Здравей Гост

Любим любовен филм

• 238 Отговора
  • 36089 Прегледи
Re: Любим любовен филм
« Отговор #120 -: Юли 30, 2013, 09:51:40 pm »
новият Гетсби още не съм го гледал...
Старият беше наистина велик... :blink: Ще го сравня с него скоро.
Дано е добър като Робърт Редфорд ...

Няма как да  не бъдат сравнявани двата филма...Новият  е по-ефектен, що се отнася до технически параметри... Каприо не го харесвам по принцип. Една идея ми сладни... (мое лично мнение и въпрос на (ф)кусс, де;D)... Освен това в новата версия Гетсби е представен като обикновен мутрак...Няма го този  романтичен-психологизъм на предишния, на Редфорд... А големите сини очи на Миа Фарроу не ги заменям за нищо на света...Спирам до тук, за да не убия  съвсем  любопитството и интереса към новия филм...
« Последна редакция: Юли 31, 2013, 12:38:27 pm от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #121 -: Юли 31, 2013, 12:59:38 am »
"Планината Броудбек". Любовен е. Умисли ме и развълнува.
!!!
да!
когато излезе, бях: "това е най-любовният любовен филм, който някога съм гледала!" ох, да!) мерси за напомнянето!

и на Натали Портман... всъщност май всички са наранени в някаква степен! Вижда ми се тъжно.
Не става дума за облекчение! Мисля, че не става дума и за власт... Просто егоизъм.

това му е силното на текста!
а филмът е прекрасен наистина, точно защото е добре построен, макар и фрагментарно, и с доста добре развити персонажи. конфликтите, които движат фабулата, са само спомагателни, докато основните теми и проблеми, засягащи съвременния свят, човек и отношенията помежду им, със себе си, с другия, остават като усещане, привкус и послевкус, за който иска да сравнява отварящата сцена с финалната или да мисли... за средата, кой знае.
// http://www.youtube.com/watch?v=ZduDvIBu3EU да си стои, по темата е:Д
« Последна редакция: Юли 31, 2013, 01:16:58 am от rumpelshtilchen »

« Отговор #122 -: Юли 31, 2013, 12:26:51 pm »

и на Натали Портман... всъщност май всички са наранени в някаква степен! Вижда ми се тъжно.
Не става дума за облекчение! Мисля, че не става дума и за власт... Просто егоизъм.

това му е силното на текста!
а филмът е прекрасен наистина, точно защото е добре построен, макар и фрагментарно, и с доста добре развити персонажи. ....
за който иска да сравнява отварящата сцена с финалната или да мисли... за средата, кой знае.

Така е - филма започва и завършва със стената с имена на хора, които са дали живота си за другите! Те са се жертвали....
А по средата е филм за егоисти, които се нараняват през "чувства" и секса за забава или отмъщение! 
И най-много пострада Джейн - Алис! Тя беше най-голямата жертва...
Затова филма е много тъжен и остава горчив привкус за (само)разрушение!

« Последна редакция: Юли 31, 2013, 12:31:17 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

« Отговор #123 -: Юли 31, 2013, 11:58:52 pm »
"Английският пациент" с Ралф Файнс и Кристин Скот Томас и "Горчива луна" на Роман Полански. Аз имам силно ранена Венера и не особено щастлив любовен живот и някак си дълбоко вярвам, че любовта никога не завършва щастливо, даже си спомням, че на един от изброените филми - като излязох от киносалона - заключих, че може би това е най - удачния начин за края на една истинска любов (някой да умре). Останалото е бавно умиране във времето.
« Последна редакция: Август 01, 2013, 12:08:32 am от zvezda »

« Отговор #124 -: Август 01, 2013, 01:03:58 am »
заключих, че може би това е най - удачния начин за края на една истинска любов (някой да умре). Останалото е бавно умиране във времето.

То и аз стигнах до такова заключение :(. Какви са ти аспектите на Венера ?

