Здравей Гост

Международният ден на леворъките

• 57 Отговора
  • 7606 Прегледи
*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Международният ден на леворъките
« Отговор #40 -: Август 13, 2013, 02:40:47 pm »
Има въпросници в интернет като толкова искате да разберете коя половина ви доминира.
те се се менят доминиращите, има един тест с танцьорка, да кажете накъде се върти....хората около мен се скараха след спорове...защото тя съ върти там накъдето й позволи последователно включващото се мозъчно полукълбо в момвента-дясно, или ляво...
« Последна редакция: Август 13, 2013, 02:46:04 pm от Enigma »

« Отговор #41 -: Август 13, 2013, 02:45:51 pm »
Знам го този тест. Но си има и такива с въпроси, които могат да определят кое доминира през повечето време.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #42 -: Август 13, 2013, 02:47:26 pm »
Знам го този тест. Но си има и такива с въпроси, които могат да определят кое доминира през повечето време.
аз съм с доминиращо дясна половина в повечето време,защото такава ми е професията, но само и предимно там, бисер ли казах...май...
а между другото и всички акутни болки, инциденти са ми в дясната половина на тялото-това пък е от лявото кълбо...
« Последна редакция: Август 13, 2013, 03:05:09 pm от Enigma »

« Отговор #43 -: Август 13, 2013, 02:55:38 pm »
И аз съм с доминираща дясна по същата причина ;) .

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #44 -: Август 13, 2013, 03:07:33 pm »
...за това ли има само един глас че се ползват и двете...
ами имаше нещо, знам че тук има знаещи, дано се включат, и двете, и двете....коя част от мозъка ги обединяваше...не помня...
нали казвам, че донякъде /като оставим вроденото/ ние си избираме в отделните моменти КАК да мислим, усещаме и оттам-разл. преобладаващо полукълбо...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Август 13, 2013, 03:21:04 pm »

Такива тестове изобщо не мога да правя - започва да ми се вие свят от въртенето и ми се гади, дори ако го гледам на картинка. Това не знам на кое кълбо се дължи - проблем с вестибуларния апарат?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #46 -: Август 13, 2013, 03:33:50 pm »
Е, едва ли, освен ако по принцип не можеш да пазиш равновесие, тогава може да говорим за проблем.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Август 13, 2013, 03:44:54 pm »
Лесно получавам световъртеж, дори ако гледам продължително нагоре към небето, особено отвисоко.
В детска възраст така и не се научих да карам колело, не мога да пазя равновесие с него и падам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #48 -: Август 13, 2013, 03:48:18 pm »
Трябва да те види лекар според мен :-\ .

« Отговор #49 -: Август 13, 2013, 05:14:00 pm »
И аз съм от поколението, което яде бой за да пише с дясната ръка, сигурно за това пиша ужасно грозно, но за това пък граматически вярно, с дясната само нож не мога да държа, лявата ми е по-силна , всяка нова дейност, която започвам , мога да я  върша с която ръка си избера, за полукълбата на мозъка си не се наемам да правя коментар , там сигурно е голяма каша ;D.
Всичко е възможно. Невъзможното просто отнема по-дълго време.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Август 13, 2013, 05:35:46 pm »
И аз съм с много грозен почерк - много дребен, нишкообразен, почти нечетлив.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #51 -: Август 13, 2013, 05:49:02 pm »
Съпругът ми е левичар. Може да си служи и с дясната ръка, но по- силна му е лявата. Струните на китарата са обърнати- като за левичар. Завинтва с отвертка с лявата ръка. Всъщност, служи си еднакво добре и с двете, но комфортно му е с лявата. В краката също е левичар (знаете, че левичарството може да бъде частично). Предпочита да стоя от лявата му страна. ;D

« Последна редакция: Август 13, 2013, 11:00:46 pm от Uran »

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #52 -: Август 13, 2013, 06:00:04 pm »
Съпругът ми е левичар. Може да си служи и с дясната ръка, но по- силна му е лявата. Струните на китарата са обърнати- като за левичар. Завинтва с отвертка с лявата ръка. Всъщност, служи си еднакво добре и с двете, но комфортно му е с лявата. В краката също е левичар (знаете, че левичарството може да бъде частично). Предпочита да стоя от лявата му страна. ;D

Забелязала съм, че ако му е по комфортно на един човек с лявата, значи си е чист левичар. Говори за писане, режене и т.н
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Uran

• 6041
« Отговор #53 -: Август 13, 2013, 06:02:46 pm »
Чист левичар си е, но нали е продукт на соца, може да си служи и с дясната ръка. Принудили са го, което е за добро. Той може да нарисува нещо триизмерно и с двете ръце и да е еднакво поне на око.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #54 -: Август 13, 2013, 09:51:30 pm »
някой (Краби) да пусне анкета с три отговора на въпроса "С коя ръка си служите по-добре?": 1. дясна, 2. лява, 3. и двете!
трябваше да има и 4. с нито една от двете!

Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #55 -: Август 13, 2013, 10:10:10 pm »
Като дете съм била левичар. Естествено в училище ме отучват от този "вреден" навик. На 19 години дясната ми ръка отказа да пише - отдадоха го на натоварването по време на кандидат-студентската подготовка. На изпитите бях с пристегната ръка и обезболяващи. Мислех, че няма да успея,  защото проверяващите няма да разчетат какво съм написала. Е, успях, но така и не прописах повече с дясната ръка. Наложи се да се науча да пиша с лявата ръка. И все още пиша грозно, но в крайна сметка съм явно се върнала към това, което ми е било заложено с раждането.

« Отговор #56 -: Август 14, 2013, 02:21:45 pm »
Стана ми любопитно дали наистина може да се намери нещо общо при левичарите и изхождайки от факта ,че Мерка отговаря за ръцете,намерих нещо общо при картите пуснати в темата плюс още две-три. В 90% от картите има аспект на Меркурий с Уран.Разбира се не всеки с връзка между тези планети ще е левичар,но има логика.Мерк-ръце и Уран-нестандартност. Поне за момента в това време и общество левичарите са все още рядко срещани.Просто при тези хора това е една от проявите на аспекта плюс оригинално, абстрактно мислене.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Uran

• 6041
« Отговор #57 -: Август 15, 2013, 07:59:14 am »
На мен пЪ сутринта ми стана интересно друго...
дали има нещо общо с фазата на Луната (растяща...намаляваща) ляво/дясно....
и дали тези амбидекстри се "получават" около пълнолуние...
всъщност пълнолунието май си е коварно нещо

Съпругът ми левичар е новолунен овен. Меркурий му е в съвпад със Сатурн в риби и в опозе на Уран в съвпад с Плутон.