Здравей Гост

Какво е жената без мъж?

• 138 Отговора
  • 18318 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Какво е жената без мъж?
« -: Август 06, 2013, 10:34:39 pm »
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q4gCRzl5pmQ [/youtube]

Самодостатъчна/ен/?... ;D Е..,немА такова чудо...
Понякога и най-върлите ергенки и ергени ...се 'връзват'... :P ;D
Познавате ли такива?
Аспекти, транзити...прогресии...дирекции? :-\ :rolleyes: ;D
« Последна редакция: Август 07, 2013, 12:38:43 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: Какво е жената без мъж?
« Отговор #1 -: Август 07, 2013, 12:42:03 am »
Понеже сме в астро форум - тя е Луна без Слънцето. Трябва да свети 24 ч. в денонощието. Изтощително. Самотно. Недосатъчно. Но може и да е благородно по същността си.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2 -: Август 07, 2013, 06:31:37 am »
Небрулена слива
;D
Хубаво си го казала.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #3 -: Август 07, 2013, 06:43:07 am »
По-добре без мъж, отколкото с какъвто и да е мъж. :P

« Отговор #4 -: Август 07, 2013, 07:54:36 am »
Понеже живота ми все се стича така, че покрай мен има много скорпиони (или поне скорпионски луни) съм стигнала до извода, че на тази зодия този въпрос и е разяснен по рождение, вероятно от Плутон, и не е склонна да се заблуждава, че има истинско щастие в самосиндикалните изпълнения. Дори за мен въпроса не е полов – важи и за мъжете и за жените.

Странно ми стана обаче, че един Стрелец повдига въпроса – по мои наблюдения това е зодията, която най-малко вярва в идеята за половинките. Обаче пък този Стрелец е с изявен Плутон доколкото знам, така че може би Плутон е връзката.....?

« Отговор #5 -: Август 07, 2013, 08:27:38 am »
Понеже живота ми все се стича така, че покрай мен има много скорпиони (или поне скорпионски луни) съм стигнала до извода, че на тази зодия този въпрос и е разяснен по рождение, вероятно от Плутон, и не е склонна да се заблуждава, че има истинско щастие в самосиндикалните изпълнения. Дори за мен въпроса не е полов – важи и за мъжете и за жените.

Странно ми стана обаче, че един Стрелец повдига въпроса – по мои наблюдения това е зодията, която най-малко вярва в идеята за половинките. Обаче пък този Стрелец е с изявен Плутон доколкото знам, така че може би Плутон е връзката.....?

Е, Jenny, не мога да се съглася, като един АС в Стрелец. Да, искам много свобода, имам нужда от нея - в мислите си, в деня си, в решенията си... Но това не ме прави повърхностна и нечувствителна. Тъй като в същото време имам квадратури Плутон - Слънце, Венера, мога да усетя "скорпионската луна". Даже понякога си мисля, че повече от самите Скорпиони...
Да, Стрелците по принцип вярват са оптимисти и знаят, че могат да намерят "поне две половинки" ;), но това не значи че не обичат всеки един като единствен! :blink:

*

Нова

• 3491
« Отговор #6 -: Август 07, 2013, 08:39:42 am »
Понеже въпросът дава възможност за множество интерпретации, то тогава вероятно ще трябва и да се дадат разнопосочни и явно противоречиви отговори.

« Отговор #7 -: Август 07, 2013, 08:45:18 am »

Е, Jenny, не мога да се съглася, като един АС в Стрелец. Да, искам много свобода, имам нужда от нея - в мислите си, в деня си, в решенията си... Но това не ме прави повърхностна и нечувствителна. Тъй като в същото време имам квадратури Плутон - Слънце, Венера, мога да усетя "скорпионската луна". Даже понякога си мисля, че повече от самите Скорпиони...
Да, Стрелците по принцип вярват са оптимисти и знаят, че могат да намерят "поне две половинки" ;), но това не значи че не обичат всеки един като единствен! :blink:

Aaaaaa, стрелеца миже да обича, мноооого истински, стига да я добута до там обаче, милия, че нещо хич не му идва отвътре да я бута натам.

