Здравей Гост

Стиснатите Мъже

• 359 Отговора
  • 44095 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Стиснатите Мъже
« Отговор #260 -: Август 11, 2013, 01:46:02 pm »
А кое в хороскопа действа като магнит за такива хора?

Забелязах, че често привличам своята противоположност - пресметливи и дребнави хорица. Но го обяснявам със специфичната позиция на Юпитер в 7 дом - мога да усетя пълнота и удовлетвореност, само ако давам и дарявам. А това често ми изиграва лоша шега и привлича хора, търсещи изгода, привлича фалшиви приятели. Спираш кранчето и те изчезват или се дистанцират.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #261 -: Август 11, 2013, 01:59:23 pm »
и риби подхожда за това, но пък не подхожда за други работи!
та затова се спрях на везни... Но иначе квадратите според мен са определящи!

Определящи за какво?

Какво искаш да се каже по тази карта, някакви насоки за тълкуване?

Така без час всеки може да пише свободни съчинения. Според мен този човек обича властта и парите, действа магнетично върху противоположния пол, може да има и харизма. Страстите го водят, но вероятно и това остава дълбоко под повърхността, малцина го забелязват.

Луната е в конфигурация с Марс и Уран, а ако се разшири орбисата, можем да включим Сатурн - не ми изглежда чак толкова колеблив, може само привидно да изглежда така, а той да си играе на стратегийки и в един момент да нанесе съкрушителен удар.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #262 -: Август 11, 2013, 02:02:03 pm »

Определящи за какво?

за "стиснатостта". Нали това е темата!
понеже тук се въртяха зодии - дева, рак, телец и т.н.
аз мисля, че не е от зодия, ...  той е скорпион.
определящи са аспекти, свързани с егото и богатството
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #263 -: Август 11, 2013, 02:06:17 pm »

Определящи за какво?

за "стиснатостта". Нали това е темата!

Добави и невидима Венера, при това в знак на заточение.

Има и Луна в съвпад с Марс - т.нар. Чандра мангала йога, която дава стремеж към светски и материални успехи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #264 -: Август 11, 2013, 02:10:27 pm »

а според мен биха били определящи ако засягат пряко или индиректно нещо по 2ри или 8ми дом (моите; чуждите...ресурси)

преди 10 страници писах, че е важно да се формулира правилно "Проблема"
"моите; чуждите ресурси, стиснатост"... това нищо не значи, ако е казано просто така!
едно е човек да иска да придобие повече, вкл. и чуждо, друго е ако не дава/разхищава свое...
едно е да спестява за дома, или да харчи разумно, друго е да е скъперник във всяка ситуация...
този от картата няма да вземе и 1 стотинка от нещо, ако не е негово.
Но си брои разходите до стотинка... Пред мадами се прави на ларж и черпи... но иначе е стиснат по вашите критерии.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #265 -: Август 11, 2013, 02:12:14 pm »
Но си бори разходите до стотинка... Пред мадами се прави на ларж и черпи...

Ауу, идеален, почти като мен!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #266 -: Август 11, 2013, 02:14:32 pm »
Но си брои разходите до стотинка... Пред мадами се прави на ларж и черпи...

Ауу, идеален, почти като мен!  ;D

ти на колко години си? ... горе-долу! ... 20+ ...  30+ ... 40+ ... 50+

*

Lillie

• 30532
« Отговор #267 -: Август 11, 2013, 02:16:52 pm »
30+, но може да ме мислите и за 20-годишна, нямам нищо против.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #268 -: Август 11, 2013, 02:18:42 pm »
30+, но може да ме мислите и за 20-годишна, нямам нищо против.  ;D

а-а...тогава не ти трябва такъв "пенсионер"!
не си прави изобщо устата да ви запознавам...
на него ще му хареса, ама аз не те давам да ставаш зян... !
забрави!!!!!!!!!!!!

...знаеш че часа е важен...

важен е, ама не го знам!!!!!!! .. и няма как да го разбера. Какво да направя? Да се гръмна ли???
Според теб какъв асц е? Риби или близнаци?
« Последна редакция: Август 11, 2013, 02:33:47 pm от Калоян Иванов »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #269 -: Август 11, 2013, 02:20:30 pm »
а-а...тогава не ти трябва такъв "пенсионер"!
не си прави изобщо устата да ви запознавам...
на него ще му хареса, ама аз не те давам да ставаш зян... !
забрави!!!!!!!!!!!!

