Здравей Гост

Любим любовен филм

• 238 Отговора
  • 36030 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Любим любовен филм
« Отговор #20 -: Юли 28, 2013, 10:11:05 pm »
Това също не е любовен филм, основната история в него не е за любовта.

« Отговор #21 -: Юли 28, 2013, 10:14:42 pm »
И аз го харесвам, но ми идва малко в повече сладникавостта и измишльотините.

сладурка, пък не харесва сладко?!!!  ;D

то по тази логика и пациентът не е любовен филм ... става дума за грижи, болници... медицински филм за войната?
ама то затова някои филми са велики.. щото са многопластови...
Иначе щяха да са тв-бози или третокласни филмчета за любители на пуканки. 
« Последна редакция: Юли 28, 2013, 10:26:23 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #22 -: Юли 28, 2013, 10:25:00 pm »
така е, но ми е любим филм като цяло.
и все пак има и любовна история в него, която се връзва с венерата ми в риби.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #23 -: Юли 28, 2013, 10:30:36 pm »

то ако във филма няма любовна история, значи гледаш филм на ужасите!  ;D ))))

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #24 -: Юли 28, 2013, 10:33:07 pm »

то ако във филма няма любовна история, значи гледаш филм на ужасите!  ;D ))))
;D
аз го приемам като философски филм за живота, а любовта е част от живота. всеки я е преживявал в някаква форма. филмът показва, че  можем да обичаме един човек по няколко различни начина - като дете, приятел и любим. можем да бъдем както деца, така и родителите на любимите си.
всичко е преходно, времето отминава, дали се движи напред или назад,,,без значение, в крайна сметка винаги идва момента, в който трябва да се разделим с всичко, което имаме.
« Последна редакция: Юли 28, 2013, 11:02:01 pm от venerra »

« Отговор #25 -: Юли 28, 2013, 10:52:26 pm »
първо ми изникна Eternal Sunshine of the Spotless Mind
харесвам и гледам много романтични филми (да не кажа почти всички) - от сладникави еднодневни бози до по-дълбоки... води:Д, затова няма да изреждам. странна любов между странни хора май обобщава по-любимите ми заглавия. наблегнато е върху егоизма/егоцентризма (и/ли неговото преодоляване, което бива (при)познато като признак за любов), много вътрешни борби, пречки, ментални игри, интелектуална любов (изразена чрез думи, но недоразбрана, трудно достигаща другия и т.н.).

Венерата ми е във Водолей, в широк съвпад със Слънце в Козирог. Марсът ми е в Стрелец. //ще си допиша по-късно:Д

« Отговор #26 -: Юли 29, 2013, 06:02:50 am »
И аз съм така. Принципно не харесвам любовни филми. Грабват ме по-нестандартни филми като "Генезис" например,а също и "Трон". Последния заради невероятната музика,направо съм влюбена в саунд траковете! И всичко е толкова красиво и съвършено! Мафиотски филми също харесвам,особено "Готи". Но най си падам по филми,в който главния герой трябва да надскочи себе си,да се бори за честта и достойнството си-"Последния Самурай","Момиче за милиони","Мъже на честта"...Моя Скорпионски Марс харесва силните,смели и достойни мъже,а Водолейската ми Венера хич не си пада по лиготии...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Нова

• 3491
« Отговор #27 -: Юли 29, 2013, 08:05:53 am »
Добро утро! Не знам кой е нарочил рибешката венера за лигава, :unsure: Странно, нямам такива чак наблюдения.

Моята в прогресия в риби по се поддаваше на някакво подхлъзване, докато беше откъм 12 дом, но чак пък лиготии.. те мъжете затова не ме харесват, защото не мога да им се хвърлям на врата, да им правя мили очи и да им свалям звезди. Сега, откакто е вече прогресирала в 1 съм като райбер, слон да ми го натресе, няма да помръдна.

« Отговор #28 -: Юли 29, 2013, 08:21:05 am »
Не харесвам любовни филми, въпреки лигавата ми Венера в Риби - никакви болници, грижи и тем подобни. Прекалено са ми марсови и слънцето и марса - овен и скорпион и затова си падам по екшъни, филми за мафията.
... любими любовни филм - "Нотинг Хил", "Хубава жена", "Бодигард", "Да срещнеш Джо Блек".

Е, как не харесваш любовни филми, а пък си изброила "най-лигавите"? Добави Титаник и да се заформи всичко!!!  :blink:
И понеже се опита да ме "настъпиш лично" ;), кажи един хубав според теб филм, може екшън, може за мафията, с 9 номинации за Оскар!
За да имаме сравнимост! ... И не казвай, че номинациите са без значение. Само в България номинациите на мафиоти са абсолютно случайни! (справка Пеевски)
« Последна редакция: Юли 29, 2013, 08:27:22 am от Калоян Иванов »

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #29 -: Юли 29, 2013, 08:46:38 am »
Аз харесвам, но трябва да съм в такъв период меланхоличен мога да гледам с голям кеф мелодрами, ама насаме и хич не обичам да си признавам :). А по принцип харесвам филми, които ме карат да мисля, както и изкукали филми  ;D
Един от най-любимите, в които има Любов, ми е Смело сърце, както и Легенди за страстта. Много обичам филмите на Тарантино, Kill Bill ми е много любим. Харесвам и д-р Хаус, Shutter Island, Seven, Saw
Венерка овенска съвпад Меркурий, тригон Нептун и опозиция Плутон.