« Отговор #8 -: Август 07, 2013, 08:45:59 am »
Понеже въпросът дава възможност за множество интерпретации, то тогава вероятно ще трябва и да се дадат разнопосочни и явно противоречиви отговори.

А Нова, ти не се опитвай да се измъкнеш от темата :blink:.

*

Нова

• 3491
« Отговор #9 -: Август 07, 2013, 08:59:19 am »
Аз съвсем не се опитвам да се измъкна, дори с интерес следя и чакам какво ще кажете. А и предвид възрастта ми, аз не съм показателен случай, а просто тенденция.
Та за коя жена без мъж говорим? За Тази, която живее сама, неомъжена, необвързана, но настрани приема контакт с мъжете, ако не са й в къщата; Тази, която категорично отказва обвързване и не й тиктака биологичния часовник, а хората й казват "Хайде"; Тази която е сама, и преди и сега, и ще бъде, не търси, не иска, не консумира - старата мома в чистия й вид /независимо дали е девствена изобщо/; Тази, която до едно положение е била омъжена, но от един момент нататък живеее само с и за себе си - обикновено около и след климактериумна възраст, успешна социално жена; и дори Тази, която условно и официално е с мъж, но на практика той е като фон по отношение на междуличностни, интимни, социални, ежедневно-битови и други смисли - явно Марая не е имала точно тази една предвид, но все пак това си е жена "без мъж";
И най-вече - коя слива е необрулена - тази, която не се ашладисва или тази, която не подписва договор за приемо-предаване на джибрите си?
Още: Нека разгледаме карти на различните проявления на сливата. Сега ще видим дали ще изровя примери.

« Отговор #10 -: Август 07, 2013, 09:08:21 am »
За мен интересното за обсъждане е "Има ли нещо, което може да накара една жена да се чувства трайно щастлива, цялостна, без да е обичана от мъж?" (дори и за мъжа ми е интересно). Семеен статус, възраст и т.н. не са чак такъв фактор. 

*

Yaya

• 2265
« Отговор #11 -: Август 07, 2013, 09:17:28 am »

И най-вече - коя слива е необрулена - тази, която не се ашладисва или тази, която не подписва договор за приемо-предаване на джибрите си?
Още: Нека разгледаме карти на различните проявления на сливата. Сега ще видим дали ще изровя примери.

;D ;D ;D ;D ;D ;D Неам думи. Брой ме мен в една от категориите, без климактериума  ;D ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Нова

• 3491
« Отговор #12 -: Август 07, 2013, 09:20:16 am »
Така, ето ви карти на две дами, които никога не са били омъжвани, имаме възрастова разлика, но доколкото знам и познавам, няма наличия някога някъде в какъвто и да е смисъл да е имало мъже около тях. Дали са девствени, не знам. Но не са виждани с и около мъже. Нежелаят и не търсят мъже. Не говорят за тях. И двете са много обичливи и грижливи към племенници и се раздават много в това отношение. Първата ми изглежда някакси тъжна /дали от този факт или живота изобщо/, тя е и доста изолирана от хората и събитията като цяло, живее скромно и ограничено, аскетски някакси, пестеливо, безлична на външен вид, доста скромна, няма никакъв ищах към разкрасителни мероприятия, дрехи, грим. Тя дори иска да работи само с жени, а към мъжете - не любовните, а колеги и всякакви, има едно пренебрежително отношение, предпочита да не са й на среща.
Втората, доколкото знам е имала и може още да има кандидати. Разказвала е как на вратата й идва например някакъв майор, козирува, представя се и казва, че е дошъл да се сватосва с нея ) Живее в много малко населено място, където е "фактор", познават и уважават, ценят заради професията й, с име, хората са й благодарни, тя е много всеотдайна. Ще се гримира и за да измие чиниите и напарфюмира преди сън ))
И двете са фиксажи, сто години едно и също, без промяна и на сантиметър в нещата, които правят. Изменението е възможно само в бедствени случаи, пестеливи, трудно се разделят с нещата. Часовете естествено не са точни.