Няма и да се дам  ;D - истината е, че харесвам по-млади мъже или поне връстници.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #270 -: Август 11, 2013, 02:22:45 pm »
Не съм запозната какво са казва в Тайнствата Христови, но наистина има логика. След приключване на връзка, особено ако е продължила повече във времето, на човек му е нужно време да размисъл и за изчистване преди да навлезе в нови отношения. Но на практика най-често виждам обратния вариант, особено при жени с акцентирани Везни или Скорпион - тъкмо приключват една връзка, веднага се втурват да търсят следваща, сякаш тя ще запълни празнотата в душата, а може би някои хора просто ги е страх дори за миг да останат насаме със себе си.

Но най-интересният феномен, който съм срещала при прясно разделени/разведени жени, е забременяване "напук" на бившия.  :-\

То това е при ясно изразен олигофренизъм в жената :)))

Мога и карта да кача, раздели се с мъжа си август, вече си беше намерила друг и март следващата година вече беше брененна. (Лили е права, везна с плутон на АЦ)
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #271 -: Август 11, 2013, 02:38:20 pm »
...знаеш че часа е важен...

Раху, повтарям си въпроса: Според теб какъв асц е? Риби или близнаци?

знам, важен е часът, ама не го знам !!!!! .. и няма как да го разбера. 

П.П. всъщност измислих начин да го питам... дано стане .. и дано той си го знае
и ще видим другата седмица кой е познал от двама ни!
« Последна редакция: Август 11, 2013, 02:46:32 pm от Калоян Иванов »

« Отговор #272 -: Август 11, 2013, 02:55:51 pm »
Раху, повтарям си въпроса: Според теб какъв асц е? Риби или близнаци?
Аз казах ВЕЗНИ.

Цитат
би било интересно после да споделиш истината...(но не твоята истина)

ако смяташ, че ще излъжа/скрия истината, за да изляза прав - значи водим безсмислена дискусия!
намекът ти ми звучи като обида! .. или поне като опит...

« Отговор #273 -: Август 11, 2013, 03:29:04 pm »
В крайна сметка това рефлектира върху детето, в един или друг смисъл... Но от друга страна, щом едно дете е заченато, значи това е бил "точният" момент, дори ако съображенията са да се натрие носът на бившия мъж.
Нужни са  7 години, за да се изчисти енергийното присъствие на  предишния сексуален партньор. Иначе заченатото дете носи И от неговата самоличност на фино ниво. В този смисъл всички мъже , с които дадена жена е спала през последните 7 години  са в една или друга степен бащи на детето...Не биологични, разбира се. Каузални.. ..Спермата е много мощен информационен носител...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Uran

• 6041
« Отговор #274 -: Август 11, 2013, 03:31:48 pm »
В крайна сметка това рефлектира върху детето, в един или друг смисъл... Но от друга страна, щом едно дете е заченато, значи това е бил "точният" момент, дори ако съображенията са да се натрие носът на бившия мъж.
Нужни са  7 години, за да се изчисти енергийното присъствие на  предишния сексуален партньор. Иначе заченатото дете носи И от неговата самоличност на фино ниво. В този смисъл всички мъже , с които дадена жена е спала през последните 7 години  са в една или друга степен бащи на детето...Не биологични, разбира се. Каузални.. ..Спермата е много мощен информационен носител...
A ako са ползвани кондоми?
Важи ли същото и за мъжете- техните деца да имат "много майки"?

« Отговор #275 -: Август 11, 2013, 03:32:32 pm »
Ужас! И при мъжете ли е така? И те ли се чистят 7 години от предишни партнъорки?  :-X
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #276 -: Август 11, 2013, 03:36:30 pm »

Важи ли същото и за мъжете- техните деца да имат "много майки"?

Виж тази подробност с кондомите, ведическата мъдрост не я е отчела... Ами не е имало тогава кондоми! ;D То пък и 7 години секс с кондоми не е  работа!!!
Майката е като в еврейската традиция. Винаги е една и е сигурно 100 процента коя е тя.... :blink:
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #277 -: Август 11, 2013, 03:38:14 pm »
Виж тази подробност с кондомите, ведическата мъдрост не я е отчела... Ами не е имало тогава кондоми! ;D То пък и 7 години секс с кондоми не е  работа!!!

