Здравей Гост

Хората,които НЕ ИСКАТ да имат деца

• 175 Отговора
  • 23977 Прегледи
*

Kler

• **
  • 576
Re: Хората,които НЕ ИСКАТ да имат деца
« Отговор #20 -: Август 13, 2013, 03:50:06 pm »
и друго трябва да има  :-\ сатурн в 5ти сам по себе си, не би ли могъл да даде също прекалена сдържаност в забавленията? или пък строгост към децата, прекалено изискващ и строг родител?

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #21 -: Август 13, 2013, 03:50:45 pm »
Аз имам екзалтирала Луна и У5 също ми е Сатурн, но не бих казала, че не искам деца.
Представям си, че ще имам, но ми е трудно да си представя как например няма да мога да пътувам насам - натам, а ще трябва да се установя за да ги отглеждам...

За да търсим такова нещо в натала трябва да знаем причините човекът да не иска деца - например жената може да е голяма кариеристка.

По този повод, слънце в 6ти дом. Аз съм кариеристка, и ако ще имам деца, ще ги осиновя, защото не съм егоистична. Не искам да имам мое, само защото ще е МОЕ, искам да давам любов... има много деца по света без родители, за какво да си правя мое, като мога да даря любов на дете, което ще си е мое, само че не и биологично.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #22 -: Август 13, 2013, 03:51:37 pm »
Явно дотук причините са-Сатурн замесен по някакъв начин към делата на 5-ти дом (ситуиран там или негов управител),Тронова Луна,Трудно детство,Кариеризъм,Нежелание за поемане на отговорност и Суета...
Не е Сатурн и на мен ми е у5. Познавам и мъж със Сатурн в 5ти, който много обича и иска да има деца. При Сатурн е намесен страх-а, а не липса на любов. Сатурн във връзка с 5ти, вътре или у5 се изразява с малко на брой деца или физическа невъзможност.

« Отговор #23 -: Август 13, 2013, 03:52:46 pm »
Във ведическата карта на майка ми има афликтирана Луна в съвпад с Раху и Сатурн в 11 дом, респ. Кету в 5 дом. Луната и Сатурн дават директен аспект на 5 дом. В някои случаи това би могло да се тълкува или като нежелание да има деца, или като трудности със забременяването. Но при такава аспектация в женска карта съм срещала и други варианти - децата (особено първото) могат да носят някакви проблеми или да изискват повече грижи, но Кету или Раху в 5 дом може да даде и ранно отделяне на/от детето (в моя случай е така - от 7-месечна възраст съм гледана от баба). Иначе грижи с мен майка ми никога не е имала - нито по издръжката ми, нито безсънни нощи и притеснения, когато детето боледува, нито труден пубертет... И още нещо - след моето раждане се сдобива с вторичен стерилитет, а впоследствие и с букет гинекологични диагнози (поликистоза, миома, ендометриоза). Правила е отчаяни опити за забременяване, за да угоди на съпруга си, но безрезултатно.
Кету дава поликистози и доброкачествени туморни заболявания. По кожата - бемки. По мястото на Кету и картата и  бемките по тялото може да се ректифицира картата.
Марс  в 5-ти или аспектиращ 5-ти дава проблеми  с потомството, Сатурн дава забавяне. Ако периодът на планетата управител на 5-ти дом не съвпада с фертилната възраст може също да говорим за бездетност.
Желанието да имаме деца идва според мен от положението и състоянието на Луната.
Гаури,защо Луната в Рак не иска да има деца според теб? (западна астрология)  :unsure:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Август 13, 2013, 03:53:17 pm »
Марс  в 5-ти или аспектиращ 5-ти дава проблеми  с потомството, Сатурн дава забавяне.

Моят случай е такъв - Марс в сатурнов знак в 5 дом, има рецепция с Раху по накшатра, Сатурн е у5 и се намира в ъглов дом. Раху аспектира и Луната, и Марс (и двете планети са в накшатри на Раху). В антардаша на Луна влизам през юли 2014, от 2016 до 2017 г. ще съм в антардаша на Марс. Така че евентуално от 2014 нататък може да се очаква такова събитие, но самотна майка не ми се става.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Август 13, 2013, 03:59:04 pm »
По този повод, слънце в 6ти дом. Аз съм кариеристка, и ако ще имам деца, ще ги осиновя, защото не съм егоистична. Не искам да имам мое, само защото ще е МОЕ, искам да давам любов... има много деца по света без родители, за какво да си правя мое, като мога да даря любов на дете, което ще си е мое, само че не и биологично.