*

Нова

• 3491
« Отговор #13 -: Август 07, 2013, 09:26:04 am »
Джени, според мен може. И то така, както има жени, които не искат нищо друго освен да са във връзка, с мъж, половинка, да се водят "в група", дори да не вървят нещата. Хора всякакви. Ако тези жени са успешни на несемейно поприще, нищо не им трябва, даже ще им пречи, а и едва ли се сещат за мъж.
Снощи говорихме за една мома, дотолкова по-успешно се оправяла сама, дори с ремонти на апартамент, че тези, които прибирала, само й се пречкали и се представяли по-зле от нея и тя трябвало да ги влачи като багаж. Решила да си намери донор и да не взима никой, и се е спряла сега на един двадесетгодишен - да е здраво семето.
ЯЯ, ти не влизаш в нито една категория. Още повече, че налудничаво дълбаеш любовни хорари)) С положителен край.

*

Нова

• 3491
« Отговор #14 -: Август 07, 2013, 09:30:46 am »
Яя напомни за още една категория жена без мъж - "самотната майка" - напоследък най-често срещания модел. Те да кажат какво са без мъж. И карта да качат )))

« Отговор #15 -: Август 07, 2013, 09:32:53 am »
Новичка, аз по карти още не смея да изказвам мнение, рано ми е, но и при двечките прави впечатление едно високо самодоволно Слънце на МС. Моето като знам как е долу, в 5-ти дом....

А края какъв ще е никой не знае, нали знаеш :blink:, но това няма да ме направи друг човек.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #16 -: Август 07, 2013, 09:38:15 am »
а на мен ми направи впечатление, че и при 2те венерата е близо до слънцето.

не вярвам, че може жената без мъж да е щастлива в дългосрочен план. ако е за някакъв период - да, на други поприща - да, но мисля, че като цяло винаги би липсвало нещо. включвам и случая, когато жената уж има мъж, но всъщност е сама.
колкото и да се перчат някои, че са си добре сами и не им трябва мъж, това за мен е защитна реакция или патология.

моята карта я има из форума, самотна майка съм. надявам се това да се промени в някой момент. както каза някой по-горе, по-добре сама, от колкото с какъвто и да е мъж. но и сама не е добре.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #17 -: Август 07, 2013, 09:40:39 am »
При първата ми направи впечетление Телеца в луна и асц. Рак, типично и за двата знака се търси някой надежден и всеотдаен, бая трябва да я накра да се чувства сигурна, че да се задържи с някой, трудно ще си дава сърцето...

Втората има Венера във Везни и асц. Стрелец - Може пък и да си има някой си там, просто е по вятърничива, по скоро харесва свободата си.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Нова

• 3491
« Отговор #18 -: Август 07, 2013, 09:42:33 am »
Джени, казахме, че часовете не са точни. Не гледай никакви мц-та. И двете са успешни в работата си, но това още не е достатъчно. Впрочем на първата й се е налагало често да сменя места на живот заради работата, може да е имало значение. Работа в туризма. В тази вид дейност ергенлъка е доста често явление, а и обратното е труднопостижимо. Много са примерите, не знам дали ще успея да намеря още, но ще пробвам.
Считам, че по някакъв начин и при мен това също е оказало процент влияние. Можело е било и да съм обвързана и може би с деца, ако не бях в тази сфера дълго време - импулсът на курортите така те завърта и живота е хубав, че само ти е до обвързване. В добавка там си за месеци, нищо че догодина пак. И двете сменяме/хме зимен-летен, та къде ти...
Но аз вече няколко венерини възврата не съм там, та не е само това. Трябва да си го носиш проклетийството в червата.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #19 -: Август 07, 2013, 09:43:24 am »
когато жената уж има мъж, но всъщност е сама.
колкото и да се перчат някои, че са си добре сами и не им трябва мъж, това за мен е защитна реакция или патология.

Клер, естествено е да се съглася с теб. Мъжът дава защита и сигурност, още повече, че ние жените имаме нужда от това, колкото и да ни е силен характера. Това е природата на човека...  :-\
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...