Здравей Гост

Хората,които НЕ ИСКАТ да имат деца

• 175 Отговора
  • 24009 Прегледи
Хората,които НЕ ИСКАТ да имат деца
« -: Август 13, 2013, 02:58:23 pm »
Обмислям от доста време да пусна такава тема,понеже ми е страшно любопитно кое в натала предизвиква това нежелание. Лично аз обвинявам троновата си Луна и Сатурн за това,че ми е У5. Обвинявам също и прекалената си суетност,защото възприемам бременността и раждането като нещо,което в известна степен деформира тялото. Сатурн ми е виновен и защото е слаб,точно толкова колкото и желанието ми да поема отговорност. Качвайте карти и споделяйте. Ще ми бъде интересно и любопитно!
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Veselin

• 2737
Re: Хората,които НЕ ИСКАТ да имат деца
« Отговор #1 -: Август 13, 2013, 03:03:02 pm »
И аз не искам да имам, но аз съм Стрелец и съм безотговорен и вероятно е заради това. Освен това не мога да търпя бебешкия плач (нищо, че и аз съм плакал като малък).

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #2 -: Август 13, 2013, 03:05:41 pm »
Аз не искам. Венера и Луна в Близнаци :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Veselin

• 2737
« Отговор #3 -: Август 13, 2013, 03:06:33 pm »
Така е, но децата не ограничават ли свободата? Освен това, съм видял много лош пример и съм на мнение, че не е хубаво всеки да става родител (лично мое мнение, на никого не го налагам!).

« Отговор #4 -: Август 13, 2013, 03:09:08 pm »
И аз не искам да имам, но аз съм Стрелец и съм безотговорен и вероятно е заради това. Освен това не мога да търпя бебешкия плач (нищо, че и аз съм плакал като малък).
Ти също имаш тронова Луна,а аз вчера за сефте разбрах,че съм безотговорна. Понеже се разплаках,задето измих 3 чинии и започнах да се питам-"Това ли е живота-да чистиш и да миеш чинии" Тогава усетих колко съм безотговорна,как искам живота да е лек,забавен и приятен. Без чинии и без деца...

« Отговор #5 -: Август 13, 2013, 03:09:49 pm »
Аз имам екзалтирала Луна и У5 също ми е Сатурн, но не бих казала, че не искам деца.
Представям си, че ще имам, но ми е трудно да си представя как например няма да мога да пътувам насам - натам, а ще трябва да се установя за да ги отглеждам...

За да търсим такова нещо в натала трябва да знаем причините човекът да не иска деца - например жената може да е голяма кариеристка.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6 -: Август 13, 2013, 03:10:30 pm »
Ами тя моята Луна е в 5 дом и постоянно мисля за развлечения, трудно бих изтърпял един рутинен живот.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #7 -: Август 13, 2013, 03:11:32 pm »
тогава действай по въпроса за миялна  ;D
от къде знаете, че след някоя и друга година няма да умирате за деца?  :rolleyes:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #8 -: Август 13, 2013, 03:12:52 pm »
Щом досега не съм заискал, едва ли ще стане и занапред. Освен ако не направя дете по невнимание...

« Отговор #9 -: Август 13, 2013, 03:15:25 pm »
Хора със Сатурн в пети дом съм виждала да не искат и да чуят даже. Често чувам от тях, че това е твърде голяма отговорност и дългосрочен ангажимент и поради това не биха рискували да го поемат, явно провала да не проведеш правилно възпитанието на детето си и то да се провали са доста силни при тях.
И аз не искам деца - имам Сатурн в първи, което не е първопричина, естествено. Но винаги и във всички случаи, предпочитам да общувам с емоционално и духовно зрели хора. Всякакви крясъци, тръшкания, присъщи на малките деца, са способни да ме извадят от нерви за секунди и да ми преобърнат цялата вътрешна хармония. Поради тази причина е абсурдно да съм майка, това по-скоро би могло да ми бъде адското наказание, ако някога свърша в някой казан.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Август 13, 2013, 03:15:38 pm »
Освен това, съм видял много лош пример и съм на мнение, че не е хубаво всеки да става родител (лично мое мнение, на никого не го налагам!).

И при мен това е факторът, който донякъде възпира.
Нямам негативно отношение към децата и родителството, но и не припадам в екстаз като гледам бебета и малки деца.

Моето решение да имам или нямам деца ще зависи пряко от мъжа - дали искам такъв баща за децата си, виждам ли съвместното си бъдеще с него. Не може да е някой сульо-пульо, няма с кой да е да си смесвам гените, я!  :P

Но ако ми е писано в този живот да нямам деца, бих приела съдбата си спокойно, без да изпадам в разплодна истерия, както се случва с доста жени след навършване на определена възраст.

И ако все пак се случи, мисля че майчинството много ще ме промени.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Август 13, 2013, 03:16:58 pm »
Не знам...ама 3 дена подред мих чинии и вчера просто избухнах...Започнах да плача и накрая просто излезнах и се разхождах късно вечерта,а моя приятел само ми звънеше да пита къде съм  ;D Падна ми пердето и отидох при брат ми,който живее сам. Пушихме трева,той ме успокои и сега съм ок  ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #12 -: Август 13, 2013, 03:18:09 pm »
И другата причина, която ме възспира да искам деца е, че може все някога да ме обвиняват за това и онова, защо животът им е такъв или онакъв (и аз съм ги говорил тия неща за съжаление). Далеч по-оправдано е да гледаш куче примерно, то винаги ще те обича независимо какъв си и ще се радва искрено.