Краби, какво е състоянието на 11-ти дом при теб ? Знак, управител, планети в него ? 11-ти дом се свързва с осиновяванията, сигурно заради Водолея, те нали са хуманисти...

« Отговор #26 -: Август 13, 2013, 03:59:38 pm »
и друго трябва да има  :-\ сатурн в 5ти сам по себе си, не би ли могъл да даде също прекалена сдържаност в забавленията? или пък строгост към децата, прекалено изискващ и строг родител?
Сурово отношение и възпитание. Да. Моят десети дом (според някои  ведически системи това е домът на бащата) е под управлението на Сатурн. Баща ми наистина беше прекалено строг към мене... :angry:...От една страна строг, от друга безотговорен...(Сатурн в съединение с Венера в 12-ти)...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Нова

• 3491
« Отговор #27 -: Август 13, 2013, 04:03:17 pm »
Чувала съм мъж със сатурн на мс да казва за децата, които още няма, но иска, че:

Ще бъдат изпълнителни, сиреч под команда, като пършинки, дисциплинирани като от казарма.

Много ме озадачи като го чух.

« Отговор #28 -: Август 13, 2013, 04:05:52 pm »
Чувала съм мъж със сатурн на мс да казва за децата, които още няма, но иска, че:

Ще бъдат изпълнителни, сиреч под команда, като пършинки, дисциплинирани като от казарма.

Много ме озадачи като го чух.
И аз съм малко като него и го отдавам на Сатурн у5.Какво е положението на 5-тия му дом? Управител,планети там?

« Отговор #29 -: Август 13, 2013, 04:06:52 pm »
Във ведическата карта на майка ми има афликтирана Луна в съвпад с Раху и Сатурн в 11 дом, респ. Кету в 5 дом. Луната и Сатурн дават директен аспект на 5 дом. В някои случаи това би могло да се тълкува или като нежелание да има деца, или като трудности със забременяването. Но при такава аспектация в женска карта съм срещала и други варианти - децата (особено първото) могат да носят някакви проблеми или да изискват повече грижи, но Кету или Раху в 5 дом може да даде и ранно отделяне на/от детето (в моя случай е така - от 7-месечна възраст съм гледана от баба). Иначе грижи с мен майка ми никога не е имала - нито по издръжката ми, нито безсънни нощи и притеснения, когато детето боледува, нито труден пубертет... И още нещо - след моето раждане се сдобива с вторичен стерилитет, а впоследствие и с букет гинекологични диагнози (поликистоза, миома, ендометриоза). Правила е отчаяни опити за забременяване, за да угоди на съпруга си, но безрезултатно.
Кету дава поликистози и доброкачествени туморни заболявания. По кожата - бемки. По мястото на Кету и картата и  бемките по тялото може да се ректифицира картата.
Марс  в 5-ти или аспектиращ 5-ти дава проблеми  с потомството, Сатурн дава забавяне. Ако периодът на планетата управител на 5-ти дом не съвпада с фертилната възраст може също да говорим за бездетност.
Гаури,защо Луната в Рак не иска да има деца според теб? (западна астрология)  :unsure:
А как е в източната? ;D Моята Луна също е в рак и по двата стила... Не исках да имам деца до 30 г... Но после заисках и имах.  :blink: Животът е изменчив. На някои неща просто трябва да им настъпи времето.
И така като ви чета тук.... се сещам за една моя приятелка, полякинка, която казваше : "Moja droga, nigdy nie mów nigdy!" т.е. "никога не казвай никога"! ;D
« Последна редакция: Август 13, 2013, 04:20:16 pm от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #30 -: Август 13, 2013, 04:08:00 pm »

Краби, какво е състоянието на 11-ти дом при теб ? Знак, управител, планети в него ? 11-ти дом се свързва с осиновяванията, сигурно заради Водолея, те нали са хуманисти...

