Здравей Гост

Жените използвачки

• 42 Отговора
  • 5215 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Жените използвачки
« Отговор #20 -: Август 11, 2013, 04:42:01 pm »
За това нещо е нужно "разрешението" и съгласуваността между двама души и ако няма отклик отсреща всякакви мурафети отправени от "използвачката" са безсмислени. Щом има отклик мъжете са дали "зелен светофар" да се случи т.е. никой не ги е насилвал просто са решили така да направят.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Август 11, 2013, 04:52:45 pm »
Пускам карта на една такава сметкаджийка.
У2 в 8-ми дом и У10 в 7-ми дом в съвпад с ДЦ...
Няма висше образование, но е пътувала много (Юпитер в 9-ти). Няма постоянна работа, Сатурн и Уран в 6-ти перфектно я описват. У8 е в 6-ти дом и наистина управлява парите на партньора.

Интересно е да се отбележи, че при тази дама  Асцендентът и куспидата на 2 дом попадат в един и същи знак и имат общ управител - Луна. А Луната е в сатурнов знак в 8 дом и има точен аспект с у8. Има и аспект с Венера, която се намира в доста издигната позиция в картата й (двете най-издигнати планети са Юпитер и Венера). Често Венера или Юпитер в 11 дава протекции в социума, потвърждава го и позицията на СЛВ в 11 дом - в Телец, знак на Венера (мунданно съответствие - 2 дом). Юпитер е в тригон със Слънцето - още един фактор за мъжка протекция. Сатурн освен 8 дом управлява и втори и има аспект с управителя на изгряващия знак, при това хармоничен. Слънцето и Меркурий са в мутабелен знак и опозиция с Уран - не вярвам много да я е грижа за обществените нагласи и какво мислят хората за нея, важни са нейните цели (упр. на МС в тригон със Слънце), пък с партньорите може да го играе "жертва" (Нептун в 7 дом), макар че тази роля не й пасва особено, никак даже.

Но както казват, за всеки влак си има пътници - щом съществуват такива жени, значи има и мъже, на които са нужни. Нищо на тоя свят не съществува само за себе си, безцелно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #22 -: Август 11, 2013, 05:19:13 pm »
Да, играе го е жертва и не никак не й ходи тази роля  ;D. Мъжът с който е отчаяно се опитва да създаде семейство с нея, но тя успешно го мотае.

Луната също така е в накшатра Дхаништха, такива хора могат да бъдат алчни...

А и няма как да не забележа, че в нито една карта качена до момента няма водна Луна :rolleyes: .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Август 11, 2013, 05:25:09 pm »
Дхаништха е една от накшатрите, даващи материализъм и стремеж към охолен живот (наред с Бхарани, Пурва Пхалгуни). В знака Водолей може да даде и хуманитарни способности, в Козирог е с по-материална природа.

Но всъщност тук не е в Дхаништха, не си отчела прецесията - по сидерал попада в Уттара Ашадха - единствената накшатра в Лунния зодиак, чието животно-тотем си няма "половинка". Тя да си ги мотае, докато е млада, но младостта е толкова преходна и нетрайна...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #24 -: Август 11, 2013, 05:39:23 pm »
Ох, да, сбъркала съм, много е мътна тази ведическа астрология.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Август 11, 2013, 05:53:33 pm »
Още нещо, което ми прави впечатление:

В сидералната й карта няма грам вода, преобладава земя/въздух.
Има ретрограден Юпитер, който с прецесия попада в Козирог и в един знак с Луната, макар и в различни накшатри. Юпитер в падение заедно с Луната в 8 дом (тя е у2) наистина може да даде алчност към чужди ресурси, и все ще се намира кой да я "захранва" - Венера и Раху в 11 дом (Раху е упр-л на накшатрата на Лагна и се намира в накшатра Бхарани, която също се свързва с охолния живот), тя като магнит привлича спонсори, макар че Венера не е силна есенциално (често в тази насока работят и дебилитираните планети - наблюдения от практика  ;)). Между другото, по сидерал Венера получава аспект от Сатурн, който е ретрограден, екзалтирал и най-вероятно има статут на атмакарака в хороскопа. Всъщност тук Венера и Сатурн попадат в един знак с нодалната ос, макар и да не са в съвпад с възлите - те си действат заедно по оста 5/11 дом. С ретро Сатурн/Кету в 5 дом и у5 в 11 дом в марсов знак заедно с Раху възможно и децата да не са й приоритет в тази инкарнация. Както казах, Луна в Уттара Ашадха понякога дава трудно обвързване, трудно намиране на онзи - истинския, макар че сама по себе си не дава въздържание и липса на връзки. А в случая тя попада в един знак с Юпитер, който управлява два ъглови дома - 7ми и 10ти, така че никак не изключен висок статут след брака или благодарение на партньор. Но дебилитираният Юпитер не винаги действа в най-благородната си светлина, освен ако в по-зряла възраст (евентуално по време на юпитерова махадаша, ако такава още не е минала, или след навлизане в юпитеров цикъл) не я удари на мистика и окултизъм, но за това трябва да се види най-малкото Навамша. Но с тази специфична позиция на Луната и Юпитер може и бракът да се забави във времето, трябва да се види Д7.

« Последна редакция: Август 11, 2013, 06:05:02 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #26 -: Август 11, 2013, 06:05:33 pm »
Лили, благодаря ти много за цялостния анализ :blink: . Може ли да попитам със сайт или програма правиш сидералната карта ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Август 11, 2013, 06:07:33 pm »
Може ли да попитам със сайт или програма правиш сидералната карта ?

