Май не е тук мястото, но тъй като все пак отворих тема за полярностите, не мога да се сдържа :blink:
Наскоро четох коментар относно двете колони, изобразяващи символично полярностите – Яхин и Воаз. Мисля, че на повечето от нас са познати най-добре от таро картите и по-точно от Висшата жрица:
http://prikachi.com/images.php?images/301/6408301J.jpgТа, във въпросния коментар автора твърдеше, че Яхин съответства на зодиакалния знак Козирог, а Воаз - на Рак.
Е да, за Воаз не мисля, че има две мнения по въпроса – интуицията, пасивното, женската енергия е нормално да бъда представени от Рак и Луна.
Обаче неговата противоположност – активното, творческата и съзидателна енергия са някак по-присъщи на Слънцето и Лъв, а не на Сатурн и Рак, нали така? Или не?
От друга страна, като гледах Upside Dawn, ми направи впечатление, че на един кадър от филма, розовите пчели, които обитават и 2-та свята, летят, летят, завъртат се и образуват знакът за безкрайност = на „легнала“ осмица.
Имам навика да свързвам осмицата със Сатурн (номерулогично). Двата кръга на осмицата предполагат 2 святя – горен и долен. :blink:
От друга страна, не знам защо, за мен Сатурн е натоварен с едно прозаично значение – свързвам го с материализъм и прозаичност. Сега си мисля, че може би това е крайно негативно отношение, все пак Сатурн е една високо издигната планета – управител на 10 дом е.
И така дали е възможно, ако погледнем на едно по-висше ниво на проява на Сатурн, да открием, че това е планетата, която носи необходимата сила и дисциплина за постигане на едно „духовно извисяване“

. На мен все още ми изглежда малко странно, но все пак дисциплината е много важен фактор и необходимост за тези, които искат да учат.
Хм, сега като пиша това си давам сметка, все повече и повече, че ако някой търси постигане на баланс – Сатурн може да се окаже основния „ключ“.

И все пак – едва ли е удачно да се мисли, че представя някакъв вид креативност.
Двете колони – Яхин и Воаз – са двата съседни знака, Рак и Лъв и това е!