Здравей Гост

Планетите след септенера

• 20 Отговора
  • 3191 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Планетите след септенера
« -: Август 07, 2013, 04:54:09 pm »
Прочетох в една от темите...

Ще използвам темата да напомня на уважаемите съфорумисти нещо което сме повтаряли, за да оправдаем горкия нептун, набеден за всички беди на света -  а именно: и преди е казвано - луна, марс и сатурн са доста често в играта, когато говорим за зависимости. Оставете нептуна да си живее лекия живот, той сам по себе е добър.

В класическата астрология като не са вземали под внимание транссатурновите, какво мислиш, че са гледали? Разбира се! Не е ли заложено дадено нещо по планетите от септенера, не го търсете отвъд тях, да се носи от сто кладенеца вода. :))

Интересно...,винаги съм казвала, че не на всеки му се дава да вибрира с енергийте на Уран..,Нептун и Плутон... :rolleyes:...
И въобще има хора , които вибрират само на ниво септенер...и домове.
В кои карти бихме могли да открием това?
Дали трансатурновите планети ситуирани в Гокленови зони не показват , че натива ще борави в настоящата инкарнация с тях? :rolleyes:
Имате ли наблюдения в/у карти в които тези планети са поставени в кадентни и/или/ падащи домове и съответно не се усеща влиянието им?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: Планетите след септенера
« Отговор #1 -: Август 07, 2013, 05:09:08 pm »
На мнение съм, че ако някой астролог не може да разчете правилно картата до септенера, няма да може да я разчете и използвайки планетите след септенера. И също така съм на мнение, че само планетите от септенера в модерната астрология не са достатъчни, ако искаме да име що-годе точен прочит (тук дебело подчертавам, че става въпрос за модерни техники и школи, без смесване с античното). Но в античната астрология са се използвали много по-точни и детайлни техники, в голяма степен базирани върху астрономически наблюдения, а не зяпане на линейни графики, вероятно затова древните са успявали да бъдат много по-точни от повечето съвременни астролози, макар и да са боравили с по-малко на брой планети и аспекти. Инструментариумът непрекъснато се разширява, но това не означава, че се разширяват възможностите за правилно тълкуване, по-скоро се отварят допълнителни вратички.

Но ми е интересно, ако пуснем една карта без транссатурнови планети и тръгнем да я тълкуваме по Марч и Макевърс или Каръл Ръмшан, какъв ще е процентът познаваемост?

« Последна редакция: Август 07, 2013, 05:13:09 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Август 07, 2013, 05:22:25 pm »
И на мен ще ми бъде интересно... :rolleyes:
Да го направим...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Август 07, 2013, 05:24:52 pm »
Но нали се сещаш, че в играта не трябва да участват хора, запознати с антични и ведически техники?

Вземаме една карта само със седем планети и започваме да я тълкуваме по начина, описан в книгите по модерна астропсихология.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Август 07, 2013, 05:29:22 pm »
Качи една карта...

О.К. Приема се условието... :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Август 07, 2013, 05:34:20 pm »
Нямам вече карти, които да не съм качвала тук за обсъждане, а в астрокомската база не ми се рови.

Бихме могли да вземем за пример карта на някоя световноизвестна личност и да пробваме да я разгледаме и интерпретираме с ограничен брой фактори.

Не знам дали си струва упражнението - и двете не можем да сме участници, ако искаме феър плей. Ти ще отвориш програмата на Румен и ще видиш кои планети са видими, кои невидими, кои са фазови, къде има съвпад с неподвижна звезда, а аз ще се впусна да тълкувам по ведическата... Няма да е честно спрямо останалите участници. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Август 07, 2013, 05:47:44 pm »
Давам данните на една жена родена е във Варна на 27.04.1959г.
Трудно ми е качването на карти..., в момента...
Но, ако някой иска да го направи.

« Отговор #7 -: Август 07, 2013, 05:54:07 pm »
Няма честно и нечестно! Качвайте и тълкувайте. Дайте ни поне един пример  :P
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Asol

• 4140
« Отговор #8 -: Август 07, 2013, 06:28:21 pm »

Не знам дали си струва упражнението - и двете не можем да сме участници, ако искаме феър плей.