« Отговор #125 -: Август 01, 2013, 09:31:47 am »
заключих, че може би това е най - удачния начин за края на една истинска любов (някой да умре). Останалото е бавно умиране във времето.

То и аз стигнах до такова заключение 

мдааа... така е! Смъртта придава смисъл на нещата в нашия живот!
иначе щяха да са напълно безсмислени... Всичките!

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #126 -: Август 03, 2013, 08:43:18 pm »
"Английският пациент" с Ралф Файнс и Кристин Скот Томас и "Горчива луна" на Роман Полански. Аз имам силно ранена Венера...

не е от Венера, мисля  ....защото това са и мои любими филми и съм със силно поставена Венера по дом и по знак

По-скоро е от цялостната емоционална настройка/изява - като значение има Луната по дом и знак, и аспекти; също знакът на куспидата на 8-ия дом, управителят на дома и аспектите, които сключва...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #127 -: Август 03, 2013, 10:46:11 pm »
На мен Луната ми е добре. Венера ми е ранена от Уран, Плутон и Хирон. Имам си все пак и силно скорпионска настройка и Плутон много ми влияе, макар че това не е много отявлено в хороскопа ми.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #128 -: Август 04, 2013, 02:02:06 pm »
една от любимите - не филм - историята, пълнокръвна, изящна и вечна. нежна е нощта на фитцджералд, 1962, на руски:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=prCSh4Zmzxw[/youtube]

« Последна редакция: Август 04, 2013, 02:11:06 pm от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #129 -: Август 04, 2013, 02:10:41 pm »
първо ми изникна Eternal Sunshine of the Spotless Mind
...

не чак любимо, но това и аз го харесвах на младини :blink:

май това е от изброените, което се засича. до някъде и сред изброеното от романтика, торони и уран имам пресечни точки.

« Отговор #130 -: Август 04, 2013, 02:44:26 pm »
по Канал1 в момента дават ВСИЧКО Е ЛЮБОВ
точно по темата! )))

поправям се: понеже мернах мимоходом Иван Иванов и Ваня Цветкова - реших че е ВСИЧКО Е ЛЮБОВ...
пък то било "Комбина"! Грешка! Непростима.... :blink: )))
« Последна редакция: Август 04, 2013, 03:41:06 pm от Калоян Иванов »

« Отговор #131 -: Август 04, 2013, 02:48:03 pm »
От по-старите Бг филми "Маргарит и Маргарита" ми харесва най-много,а от по-новите "На лов за дребни хищници"
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Uran

• 6041
« Отговор #132 -: Август 04, 2013, 05:28:50 pm »
Ние, с теб, Прия, изначално си имаме пресечни точки за кино. Помня, че бях много учудена когато цитира филм по новела на Ст. Кинг от "Особени сезони"- много добре беше усетено детството с неговото безгрижие, откривателски дух и страхове. :blink: Мислих си, че само аз и още няколко човека, го разбираме баш по този начин. ;D

« Отговор #133 -: Август 04, 2013, 05:55:51 pm »
И аз не си падам много по любовни филми, но пък си има такива, които наистина си струва да се гледат.
Няколко от филмите, които харесвам са споменати от момичетата вече, този за който никой дума не е казал (поне засега :blink:) и мой много любим е „Паралелен свят“.
Така е преведено заглавието (и въпреки, че мисля, че е сравнително удачен превода) не изразява особено ясно идеята на филма или поне не толкова ясно, колкото оригиналното заглавие - Upside Down. То отразява по-ясно идеята на филма и начина, по който са представени полярностите – горе и долу, бяло и черно (който е гледал филма е забелязал акцента върху тези два цвята : )), ин и ян.
А как се постига баланса и издигането над полярностите -  моят любим вариант – вземате 2 поляризирани разтвора, единия от долния свят, другия от горния, смесвате ги и получавате един огромен мехур, който не е притеглен от нито един от световете. По-точно притеглен е и от двата, но с еднакъв интензитет и затова остава между тях. Якооо  :blink:.
   Това, което се казва в началото на филма „това е история за една любов“ (не ми е точен цитата) не е точно така, но и любовната история си я бива  :blink:.
   Друго си е да гледа човек филм, който не е холивудска продукция. Е, не че и такива не гледам  :blink:.  Филма е направен много красиво и завладяващо, малко като приказка, но без да е детски.

