОИ МЕСОТО И ЗАТОВА СА ГЛАДНИ СЛЕД 2 ЧАСА И  НЯМАТ ЕНЕРГИЯ  КАТО МЕН(извинявам се за капса, няма да поправям

*

Veselin

• 2737
« Отговор #13 -: Юли 28, 2013, 08:02:24 am »
Аз не бих се отказал от мръвката за нищо на света, стига да е истинско месо. Жалко обаче, че в днешно време месото ни е бъкано с хормони, рибата в моретата е отровена и просто нищо не е същата като преди.

« Отговор #14 -: Юли 28, 2013, 08:38:02 am »
От 3 години ям месо ,рядко 2-пъти седмично, но когато не го ядях усетих дефицит-очи, кости-слабост.

И при мен имаше такова проявление - падна ми рязко имунитетът, започнах да усещам силно изтощение, влоши се зрението, появиха се болки в коленете, лесно се преуморявам, трудно и бавно се възстановявам, умората е постоянна. Сега е малко по-добре, откакто пия специален чай - хем тонизира, хем спомага да се изхвърлят токсините.
Тествай се за анемия. И при мен бяха същите симптоми като бях с желязодефицитна анемия. Изписаха ми хубави желязосъдържащи препарати и се оправих

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #15 -: Юли 28, 2013, 10:07:49 am »
вегетарианаството е най-хубавото, най-доброто нещо, което съм направила за себе си в този живот! от скоро съм и веган. чувствам се перфектно.
имахме друга тема за вегетаринството. лили беше писала там, че наталният съвпад на луна с южен възел дава отказ от много храни. аз го имам този съвпад.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #16 -: Юли 28, 2013, 10:34:44 am »
Аз също имам Луна съвпад с Южен възел, но никак не мога да си налагам ограничения в храненето умишлено! Винаги съм прекалявала със захарни изделия и безалкохолни напитки, при все това, никога не съм имала проблеми с килограмите.

До към 20 годишна възраст почти не съм консумирала месо, изпитвах отвращение. След това постепенно го включих в менюто си. Преди няколко години прочетох книгата на Дюкан и разбрах, че всъщност е било огромна грешка да лишавам организма си от протеини/белтъчини от животински произход.

Луна в Овен в 6-ти дом (здраве и хранителни навици), освен съвпада с ЮЛВ, е в съвпад и с Меркурий, тригон Марс, тригон Сатурн, опозе Плутон, семи-секстил Слънце.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Юли 28, 2013, 10:48:05 am »

Тествай се за анемия. И при мен бяха същите симптоми като бях с желязодефицитна анемия. Изписаха ми хубави желязосъдържащи препарати и се оправих

Когато бях 50 кила и почти не се хранех, се чувствах жизнена и бодра, направо летях.
Сега съм сигурно 10 кила отгоре, започнах да се храня по-пълноценно, а нямам тази енергия, сякаш жизнената искра е изгаснала...

Не знам кое да си изследвам по-напред, но съм върл противник на каквито и да било фармацевтични продукти и хапчета. Трябва да съм на смъртно легло, за да почна да вземам лекарства (всъщност тогава вече няма да ми трябват  ;D).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #18 -: Юли 28, 2013, 11:15:52 am »

Когато бях 50 кила и почти не се хранех, се чувствах жизнена и бодра, направо летях.
Сега съм сигурно 10 кила отгоре, започнах да се храня по-пълноценно, а нямам тази енергия, сякаш жизнената искра е изгаснала...

Не знам кое да си изследвам по-напред, но съм върл противник на каквито и да било фармацевтични продукти и хапчета. Трябва да съм на смъртно легло, за да почна да вземам лекарства (всъщност тогава вече няма да ми трябват  ;D).

Аз съм пълна противоположност- не лекувам дори и обикновена настинка без фармацевтични продукти. Опазил ме Бог, не съм се разболявала кой знае колко сериозно, нито имам хирургически интервенции, но пък при бронхити,  грип, ангина, съм свикнала да пия антибиотици. Не вярвам в хомеопатията и дори не бих пробвала да се лекувам с алтернативни средства, ако се наложи.  Имам силна вяра в традиционната медицина :blink:
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Юли 28, 2013, 11:21:10 am »
Вкъщи не поддържам аптечка, дори аспирин няма. Само памук.  ;D
Не спирай да ме срещаш