Празен е, пустее )) има ми я картата в темата за левичарите в първият пост. Заради Водолея е, а и рака си казва думата де
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #31 -: Август 13, 2013, 04:10:05 pm »
А как е в източната? ;D Моята Луна също е в рак и по двата стила... Не исках да имам деца до 30 г... Но после заисках и имах.  :blink: Животът е изменчив. На някои неща просто трябва да им настъпи времето.
И така като ви чета тук.... се сещам за една моя приятелка, полякинка, която казваше приятелка казваше "Moja droga, nigdy nie mów nigdy!" т.е. "никога не казвай никога"! ;D
По западната ми е на 20 гр в Рак,по източната е в Близнаци,ама не помня на колко градуса  :blink:

« Отговор #32 -: Август 13, 2013, 04:18:03 pm »
Явно дотук причините са-Сатурн замесен по някакъв начин към делата на 5-ти дом (ситуиран там или негов управител),Тронова Луна,Трудно детство,Кариеризъм,Нежелание за поемане на отговорност и Суета...
Твоята Луна по ведическата система попада в Близнаци, във 2-ра пада на накшатрата Пунарвасу...Хората с Луна в този зодиакален знак са много любознателни и това, което научат бързат да споделят с близките си, да им покажат, да им  разкажат....Така, че  дечицата ти от малки ще са наясно с планетните констелации в хороскопа... ;D
Платон

« Отговор #33 -: Август 13, 2013, 04:22:05 pm »
Сори, че вместо за деца, пиша за родители. Гаури, мисля, че тъкмо по 10-тия дом във ведическата астрология се гледат какви са отношенията с бащата (самият баща е по 9-ти). Така че си права, че споменаваш 10-тия дом. При мен Сатурн е в 9-ти дом - баща ми е по-скоро строг, сериозен. Юпитер в 10-ти, У10 Венера е в Лагна - добри отношения.

Относно имането на деца. На мнението на Лили съм. Зависи от мъжа, с когото съм, т.е. искам да съм с мъж, от когото да искам да имам много деца. И аз се опасявам, че няма да бъда най-добрата майка на света. Малко си падам егоистична.
Тъй като Гаури спомена Луната, в тази връзка давам обратна връзка на нея, че Луната ми е дебилитирана във ведическата карта.
За нямането на деца (без да отчитаме желание/нежелание) според ведическата астрология са виновни Меркурий и Сатурн във връзка с У5. За осиновяване - силно положение на Юпитер.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Август 13, 2013, 04:23:15 pm »
С Луна в Ардра съм - "повелител на дивите зверове". В моята къща засега само зверовете се плодят... Както се казва в светите писания - "Създал Господ твари и рекъл - плодете се и се размножавайте!".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #35 -: Август 13, 2013, 04:24:41 pm »
Твоята Луна по ведическата система попада в Близнаци, във 2-ра пада на накшатрата Пунарвасу...Хората с Луна в този зодиакален знак са много любознателни и това, което научат бързат да споделят с близките си, да им покажат, да им  разкажат....Така, че  дечицата ти от малки ще са наясно с планетните констелации в хороскопа... ;D
То всички около мен са наясно  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Август 13, 2013, 04:25:40 pm »
Четох някъде, че там, където се намират Марс, Кету, Раху или Сатурн във ведическата карта, може да има белег, бенка или някакъв дефект. Кету в 7 дом къде ще даде бенка - някъде до пъпа ли?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Август 13, 2013, 04:30:25 pm »
С Луна в Ардра съм - "повелител на дивите зверове". В моята къща засега само зверовете се плодят... Както се казва в светите писания - "Създал Господ твари и рекъл - плодете се и се размножавайте!".  ;D
  :rolf:

« Отговор #38 -: Август 13, 2013, 04:30:55 pm »
Само бенки, луничките нямат общо с Кету, така ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Август 13, 2013, 04:33:33 pm »
При мен има един от апендицит и два от вътрешната страна на глезените - като бебе съм била на системи (бронхопневмония), оттогава са останали.

А по кой дом, между другото, е горната част на бедрото, от външната страна - във ведическата карта ме интересува? Майка ми имаше голямо тъмнокафяво пигментно петно там с форма на пъпеш, цял живот го криеше и лепеше лейкопласт.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.