Някъде четох, че първият кондом се е появил още в Древен Египет, направен от животински черва. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #278 -: Август 11, 2013, 04:06:35 pm »

... виж сегашният ми приятел е нещо друго даже в заведение като отидем иска после да си му върна парите
Сериозно ли говориш? Вероятно е дойчовец.  Все едно.. Такъв го отсвирвам веднага без обяснения и жал...

Да вземем да разгледаме и кое в хороскопа дава търпимост към такива хора.
Де да беше само сметката ....... :rolf:

ами сигорно тогава трябва да разгледате мойта карта щом го търпя

« Отговор #279 -: Август 11, 2013, 04:21:53 pm »
Но все пак на  напиша  нещо и по същество... По темата за  скъперниците.
Има различни  степени и видове скъперничество. За едни даден човек е скрънза, за други спестовник...Това малко като с чехльото...Но има разбира се
В наталната карта е важна е оценката на следните критери:
1.Положенито и силата на планетата Сатурн.
2.Положението и силата на Луната
3. Състоянието на 2/ри - отношението към парите  и 12/ти дом - разходите и харчовете...
Сатурн дава ограничение, по отношение на пари и вещи - в злокачествения вид -контрол,  дефицит, недостиг, нямане. В доброкачественния вид - самоконтрол, скромност, самодостатъчност, непретенциозност, аскетизъм.
Луната е  тази, която иска да даде, да се раздаде, да нахрани (ако е нарастваща и по-голяма от половина, екзалтирана, в собств. знак, без да е поразена от зловредни аспекти и не се намира в особено благоприятнидомове и  знаци). Ако разположението и  фазата на Луната са неблагоприятни, тогава и  нещата с даването и раздаването се  затруднени, оттук и може да се се прояви скъперничество...
Ако 2-ри и /или 12-ти дом е поразен, очевидно също може да  даде скрънза. До колко и как това е пак силно индивидуално.
Струва ми се, че  скъперничеството е също така силно свързано с епохата, в която дадено поколение расте. Поколенията, преживели война, напр. имат съвсем различно отношение към материалния и финансовия аспект на живота, в сравнение напр. с поколение, расло по време на стоков дефицит или поколение,  расло по време на капиталистическио благоденствие, в което процъфтява егоцентизма. Не бих класирала тук  по елементарната скала - напр. "нашите  баби и дядовци бяха по ларж от нашите деца" ... Просто сменят се критериите, ценностите. И ако един мой връсник за мен е спестовен и разумен човек, за едно младо момиче е сдухан  стисняр. Всичко това е свързано с планетата Сатурн, която се движи най-бавно в хороскопа и  като резултат в продължение на 2,5 г се раждат  хора,чиито Сатурн се намира в един и същи знак... Това често съвпада  с опреедлено обществено, историческо или икономическо събитие - война, разцвет, криза, застой, девалвация, хиперинфлация и пр.
Надявам се, че ме разбирате какво искам  да кажа.
А щях да забравя и за накшатрата Ревати, и чиято характеристика се спряга едно много важно качество, а именно благотворителността. Когато Луната минава през тази накшатра денят е благоприятен  да проявим благотворителност. Хората, чиято Луна е в Ревати обичат да правят дарения, дори самите те да нямат достатъчно пари или средства ... Обичат да дават и да подаряват от  чисто филантропски подбуди.
Понеже стана дума също и че хората с Луна в рак  били скъперници... Аз като  една от тях бих споделила, без да се оправдавам, че е баш така.  Давам с удоволствие, но ми е трудно да преценя на кого. Затова понякога давам на хора, които нямат нужда или не искат да вземат. И тази липса на обратна връзка,  идва вероятно от  намаляващата фаза на Луната ми... :blink:

Иначе по въпросите  за ролите  на мъжа и жената в партньорските отношения, бих се съгласила с Дрийм. И бих ви препоръчала една серия от аудио лекции  по Ведическа  психология, пречупена през призмата на няколко  спиритуално ориентирани наши съвременници. Разбира се не е задължително нито да  слушате, нито да сте съгласни 100 проц. Просто едно обяснение, от къде идва схващането, че мъжът трябва да плаща сметката в ресторанта! :blink:
http://www.vedicuniversity.ru/psihologiya_sem.htm
Платон