Здравей Гост

Стиснатите Мъже

• 359 Отговора
  • 44040 Прегледи
Re: Стиснатите Мъже
« Отговор #300 -: Август 12, 2013, 09:49:28 am »
Свързана е по някакъв начин...

Ето ви едно по-елементарно обяснение (основано на принципа "Бръснача на Окам")
Венера е единственото видимо астро-тяло, което е в две персонификации, перфектно съответстващи на Раждането и Смъртта - Зорница и Вечерница, Изгрев и Залез.
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #301 -: Август 12, 2013, 09:50:51 am »
Тази част от дискусията (за окултната символика на Венера) би било добре да се отцепи в отделна тема, но трябва да чакаме това да направи админът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #302 -: Август 12, 2013, 09:52:38 am »
Тази част от дискусията (за окултната символика на Венера) би било добре да се отцепи в отделна тема, но трябва да чакаме това да направи админът.

и сами можем да се отцепим! ..Ако искаш  ;)
няма нужда да чакаме някой друг да ни помогне!
просто пускаш нова тема и се копираме там!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #303 -: Август 12, 2013, 09:53:49 am »
Голям си подстрекател.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #304 -: Август 12, 2013, 09:59:11 am »
вчера прочеох че Меркурий винаги гледал към Слънцето с едната си страна...
- а как тогава..или по-скоро...кое лице е отговорно за качеството му на Психопомп

още ми дължиш отговор на въпроса от вчера.
Като занулим/изравним резултата - тогава ще си помисля дали да ти отговарям на новите въпроси!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #305 -: Август 12, 2013, 10:02:09 am »
За Венера можете да пишете в новата тема, копирах част от дискусиите там.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #306 -: Август 12, 2013, 10:04:06 am »
Венера  в дебилитация и 12 дом може значително да съкрати земното пребиваване на индивида. 

Адиос, амигос.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #307 -: Август 12, 2013, 10:04:58 am »
вчера прочеох че Меркурий винаги гледал към Слънцето с едната си страна...
- а как тогава..или по-скоро...кое лице е отговорно за качеството му на Психопомп

Предвид близкото му отстояние от Слънцето, за Меркурий казват, че през доста време е невидим.
Кога се изявява като психопомп? Хм, може би фазата, когато се скрива и когато за пръв път се появява, става видим?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #308 -: Август 12, 2013, 10:18:03 am »
Свързана е по някакъв начин...

Ето ви едно по-елементарно обяснение (основано на принципа "Бръснача на Окам")
Венера е единственото видимо астро-тяло, което е в две персонификации, перфектно съответстващи на Раждането и Смъртта - Зорница и Вечерница, Изгрев и Залез.

Да, това е много съдържателно обяснение - от където идваме, там и отиваме... :blink:
Съвременните изследователи на  въпроса за раждането и смъртта ( Станислав Гров, Елизабет Кюблер Росс)  почти  успяха да докажат, че става дума за едно и също нещо и, че  земята е  земният живот са нещо като коридор, през който минаваме докато сме живи тук и сега.  През едната врата от единия край влизаме (раждането), а през другата, от другия край  излизаме (смъртта). Останалото е  Вечността или... Знам ли?
Римляните  са били като нас, т.е. доста объркани и с изгубено ВЕЧЕ  знание какво има Отвъд и дори с изгубена вяра има ли го  изобщо това Отвъд... Цезар например се удивлява, че келтите вярват в преражданията. Това  той го дава като обяснение защо не ги е страх от смъртта. Но при римляните са били все още живи  старите ритуали, старите символи, които  използвали  полуосъзнато, дори неосъзнато, ми се струва... Както ние днес.. Кичим се с мартенички и знаем, че носи здраве, но малцина могат точно да обяснят каква  е историята,  символиката, значението на  и тази практика... Може би  някой спец от  института по етнография в БАН, да е написал научен труд, но световно недостъпен и безинтересен за масовия гражданин
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Нова

• 3491
« Отговор #309 -: Август 12, 2013, 10:18:57 am »
Моят на 15* преди слънцето какъв е?

« Отговор #310 -: Август 12, 2013, 10:22:15 am »
Венера  в дебилитация и 12 дом може значително да съкрати земното пребиваване на индивида. 

Адиос, амигос.

Е, това всеки трябва да го каже рано или късно! ;D Съдба!
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Нова

• 3491
« Отговор #311 -: Август 12, 2013, 10:37:54 am »
Моят на 15* преди слънцето какъв е?

няма аспект със Слънцето, НО

източните планети по дефиниция са благотворни. Най-много прана на планетата има преди изгрев. Окултизмът твърди, че тогава "ангелите" пеят, за да събудят материята за живот. Имаш свободата да го интерпретираш.