« Отговор #30 -: Юли 29, 2013, 08:49:40 am »

Ставаше дума за Слънце и Марс при жените! Или пък си мъж, че споменаваш Венерата?
И по-скоро трябваше да разглеждаш домове!
Освен това сега сладурка ще каже че Смело сърце е филм за ирландската история и там любовта не е основна тема.
Аз пък ще се съглася този път...!

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #31 -: Юли 29, 2013, 08:58:50 am »

Ставаше дума за Слънце и Марс при жените! Или пък си мъж, че споменаваш Венерата?
И по-скоро трябваше да разглеждаш домове!
Освен това сега сладурка ще каже че Смело сърце е филм за ирландската история и там любовта не е основна тема.
Аз пък ще се съглася този път...!

По точки :):
Слънце телец, Марс скорпион. Не съм мъж, въпреки че ми се ще и все още се запознавам женствената си страна.
Домове нямам представа, защото не съм сигурна в часа си...
За Смело сърце затова написах "в които има Любов".

« Отговор #32 -: Юли 29, 2013, 09:06:22 am »

По точки :):
Слънце телец, Марс скорпион. Не съм мъж, въпреки че ми се ще и все още се запознавам женствената си страна.
Домове нямам представа, защото не съм сигурна в часа си...
За Смело сърце затова написах "в които има Любов".

това за сърцето беше сладурска шега, разбира се...
иначе марс в скорпи си е доста тарантинско/тарантулско - убий този, разрежи онзи... )))
Мале, ако това ти е женската страна, не искам да знам за мъжката ти.... че ме побиха тръпки!  :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #33 -: Юли 29, 2013, 09:26:53 am »
Интересно как стигнахме точно до Смело сърце :blink: мнооого типично за марс в скорпион. Филмът наистина не е любовен ама все пак смъртта на жена му имаше значение за цялата история по-нататък.
От този филм се замислих за връзката със  сигнификаторите и любимите филми.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #34 -: Юли 29, 2013, 09:29:31 am »
и аз не разбрах, че за марс и слънце говорим. моят марс е в рак- харесвам разтърсващи емоционални, драматични филми, с дълбок смисъл. трябва да има страдание, защото то пречиства и отваря съзнанието. тези сюжети са май по плутон, обаче. :-\
със слънцето ми в телец - не знам по него какво трябва да харесвам.

*

Нова

• 3491
« Отговор #35 -: Юли 29, 2013, 09:30:42 am »
Добре де, когато нямаш любим филм и изобщо не гледаш филми, а заглавията ти са съвсем неизвестни, това на какво се дължи? На дванадесетодомна венера и везнишки марс?

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #36 -: Юли 29, 2013, 09:31:17 am »
 ;D Не е много ясно коя страна ми е това, но както и да си въртя картата, все си седят опозетата на Плутон към Меркурий, Венера и Слънцето. Така че да е жив и здрав Тарантино!! И понеже Нептун почти всичко го аспектира - Плутон със секстил, а Меркурий, Венера и Слънце с тригони, Луната го квадратира - чудесен любовен филм ми е и Пепеляшка на Дисни от 1950 или '51  :blink:

*

Нова

• 3491
« Отговор #37 -: Юли 29, 2013, 09:33:17 am »
трябва да има страдание, защото то пречиства и отваря съзнанието.

Майко мила!

По литература бях много добра в у-ще, все трябваше да си чета работите пред класа да видят останалите как се правят нещата.
Но като ми поставиха тема "Любовта-пречистваща и извисяваща сила в поезията на Яворов" и аз сгънах. Не ги разбирам аз плутоновите сюжети.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #38 -: Юли 29, 2013, 09:34:53 am »
Добре де, когато нямаш любим филм и изобщо не гледаш филми, а заглавията ти са съвсем неизвестни, това на какво се дължи? На дванадесетодомна венера и везнишки марс?

Това са някакви аспекти на меркурий, този тип изкуство не те привлича, не не ти въздейства.

Тарантино и аз го обичам, извън любовните филми Джаки Браун ми е любимият филм. Другите са Индиана Джоунс - по луната в стрелец и венерата в 9ти.

*

Нова

• 3491
« Отговор #39 -: Юли 29, 2013, 09:36:34 am »
Може, той има само едно сходящо каре с нептун и нищо повече. Предпочита театър пред кино и е гледал повече постановки от филми.