« Отговор #13 -: Август 13, 2013, 03:21:43 pm »
тогава действай по въпроса за миялна  ;D
от къде знаете, че след някоя и друга година няма да умирате за деца?  :rolleyes:

При повечето така става, ама не след някоя друга година, а когато вече е твърде късно.

Давам пример с моят кръстник. Когато се оженил за кръстницата ми тя имала вече 3 порастнали деца - двама сина и дъщеря. Мислели да си осиновят едно дете, но не го направили. Кръстницата ми почина преди почти 13 години от рак, кръстник остана сам, а когато нямаш деца и си възрастен, няма кой да те погледне. Той почина преди почти 2 години...сам, до колкото разбрах намерили тялото доста по-късно :( .

Беше септемврийска Дева, трябва да му погледна картата, въпреки, че часът го нямам.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #14 -: Август 13, 2013, 03:22:11 pm »
е ами...преходите не са лесни, дори и щастливите.

аз пък бих искала деца, независимо дали имат баща или не. то и без това гаранция-франция бащата ще го бъде ли или не.
сатурн в 5ти съм срещала, че може да даде проблеми със забременяването  :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Август 13, 2013, 03:25:47 pm »
При Сатурн в 5 дом в женска карта (зависи как е аспектиран) съм срещала и друг тип изява - жената решава да забременее, за да "угоди" на мъжа (или да го "задържи"), защото "така трябва", защото "е дошло времето", т.е. желанието не винаги е искрено и от сърцето, съответно среща проблем да зачене, след продължителни опити все не става и не става... Познавам два такива случая - при двете Сатурн от 5 дом прави квадрат с Луната.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #16 -: Август 13, 2013, 03:28:44 pm »
Аз познавам човек със Сатурн в 5-ти, който много иска, но не може да има деца.
Майката на една приятелка пък има Сатурн в 5-ти, родила я е много късно, очевидно, защото "й е дошло времето" даже вече е минало - Луна полуквадрат Сатурн.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Август 13, 2013, 03:36:27 pm »
Във ведическата карта на майка ми има афликтирана Луна в съвпад с Раху и Сатурн в 11 дом, респ. Кету в 5 дом. Луната и Сатурн дават директен аспект на 5 дом. В някои случаи това би могло да се тълкува или като нежелание да има деца, или като трудности със забременяването. Но при такава аспектация в женска карта съм срещала и други варианти - децата (особено първото) могат да носят някакви проблеми или да изискват повече грижи, но Кету или Раху в 5 дом може да даде и ранно отделяне на/от детето (в моя случай е така - от 7-месечна възраст съм гледана от баба). Иначе грижи с мен майка ми никога не е имала - нито по издръжката ми, нито безсънни нощи и притеснения, когато детето боледува, нито труден пубертет... И още нещо - след моето раждане се сдобива с вторичен стерилитет, а впоследствие и с букет гинекологични диагнози (поликистоза, миома, ендометриоза). Правила е отчаяни опити за забременяване, за да угоди на съпруга си, но безрезултатно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #18 -: Август 13, 2013, 03:46:54 pm »
Явно дотук причините са-Сатурн замесен по някакъв начин към делата на 5-ти дом (ситуиран там или негов управител),Тронова Луна,Трудно детство,Кариеризъм,Нежелание за поемане на отговорност и Суета...

« Отговор #19 -: Август 13, 2013, 03:48:12 pm »
Във ведическата карта на майка ми има афликтирана Луна в съвпад с Раху и Сатурн в 11 дом, респ. Кету в 5 дом. Луната и Сатурн дават директен аспект на 5 дом. В някои случаи това би могло да се тълкува или като нежелание да има деца, или като трудности със забременяването. Но при такава аспектация в женска карта съм срещала и други варианти - децата (особено първото) могат да носят някакви проблеми или да изискват повече грижи, но Кету или Раху в 5 дом може да даде и ранно отделяне на/от детето (в моя случай е така - от 7-месечна възраст съм гледана от баба). Иначе грижи с мен майка ми никога не е имала - нито по издръжката ми, нито безсънни нощи и притеснения, когато детето боледува, нито труден пубертет... И още нещо - след моето раждане се сдобива с вторичен стерилитет, а впоследствие и с букет гинекологични диагнози (поликистоза, миома, ендометриоза). Правила е отчаяни опити за забременяване, за да угоди на съпруга си, но безрезултатно.
Кету дава поликистози и доброкачествени туморни заболявания. По кожата - бемки. По мястото на Кету и картата и  бемките по тялото може да се ректифицира картата.
Марс  в 5-ти или аспектиращ 5-ти дава проблеми  с потомството, Сатурн дава забавяне. Ако периодът на планетата управител на 5-ти дом не съвпада с фертилната възраст може също да говорим за бездетност.
Желанието да имаме деца идва според мен от положението и състоянието на Луната.
Аз имам деца, вече поотрасли...Имаше и все още има  много хубави и незабравими моменти... Но  си е  и голямо усилие и отговорност и изпитание, както и да го погледнеш...Казват, че човек най-силно отработва кармата си чрез децата.. Затова  пак ще повторя: На тези, които нямат деца, доста неща са им спестени...
« Последна редакция: Август 13, 2013, 03:53:08 pm от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон