Така... Писах, писах и после щом поисках да постна, всичко изчезна и сайта ме изхвърли. Но аз съм магаре и пак.
Та, за мен чехльото е мухльо и безхарактерник, който иска нещо друго, но всъщност прави това, което се очаква от него - от жена му, сем. му и обществото. Просто няма силата да заяви себе си, желанията и предпочитанията си, а се пуска да угодява на всички или поне тези, които той счита за важни за него или имащите над него власт. Той затова е чехльо, защото е под чехъл. Страхливец. Хванат от немай къде от някоя женица, той започва безропотно да се подчинява, а вероятно вътрешно се бунтува. Но дотолкова. Качвам ви карта за сведение. Този няма рибешки акцент, но си е изпечен чехльо.
Рибите могат да бъдат чехльовци само, ако в момента са влюбени. И в главата им са само идеализирани образи. Щом отрезнеят, се измушват от под чехъла като риба от ръка.
ПП: Считам за крайно преекспонирано мнението, че рибите или поне мъжете такива са особено жертвоготовни и послушни. Просто около мен винаги има твърде много от тези, за да съм смела да го заявя. Любими и нелюбими, колеги, роднини или просто риби. Много са хлъзгави, за да се поддават на огъване. Обикновено правят това, което си наумят и то с една желязна инатлива вътрешна убеденост за правота и правилност. Само ако намерят обект, който в момента ги покоряват, може да последват послушно изискванията към тях. И то само заявени от обекта. Повечето от тях, без да дават обяснения, всъщност следват дори егоистично собствените си потребности, идеали и идеи, а щом поискаш обяснение или мълчат и не ти дават да им се бъркаш, или ти носят от девет кладенеца вода и не че те убеждават, ами ти изливат поток от празнословия и ти предпочиташ да не си тровиш животеца повече излишно.
Тъкмо си решил, че нещата са под контрол и те тихичко и плавно вече са си свършили тяхната.