Ами просто не участвате.  :blink: В подобна тема може да участват всички, които нямат понятие от ведическа и класическа астрология.

« Отговор #9 -: Август 07, 2013, 06:30:50 pm »
ето карта

*

Asol

• 4140
« Отговор #10 -: Август 07, 2013, 06:31:03 pm »
Няма честно и нечестно! Качвайте и тълкувайте. Дайте ни поне един пример  :P

Изводите трябва да са авторски, не някой да ти надава насоки  - в това е предизвикателството.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Август 07, 2013, 06:32:08 pm »
Ами просто не участвате.  :blink:

Да, това важи за няколко души - ти, Мирабела, Гаури, аз - работим по ведическа система (извинявам се, ако някой съм пропуснала).

Марая - тя е запозната с класическата.

Останалите желаещи да заповядат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Август 07, 2013, 07:10:49 pm »
Би било наистина чудесно.
Така или иначе ние няма как да го направим..,защото с годините сме свикнали да гледаме по друг начин картите...
Не е зле някой да се престраши...като оценки няма да пишем...,но бихме могли на по-късен етап ползвайки класиците и ведите да допълним нещата...
Картата на тази жена е доста интересна...

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Август 07, 2013, 08:15:03 pm »

Картата на тази жена е доста интересна
...

...може ли да се посочи Час на раждане

Да. Часа е 01:30 мин. през ноща.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #14 -: Септември 15, 2013, 07:08:21 am »
Повдигам тази интересна тема, понеже напоследък ме спохождат интересни размисли по нея. Гледам че в мунданната астрология в днешно време обясняват доста събития с квадрата между Уран и Плутон. Ако обаче изключим планетите след септенера, как бихме могли да обясним събитията (протестите, земетресенията, и други)? Древните астролози как са можели да предсказват събитията и без да използват Уран, Нептун и Плутон? Освен това, ако изключим следсатурновите планети, няма да го има и големия воден тригон.

« Отговор #15 -: Септември 15, 2013, 08:05:03 am »
Нямам вече карти, които да не съм качвала тук за обсъждане, а в астрокомската база не ми се рови.

Бихме могли да вземем за пример карта на някоя световноизвестна личност и да пробваме да я разгледаме и интерпретираме с ограничен брой фактори.

Не знам дали си струва упражнението - и двете не можем да сме участници, ако искаме феър плей. Ти ще отвориш програмата на Румен и ще видиш кои планети са видими, кои невидими, кои са фазови, къде има съвпад с неподвижна звезда, а аз ще се впусна да тълкувам по ведическата... Няма да е честно спрямо останалите участници. :))
Лили,каква е тази програма на Румен? Интересуват ме по точно видимите и невидимите планети...

« Отговор #16 -: Септември 15, 2013, 10:00:31 am »
Карта за дамата,с дадените от Марая координати.
Темата е изключително интересна,ще я следя...дано се включат повече хора.

Само да спомена това,което съм чела-видими са планетите до Сатурн,понеже се виждали с просто око,а след него "джуджетата"  НЕ БИЛИ ВИДИМИ/т.е.Уран,Нептун,Плутон/.
« Последна редакция: Септември 15, 2013, 10:11:27 am от venera1978 »

« Отговор #17 -: Септември 15, 2013, 10:47:10 am »
Карта за дамата,с дадените от Марая координати.
Темата е изключително интересна,ще я следя...дано се включат повече хора.

Само да спомена това,което съм чела-видими са планетите до Сатурн,понеже се виждали с просто око,а след него "джуджетата"  НЕ БИЛИ ВИДИМИ/т.е.Уран,Нептун,Плутон/.
Планетите,които са изгорени от Слънцето мисля,че също са невидими...