Специално тази не съм я смятала никъде - гледам "на око", а и не ми се играеше да издирвам рождените данни.

Иначе - с Джаганатха Хора.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #28 -: Август 11, 2013, 06:11:00 pm »
Мерси :blink: .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Август 11, 2013, 06:16:54 pm »
Иначе, ако разгледаме западната карта по модерния начин (астропсихология), и там се вижда кофликт с майчинската роля - управител на АС е Луната, намира се в 8 дом в знак на заточение и има квадрат с Венера - у5 и у12 (какво не харесва тя у майка си, с какво мисли, че тя не се е справила адекватно?), в 5 дом попада ЮЛВ в Скорпион (репродукция). Има и ретро Плутон в 5 дом - може да се приеме, че е в опозиция с Венера.
Но разбира се, това е много повърхностен прочит, нужно е да се гледа по-задълбочено и в детайли, ако искаме да сме точни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #30 -: Август 11, 2013, 06:39:39 pm »
това е картата.....!
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Август 11, 2013, 06:51:49 pm »
Тук може да има изразена сексуалност, която умело да използва - екзалтирал Лагнеш в съвпад с Венера и Раху в 3 дом от АС.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #32 -: Август 11, 2013, 06:53:15 pm »
Тук може да има изразена сексуалност, която умело да използва - екзалтирал Лагнеш в съвпад с Венера и Раху в 3 дом от АС.  ;D

:72:

за без пари или подаръци... и здрасти няма... познай каква е най-новата й придобивка  :P
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #33 -: Август 11, 2013, 06:55:00 pm »
Да кажа 2 думи за притежателката на картата - ранен брак за заможен мъж, дете, развод, още преди това си намери друг човек, заедно са от броени месеци, а вече очаква дете, не искам да коментирам нищо повече, в картата се вижда всичко.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Август 11, 2013, 06:59:44 pm »
познай каква е най-новата й придобивка  :P

Аз с моята скромна фантазия...  :-[

Колибка на Виржинските острови? 

Ммм, чакай - може би китен остров сред лазурни води?  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Август 11, 2013, 07:06:16 pm »
Да кажа 2 думи за притежателката на картата - ранен брак за заможен мъж, дете, развод, още преди това си намери друг човек, заедно са от броени месеци, а вече очаква дете, не искам да коментирам нищо повече, в картата се вижда всичко.

Юпитер и Сатурн са статусни планети - и двете са в съвпад със Слънцето и не къде да е, а близо до изгрева. При това Юпитер е в много точен (партилен) тригон с Луната. Комбинацията на Читра и Дхаништха е доста късметлийска, и тук има Чандра мангала йога (Луна-Марс), а Луната получава аспект от Юпитер в съвпад с Лагна.

А има и жени, които преди да са се развели или по време на развод вече си набелязват нов съпруг (или спонсор). Не си губят времето напразно. :))

« Последна редакция: Август 11, 2013, 07:14:12 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #36 -: Август 11, 2013, 07:16:31 pm »
познай каква е най-новата й придобивка  :P

Аз с моята скромна фантазия...  :-[

Колибка на Виржинските острови? 

Ммм, чакай - може би китен остров сред лазурни води?  :rolleyes:

:rolf:

няма да се учудя, ако някой ден и такова получи... винаги съм се изумявала как и от къде намира такива хора, буквално спонсори... не е работила от много отдавна, а на ден харчи една минимална работна заплата.. Не знам с какво толкова ги омайва... но се харесват взаимно.. / подозирам, че е нимфоманка  ;D / Постоянно е с "някой" на почивка.. по света..
Съученичка ми е, сега второ висше кара.. Много последователно следва целите си.. Всичко материално, което някога е поисквала го е получавала.. Последната й придобивка са цици  ;D Вероятно вече е и собственичка на порше ..  ;D
А хората се чудят как да вържат двата края  ;D И това се е превърнало във философия, не само в ежедневие.. като ми е разказвала какви ги върши съм се чувствала много наивна.. сякаш живеем в различни светове.. или по точно моя се срива всеки път като разбера колко съм наивна..  :unsure:

Миналата година работих с по-млади момичета от мен, нямам им картите, но и те следваха нейната "философия" .. някак е много страшно.. на къде отива света.. Нямат ли чувства тия хора.. дано никога да не разбера житейската им философия.. пази Боже!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Август 11, 2013, 07:20:46 pm »
Последната й придобивка са цици  ;D

Доста полезна придобивка!  ;D Следващата може да е срамни устни - ако не са й достатъчно големи.  :-[

Тъй де - за всеки празник по анатомична част, която иска да промени.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #38 -: Август 11, 2013, 07:29:11 pm »
Последната й придобивка са цици  ;D

Доста полезна придобивка!  ;D Следващата може да е срамни устни - ако не са й достатъчно големи.  :-[

Тъй де - за всеки празник по анатомична част, която иска да промени.  ;D

ахахах, май е споменавала и такова нещо  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

чудех се по кой аспект са циците .. не е сложила много кубици, съвсем малко , преди тва имаше само зърна  ;D

дали от тр. плутон секстил към наталната луна.. дали от тр. юпитер.. или секстила на тр. уран към натална венера..
наталната й венера в 3ти дом, в знака на водолей - знам, че е ходила на много срещи по интернет, квадрата й към плутон към 12ти - о да, доста тайна срещи , с женени

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Август 11, 2013, 07:31:42 pm »

ахахах, май е споменавала и такова нещо  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Няма майтап - от един доктор навремето чух, че се правели и такива операции, на входа в пещерата на Венера, с естетична цел. Тъй че може да й го подхвърлиш като идея, това да й е следващата придобивка.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.