Не се лъжете сaмо по един aсц. дa определяте външен вид. Мaйкa ми е водолей с aсц. близнaци и никaкви плaнети около aсц. и е с мaлко и крaсиво лице кaто въздушните, но много широк хaнш. Докaто aз винaги съм билa слaбa, докaто прогресивните Слънце и aсц. не ми влезнaхa в телец, но пък тогaвa се рaзкрaсих и мъжете ми се лепят. Дa ги питaш що.
Защото си голям сладур - винаги толкова позитивна :blink:
Питaй Иринa, друго ще ти кaже 
Аз си знам...
А ако може някой да опише асцендент лъв, защото вече и аз не знам на кого да вярвам за тези нашите часове на раждане.
100 пъти е описван. В
класически вариант: пищни гърди, изобщо широк торс, отгоре много повече от долу, малък, тесен тип мъжки таз, изфинени, изваяни крачета, горната половина е "по-голяма" от долната, често ръцете на жените при бицепсите и рамене може да са съразмерни на бедрата им, а оптически дори по-големи, ако ме разбираш, коремчести - представи си животното лъв.
Косата като лъвска грива в разните му проявления. Най-често чуплива или къдрава, рядко лъв е с тънка и права, увиснала коса, освен ако това не е модерно в момента, те следват тенденциите. Лицето е по-скоро с меки черти. По-скоро светла цветова гама. Привличат. Търсят внимание, говорят за себе си и своя свят, деца, мъже, работа, своя живот. Чувстват се длъжни да те информират за това. Обичат да се кичат, разкрасяват с ценни и неценни материали, цветни, модни хора. Трудно "подвижни", не променят местоживеене, месторабота, партньори, доколкото това е възможно. Намират си място да блестят и не щат да го напускат. По-скоро семейно ориентирани. Мит за мен е, че се стремят към лидерски позиции, не биха нарушили царството си с битки за върхове, повече им харесва да си властват в своя малък свят. Лъвът в това отношение не е цар на животните и един рак го бие по точки. Мое мнение.
Изключенията не само при този знак, говорят за външно въздействие на други знаци.