« Отговор #134 -: Август 04, 2013, 06:21:27 pm »
Май не е тук мястото, но тъй като все пак отворих тема за полярностите, не мога да се сдържа  :blink:
Наскоро четох коментар относно двете колони, изобразяващи символично полярностите – Яхин и Воаз. Мисля, че на повечето от нас са познати най-добре от таро картите и по-точно от Висшата жрица:

http://prikachi.com/images.php?images/301/6408301J.jpg
Та, във въпросния коментар автора твърдеше, че Яхин съответства на зодиакалния знак Козирог, а Воаз  - на Рак.
Е да, за Воаз не мисля, че има две мнения по въпроса – интуицията, пасивното, женската енергия е нормално да бъда представени от Рак и Луна.
Обаче неговата противоположност –  активното, творческата и съзидателна енергия са някак по-присъщи на Слънцето и Лъв, а не на Сатурн и Рак, нали така? Или не?
От друга страна, като гледах Upside Dawn, ми направи  впечатление, че на един кадър от филма, розовите пчели, които обитават и 2-та свята, летят, летят, завъртат се и образуват знакът за безкрайност = на „легнала“ осмица.
Имам навика да свързвам осмицата със Сатурн (номерулогично).  Двата кръга на осмицата предполагат 2 святя – горен и долен.  :blink:
От друга страна, не знам защо, за мен Сатурн е натоварен с едно прозаично значение – свързвам го с материализъм и прозаичност. Сега си мисля, че може би това е крайно негативно отношение, все пак Сатурн е една високо издигната планета – управител на 10 дом е.
И така дали е възможно, ако погледнем на едно по-висше ниво на проява на Сатурн, да открием, че това е планетата, която носи необходимата сила и дисциплина за постигане на едно „духовно извисяване“ :o. На мен все още ми изглежда малко странно, но все пак дисциплината е много важен фактор и необходимост за тези, които искат да учат.
Хм, сега като пиша това си давам сметка, все повече и повече, че ако някой търси постигане на баланс – Сатурн може да се окаже основния „ключ“. ;)
И все пак – едва ли е удачно да се мисли, че представя някакъв вид креативност.
Двете колони – Яхин и Воаз – са двата съседни знака, Рак и Лъв и това е!  :P

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #135 -: Август 04, 2013, 06:28:55 pm »
...
Upside Dawn
...

написала си горностранна зора, пък заглавието на филм май си е - в ай ем ди би  - нагоре с краката: Upside Dоwn

колкото до сатурн и духовното израстване - според индийците, и не само - в основата на такова са две планети - юпитер и сатурн, тъй че - да така е.

макар такива неща да не могат да се гледат по 1 или 2 планети или аспекти само.

и така.

Цитат
Яхин и Воаз
- тези не са ли по-скоро слънце и луна, наместо лъв и рак? по-логично звучи някак.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #136 -: Август 04, 2013, 06:58:48 pm »
Cruel Intentions - Секс игри

I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #137 -: Август 04, 2013, 07:26:09 pm »
Cruel Intentions - Секс игри

този го обсъждахме.. и масово се съгласиха с мен, че оригиналната версия на "Опасни връзки" е по-добра!

« Отговор #138 -: Август 04, 2013, 09:15:52 pm »
Към моите фейв добавям и "Петзвезден романс" :blink:

« Отговор #139 -: Август 04, 2013, 09:18:52 pm »
Към моите фейв добавям и "Петзвезден романс" :blink:

щото го даваха преди малко ли?
това е голяма боза. Много фалшив филм!