Изгревът е началото, новото, зареден е с енергия.  ;)

това е от  темата Меркурий преди или след
тема съкровищница за всички, които имат време да четат

Мерси, вчера започнах да чета съкровищницата.
Моят е с изгрева.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #312 -: Август 12, 2013, 11:16:59 am »
стиснатите мъже - като стиснатите жени - проблем с у2, у8, у12, и/или мунданните управители на тези домове/ац/сатурн замесен.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

« Отговор #313 -: Август 12, 2013, 02:35:37 pm »
стиснатите мъже - като стиснатите жени - проблем с у2, у8, у12, и/или мунданните управители на тези домове/ац/сатурн замесен.

мдаааа... "ние" изписахме томове анализи, ама накрая дойде priya и каза всичко с половин изречение, че даже ни светна за сатурн и домовете.   ;D )))
както се казва в една пиеса: "Въх, уби мъ!"

« Отговор #314 -: Септември 02, 2013, 11:01:15 pm »

мдаааа... "ние" изписахме томове анализи, ама накрая дойде priya и каза всичко с половин изречение, че даже ни светна за сатурн и домовете.   ;D )))
както се казва в една пиеса: "Въх, уби мъ!"
Я да направя включване и аз, с нездраво любопитство?
Тоя стиснат ли е, психопат или зелена еуглена? Просете язь (i)ка ми  :P

« Отговор #315 -: Септември 03, 2013, 10:48:52 am »
Aбсолютно вярно...за Слънчевия мъжки рак.

Пестеливост и ограничение-ТИПИЧНО за Сатурн...

Бившият ми съпруг беше със Слънце в Рак,и Асц.Козирог-ОТВРАТИТЕЛЕН СКЪПЕРНИК...И ще Ви разкажа една случка ,за да видите що е дребнавост...и да се посмеете...Изпратих го веднъж до магазина ,за да ми купи вафла/Морена/ ,а той ми идва с Резово,че била по-евтина!!! :o :(.
Като бяхме гаджета ,и като ходехме по КАФЕТА/защото нямаше пари за ресторанти/ -плащахме сметката наполовина...Колко глупава съм била тогава,като си мислех ,че е важна ЛЮБОВТА... ,А НЕ ПАРИТЕ:'(Да ,ама НЕ...!!! ОСТАВА СИ СТИСНАТ И СЕГА...спрямо детето.Добре,че е ВЕЧЕ ЕКС-СЪПРУГ :P.Не мога да кача карта,защото не помня часа му на раждане.
Относно Девите -същата история.../имах гадже Дева/,а и за други Деви имам наблюдения .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #316 -: Септември 03, 2013, 10:59:13 am »
Споменатият от мен в началото на темата (съпруг е на една моя приятелка) е още по-тежък случай, направо патологичен.
С техните доходи сега съвсем спокойно минават за средна класа - мисля, че 3-4 хил. лв. за Варна си е доста добре, тук вземаме по 500-600 лв. заплата. Имат малко 3-годишно дете, за което няма много разходи, таткото и за детето си се стиска да изхарчи някой лев. Всяка стотинка се цепи на две, живеят като мизерници, карат на боб, леща и картофи, домати и краставици не се купуват - вземат се от село, когато има път натам... Вземат се кюфтета и кебапчета от Кауфланда към края на работното време, когато ги пускат с 50% намаление! А сега поредният скандал с жена му е за това, че нейните родители са решили да й подарят кола, но годишният данък за колата е цели... 30 лева!!! При все това, че данъка и поддръжката ще се плащат от заплатата на съпругата, тя също работи. Но за него нейните пари отиват в "общ бюджет" (с който се покриват всички разходи за домакинството, за да може той неговите 2-3 хил. на месец да пести), затова сега й прави на въпрос 30те лева данък кола! Болен мозък! Но повече й се чудя на нея - как търпи такъв мизерник и как няма никакво достойнство.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #317 -: Септември 03, 2013, 10:59:23 am »
Selena10, гледам имаш на компа програмата ZET...
Защо пускаш снимка от астрокома?
Просто ви се чудя, какво не й харесвате на тази програма?
Всичко си пише отстрани като данни!!!!

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #318 -: Септември 03, 2013, 11:37:51 am »
той този не е обикновен скъперник, ами направо си е с отклонения  :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #319 -: Септември 03, 2013, 11:40:41 am »
С отклонения си е човекът (и това не е само мое мнение!), но е вменил такава вина на съпругата си, че тя заради него ходи на семейни консултации с психолог и въпреки всички положени усилия не успява да преодолее проблемите и различията в брака.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.