Здравей Гост

Пепеляшкови аспекти в синастрията

• 6 Отговора
  • 3969 Прегледи
Отварям тази тема тъй като в синастрията с приятеля ми има доста от т.нар. пепеляшкови аспекти и ми се иска да науча колкото се може повече за тях, а не откривам тук такава тема. Иска ми се също да си поговоря с хора, които ги имат в синастриите си..., изобщо... доколко вярвате в тях?

Какво знам аз за пепеляшковите аспекти? Ами не много на този етап, но мисля да намеря време да попрочета. Това, което знам е, че те са положителни аспекти между Хирон от една страна и Слънце, Луна, Венера, Юпитер, Нептун и Плутон от друга, а и най-вече фигури (големи тригони, хвърчила) между същите, в които Хирон е една от точките. Прикачвам линк, от където аз съм чела. Сигурно има и по-добри места за четене – ще се радвам някой да ме насочи.

http://astroshine7.com/love

Как аз виждам идеята на пепеляшковите аспекти на този етап от познания в астрологията (едва от един месец чета и се опитвам да пиша тук за да науча повече - моля, не се сърдете ако греша или прекалено рано отварям тема). Та значи, според мен, синастрии при които има доминиране на пепеляшкови аспекти би трябвало да показват, че единя партньор (или двамата взаимно) може да разбере и лекува „болката по Хирон” на другия..., заедно по-лесно да достигат до осмисляне и проработка на аспектите свързани с Хирон..... ами виждам го като нещо такова.

Как виждам случая конкретно с нашата синастрия?

Хубавата част:
Имаме Хирони в съвпад, от там и значителен брой пепеляшкови аспекти, наличие на големи тригони и хвърчило.

Другата част (монетата винаги има две страни, казва Нова)... Ще видим по тази част, не искам да и слагам етикет още, но ще я опиша:
Неговия Хирон (ретро) е в съвпад с Лилит и Сатурн (ретро) на ИЦ в негов трети дом в Риби.
Моя Хирон (ретро) е в съвпад със СЛВ и МЦ в мой 9-ти дом в Риби (съвпада м/у СЛВ и МЦ е точен).

Както вече казах в една друга тема, този абсурден негов стелиум от „черни планети” на ИЦ направо ме стресира. Обяснявам си го с много тежко детство, но тревогата ми идва най-вече от факта, че се намира точно в Риби – най-тежкото от всички възможни местоположения за Лилит и най-заблуждаващото за Хирон (чела съм че колкото и да се опитваме да осъзнаем Хирон, когато е в Риби, обикновено осъзнатото все не е ТО). Сатурна ретрограден, изобщо – красота. За мен шанса да се е случило  някакво спонтанно осъзнаване или проработка до тук, при това местоположение, клони към 0.
Моя Хирон и той не е цвете, а няма и от къде да прочета за ретро Хироните.

По местоположението на моите лунни възли май излиза, че аз би трябвало да съм лечителя.
Според това, което е в действителността – май той повече ми усеща и разбира болките, чувствам го сякаш вече е минал по моя път. А от цялата дълга приказка, която да припомня пак, че се случва в Риби, най-много да излезе просто една нептуниянска илюзия. Но пък нали всичко е илюзия.... :blink: :blink: :blink:

Re: Пепеляшкови аспекти в синастрията
« Отговор #1 -: Юли 31, 2013, 03:08:43 pm »
И пропуснах нещо, да го добавя.... Понеже все чета, че трябва да обръщаме по-голямо внимание на точните аспекти в картите си, та при мен освен съвпада МЦ/СЛВ има още един абсолютно точен аспект - това е опозиция Хирон/Юпитер. А и неговото отношение към темата е пряко.

« Отговор #2 -: Януари 28, 2014, 10:25:03 am »
Здравей, jenny999.
Виждам, че си постнала линк към моя сайт.
Ако искаш да научиш повече не само за Пепеляшковите Аспекти, но и за наистина действащи принципи в астрологията, чети статиите на Magi astrology.
http://www.magiastrology.com/index.php

Съвпадите между Хирон на двама партньори е нормално за представители на една и съща генерация. Болката при Хирон е изсмукана от пръстите на философската школа на традиционната астрология. Философска я наричам, защото се гради на предположения и суха теория и никаква щателна проверка практика.
Болката не е част от символиката на Хирон. Хирон управлява сродните души, брака, децата родени в брак.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3 -: Януари 29, 2014, 10:50:28 pm »
Искам само да попитам, а как стои въпроса с опозициите на Хирон валидни ли са за пепеляшкови аспекти, когатоо са опозиции -  Венера опозе Хирон ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #4 -: Януари 30, 2014, 09:01:56 am »
Не вярвам , че тези аспекти работят. Когато за първи път прочетох за тях, се разглеждаха картите на Чарлз с Даяна и на Чарлз и Камилата му :blink:, с Даяна ги имал тези аспекти, с  Камилата не, следователно никога няма да се оженят, е да ама не :blink:
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

elfidka

• 3129
« Отговор #5 -: Януари 30, 2014, 09:55:40 pm »
Не вярвам , че тези аспекти работят. Когато за първи път прочетох за тях, се разглеждаха картите на Чарлз с Даяна и на Чарлз и Камилата му :blink:, с Даяна ги имал тези аспекти, с  Камилата не, следователно никога няма да се оженят, е да ама не :blink:

Според мен Камила контролира целия живот на Чарлз. И нищо чудно да го манипулира енергийно .
Някъде бях чела, че се знаимавала с окултизъм през свободното си време. 
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #6 -: Януари 31, 2014, 12:53:09 am »
Не изключвам Хирон никога, когато гледам синастрии. Факт е, че един Хирон, връзка не прави. Не разчитай на една планета, важно е да се гледат и другите аспекти. И аз съм имала доста засегнат Хирон в синастриите си, но не съм се взела с въпросните младежи.

Астрологията на Маги не я чета, много двойни мнения има за нея.

Сайта, който постна съм го чела. Потвърждавам, че информацията е донякъде вярна, но не ми харесва факта, че са изключени дота аспекти, които са в пъти по важни.
Никой не може да ме убеди, че ако има лоши аспекти между лични планети, един Хирон ще те накара да се залюбиш с този човек :)

Ох сега даже видях, че Хирон е обозначен като брак и съвсем се отказах от тази статия :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...