« Отговор #18 -: Септември 15, 2013, 11:26:13 am »
 :wink2:Да.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #19 -: Септември 15, 2013, 09:46:33 pm »
Повдигам тази интересна тема, понеже напоследък ме спохождат интересни размисли по нея. Гледам че в мунданната астрология в днешно време обясняват доста събития с квадрата между Уран и Плутон. Ако обаче изключим планетите след септенера, как бихме могли да обясним събитията (протестите, земетресенията, и други)? Древните астролози как са можели да предсказват събитията и без да използват Уран, Нептун и Плутон? Освен това, ако изключим следсатурновите планети, няма да го има и големия воден тригон.
Аз не разбирам много от астрология, но да ти кажа какво знам и как го разбирам. Една планета преди да бъде "открита", действа на несъзнавано ниво що се касае до колектива и по мунданни въпроси не се изказвам, защото не знам, а колкото до личността, за което става дума в тази тема, при личността също оказва влияние на подсъзнателно ниво, но човек няма задача, импулс и средства да овладява енергиите и съзнателно. Ако вземем проклетите квадрати и опозиции на Плутон към Венера, в днешно време всеки собственик на такъв аспект минава поне през един тежък развод или раздяла след дълго съжителство, понякога и повече от веднъж. Е да, но ако вземем картата на прабаба ми и я пуснем в астрокома, ще цъфне квадратът, само че прабаба ми не се е развела, а тя е родена преди 30-та. Едно време хората не са правели така, не само защото не е било прието, но не е било и възможно - собствеността и обработката на земята не са позволявали да си сменяш гаджето или съпруга само защото не се обичате вече и не сте щастливи. Освен това хората и не са искали такова нещо. Как е преживяла баба ми квадрата? Дядо ми ще да я е тормозил сигурно, но дали е правила драма от това в плутонов стил? Една бабка съм чувала да казва по повод, че мъжът и умрял в една от войните в началото на миналия век и я оставил вдовица с три деца на 44 години: "Господ така е решил!" Точка! Ако се зарови човек в исторически извори от преди откриването на последните планети, ще започне бавно да проумява, че хората преди са имали коренно различно самосъзнание. За твърде много въпроси, за които днес си блъскаме главата, защото тези енергии са ни активни в картите и трябва да ги разрешаваме на лично ниво и да поемаме отговорност за тях, древните не са се и замисляли за лично мнение. В една стара църква около старото село Кремиковци е намерен един свещник, направен около 15-16 век и майсторът е оставил едно изречение за последното турско нашествие към тоя край, приключило с поголовно клане. Едно изречение като огледало на цяла епоха, което съобщавайки за събитието раказва още много страници - за това, че хората са приемали това, което им се случва, без да мислят, без да протестират, без да се съпротивляват. Бранели са каквото могат, но всичко излъчва липса на жал към погубените млади животи и отнетите възможности. Възможности! В ония времена. Ценността на индивидуалния човешки живот започва да се проумява от откриването на Уран и огромната човешка жертва в хода на индустриалната революция. Всички правим грешка да се връщаме мислено назад без да оставим натрупания колективен опит през това време и без да премахнем влиянията на тежките планети от съзнанието си, които не са бъзикали мозъчните центрове на древните. Това е свръхсложна задача и е възможна само, ако внимателно се изучи от исторически извори мирогледа им. И днес гледах някакви скални дупки, в които преди хиляда години са живели хора, вкл. и през зимата. И са водели книжовна дейност, духовен център, лекували са хора в тия условия и т.н. А условията са такива, че и домашните животни в оборите днес ще ги погледнат с презрение. :) "Медитирах" из пещерите, и тежестта и тегавостта от връщането назад, граничещи с безнадеждност и отчаяние за съвременното ми съзнание, оприличих на Сатурн. В моята карта Сатурн е направо бенефик, в екзалтация, с Южен възел в Козирог, много сатурнови животи имам назад, воля желязна, няма страст, на която да не мога да устоя, стига само да реша. Но малкото ми просветление за деня ме доведе до едни места и времена, когато Сатурн е бил "последната" планета и като такава се е усещал брутално. Нищо общо с днес. Днес Сатурн е нищо. Днес бруталността идва от Плутон, по различен начин, но във всяко време има една жестокост, която хората чувстват от последната планета в редичката, все едно коя е тя. Пак се разфилософствах. :D Това от брадатия козел, той все всичко знае. Но вие спокойно може да не ми вярвате, само споделям лични усещания/мисли.

Много ми е интересна темата с картата, но напоследък нямам време, ако ми остане, ще се включа - не разбирам ни от ведическа, ни от класическа, ни от никаква сериозна астрология закърмена съм с джънк фууд астролоджи. :) (Което не значи, че ще съм обективна по вашия въпрос.)
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven: