Здравей Гост

Любим любовен филм

• 238 Отговора
  • 35951 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Любим любовен филм
« -: Юли 28, 2013, 07:07:08 pm »
Нептун управлява и киното :blink:

Замислих се днес, че двата ми най-любими любовни филми отразяват абсолютно точно мъжките сигнификатори в картата ми. Една стара потребителка твърдеше, пък и го има като постулат в психологията, че изживяваме някакъв мит (легенда, история или приказка) в живота си.

Моите любими филми са

Дракула по Брам Стокър, реж. Копола. Уточнявам режисьора, защото той е привнесъл елемент, който не знам дали същестував в оригиналната история, а именно любовта, която преминава и през смъртта. Това е слънцето в 8ми дом.

Къщата край езерото. Това е точно по марса във водолей, управител сатурн. Историята е за времето като фактор в любовта. А и къщата във филма е много уранова, наистина.

Споделете ако искате дали намирате връзка - любовен филм и астрологичен статус на слънце и марс за жените, и луна и венера за мъжете.

Re: Любим любовен филм
« Отговор #1 -: Юли 28, 2013, 07:50:00 pm »
... любовта, която преминава и през смъртта. Това е слънцето в 8ми дом.

Споделете ако искате дали намирате връзка - любовен филм и астрологичен статус на слънце и марс за жените, и луна и венера за мъжете.

то май няма друга любов - поне не истинска! .. да припомням ли класиката Ромео и Жулиета?!
ама нещо не разбрах какви връзки намираш между филма и астрологичния статус!??? и как определяш астрологически един филм какъв е?

Я кажи как определяш Интервю с вампир (това вместо Дракула) и Титаник!?
« Последна редакция: Юли 28, 2013, 09:34:56 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

« Отговор #2 -: Юли 28, 2013, 09:05:36 pm »
"Агенти на съдбата",както и "Къща край езерото". "Моя сладък Ноември" също е хубав-пак с Каину Рийвс
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Юли 28, 2013, 09:16:11 pm »
Много любовни филми не гледам, но тези, които са ми направили впечатление, са Up in the Air и Perfect Sence.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #4 -: Юли 28, 2013, 09:34:41 pm »
А мислите ли, че отразява по някакъв начин слънцето и марс в картите ви?

Калояне, не те знам какво си трил... обърка се и написа дали съответстват на слънце и марс ли :P

Имаш лична планета в 12ти дом, то е ясно - и с Град на ангели, и със Сибирския бръснар и с Английския пациент. И една от двете планети е в дева или 6ти дом.

В Дракула на Копола съпругата на Дракула се самоубива и той става вампир и понеже е безсмъртен я чака да се прероди за да са отново заедно. 8ми дом е трансформацията (смъртта и прераждането) и енергията, която вземаме от другите (може да стане и енергиен вампиризъм) или в неговия случай буквален, доколкото историята е достоверна, разбира се.

« Отговор #5 -: Юли 28, 2013, 09:35:01 pm »
Just Like Heaven, Serendipity, The Notebook, Letters to Juliet... за тези се сещам в момента  :blink:

Аз залагам на романтичните филми с лека драматична нотка. По някакви тежки и бавни любовни драми с действие по време на война, където любовта е винаги обречена изобщо не си падам.

За мен по темата са важни Венера и Меркурий - при мен във водолей в 12-ти дом и риби в 1-ви дом.
« Последна редакция: Юли 29, 2013, 10:25:04 pm от romantica »

« Отговор #6 -: Юли 28, 2013, 09:38:14 pm »

Калояне, не те знам какво си трил... обърка се и написа дали съответстват на слънце и марс ли :P

В Дракула на Копола съпругата на Дракула се самоубива и той става вампир и понеже е безсмъртен я чака да се прероди за да са отново заедно. 8ми дом е трансформацията (смъртта и прераждането) и енергията, която вземаме от другите (може да стане и енергиен вампиризъм) или в неговия случай буквален, доколкото историята е достоверна, разбира се.

Не съм трил, а добавях! Нали знаеш, че редактирам и дописвам...
Ама щом може и филми с вампири - накрая смених с Интервюто!
А вместо къща на вода - направо дадох цял кораб на вода!
Сега как ще ме определиш?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #7 -: Юли 28, 2013, 09:40:54 pm »
Интервюто не е любовен филм, основната тема не е любовта.

Титаник със сигурност е по венера в падение или заточение, в 9 ти или 12ти дом

« Отговор #8 -: Юли 28, 2013, 09:46:57 pm »
Интервюто не е любовен филм, основната тема не е любовта.

Титаник със сигурност е по венера в падение или заточение, в 9 ти или 12ти дом

уф .. много грешна теория~! нито в 9, нито в 12 ... Нито за луна-венера, нито за сл-марс.
Сега трябва да направим логичния извод, че не харесвам титаник... което не е далеч от истината май.
За интервюто не знам дали да се съглася, че не е за любов! .......
Любопитно как определи за другите 3-4 филма, че има нещо в 12, 6 или дева? Изобщо не схващам логиката?
« Последна редакция: Юли 28, 2013, 09:51:21 pm от Калоян Иванов »

*

Нова

• 3491
« Отговор #9 -: Юли 28, 2013, 09:48:47 pm »
Да, с голяма степен на увереност  ;) може да се допусне, че Калоян е с дванадесетодомна венера.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #10 -: Юли 28, 2013, 09:51:57 pm »
Не знам, очевидно е.

Град на ангели - ангелите са нещо типимно свързвано с други измерения, знака риби - 12ти дом.

Английския пациент - грижа за другите - тук може да 12ти, риби или 6ти дева, опозиционните знаци често дават сходни прояви.

Сибирския бръснар - заточението, изолацията, ето ти пак 12ти дом.

« Отговор #11 -: Юли 28, 2013, 09:54:23 pm »
Да, с голяма степен на увереност  ;) може да се допусне, че Калоян е с дванадесетодомна венера.

голяма... колко да е голяма...?!? от нула до минус безкрайност достатъчно ли е?  ;D

Не знам, очевидно е.
Град на ангели - ангелите са нещо типимно свързвано с други измерения, знака риби - 12ти дом.
Английския пациент - грижа за другите - тук може да 12ти, риби или 6ти дева, опозиционните знаци често дават сходни прояви.
Сибирския бръснар - заточението, изолацията, ето ти пак 12ти дом.

ааааа... разбрах! Съдим по думите в заглавията... нищо, че може да става дума за друго важно нещо във сюжета на филма. Затова аферата липсваше - не можеш да я определиш. Иначе: Сибир - заточение, Пациент - грижа, ангели - други измерения.... Сега вече не се учудвам, че не пасва с нищо.
« Последна редакция: Юли 28, 2013, 09:59:55 pm от Калоян Иванов »

*

satin_

« Отговор #12 -: Юли 28, 2013, 09:59:14 pm »
Толкова обичам киното, че не мога да скъся списъка с любими филми  :blink: Гледам и блудкави американски филмчета, но не са ми слабост.

Калояне кой "Град на ангели"  ;)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #13 -: Юли 28, 2013, 09:59:57 pm »
Аферата не съм я гледала.

А и идеята на темата е ти сам да си си свържеш сигнификаторите, ако намираш връзка разбира се.

« Отговор #14 -: Юли 28, 2013, 10:00:53 pm »
Толкова обичам киното, че не мога да скъся списъка с любими филми  :blink: Гледам и блудкави американски филмчета, но не са ми слабост.

Калояне кой "Град на ангели"  ;)

мег райън, ник.кейдж, разбира се... нима има друг?

*

satin_

« Отговор #15 -: Юли 28, 2013, 10:02:00 pm »
Римейк е на филм на Вендерс  :blink:

« Отговор #16 -: Юли 28, 2013, 10:04:55 pm »
Римейк е на филм на Вендерс  :blink:

Да... (реших, че питаш за някакъв тв-сериал... май имаше е такъв) ... този на Вим Вендерс е малко прекалено "немски"...
любовта все пак е чувство и трябва да се представя емоционално, а не дистанцирано и все едно четеш Хегел...
Холивуд са го подобрили адекватно! Да, малко сладни, но поне не завършва с хепиенд!
"Новото немско кино" е много аналитично. Имаха хубави филми на политически теми... но за любовта - не ме ловят нещо!
« Последна редакция: Юли 28, 2013, 10:11:09 pm от Калоян Иванов »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #17 -: Юли 28, 2013, 10:07:09 pm »
И аз го харесвам, но ми идва малко в повече сладникавостта и измишльотините.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #18 -: Юли 28, 2013, 10:08:05 pm »
любимият ми филм е "Странният случай с Бенджамин Бътън".
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #19 -: Юли 28, 2013, 10:09:49 pm »
любимият ми филм е "Странният случай с Бенджамин Бътън".

"Странният случай" - това сега по кой дом е? )))) странни явления, други измерения, извънземни? )))